![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Bu güzel bitki son derece de dayanıklıdır. Ev koşullarında başarıyla yetiştirilir. Çelikleri de kolay köklenir. Kanaatkardır. Çok ciddi bir bakım isteği yoktur. Aydınlık ve güneşli yerlerde bulunmalıdır. Karanlık ortamda bulunursa çiçek açmaz. Genç fideleri hemen çiçek açmaz. Hafif asidik, nötral toprakları sever. Kireçli su bir müddet sonra zarar görmesine sebep olur. Humuslu toprakları sever. Saksı harcına hepyeşil kompost gibi organik bir malzeme katın. Pamuklu bite karşı hassastır. Hemen bitkiyi sarabilir dikkatli olun. Aşırı sulamadan hoşlanmaz.İki sulama arası toprağının bir miktar kurumasına izin verin. Saksı tabağında su bırakmayın, çürümeye neden olur. Tropik kökenli bir bitki olduğundan kışı sıcak geçen yerlerde yarı gölgede olmak şartıyla dışarıda yetişebilir. Tohumdan da yetişir. Yerini ve yetişme koşullarını seviyorsa tohum bağlar. Ancak üzerinden alınan tohumlar hemen ekilmelidir.İlkbahardan sonbahar sonuna kadar 15 günde bir suda eriyen bir hazır bitki besini ile gübreleyin. Bu son derece güzel, nostaljik bitkiyi iyi ki sordunuz, hakkında konuşması bile güzel, kokusu burnuma geldi sanki ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2006
|
merhabalar bende mum çiçeği istiyorum bir an önce... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2006
|
[QUOTE=Mine Pakkaner] Eklenti 1390 Genç fideleri hemen çiçek açmaz. Hafif asidik, nötral toprakları sever. Kireçli su bir müddet sonra zarar görmesine sebep olur. Humuslu toprakları sever. aman tanrımmmm! yahu bu kireçli su olayı beni öldürecek izmirde ama mum çiçeğine değer,ben ona gidip pınar madran içme suyu bile alırım![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
günaydın tüm doga kardeslerine ben siteye cok yeni üye oldum ve bu siteye mest oldum özellikle ilk actıgım sayfalarda üzerinde 2 senedir arastırma yaptıgım yaban mersininini ve beni 35 sene önceki hatıralarıma götüren mum cicegini görünce cok sevindim cok sık görüsme dilegiyle. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel sohbetler diliyorum size de. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimde yeni mum çiçeğim var,epey büyüdü,ama çiçeklenmedi.Annemin çiçeklerinden olduğu için,onu çok aradım ve buldum.Ama internette reklilerinin de olduğunu gördüm,öyle güzeller ki,adedeta aşık oldum.Nasıl bulabiliriz ? Arkadaşlar bu konuda bilginiz var mı ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-11-2014
|
Merhaba Mine hanım benim mum çiçeğimin yapraklarında kahverengi minik minik lekeler var sizce sebebi ne olabilir . |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hoya, mum çiçeği |
|
|