![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cezzar güzel fikirlerin var... ama şunu da ekleme yapayım istiyorum. Bundan birkaç sene önce ben de Hollanda Amsterdama gitmiştim. Dönüşte iyi bir kontrolden geçiyorsun. Ben direk gezme ve eğitim için gittiğimden alışveriş derdim olmadı -şimdi bu Hoya hastalığı o zaman olsa ne olurdu siz tahmin edin artık ama bir sürü kaktüs getirmiştim abartı olmayacak düzeyde tabii- ama diğer insanlar birşeyden fazla fazla aldıkları zaman bırakmıyorlardı, el koyuyorlardı. Aman dikkat diyorum bunun için. Yapılması gereken ne varsa yapılır umarım. Fatura mı alınır. Bir belge mi olur bilemiyorum ama sonra gümrük memurlarına kalmasın Hoyalarımız ![]() Düzenleyen İlkin : 12-09-2007 saat 17:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Eğer oradan TNT veya DHL gibi uluslararası kargo ile yollanırsa zaten faturalı olarak geliyor.Ayrıca saat saat takibi de internetten yapılıyor. Ben çalışırken İtalya'ya bir numune yollamıştım TNT ile.Ertesi gün öğlende İtalya'da alıcıya ulaşmış idi. TNT ve DHL ile görüşüp fiyat alırız.İsterseniz ben de araştırırım. Ama Sayın Cezzar veya Paul Shirley oradan yollayacağına göre onların fiyat alması ve süreyi öğrenmesi daha doğru olur. Sonra örneğin Sayın Hoyadağ'ın adresine paket yollanır.Oradan dağıtım yapılır diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik...
|
Bu kadar miktar hoya DHL, TNT veya UPS ile satıcı şirketten yollanır ise bu paketin doğrudan gümrüğün kucağına konacağından emin olabilirsiniz. sadece yurt dışından özel paket olarak postaya verilirse ki bildiği kadarı ile almanyada v.d. ülkelerde posta paketlerini DHL işlemektedir ancak ticari emtia olarak işlem görmediğinden özel olarak 2 kg altında olursa alıcıya gelme ihtimali olabilir. böylesi toplu bir satınalmada bu yol bence uygun olmıyabilir. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız Sayın Praceox.Ben de düşünemedim bir an. ![]() Ben İtalya'ya deri numunesi yolladığımda direk alıcıya gitmişti. İngiltere'den buraya firma DHL ile kumaş numunesi gönderdiğinde ise gümrükten çekmiştik. Firma yollarsa ihracata giriyor ve gümrük işlemi oluyor sanıyorum. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|