![]() |
Minyatür Bahçe Deneme
2 Eklenti(ler)
İlk minyatür bahçe denememi sizlerle paylaşmak istiyorum, acemiliğime bağışlayın, konumlandırmada yanlışlıklar olabilir.Gerekli bilgileri topladıkça yeni minyatür bahçeleri sizlerle paylaşacağım. Eleştirilerinizi bekliyorum, saygılar..
|
Sayın yaylacı, minyatür bahçeniz çok hoş olmuş ellerinize sağlık. sol atta askı başı gibi bişey var onun amacını açıkcası çözemedim. o sanki kalabalık göstermiş gibi, tabi nacizane fikrim :)
|
Vallah başlangıç için güzel olmuş dahada geliştireceğnizi düşünürsek doğru yoldasınız diye düşünüyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Zemini çim vb. şeyler ile yeşillendirip küçük küçük budayarakta güzel bir peyzaj başlangıcı olabilir. Başlangıç için çok güzel duruyor
|
Alıntı:
Güzel olmuş, zeytin servis tabağı çok yaratıcı, plastik palmiye ve askı başı hariç çok beğendim. Size saksı biraz boş göründüğü için eklemişsiniz ama bitkiler büyüyünce, boşlukları örterler. Boşluk sizi rahatsız ettiyse, yosunla toprağı kapatabilirsiniz belki. Kolay gelsin, elinize sağlık, yeni çalışmaları bekliyoruz. |
Zaman zaman gelişmenin fotoğraflarını görmek isterim. Güzel başlangıç olmuş. Askı ve plastik ağaca hiç ihtiyacınız olmadığını düşünüyorum. Bir de o parlak top yerine bir top kaktüs koysanız nasıl olur ?.
|
Bayıldım... çok güzel görünüyor... Yerimiz yok diye söyleniyoruz. Istedikten sonra herşey olur.
|
Sayın Furkan Yıldız
Teşekkür ederim, zeminin ot ile kaplanması iyi fikir, bunun araştırmasını yapacağım. Ot biçiminde yosun türü olduğunu biliyorum, bulabilirsem çim yerine onu kullanmak isterim. |
Sayın Mandalinci
Düşüncelerinizde haklısınız, biraz sabır ve zaman gerekli. Ben biraz acele ediyorum galiba, zamanla bitkiler yayılacak ve boşlukları örtecek. Zeytin tabağını geçenlerde 1 milyoncu mağazada gördüğümde neden olmasın deyip almıştım. Gelişmelerle ilgili fotoları burada yayınlayacağım. Teşekkür ederim. |
Sayın Vildan Sönmez
Uyarınızı dikkate alacağım, plastik palmiye ve süs topunu ordan kaldıracağım, kaktüs uygulaması güzel fikir. Geliştirme aşamalarıyla ilgili fotoları burada yayınlayacağım. Beğenileriniz için teşekkürler. |
Sayın Eda
Beğendiğinize sevindim, insan isterse yapamayacağı şey yoktur, buna ben de inanırım. Gerçek bahçe resimlerini minyatür bahçe olarak uyarlayabiliriz bu zor bir şey değil ve herkes yapabilir. Teşekkürler.. |
Arkadaşlar, plastik palmiye , parlak top ve askılık yerlerinden kaldırılmıştır, yakında yeni foto da değişikliği görebileceksiniz.
|
Minyatür bahçemde gelişmeler var
2 Eklenti(ler)
Daha sonra yeni düzenlemeler yapılacak, yeni fotolar eklenecektir.
|
Fotoraflar net olmasa da bahçe düzeni seçilebiliyor, eleştirilerinize açığım.
|
1 Eklenti(ler)
Minicik bahçemin bir başka açıdan görünüşü
|
Merhaba sayın Yaylacı,
Siz bence zoru seçmişsiniz, çokta güzel olmuş. |
Alıntı:
|
Bu tip düzenlemelerde fazla büyümeyen sukulent,hazır bonsai, çim görünümü verecek yosun tipleri kullanmak daha hoş sonuçlar verecektir.Enson fotoğrafdan anladığım kadarıyla büyük boya gelebilecek bitkiler var kısa zamanda onları çıkarmak zorunda kalacaksınız gibi.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın yaylacı bu saksıdakileri Sümela manastırı civarında bir kaya üzerinden topladım ve öylesine bonsai saksısına yerleştirdim sadece hayvan fiğürlerine şimdi ekledim,ilerde bende bir bahçe çalışması yapacağım.Bu fotoğrafı koymamdaki sebeb bir yıldır bu saksıdalar ve düzeni bozacak bir büyüme olmadı.Bu tip bitkilere giderseniz sıkıntı yaşamazsınız.
|
Alıntı:
|
Bodur ağaçları yavaş büyüyen şimşir porsuk gibi bitkileride kullanabilirsiniz.
|
Alıntı:
|
İllaki büyük görünümlü tam tamına uygun ağaçlar olması gerekmez böyle olursa iş bonsaiye girer. topak şekilli keskin çizgileri olmayan son derece yavaş büyüyen şimşir ardıç porsuk gibi fidanları fidancılarda hele istanbul gibi yerlerde rahatlıkla bulabilirsiniz.
Şimşir ve porsuk çok yavaş büyürler alacağınız küçük fidanlarla iyi bir süsleme yapabilirsiniz. Konik ladinde olur o da çok yavaş büyür. Berbersilerin bodur türleride olur. |
Tamam, dediğiniz gibi deneyeceğim. İlginiz için teşekkür ederim.
|
Minyatür Bahçe Çalışması
5 Eklenti(ler)
Belki biraz acemice oldu fakat bu kez biraz özen göstererek yapmış olduğum minyatür bahçemi sizlerin beğenisine sunuyorum.
Eklenti 225469 Toprak,taş ve bitkiler hariç diğerleri kendi imalatım :) Eklenti 225470 El emeği göz nuru, Eklenti 225471 Masacık ve sandalyecikler özenle yapılmış(bayağı uğraştım bu miniklerle) Eklenti 225472 Minik yol kuvars taş kırıklarıyla döşendi Eklenti 225473 Çitler ve otuma alanı ile çatı tek tek yapıştırılarak yapıldı. |
Sayın Yaylacı, nasılda emek vermişsiniz ellerinize sağlık.Harika olmuş ne denilebilirki.
Bitki seçiminiz nasıl net görünmüyor. O çardakta nasılda zevkle çay içilirdi..... |
5 Eklenti(ler)
Bir başka açıdan minik bahçemin görünüşü
Eklenti 225483 Üstten görünüş Eklenti 225484 Dev kayaların arasında büyüyen ağaçlar, Eklenti 225485 Bahçenin yer aldığı kendi imalatım bahçe kasasından bir görünüş, Eklenti 225486 Kamelya'ya çıkabilmek için merdiven gerekli Eklenti 225487 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Burada ağaç veya ağaççıklarım biraz daha net görünebiliyor
Eklenti 225504 Üssten bir görünüş daha(ağaçların türünü yanlış yazmış olabilirim, lütfen ağaç adını düzeltiniz) Eklenti 225505 Kamelya çitleri uğraştırdı Eklenti 225506 Kamelya'nın dışından görünüş Eklenti 225507 Buradan daha net görünüyor Eklenti 225508 |
3 Eklenti(ler)
Bu bahçenin yapımında eşimin fikirleri de yardımcı olmuştur, beğenilerin yarısı ona aittir :)
Eklenti 225509 Eklenti 225510 Eklenti 225511 |
Saksı olarak tahta malzemeden yapılmış saksı olarak görünüyor. İçerisine vernik attınızmı **** şişmesini engellemek için başka bi malzeme kullandınız mı?
|
Minyatür Bahçe Çalışmasında Kullandığım Malzemeler
5 Eklenti(ler)
Hobi falçata takımı, cetvel, kurşun kalem, makas, inter bond yapıştırıcı(sıvı ve gaz çifti olarak nalburlarda bulabilirsiniz), uzun şiş çöp ve kısa yassı ahşap çöpler( Japon veya Çin pazarı, 1 milyoncu avm'lerde bulunabilir)
Eklenti 225512 İnter bond daha yakından görünüş ve hobi falçata takımı parçaları( yapıştırıcıyı kullanırken dikkat edin sıvı yapıştırıcı tek başına biraz geç kuruyor gaz spreyi bir kere pıstlatırsanız hemen donuyor, parmaklarınıza bulaşırsa parmaklarınız hemen yapışabiliyor. Ondan sonra parmaklarınızı temizlemek için bayağı uğraşıyorsunuz :)) Eklenti 225513 Çöp şiş ve yassı kısa çubuklar Eklenti 225514 Eklenti 225515 Cımbız çok işime yaradı Not: Yapıştırıcıyla çalışırken dikkat edin sıvı yapıştırıcıyı damlattıktan sonra tüpteki gaz pıstlatıldığında yapıştırılan yerde ani bir sıcaklık yükselişi oluyor, yapıştırılacak parçaların sıcaklıkları gecici bir süre artıyor. Ellerinize ve elbiselerinize damlatmayın hemen donuyor(bu yüzden bir pantolonumu kaybettim:)) |
Alıntı:
|
Camelya ya bayıldım çok emek vermişsiniz fakat emeklerinize değmiş,müsadenizle ufak bir önerim var, bitkileri ağaç türlerinden ziyade kaktüs ve sukkulent tarzı suya az ihtiyaç duyan ve fazla büyümeyen türlerden seçerseniz ilerde sorun yaşamassınız.Ellerinize sağlık devamını dört gözle bekliyorum..
|
Alıntı:
|
Meraklısı olabilir diye düşünerek kullanmış olduğum malzemelerin resimlerini ve nerden temin ettiğimi ekledim denemek isteyenler kolaylıkla bulabilirler.
|
Sayın yaylacı,ilk sulamada farkedersiniz durumu, geç olmadan önlem alsanız nasıl olur. Benimde ahşap bi saksım var kaktüs ve sukulent ekili,içerisine kat kat vernik en son katıda cam vernik ile tamamlandı. Cam vernik özellikle sıvı geçirmiyor.Hatice Hanım ın dediğine katılıyorum.
Saygılar........ |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025