agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Meyvelerde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni32Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2010, 14:01   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-04-2008
fikap kulanabilirsiniz
tavşan ve fare ye karşi

plastpaplastik.com.tr

nurettind Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2010, 00:10   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2007
Galeri: 1
Question Yeni diktiğim elma fidanında tesbit edemediğim bir hastalık veya zararlı

Çekirdekten yetiştirdiğim 4 aylık fidan, 2 hafta oldu toprakla buluşalı fakat fotoğraflarda da belli olduğu gibi, yapraklarının birkaçında belirgin olmak üzere, delik gibi olmuş ve delinen yerler kararmış, bazı yaprakların da kenarlarından kararmaya başlamış. Geçen en tepede küçücük bir sineğimsi canlı gördüm fotoğraflar ile sorunlu yerleri belirtmeye çalıştım sanırım kükürtlü bir karışım hazırlayacağım. Fakat sorunu tesbit etmeden davranmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim....

Sorun yeterli su alamamasından kaynaklanıyor, bitki elma türü değilmiş, kirli hanım çiçeğiymiş..

Bu konuda beni aydınlatan Halil Önen'e teşekkür ediyorum..

Eklenen Resimler

Düzenleyen seratblyz : 28-04-2010 saat 23:09 Neden: elma sandığım bitki "kirli hanım çiçeği"ymiş
seratblyz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2010, 23:19   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seratblyz Mesajı Göster
Çekirdekten yetiştirdiğim 4 aylık fidan, 2 hafta oldu toprakla buluşalı fakat fotoğraflarda da belli olduğu gibi, yapraklarının birkaçında belirgin olmak üzere, delik gibi olmuş ve delinen yerler kararmış, bazı yaprakların da kenarlarından kararmaya başlamış. Geçen en tepede küçücük bir sineğimsi canlı gördüm fotoğraflar ile sorunlu yerleri belirtmeye çalıştım sanırım kükürtlü bir karışım hazırlayacağım. Fakat sorunu tesbit etmeden davranmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim....
Sn. seratblyz,

örümcek zaralısının işi değil, bunun için atacağınız kükürt çok taze yaprakları yakar, fidenin gelişimini yavaşlatır.

Eğer sipreyleyerek su atıyorsanız, yapar.

Çekirdekten yetiştiriyorsanız mutlaka aşılamanız gerek.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2010, 20:59   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-01-2010
ağaçtaki yaralar,darbeler,yarıklar

herkese merhaba.acemi bahçivan arkadaşım,ağacın için çok üzüldüm.kurtarabildin mi bilmiyorum.yara,yarık,darbe gibi durumlarda bu kısımlara gres yağını kıştan sürüp bekle.ağaç hem iyileşecek,hemde pırıl pırıl gövdeye kavuşacak.yararlı bilgilerin paylaşılması dileğiyle saygılar.

bursaranger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2010, 22:41   #5
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Sn. seratblyz siz bunun elma olduğuna emin misiniz? Bu bitki kirli hanım çiçeğine benziyor elma böyle olmaz.

Düzenleyen h_dogan : 01-05-2010 saat 14:25 Neden: düzenleme
h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2010, 23:05   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2007
Galeri: 1
Question Haklı olabilirsiniz

Haklı olabilirsiniz, zira çimlendirdiğim diğer elmalardan hep farklıydı bu bitki. Meğer aylardır koynumda elma diye kirli hanımın çiçeğini beslemişim. Aydınlattığınız için teşekkür ederim... Zaten yeterli miktarda sulanmadığı zaman alt yapraklarından kurumaya başlarmış benim sorunumda onunla alakalı. Çünkü bir süre sulayamamıştım.

seratblyz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağacı, ağaç, elma, elma kabuğu, kabuğu, yaprakları, yarılma

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025