![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
fikap kulanabilirsiniz tavşan ve fare ye karşi plastpaplastik.com.tr |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Çekirdekten yetiştirdiğim 4 aylık fidan, 2 hafta oldu toprakla buluşalı fakat fotoğraflarda da belli olduğu gibi, yapraklarının birkaçında belirgin olmak üzere, delik gibi olmuş ve delinen yerler kararmış, bazı yaprakların da kenarlarından kararmaya başlamış. Geçen en tepede küçücük bir sineğimsi canlı gördüm fotoğraflar ile sorunlu yerleri belirtmeye çalıştım sanırım kükürtlü bir karışım hazırlayacağım. Fakat sorunu tesbit etmeden davranmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.... Sorun yeterli su alamamasından kaynaklanıyor, bitki elma türü değilmiş, kirli hanım çiçeğiymiş.. Bu konuda beni aydınlatan Halil Önen'e teşekkür ediyorum.. Düzenleyen seratblyz : 28-04-2010 saat 23:09 Neden: elma sandığım bitki "kirli hanım çiçeği"ymiş |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
örümcek zaralısının işi değil, bunun için atacağınız kükürt çok taze yaprakları yakar, fidenin gelişimini yavaşlatır. Eğer sipreyleyerek su atıyorsanız, yapar. Çekirdekten yetiştiriyorsanız mutlaka aşılamanız gerek. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2010
|
ağaçtaki yaralar,darbeler,yarıklar
herkese merhaba.acemi bahçivan arkadaşım,ağacın için çok üzüldüm.kurtarabildin mi bilmiyorum.yara,yarık,darbe gibi durumlarda bu kısımlara gres yağını kıştan sürüp bekle.ağaç hem iyileşecek,hemde pırıl pırıl gövdeye kavuşacak.yararlı bilgilerin paylaşılması dileğiyle saygılar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Haklı olabilirsiniz, zira çimlendirdiğim diğer elmalardan hep farklıydı bu bitki. Meğer aylardır koynumda elma diye kirli hanımın çiçeğini beslemişim. Aydınlattığınız için teşekkür ederim... Zaten yeterli miktarda sulanmadığı zaman alt yapraklarından kurumaya başlarmış benim sorunumda onunla alakalı. Çünkü bir süre sulayamamıştım.![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağacı, ağaç, elma, elma kabuğu, kabuğu, yaprakları, yarılma |
|
|