View Single Post
Eski 14-03-2011, 16:03   #56
Günizi
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-03-2011
Elma ağaçı hastalığı

Merhaba doğa dostları,ilk defa yazdığım için doğru yerde yazıp yazmadığımı bilemiyorum.Benim derdim hasta elma ağaçımla,bir dalını kesip ziraat mühendisine gösterdiğimizde kara leke hastalığına yakalandığını söyleyip,Ansar adlı ilaçı,yaz kullanımı içinde Agrofarm Propicol 70 WP adlı ilaçı verdi.Daha önce armut ağaçımızda kara leke hastalığını gördüğümüz için biraz daha araştırdık.www.kkgn.gov.tr sitesinde hastalığın San Jose kabuklu biti hastalığı olduğunu anladık.Belirtileri aynen sitede anlatıldığı gibi ,meyvelerin üzerinde kırmızı lekeler dallardada hastalıklı kısımdan boylamasına kesit alındığında kırmızı lekelerle karşılaşılıyordu.O sitedeki ilaçı almak için gitiğimizde bayi bize Zinon EC İsimli ilaçı verdi (Üstünü okuduğumuzda evlerde kullanılan haşere ilaçı )Yanlışlık olup olmadığını sorduğumuzda kesinlikle bu ilaç olduğunu söyledi.Bizi ne yapmamız konusunda bilgilendirirseniz memnun olurum.Hele organik bir mücadelesi varsa onu bildirirseniz daha da memnun olurum İlgilenenlere şimdiden teşekkürler

Günizi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön