![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Elma ağacının meyvelerinin sürekli dökülmesi ve meyvelerinin ortasında çürükler!
Sayın Halil Bey, Cevap için yine teşekkür ederim Babamın son sorusunu da cevaplarsanız sevinirim Bahçemizde 8 yaşında elma ağacı var yaprakları oldukça gür ancak meyveleri normal büyüklükte ama meyveleri sürekli dökülüyor dökülenleri ortadan kestiğimizde ise hepsinin ortasının çürük olduğunu görüyorum.Bu neden ileri gelbilir bir çözüm öneriniz var mı rica etsem? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Sn.kubat izmirli, ben elma konusunda iyi bilgiye sahip değilim. Bir tane iri yeşil elmam var. 2 tanede fidanım var. Bu konuda deneyimlerim de az. Bu sorunuzu diğer uzman ve deneyimli arkadaşlar cevaplamalı. Geçen gün bir arkadaşımız da elmalarının döküldüğünden söz etmişti. Gidip baktık. Elmalar sağlıklıydı. Dökülme sebebi verimin çok olması,zamanında seyretme yapmaması, ağacın meyveleri beslemek için yeterli vitamini topraktan alamamasına bağladık. Ve kökten gübre takviyesi yaptık. Şimdilik dökülmeyi kesti gibi. Ama sizin dökülen elmalarınızın içlerinin çürük olmasını bilemem. Yine de bu , elma iç kurdu olabilir. Bakınız dökülen elmanın bir yerinde küçük bir delik olmalı. Ben sadece tahmin ediyorum. Eğer elma iç kurdu ise yapacak bir şey yok. Kurttan geri kalanı gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz, çünkü kimyasal ilaç kullanılmamış demektir. Saygılar Düzenleyen Halil Önen : 08-08-2009 saat 11:59 Neden: harf eksikmiş, yaşlanıyormuyum ne... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
Merhaba, Aynı sorun bende de var. Düşen elmaları çok iyiinceledim. Delik yok. Ağaçların gövdesinde ya da yapraklarında haşerat göremedim. Fidan 4-5 yıllık ve yeşil elma. Acaba verdiği meyvaları besleyecek yaşa gelmediği için döküyor olabilir mi ? Ya da sulama ile ilgili bir sorun olabilir mi? selamlar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Sn. Aziz Fayda, bu durum tek başına bile elmeların dökülmesine sebeb olabiliyor. Elma ağacınızın yakınında ki başka bir güçlü ağacın kökleri gelip topraktaki besinlere ortak oluyor. Bir de iki elma aynı dalda karşı karşıya ise ben birini çıkartıyorum. Yani seyretme yapıyorun. Tabii ceviz kadarken... İşte, şeftaliye yaptığım gibi... Ağacı güçlü olup da seyretmeye yapmayan arkadaşlar da var. Ağacınızın taç izine sıvı gübre verebilirsiniz. Saygılar |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2013
|
iç çürüklüğü hakkında
Alıntı: