![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2011
|
aşı macunu sürülmüş noktalarda reçine salgılanması
Merhaba, Bahçemde 7 yaşında bir erik ağacı var. Üç gün önce gövdenin üst kısımlarında 5-6 yerde reçinelenme gördüm ve bir süre araştırma yaptıktan sonra reçineli yerleri bıçak ile temizleyip (mümkün olduğunca derinleşerek.. ancak bazı noktalarda ağaca zarar vermemkten korktuğum için yüzeysel olarak bıraktım), o bölgeleri çakmak ateşi ile yaktıktan sonra aşı macunu sürerek kapattım. Bugün baktığımda bazı noktalarda reçinenin aşı macunundan yüzeye çıkmış olduğunu gördüm. Bunun anlamı nedir ve ne yapmam gerekiyor bilemiyorum. Yine bahçede ama uzak bir köşesinde (yaklaşık 10 metre) aynı yaşlarda bir erik ağacı geçen aylarda kurumuş. Ben geldiğimde, yani bir ay önce, bu kurumuş ağacın yanındaki ağaçta yoğun reçinelenme vardı. Etrafa sorduğumda ve forumdan okuduğum kadarıyla bakteriyel kanser olduğunu tahmin ettim. Bahçenin uzak bir köşesinde olmasına rağmen hastalığın yayılma riski var mıdır? Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Aşı macunu ile tedavi etmeye çalıştığım ağacın fotoğraflarını yüklüyorum. Şimdiden çok teşekkürler, irem |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Kiraz dip (kök) kurdu, bor eksikliği, Köklerin kireçli toprak tabakasına ulaşması, kök boğulması, Susuz kalma, gibi durumlarda reçineleşme olur ve ağacın kuruma (ölme) öncesi keskin belirtisidir. Size su eksikliği ve gübre( bor) eksikliği gibi görülüyor. Taç izine daire şeklinde çukur açarak yanmış ahır gübresi ile gübrelemek gerekiyor. Bol su verilmeli. Bor içerikli gübre denenmeli. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
selamlar sevgiler, bodrumda bahçemdeki erik ağacımda zamnklanma sorunundan ben de müzdaribim, ne yapabilirim ? --------------------------------------------------------- ![]() --------------------------------------------------------- ![]() --------------------------------------------------------- ![]() --------------------------------------------------------- ![]() --------------------------------------------------------- ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sebebi zeytin ağacına yakın olması. Zeytin kökleri yüzeye yakın _ en çok 80, 90 cm derinde olur_ ama 8 metre kadar uzağa gider. Büyük ihtimalle erik ağacının köklerini sarmıştır. Erik ağacının suyuna ve besinine ortak olmuştur. Erik ağacınızı bol sulamanız ve gübrelemeniz _ özellikle bor içerikli_ gerekmektedir. Eğer, kapı girişinde duran ve kurumuş olan erik ağacınız ise toprakla ilgili bir sorun var demektir. Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
Sevgili Halil Bey teşekkür ederim ilginize; Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2011
|
Alıntı:
Şu an macunlardan iyice reçine çıkmış durumda, bu başta yaptığım temizleme ve aşı macunuyla kapatma işlemi böyle durumlarda tavsiye ettiğiniz birşey midir? yoksa yanlış mı yapmışım. selamlar, |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
3 kg. kükürt ile 1,5 kg. sönmemiş kicin içine 10 kg. su katıp kaynatabilir, dipte biriken tortusuna biraz su koyup ( gülleci bulamacı tortusu)ağaçların bellerine fırça ile sürebilirsiniz. Direk kireç sürmekten iyidir. Sıvısını da tüm ağaçlarınıza _ 100 lt. suya 1 lt_ atabilirsiniz. Bu mantar ve bakteri hastalıklarının önüne geçer. Ağacınızı kabuklu bit gibi böceklerden korur. Aşı macunu genelde budanmış, yaralanmış yerlere sürülür. Hastalık kapmasın diye. İsterseniz bir adres verin yarım kg. etidot 67 ( bor içerikli) göndereyim. Tüm ağaçlarınıza atarsınız. Unutmayın genelde erik ağaçları yüklü kireçli tabakaya ulaştığında da kuruyabiliyor. Recineleşme bu sebepten de oluyor. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2011
|
reçine gibi vb akıntılar genelde kanser belirtisidir resimde gördüğüm kadarıylada erikler kanser olmuş.mücadelesi yapılabilir ama biraz masraflı olur ******.öncelikli ağacın tabanına bakır uygulanmalı ve besin elementleriyle ağaç desteklenmeli çünkü ağacın bünyesini güçlü tutmanız lazım.bünye güçlü olunca ağaç hastalığı daha kolay atacaktır.tabi tabana ağacın taç izdüşümüne önce sıvı bakır-daha sonra humik asit+fulvik asit ve besin elementleriyle beslenmesi lazım... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| can erik, can erik hasta, erik, erik hastalıkları, yaprak biti, yaprak kıvrıklığı, zamklanma |
|
|