agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Meyvelerde hastalık ve zararlılar
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler
  • 4 Gönderen MeyveliTepe
  • 1 Gönderen blackwalnut
  • 2 Gönderen MeyveliTepe
  • 1 Gönderen herkul
  • 1 Gönderen herkul

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-03-2014, 10:51   #3
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,816
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aHMET METİN Mesajı Göster
Ek olarak Budama esnasında kullanılan aletlere hijyen konusunda dikkat edilmeli.
Budamadan sonra organik sistemik bakırlılar kullanılabilir. Sistemik olduğu için etkisi olur düşüncesindeyim.
Ateş yanığı bakterisi kışın ağacın kabuklarının altında yaşıyor. Ayrıca toprakta dökülen yapraklar toplanmaz ise bakteriler topraktada yer alır.
Bordo ve göztaşı uygulamalrında veya sıvı organik sistemik bakırlı uygulanırsa ağaçlarla birlikte toprağında üzerinden en az bir kere göztaşı bordo bulamacı uygulaması iyi olur düşüncesindeyim.
Ayrıca Budamadan sonra çıkan yeni sürgünlerde özellikle deli veya lider sürgünleri ateş yanığı bakterisi çok sever. Direkt saldırır. Beyaz rozet döneminde ve fare kulağı döneminde gövdeyi tam kaplayacak şekilde bakırlı uygulamaları yapılmalı. Ayrıca toprak hazırlığında AZOT yönetimi dikkate alınmalı. Azot dengeli şekilde verilmeli. Toprak tahlillerine göre hareket edilirse süper olur.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yaprak yanıklığından kasıt ateş yanıklığı (Erwinia amylovora) ise gülleci bulamacı veya başka kükürt bazlı preperatlar işe yaramıyor. Streptomycin veya terramycin gibi antibiyotiklerin etkili olabileceği söyleniyor.

Bazı çeşitler dirençli ama deveci çeşidi çok hassas. Kış sonu ve erken ilkbaharda organik bakır kısmen işe yarayabilir. Fakat en etkili tedbir erken ilkbaharda bulaşık sürgünlerin hijyen gözetilerek toplanması. Benim ağaçlarda bulaşık sürgün toplama çok işe yaradı. Budama sırasında bakterinin işlediği dallar derin kesilip çıkartılmalı. Makas, testere dezenfeksiyonu hayati önem taşıyor.
Ateş yanıklığı için dezenfeksiyonda kullanılan çamaşır suyunu sadece testere, bıçak, budama makası dışında da kullansak.
Ateş yanıklığı için çamaşır suyunu su ile seyrelterek püskürtme yolu ile kullanılabileceğini düşünüyorum. Çamaşır suyu nasıl olsa virüs mikrop, mantar hepsine etkili. Deneyen var mı.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025