![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2018
|
Erik ağacımdaki bu hastalık nedir?
Merhabalar, Bahçemdeki neredeyse tüm ağaçları sarmış durumda. Erik, şeftali, kayısı... Sadece benim bahçemde değil, sokakta bir çok ağaçta aynı hastalık var. Hastalığın ismi nedir, mücadelesi nasıl yapılır? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2016
|
Yaprak kıvırcıklığı virüsü. Kışa girerken ve gözler uyanmadan bordo bulamacı yapmanız lazımdı. Şu anki mücadelesini zirai bayiler bilirler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2011
|
Düzenleyen cevizbahce : 31-03-2020 saat 20:26 Neden: https://hizliresim.com/872G31 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2020
|
Mango ağacımdaki sorun
Herkese merhaba, Benim evde çekirdekten yetiştirdiğim bir mango fidanım var. Ancak bir süredir yaprakları fotoğraflardaki gibi, kuruyor. yeni çıkacak olan yapraklar kara kara çıkıyor. Bazı yaprakların kararan yerlerini makasla kestim, kafama göre... belki de çok yanlış yaptım. Çok üzücü bir durum... Anlayan arkadaşlardan bir yön göstermelerini rica ederim. iyi ve sağlıklı günler dilerim. Özer |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2020
|
Yanit verecek birileri var mi? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2020
|
Merhabalar, terasımdaki Bodur Şeftali Ağacı geçen sene toplam 2 kilo verdi fakat Yaprakların da sıkıntı belirmişti, Bu yıl yıl ağacım yapraklarını açamadı ,Çiçekleri iseç yarı Yanık şeklinde açtı yaprakları ise Kıvırcık yaprak hastalığına yakalandı ağacım şu an hasta bir şekilde terasta duruyor bir çok yazıyı okudum bordo bulamacı gerekiyor fakat çiçekler sönük olsa da yavaş yavaş meyveye döndü bana bu yılı atabileceğim En azından Sonbahara kadar beni idare edebilecek ve ağacımı kurtaracak yönlendirmeyi yapmanızı rica edeceğim. Şimdiden teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2020
|
Merhabalar ağaç Kıvırcık ( klok ) hastalığı geçiriyor bunun için yaprakların düzelmesi adına ( folpan veya Ziram ) ilaçlarını kullanabilirsiniz, çiçeklerde kırağı yemiş olabilir riskli zamanlarda çiçek zamanı ciberalic asit kullanabilirsiniz, ancak şuan için gerek yok acil şifalar.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2012
|
Merhabalar, Keçi boynuzu fidanında da bu şekilde kıvırcıklanmalar başladı. Bunun sebebi şeftali ile aynı mıdır yoksa buna başka bir yöntem mi uygulamak gerekir? ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|