agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Meyvelerde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni4Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-04-2011, 22:00   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Kök kanseri

2009 yılı sonbaharında kayısı ağacımda sakızlanma ve gövdede mantar oluşumları gözleyip buradaki Kayısı başlığında 91 numaralı topik ile bilenlere sormuştum. Sağolsunlar bilenler hastalığın kök kanseri olduğunu ve bir ihtimal tedavi edilebileceğini söyleyip bazı ilaçlar tavsiye etmişlerdi. Söylediklerini aynen uygulayıp, ayrıca bordo bulamacı uygulamasını titizlikle uygun zamanlarda yapıp sonucu dikkatle takip ettim. Çünkü çok lezzetli ve verimli 8-9 yıllık ağaçtı.

Altta ilk resim 2009 yılı sonbaharında çekilmiş. Diğer 3 resim bu hafta çekilmiştir. Tam sağlığına kavuşmamış olsada düzelme olduğunu düşünüyor ve umuyorum.

Bilen arkadaşlar önerilerini yazarlar ise memnun olurum.

Eklenen Resimler

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2011, 19:06   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Galeri: 1
Merhaba sayın OSMAN45

Ağacınızın durumu iyi görünmüyor, bakteriyel ve fungal etmen belirtileri mevcut ağaç gövdesinde büzüşme, daralma belirtileri var, bu sebebten su taşıyan hücreler görevini tam olarak yapamayacaktır.

Kayısı ağacınızın durumu şu an yanıltıcı olabilir, ağacınızın genel durumu mayıs ayı sonrası belli olacaktır, şu an ki görünen belirtilerle ağacınızda Hazirandan sonra gerileme veya duraklama devresine girecektir.

Ağacınıza bu aşamadan sonra direncini arttırmak için sulama periyodlarına dikkat etmelisiniz susuzluğa tahammülü azaldığından susuz bırakmayın, aşırıda sulamayın aşırı sulamada iyi değildir.

Ağacınızın direncini arttırmak için iz elementli yaprak gübresini düzenli olarak (20-25 günde bir) dinlenme dönemine kadar(Ekim-Kasım) ayına kadar uygulayalım.

Kasım sonu hastalıklı dalları derin budama tekniği ile sağlıklı olan bölümden uzaklaştırırsınız.

Bu budamaları yaparken hastalık etmenlerini unutmuyoruz çünkü temasla bulaşıp yayılıyorlar, hasta olan dallardan diğer dala geçerken mutlaka dezenfektan işlemini yapalım..

Ağacınız aktif halde iken kesinlikle bakır bileşikli ilaçlar, bordo bulamacı kullanmayın...!

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2011, 20:00   #3
Ağaç Dostu

kök kanseri

Sayın Nuri Mürvet,

Çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi harfiyen yerine getireceğim. Ağacı aslında kurtarmak istiyorum. Düşününce 10 yaşında olduğunu hatırladım. Kayısı ağaçlarının verimli ömrü ne kadar acaba? Uğraşmaya değer mi? Diğer meyve ağaçlarıma bulaştırma yapmasından da korkuyorum. İz elementli yaprak gübresi için bir tavsiyeniz var mı? Ayrıca kükürt bileşikli fungusidlerin meyve döneminde bile kullanılabileceğini biliyorum. Kükürt içeriklileri kullanmam yararlı olur mu?

Zahmetiniz için şimdiden teşekkürler.

Herşey gönlünüzce olsun.

Eski 17-04-2011, 21:24   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Galeri: 1
Sayın OSMAN45

Size tavsiye ettiğim uygulamalar ağacınızı kurtarabilmek için uygulanan yöntemlerdir.

Kayısı ağacının verimli yaşı 5-25 yaş arasıdır.

Hastalığın diğer ağaçlarınıza bulaşması temasla yolu ile olur.

Yapraktan verilen gübreler çok çeşitli markalarda var, ben Bayer ziraii ilaçlarını tercih ediyorum.

Bu tür hastalıklarda etkin olarak kullanılan ziraii ilaç yoktur. Ağacınız bünye olarak zayıf durumda, takip edelim zararlı ve fungus hastalıklarının başlangıç aşamasından itibaren gereken tedbirleri alalım, ağacımızın kuvvetli, dirençli kalmasına gayret edelim.

Uyku döneminde yapacağınız gençleştirme budaması ile ikinci yıl meyve vermeye başlayacaktır.

Ben bunlarla uğraşamam diyorsanız, şimdiki fidanı çıkaralım yeni fidanın yerini açalım...

Tercih sizin...

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2011, 22:26   #5
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim Nuri bey. Tabii ki tercihim ağacımı kurtarmak yönünde.

Herşey gönlünüzce olsun.

Eski 27-03-2017, 10:28   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2017
Merheba. Hurma bahçemde 500 ağaç bu halde. 20 gün önce metatolle oil vurduk. Yarın 2- 3 % göztaşıyla tam çimizdirmek var pilanda. Siz ne tasiye edersiniz? Bu ne hastalığı? Ağaçlar 4-5 yıllık. Doğru tedavi nasıl olmalı? Önceden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

V.Z.Muradov Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025