05-07-2013, 14:31 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2013
|
Kiraz Budama
Arkadaşlar memlekette kiraz ağacımız var ve aşırı büyüdü. Ağacın üstlerindeki kirazlara ulaşamıyoruz. Acaba aşağıda gösterdiğim seçeneklerdeki gibi bir budama yapsam nasıl olur? Amacım görüntü ve kolay toplanabilirlik. Zaten ağacın en fazla 1/3'ünü toplayabiliyoruz. Gerisi kurda kuşa kalıyor . Yani ticari düşünmediğimiz için verim kaygımız yok, olduğu kadar. Benim için önemli olan böyle bir budama ağacı olumsuz etkiler mi? Çünkü yıllardır budanmıyor ve bu budama fazla gelir mi diye korkmuyor değilim. Ağaç gerçekten çok yüksek ve enine de geniş. Zamanında ağaç mesafelerini iyi ayarlayamamışlar. Bu nedenle diğer ağaçların da güneşini engelliyor. Yardımlarınızı bekliyorum... Önümüzdeki sonbaharda budamayı planlıyoruz... |
06-07-2013, 16:32 | #2 |
Yeni Üye
|
Yardım edecek yok mu arkadaşlar? |
07-07-2013, 13:27 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Ağacın gövdesi sağlamsa kısa sürede güçlü sürgünler verip kendini yenileyecektir. Dikdörtgen bir kesim yerine ağacın şekline orantılı bir kesimin daha uygun olacağını düşünüyorum. Çok aşırıya kaçmamakta da fayda var. Kiraz bir senelik dallardan verim vereceği için bıraktığınız yeni sürgünler seneye ancak meyve yapar, bu oranı düzgün ayarlarsanız seneye de kiraz yeme şansınız olur. |
07-07-2013, 13:35 | #4 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
Etiketler |
budama, kiraz |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|