agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Meşe (https://www.agaclar.net/forum/mese/)
-   -   Meşe üretimi (https://www.agaclar.net/forum/mese/770.htm)

Sûz-i Dilârâ 03-04-2012 23:37

2 Eklenti(ler)
Bu sonbahar ormanda palamut toplarken dikkat ettim, bir tombul palamut var bir de uzun daha ince palamut. Bu yaz gittiğimde ormana bir sefere çıkıp türleri tespit edeceğim. Öğrendiklerimi buradan paylaşırım.

Bugün 500 ml su şişesinde eziyet çeken minik meşemi 10 lt'lik su şişesine aldım. Yapraklar daha açık seçik türünü çözebiliriz.

Kıbrıs_Doga 03-04-2012 23:51

Şu iki başlı meşeniz değil mi bu hani kedinizin kırdığı :P Çok güzelmiş maşallah.. Türü hakkında pek bir kararsız kaldım :S

Kıbrıs_Doga 03-04-2012 23:54

Quercus pubescens ve Quercus vulcanica arasında kaldım :(

Sûz-i Dilârâ 04-04-2012 00:02

3 Eklenti(ler)
Evet o meşem. Kedicik bilmeden forma soktu :)

Deminden beri fotoğraf düzeltip foruma yüklemeye uğraşıyorum. Karşılaştırmalı bakalım diye. Bu üçünden biri ama hangisi:D

Kıbrıs_Doga 04-04-2012 02:08

Quercus pubescens'ler olamaz o zaman, saplı meşe olmalı. Bir de quercus vulcanicaya bakalım desem :p

Sûz-i Dilârâ 04-04-2012 09:59

Latinceleriyle beraber Türkçelerini de yazsan öyle güzel olacak. :)) Şimdi ben ekran başında pubescens hangisiydi, vulcanica hangisi diye sayfa sayfa gezeceğim. :)

Bu meşe bence tüylü meşe. :)

Kıbrıs_Doga 04-04-2012 17:14

Kusura bakmayın canım :D Pubescens tüylü meşe, vulcanica kasnak meşesi. Bunlar tüylü meşe olamaz çünkü yaprak yapıları uymuyor :p

abone34 21-04-2012 22:22

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abone34 (Mesaj 225302)
Merhaba arkadaşlar. ben 2 sene önce kasım ayında istanbul yıldız parkında topladığım yaklaşık 15-20 tane meşe palamutunu yine kasım ayında büyük bir kovaya ektim.bu palamudların bir kısmı çıkmadı bir kısmını böcek yedi ve şu anda yaklaşık değişik boylarda 10 tane meşe fidanım var.bir tanesi aldı başını gidiyor maşallah.rüzgardan çevredeki etkenlerden zarar görmeyecek bir büyüklüğe gelince sitenin bahçesinde çeşitli yerlere dikmeyi düşünüyorum.Benim merak ettiğim meşelerimin türü..araştırdığım sitelerde (Umut ADIGÜZEL - uadiguzel - Blogcu.com ve Umut ADIGÜZEL - uadiguzel - Blogcu.com ) yapraklarını bir kaç meşe türüne benzettim ;doğu karadeniz meşesi,mazi meşesi,iran palamut meşesi,lübnan meşesi gibi fakat hangisi olduğuna karar veremedim.benim meşeler hiç yaprak dökmedi sürekli yaprakları yaz kış var.bu konuda tahmin değilde kesin bilgisi olan biri varmı acaba Teşekkürler....

evet arkadaşlar meşelerin türü pırnal meşesi,2006 da kovaya ekmiştim(mesaj 113 deki resimlerde eski halini görebilirsiniz).. 2008'de istanbul halkalıda sitenin bahçesine ektim ve şu andaki son hallerinin resimlerini yüklemeye çalışıcam..boyu yaklaşık 80 cm ,gövdeleri epeyce kalınlaştı ,yaz kış hep yeşiller

Kıbrıs_Doga 23-04-2012 02:30

hayırlısı olsun sayın abone34.. meşeleriniz çok sağlıklı görünüyor.. :)

MazI 23-04-2012 17:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 940396)
Latinceleriyle beraber Türkçelerini de yazsan öyle güzel olacak. :)) Şimdi ben ekran başında pubescens hangisiydi, vulcanica hangisi diye sayfa sayfa gezeceğim. :)

Bu meşe bence tüylü meşe. :)

Quercus cerris(saçlı meşe) olma ihtimali yuksek...resimden bana oyle gibi geldi:)..

MazI 23-04-2012 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abone34 (Mesaj 951386)
evet arkadaşlar meşelerin türü lübnan meşesi,2006 da kovaya ekmiştim(mesaj 113 deki resimlerde eski halini görebilirsiniz).. 2008'de istanbul halkalıda sitenin bahçesine ektim ve şu andaki son hallerinin resimlerini yüklemeye çalışıcam..boyu yaklaşık 80 cm ,gövdeleri epeyce kalınlaştı ,yaz kış hep yeşiller

hocam sanki orası az güneş alan bir yermiş gibi geldi bana..duvarların nemli olmasından yola çıktım:)...meşe için nekadar çok güneş olursa okadar iyi gelişir ve sağlıklı olur...gün boyu güneş alması tavsiyem...

abone34 23-04-2012 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kıbrıs_Doga (Mesaj 951897)
hayırlısı olsun sayın abone34.. meşeleriniz çok sağlıklı görünüyor.. :)

teşekürler...

abone34 23-04-2012 20:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MazI (Mesaj 952282)
hocam sanki orası az güneş alan bir yermiş gibi geldi bana..duvarların nemli olmasından yola çıktım:)...meşe için nekadar çok güneş olursa okadar iyi gelişir ve sağlıklı olur...gün boyu güneş alması tavsiyem...

resmi akşam üstü çektim bütün gün yağmur yağmıştı ondan öyle gözüküyor,sabahtan öğlene kadar güneş alıyor...rüzgarı bol olan bir yer olduğu içinde site duvarını siper ettim..geçen günkü hortumdan sağ çıktı maşallah....

MazI 23-04-2012 22:28

hmm...ozaman mantıklı hareket etmişsin:)...yolu açık meşenin maşallah...

Kıbrıs_Doga 26-04-2012 01:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MazI (Mesaj 952280)
Quercus cerris(saçlı meşe) olma ihtimali yuksek...resimden bana oyle gibi geldi:)..

Merhaba sayın MazI, aceba nasıl tahmin ettiniz? Ben çok uğraştım elimde meşelerle ilgili bir zamanlar hazırladığım katalog türevinde resimli bir çalışmam var da bana yardımcı olamadı. Bu meşenin türüyle olan ilgimi mazur görün :P

MazI 26-04-2012 15:50

hocam yaprak yapısı ince uzun ve balık kılçığı gibi yaprak yapısı var ordan anladım:)..bide tohumunu bulundugunuz yoredeki ormanlardan toplamıssınız...buda şunu gösteriyo bu meşe sizin yörede doğal yetişen bir tür bu sekilde ihtimalleri azaltabilirsinizde...zaten Türkiye'de 18 tane meşe türü doğal olarak yetişiyor...

Kıbrıs_Doga 26-04-2012 17:56

E tabi orası öyle, ama şöyle bişey var ki yaprak yapısını ben hala quercus pubescens'e benzetiyorum ve cerris'le bayağı bir çekişiyor :(

MazI 26-04-2012 18:11

hocam quercus pubescensin yaprak yapısı ters yumurta...bunda oyle bir yapı yok....bide quercus pubescens iç anadolu civarlarında yetişiyo siz neredesiniz..

MazI 26-04-2012 18:17

1 Eklenti(ler)
ornek resim...quercus pubescens

Eklenti 287322

MazI 26-04-2012 18:20

1 Eklenti(ler)
buda quercus cerris..
Eklenti 287323

Kıbrıs_Doga 27-04-2012 12:32

Tamam bende fotoğraf ve kaynak eksikliği varmış. Teşekkür ederim :)

mustafa duman 02-10-2012 21:58

Arkadaşlar istanbul Gaziosmanpaşa da öğretmenim.Meşe ağacı yetiştirme ödevi vereceğim.Daha önceki tecrübelerimiz pek iyi sonlanmadı.300-400 meşe palamudundan taş çatlasa 30-40 tanesi filizlendi.sanırım bizim topladığımız palamutlar çürüktü.Bize meşe palamudu gönderebilecek gönüllü var mıdır acaba?Ücreti mukabilinde yardımcı olacak olursa duman.mustafa7@gmail.com adresinden irtibata geçerlerse sevinirim.

mustafa duman 02-10-2012 21:59

Arkadaşlar istanbul Gaziosmanpaşa da öğretmenim.Meşe ağacı yetiştirme ödevi vereceğim.Ama daha önceki tecrübelerimiz pek iyi sonlanmadı.300-400 meşe palamudundan taş çatlasa 30-40 tanesi filizlendi.sanırım bizim topladığımız palamutlar çürüktü.Bize meşe palamudu gönderebilecek gönüllü var mıdır acaba?Ücreti mukabilinde yardımcı olacak olursa duman.mustafa7@gmail.com adresinden irtibata geçerlerse sevinirim.

mustafa duman 02-10-2012 22:04

Arkadaşlar istanbul Gaziosmanpaşa da öğretmenim.Meşe ağacı yetiştirme ödevi vereceğim.Ama daha önceki tecrübelerimiz pek iyi sonlanmadı.300-400 meşe palamudundan taş çatlasa 30-40 tanesi filizlendi.sanırım bizim topladığımız palamutlar çürüktü.Bize meşe palamudu gönderebilecek gönüllü var mıdır acaba?Ücreti mukabilinde yardımcı olacak olursa duman.mustafa7@gmail.com adresinden irtibata geçerlerse sevinirim.

Uysal01 03-10-2012 16:32

Meşe tohumlarının delik olmamasina dikkat edilmeli,bunlar çıkmıyor,
Manisada köyümüzde meşe ağaçları çok,saçlı meşe türünde olduğunu duymuştum,istersen tohum gönderebilirim.

Sûz-i Dilârâ 04-10-2012 18:17

Daha önce bir mani olmazsa köydeki ormandan meşe palamudu toplayıp forumdan dağıtacağımı söylemiştim ama maalesef mümkün olmayacak. :( Hamileliğim nedeniyle seyahat etmem riskli ve doktorum izin vermiyor. :o İnşallah başka bir bahara.

mkntasarim 17-10-2012 10:23

fidan yetiştirme

Merhabalar İş yerindeki bir ağaçtan palamutlar buldum her sene yerlerde sürünürdü.Bu konuyu konuyu bir hızlıca okudum.palamut resimlerini ve dikmeyi düşündüğüm plastik bardağı görüyorsunuz.Palamutları azda mazotlu suda tutacağım.bardakların küçük olduğunu biliyorum.bu yüzden eğer tohumlar yeşerirse ne kadar bir büyüklükte bunları yer değiştirmem gerekir.ve toprak kalitesi için bir tavsiyeniz varmı.:confused:

mkntasarim 17-10-2012 10:26

3 Eklenti(ler)
işte palamutlar ve bardak

Uysal01 20-10-2012 20:10

Sayın mkntasarım,
Torf-toprak ve perlit karışımına ekebilirsiniz,kap bence küçük biraz daha büyük ve derin kab temin edin.Çünkü meşenin kökleri çok uzun,ilk yerinde bir yıl kalmalı derim.

delphin7 20-10-2012 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mustafa duman (Mesaj 1026378)
Arkadaşlar istanbul Gaziosmanpaşa da öğretmenim.Meşe ağacı yetiştirme ödevi vereceğim.Daha önceki tecrübelerimiz pek iyi sonlanmadı.300-400 meşe palamudundan taş çatlasa 30-40 tanesi filizlendi.sanırım bizim topladığımız palamutlar çürüktü.Bize meşe palamudu gönderebilecek gönüllü var mıdır acaba?Ücreti mukabilinde yardımcı olacak olursa duman.mustafa7@gmail.com adresinden irtibata geçerlerse sevinirim.

Mustafa bey hicbir masraf gerektirmeden belgrat ormanlarindan,fatih ormanlarindan hatta alibeykoy barajinin kenarindaki ormanlik alandan bolca mese palamutu toplayabilirsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025