![]() |
Tohumlar için çok değişik siteler var ama bir kaçını buradan bulabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...ighlight=tohum Ayrıca fideleri İstanbul Alibeyköy de Ağaç A.Ş. nin fidanlığından temin ediyorum geniş bir arazide kurulmuş çok çeşitli ağaçlar var |
bu da doğadan çimlenme fotosu (elbette benim değil)
http://cms.co-active.rroom.net/uploa...seedling_1.jpg |
1 Eklenti(ler)
@backyard.. mükemmel görünüyor..
benimki de yavaş yavaş büyüyor :D |
1 Eklenti(ler)
meşeye makro deneme..
:D |
Bu pek meşeye benzemiyor. Bu arada benim meşenin büyüme hızı yavaşladı.
|
şaka değil :(
Kolayca bonsaiye çevirmek için arsakay'ın vermiş olduğu palamutlardan bir tanesini küçük bir saksı altlığına koymuş üzerini de toprakla örtmüştüm. Bu gün baktığımda üzerine denk gelen toprak ve palamut yok olmuştu :D Palamutumu bulanların insaniyet namına haber vermesi rica olunur :)
|
1 Eklenti(ler)
yaprağı.........
|
4 tane palamutu bir saksıya ekmiştim
bu akşam bir baktım içinde bir karış kadar bir yeşillik yeppi pamamutlar yeşerdi dedim :eek: meğer saksıyı boş sanan babam üstüne bir şey dikmiş yarın hallederim bir şey olmamıştır dedi :( |
Karlar eridi.Yaprakların altından çimlenen ve köklenmeye başlayan bir sürü meşe palamudu çıktı.
aybala, daha önce verdiğim sözüm geçerli,istersen hemen gönderebilirim. Hatta yarın fotoğraflarını da çekip ekleyeyim buraya. |
çook teşekkürler
ama taaa oralardaki neşeli meşecikleri söküp istanbul'a göndermenize için elvermiyor doğrusu şimdilik elime düşmüş bu 4 palamutu topraktan çıkmaya zorlayayım :) |
Sözünü ettiğim palamutlar eve bitişik ağaçtan dökülen ve yaprakların altında çimlenenler.Bulundukları yerde yetişmeleri mümkün değil,zamanla kuruyorlar.
Diğer arkadaşlardan isteyen olursa bulunduğum İlçede kargo yok ama İle gittiğimde gönderebilirim. |
1 Eklenti(ler)
İşte bunlarda fotoğraflar
|
1 Eklenti(ler)
Kök sürdü, gövdeyi oluşturacak kısım çıkmak üzere
|
1 Eklenti(ler)
Kök tamam,artık gövdeyi oluşturacak kısım yukarıya doğru yöneldi ,gidiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da soldan sağa doğru köklenme gelişmesini gösteriyor.
|
fotoğraflar çok iyi :)
|
1 Eklenti(ler)
Eğer benim gibi sabırsızsanız Adige'nin yöntemi, yani doğadan toplamak daha iyi. Hatta geçmiş yıllarda çimlenip ağaçlaşmış olanlarını bulmak en iyisi.
Ben de bulduğum palamutları saksılara ektim ve bu gün küçük oğlum kardeşiyle oynarken saksıyı devirince gördüm ki en azından birisi çimlenmeye başlamış. Bunu görmek ayrı bir duygu. İnsanın hoşuna gidiyor ama aynı zamanda sabırsızlığımı da artırdı. Bu minik şey ne zaman büyüyüp ağaç şeklini alacak Allah aşkına? Yarın şöyle bir dolaşıp park ve yol kenarlarında böyle büyümüş ağaççık arayacağım. Kim bilir belki bulurum şöyle endamı güzel bir fidan. :P İşte o çimlenmeye başlayan palamut: |
meşe
1 Eklenti(ler)
....Meşe bonsai...Oak
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
meşem.... . . :p
|
...Mustafa bonsai ağaç türlerinde meşe bonsai başlığı var..
|
Meşe palamutlarımda kafalarını çıkartmaya başladı
ama çektiğim fotoğrafları bulamadım. :( |
....Yapma be mustafa !!...Bize kestaneleride Meşe diye yedirme !!
|
arkadaşlar bu tüylü meşe yaa latincesini hatırlayamadım ama
mesela backyard ın eklediği rsim adi meşe bu üstteki de tüylü meşe olması lazım |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
tüylü meşee .. :p
|
Benim meşeler hızla büyüyor ama hepsi de plastik bardaklarda.
Hani pikniğe gidince kullanılanlardan. Ne zaman saksıya almalıyım?? |
şimdi zamanı.ama toprağı dağıtmadan dikkatlice alırsan iyi olur.Bardağın azına alini kapa.Meşeyi iki parmağının arasına al ve bardağı yavaşça ters çevir.Toprağını fazla dökmden yeni yerine ek ve bolca sula.
|
Sağol Cemboa,
birçok konuda danışmanlığına ihtiyaç duyuyoruz. Yardımların için çek teşekkürler. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025