![]() |
Pırnal meşe,Anadolu Palamut meşesi ve Ankara'da yetişebilecek saçlı ve saplı meşe dışındaki türlerin palamudunu sonbaharda verebilecek olan var mı? Ağaçlandırma alanına farklı türler dikmek istiyorum da. Verebilecek olan varsa çok mutlu olurum.
|
maalesef Ankarada zor
|
Sayın kızıl-çam, ben elimden geleni yaparım. Büyük ihtimalle sonbaharda ormana bir gideceğim. Bolca meşe palamudu toplayacağım. Sizin için de almaya çalışırım. Tabii türlerini ayırt edemeyeceğim için türlerini siz ayırt etmek zorundasınız. Sorun olmaz umarım :D Burada macar meşesi vb dahil olmak üzere Türkiye'deki meşe türlerinin çoğu bulunuyor.
|
Sayın Fagus Sylvatica,
Siz bana saplı meşe ve Macar meşesi vermeyin;çünkü elimde 4 tane var (Macar meşesinden 30-40 tane var.)onun dışında her tür olur (Kireçli toprakta yetişen türler olsun, pek iyi yetişmeyenler de olabilir.) Yanına topladığınız ağacın yaprağını da koyarsanız sevinirim.(Tür tanımı için) Farklı tür olması hiç önemli değil gerçekten. Şimdiden teşekkürler. |
meşe
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar kasım ayında çimlendirdiğim ve odunsu gövdesi oluşam meşemin 2-3 yapragında sarı noktacıklar oluşmaya başladı acaba yaprak mı dökecek yoksa bir parazit hastalığı felan mı yardımlarınızı bekliyorum.saksıda ev ortamında yaprak döker mi?
Eklenti 374148 |
saksıda ev ortamında kışın ağaç(özellikle meşe) çimlendirip, daha sonra doğal ortamına dikip büyüdüğünü gören var mı?
|
Peki kızıl-çam. Sonbaharda palamutlar olgunlaşır olgunlaşmaz gönderirim. Sanırım ağaçlandırma yapıyorsunuz. Size yardımcı olabilmek beni çok mutlu edecek.
|
İstediğim meşe türleri
Sayın Fagus Sylvatica,
Ağaçlandırma yapıyorum, hem de çok erken bir yaşta. Ankara'ya istediğim türler şunlar: Makedonya Meşesi (Quercus trojana) Saçlı Meşe (Quercus cerris) Pırnal meşe (Quercus ilex) Anadolu Palamut Meşesi (Quercus macrolepis) Kermes Meşesi (Quercus coccifera) Istranca Meşesi (Quercus hartiwissiana) Mazı Meşesi (Quercus infectoria) Sapsız Meşe (Quercus patraea) Yalancı Tüylü Meşe (Quercus virgiliana) Bu kadar yeterlidir benim için. Çok kabarık bir liste;ama varsa ve bulursanız gerçekten çok sevineceğim. |
Elimden geleni yaparım kızıl-çam. Bu türlerin çoğu var burada. Seni tebrik ederim ayrıca yaptıkların için. Çok güzel bir şey. Ben de ağaçlandırma yapıyorum burada. Ama daha çok kestane ve mimoza kullanıyorum.
|
meşe
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Acaba bu hangi tür meşe yardımcı olabilir misiniz? (palamutları uzuncaydı)
|
Sayın Fagus Sylvtica,
Bence Macar meşesi; çünkü palamutları ve yaprakları çok benziyor... Benim de bir isteğim var sizden, o da pırnal meşeden 15 tohum vermeniz;çünkü onları dağıtacağım,Anadolu Palamut Meşesini buldum, Beynam Ormanları'nda var imiş;ama tam neresinde olduğu hakkında bilgisi olan varsa sevinirim.Pırnal meşe ile ilgili fazladan bir bilgi:-20 derecede ilk hasarlar başlar,-28 dercede ise artık ağaç kurtarılamaz, yani Ankara'da rahatça yetişir. |
Sağol kızıl-çam, bilgilendirdiğin için. Pırnal meşesi ise burada hiç sorun değil en irilerinden 15 tane yollarım sonbaharda :)
|
Yeni aldığım bağ-dağ olan yerde bir kısım meşe ağaçları var. Yaprakları çıktığı zaman hangi tür olduğunu fotoğraflarını koyarak öğrenebilirim sanırım. Rakım 1280 civarı.
|
çift gövdeli meşe
1 Eklenti(ler)
Eklenti 383428
hızlı büyüyor... |
saplı meşe(quercus robur)
1 Eklenti(ler)
bu meşeyi çok sevdim inşallah doğal ortamında büyütebilirim onu, Atatürk Orman Çiftliğinden almıştım palamutu
Eklenti 386073 |
1 Eklenti(ler)
Bugün, yetiştirdiğim ilk meşeyi (kızılçamın dediğine göre macar meşesi) toprakla buluşturum ( mesaj 191'deki meşe bu). Çalılıkların arasına, bağ evinin bahçesinin hemen ötesine diktim. İki tane de kestane diktim ama telefonun şarjı bitti ve fotoğraf çekemedim. İşte benim ilk göz ağrım;
|
çalılıkların arasına dikmek iyi fikir çünkü küçük meşe fidanlarının çevre şartlarından en az etkilenmesi için siper vazifesi gören şeylere ihtiyacı var, elinize sağlık, inşallah büyüyüp kocaman ağaç olduğunu da görürsünüz.
|
Sağolun, sagun, umarım bir gün gölgesinde serinleriz.
|
saplı meşem
1 Eklenti(ler)
6 ay önce palamudunu ankara AOÇ den topladığım, kışın saksısını dışarda beklettiğim ve bahar başında ev ortamına aldığım güzelim meşe, ikinci sürgününü de veriyo, yaklaşık 30 cm oldu.
Eklenti 399113 |
meşe-pelit
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
haftasonu çorumdaki bağevine d,ktiğim meşeyi ziyaret ettim gayet sağlıklıydı, 4 meşe daha diktim saksıdaki bütün meşelerim artık topraktalar.
|
3 Eklenti(ler)
Ankara çubuk karagöl de gördüğüm bir meşe ağacında küre şeklindeki bu oluşum dala bitişikti kopardığımda bir tarafında delik olduğunu gördm ne olduğunu bilen var mıdır, sanki bir böceğe, larvaya yuva olmuş gibi bişeyEklenti 424510
bu daldaki hali Eklenti 424511 bu dala bitişik olan sap kısmı Eklenti 424512 bu da diğer tarafındaki delik kısım |
ben de merak ettim ya acaba nedir? ben de üç dört gün önce 5 bugün de 4 palamut diktim saksıya. genel de 2 şer li olarak diktim saksılara çünkü büyük saksım yoktu yoksa üçlü düşünüyordum. şuan istanbulda evimin balkonundalar. bekleyip göreceğim bakalım sonucu. umarım filizlerini ve büyük ağaç olduğunu görürüm.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
istanbuldayım. eminönünde tohum fide satan yerler var daha önce tohum aldığım bir yerde buldum palamut ve kestane ordan aldım. şimdi ekebilir miyim diye sordum tabi yanıtını alınca beklemek istemedim balkonda saksılarda şuan. |
Ankara da meşe palamudu toplamak isteyenler Ankara üniversitesi Fen fakültesi bahçesinde (Merkez kantin futbol sahası yanında) bolca bulabilirler. Türlerini bilmiyorum. Selamlar....
|
Ben kestaneyi saksıda çimlendirdim , boyu 1 m yi bulmuştu , ancak saksıda ev dışına çıkardığım hafta kurudu :( Bol şans.
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 456901yaklaşık 10 gün önce iki gün suda bekleterek palamut ektiğim yerden bir bitki çıktı ama tereddüt ettim meşe ağacımı yoksa başka bir bitkimi diye yardımcı olursanız sevinirim yetiştirenler bilebilir :confused: daha büyük resmini yükleyuebilirim isterseniz
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025