![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2005
|
Meşe üretimi
Başlık biraz tuhaf gelebilir ![]() Yanıtlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
adige
|
Benden itiraz Meşenin palamut vermesi için yaşından ziyade bulunduğu ortam önemli.Şöyle ki; ormanda bulunan meşeler değil güneşi bol görecek yönde ve orman veya tarla kıyısında bulunan ağaçlarda palamut olur. 50 yaş diye bir sınırlama da yok. 10-15 yıllık meşe de palamut verebilir.Gözlemlerimle sabittir. Düzenleyen Sefer GİRİŞEN : 10-09-2005 saat 13:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
ya arkadaşlar, bu konuda ****** kitaplar ve internette araştırma yapılabilir ama olay gözlem yoluyla da cevaplanabilecek türden. bizim köyde bilek kalınlığında meşeler palamut veriyor. bu durumda 8-10 yıllık oldukları söylenebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2020
|
Bende var
Benim bahçemde asırlık palamut var yerlerde dolup taşıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Meşe / Oak / Quercus
fotoğraftaki tohumlardan biri çimlendi.. çok uzun bir ana kök saldı.. toprağa ektim.. ama halen toprak üstüne bişey çıkmadı... biraz önce saksının altına baktım.. bir de ne göreyim.. kök saksının altından çıkmış.. -bu ağacın türü nedir? -bu kök için ne yapmam gerekir? kök kurumasın diye altlığı sürekli su dolu bulunduruyorum.. Düzenleyen mstfylcn : 11-02-2006 saat 15:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
bu uzunlamasına olan tohumlar biraz meşeyi andırıyo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
meraklı
Giriş Tarihi: 10-07-2006
|
Alıntı:
teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Yerlere dökülmüş halde daha ilk defa dikkatimi çekti bende merak ettim belki bilmediğimiz bir şeyi öğreniriz diye. Meşe yapraklarının altında bulunan bu şey nedir. Mantar gibi bir yapısı var. Hatta yaprağa yapıştığı yerde kök gibi tutungaçları bile var. Çabucak yapraktan ayrılabiliyor ve bu özelliği ile bitkinin bir parçası olmadığı kesin. Hafif dişlerimle ezdim sanki tanenli bir madde ısırmış gibi bir izlenim verdi tadına baktım ama toz gibi o da. Şimdi bunun ne olduğunu bilen var mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2017
|
Selahattin Yılmaz, Bu bir tür gal arısı, cynipidae (hymenoptera) Türkiye'de bir kaç yerde tespit edilmiş durumda. Mücadele için böceğin yaşam döngüsüne bakılmalı. http://journals.tubitak.gov.tr/havuz/zoo-1409-7.pdf Düzenleyen EFRİzeynep : 26-09-2017 saat 15:38 Neden: Cevap verdiğim kişiyi eklemek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
Öğrencim benim yerime soruları cevaplıyor artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |