agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar > Meşe
(https)




Beğeni Düzeni177Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-07-2016, 22:15   #11
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anadolu-kartalı Mesajı Göster
Teşekkür ederim . en başta şunu söylemek istiyorum meşeleri ektiğim bölge ağrı ilinde yani doğu anadolu bölgesinde . söylediğiniz gibi muhtemelen ağaç ekim alanı üstünde bir bölge çünkü civarında hiçbir ekili **** yetişen ağaç yok. ancak geçen sene meşe palamutlarının ekimi sonra üstünden metrelerce kar ve soğuk hava kütleleri geçti hatta -30 ları bile gördüğü oldu yinede böylesine yeşermesi umut vaat etmezmi ? teşekkür ederim.
Palamutlar toprak altında çoğunlukla güvencede fakat topraktan çıktıktan sonra işler değişiyor. Önce yapraklar sonra dal, gövde ve nihayetinde de kökler soğuktan sırasıyla etkileniyorlar.

Karın yatması ve kalınlığı da koruyucu aslında ama ağaç büyüdüğünde soğuk hava akımlarına maruz kalacak ister istemez. Umut yok değil, siz sonbaharda ektiniz sanırım, o sıralarda ilk köklerini verdi ve baharda topraktan çıktıysa umut var ama bunu şu an için bilemeyiz.

Zaman gösterecek. Umarım yaşarlar; ekimlerinize bu sonbahar bir ara verip kıştan sonraki gözleminize göre hareket etmenizi önerebilirim.

Bir de tür faktörü var. Türkiye coğrafyasında karasal iklimin soğuk sınırlarına dayanıklılıkta kabaca bir sıralamayla, yani bahsettiğimiz koşullara en dayanıklı olandan daha az dayanıklı olana doğru (az dayanıklı veya dayanıksız olanlar bahis dışı):

Lübnan meşesi (Quercus libani), Mazı meşesinin "boissieri" adıyla alt türü olan meşe (Q. infectoria subsp. boissieri), İran palamut meşesi(Q. brantii), saçlı meşe (Q. cerris), tüylü meşe (Q. pubescens).

Sizin meşeleri yetişkin ağaçlardan toplanan yaprak örnekleri ve palamutlarıyla fotoğraflarsanız tespit edebilirim.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025