View Single Post
Eski 11-07-2016, 21:05   #285
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anadolu-kartalı Mesajı Göster
ilginiz için *** ederim arkadaşlar bahsettiğiniz gibi soğuk faktörü inşallah bu sene meşe fidanlarımıza vurmaz. dün bir sayım yaptım toplamda 60 tane meşe fidanının diplerinde yeniden yeşermeler oluyor. birde meşe palamutlarının diplerine koyun kübresi temin edip toprakla karıştırarak suladım. iki güne birde sulama işlerini yapıyorum. faydasını gördüğümü düşünüyorum. birde bir kaç meşe fidanının yaprakları kurumaya yüz tutmuştu
bununda sebebini meşe palamutunu acemilikten olsa gerek derine gömmemden kaynaklandığını düşünüyorum. iki tane meşe fidanını bu yüzden mevsimi olmasada büyük yağ tenekelerine köklerini incitmeden aldım. her günde takip ediyorum. söylediğiniz gibi her sene meşe fidanlarının durumunu fotoğraflayıp takip edeceğim. meşe palamutlarını hangi ağaçlardan aldığıma gelince memlekete gittiğimde özellikle fotoğraflarını çekip size ulaştıracağım. inşallah buraları bir gün meşe ormanı olarak buluruz. saygılar.

Bu koşullarda gübre vermemenizi veya çok az vermenizi öneririm. Fidanı hızlı büyütür, gevrekleştirir ve bu oranda da sert koşullara dayanıklılığı azalır, don vb zararlanmaları artar. Belki garip gelecek ama zor yerlerde yaşayan ağaçlar ne kadar yavaş gelişirlerse kendi menfaatlerine o kadar iyi.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön