![]() |
|
|
|||||||
31Beğeniler
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 250
|
Trabzon-Şalpazarı'nda "yılan bürüğü" dediğimiz bitki. Fındıklıklarda bolca olur. Kazara meyelerin ezilmiş hali vücudunuza dokunursa kaşıntılara ve deride yanmalara sebep olur. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,152
|
Alıntı:
Aslında Karadeniz bölgesinde de körpe sürgünlerinin toplanıp yemeğinin yapıldığını okumuş ve şaşırmıştım.. Sanırım kaynatıp suyunu süzdürerek saponini çıkarıyorlar... (Aslında dünyada en çok yetiştirilen yumrulu tarım mahsullerinden olan "yam" bitkisi de aynı cinsten ve çok büyük miktarlarda yetiştirilip bazı işlemlerden geçirildikten sonra tüketiliyor.) Bu bitki Bodrum civarında da "acıot" adıyla sebze olarak tüketiliyormuş, ama çok pahalıymış diye okudum şu linkten: Bodrumluların Severek Tükettiği Otlar |
|
|
|
|
![]() |
|
|