![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2016
|
Otaba / juniperus nana
3.5 yasinda juniperus nana Gecen ay internetten aldigim juniperus cinsi bonsai agacim uzerinde ne gibi calismalar yapilabilir sizin gibi deneyimli ustalardan fikir almak istedim yardimci olursaniz sevinirim Düzenleyen Otaba : 31-01-2016 saat 16:54 Neden: Fotograf ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-12-2015
|
Değişik güzel bir ağacınız var.Hayırlı olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Tesekkurler govde kivrimini one cikarmak istiyorum ayrica ustune bir kat daha cikarmak istiyorum yana dogru sarkan dali kivrimin uzerine tekrar cevirme planim var ama nasil yaparim bilemedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Ağacınızın boyutlarını bilmiyorum ama Bonsai de görsellik belirli kurallara dayanarak ortaya çıkarılıyor ağacın boyut olarak küçük ama aşlı bir ağaç gibi görünmesi için boyu gövde çapının 6 katı uzunluğunda olmalı aşağı yukarı bazen istisnaları olabiliyor. Bende yeni sayılırım ama ağacın dal yapısını görünür kılıp biri büyük biri küçük 2 ağaçmış gibi düşünerek her bir ağaçta üçgen bir yapı oluşturacak şekilde yapmaya çalışırdım tam olarak dal yapısı görünmüyor ağaçta siz yakından daha iyi tahlil edersiniz ilk fotoğrafınız ağacın ön yüzü olabilir bence. Forumdan üstadlar yönlendirmede bulunana kadar bence ağacınızın türünün bakım şartları nasıl ne zaman budanır,telleme ne zaman yapılmalı,sulama sıklığı,bonsai tarzları,bonsai kuralları...vb aramalar yaparak daha çok fikir sahibi olabilirsiniz.Aynı tür ağaç üzerinde başka arkadaşların çalışmaları da vardır onlara da bakın bence (tabi bunları yapmadığınızı düşünerek yazdım araştırdıysanız sıkıntı yok ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2016
|
Merhaba, ben bonsai konusunda malesef bilgili değilim, yeni bonsai bakıcısıyım ama saksımız aynı. Hatta saksıyı beğenerek sipariş etmiştik ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Selamlar minik bonsai dis mekan bonsaisi oldugunu bende aldiktan sknra ogrendim saksiyi degistirmeyi planliyorum belki kaya calismasi yaparim diye dusundum ancak gundusleri balkonda birakip gece odaya alicam dis mekan olayini boyle cozmeye calisicam tabi aldigimiz yerin bunu bize soylemesi gerekirdi ancak ben begendim ve budamasinida kendime gore ufak calpli olarak yaptim govdeyi daha belirgin hale getirdim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sn Otaba; Juniperus Nana çok soğuk iklimlere bile dayanır bahsettiğim -30-35 ler o yüzden bence gecede içeri almayın dışarda kalsın içeri-dışarı yaparak ağacı daha çok yıpratırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2018
|
Merhaba, son hali ile ilgili fotograf paylasabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|