agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Market Bonsaileri
(https)

Beğeni Düzeni25Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen olcim
  • 1 Gönderen sagol
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-01-2014, 16:50   #1
Ağaç Dostu

olcim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Sayın Olcim,

Topiary yapmak için genelde bir tel çerçeve kullanılıyor. Yani hayvan veya insan figürü oluşturabilmek için önce tellerle o şekil oluşturuluyor. Bitkiyi bu şekle uygun olarak tele bağlayıp, budayıp uç alarak o şekli alması sağlanıyor. Ficusun yapraklarının bu işlem için çok uygun olacağını zannetmiyorum(her dalda birkaç yapraktan fazla bırakınca yapraklar büyük oluyor), belki devamlı uç alınarak yapılabilir ama çok emek vermek gerekir. İnsan veya hayvan şekli oluşturmak için şimşir, ligustrum gibi türler daha uygun olabilir.

Topiary değil de bonsai yapmayı düşünürseniz dallar yeterince kalınlaşmış budanmaları gerekir.
İlk fotoğraf üstten çekildiğinden biraz yanıltıyor. Ağacın önden ve arkadan tam boyu gösterecek şekilde fotoğrafını çekerseniz nasıl birşey olabilir diye daha iyi bir öneri yapılabilir.

iyi çalışmalar dilerim...
Biraz daha beklemem gerek gibi görünüyor , dalları kesmek istiyorum . Sadece bu aylarda uygun olur mu bilemiyorum . Teli sararak istediğim formu kazandırabileceğimi düşünüyorum. Yapraklarını kesmeyi planlıyorum , heykeltraş gibi biçimlendirmek niyetindeyim ; bitkiyi kaybederim korkusuyla da yapamıyorum. Bir yaprağın yarısını kestim , bir kaç ay kurumadan dayandı , tüm yapraklara bunu yaparsam sonuç ne olur bilemediğimden cesaret edemiyorum.
Bir başka düşüncem de var :
Tüm yaprakları sapları dalda kalacak şekilde kessem bitki dayanabilir mi ?
Gövdenin biraz daha kalınlaşması için ne yapmalıyım ?

Sizin söylediğiniz bitki türlerini sadece ev içinde yetiştirmek mümkün mü ?
Saygılarımla.

sevdam beğendi.
olcim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2014, 19:39   #2
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Sayın Olcim,

Tellemeyi şimdi de yapabilirsiniz. Ağaç evde sıcak ortamda o nedenle uçlarda birkaç taze yaprak var yani yavaş olsa da büyüme devam ediyor. Budama yapabilirsiniz bence ama önce tek bir dalda deneyip durumu inceleyebilirsiniz. Yaprakları yarıya kesseniz bir zararı olmaz. Normalde ficuslarda dal ucunda 1-2 yaprak bırakıyorum(yarımşarda olabilir). Yeterli nem ve ısı varsa kesilen yaprakların hemen üstünde sürgünler veya yeni yapraklar çıkmaya başlıyor. Bu oluşumlar başladığında uç yapraklar kesilse de problem olmuyor(spreylemeyle hergün nemlendirmek işe yarıyor). Uçlarda yeni yaprakcıklar belirmeden en uç yapraklar kesilirse ve ortamda yeterince nem yoksa yapraklı kısma kadar kuruyabiliyor.

Hem yaprakları kesmek, budamak hem de gövdeyi kalınlaştırmak birarada olmuyor malesef. Önce karar vermek gerek, gövdeyi kalınlaştırmak istiyorsanız, yaprakları ve dalları kesmek bu işlemi durdurur, kendi haline bırakıp bol yaprağı teşvik ederek gövdeyi kalınlaştırabilirsiniz, belki 1 boy büyük saksıya almak daha iyi olur.

Budamaya başlayıp, yaprakları da küçültmeye geçince gövde ve dallar daha fazla kalınlaşmayacaktır.

Bahsettiğim ağaçlar malesef evde olmaz.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olcim Mesajı Göster
Biraz daha beklemem gerek gibi görünüyor , dalları kesmek istiyorum . Sadece bu aylarda uygun olur mu bilemiyorum . Teli sararak istediğim formu kazandırabileceğimi düşünüyorum. Yapraklarını kesmeyi planlıyorum , heykeltraş gibi biçimlendirmek niyetindeyim ; bitkiyi kaybederim korkusuyla da yapamıyorum. Bir yaprağın yarısını kestim , bir kaç ay kurumadan dayandı , tüm yapraklara bunu yaparsam sonuç ne olur bilemediğimden cesaret edemiyorum.
Bir başka düşüncem de var :
Tüm yaprakları sapları dalda kalacak şekilde kessem bitki dayanabilir mi ?
Gövdenin biraz daha kalınlaşması için ne yapmalıyım ?

Sizin söylediğiniz bitki türlerini sadece ev içinde yetiştirmek mümkün mü ?
Saygılarımla.

olcim beğendi.
sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025