agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Market Bonsaileri
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-07-2007, 21:36   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-12-2006
cevaplar için tesekkürler.
sulamayla ilgili bir problem olduğunu pek sanmıyorum.
1,5-2 seneye yakındır bendeler.gübre verdikten sonra oldu sanırım.bir çicekçiden aldığım bir sıvı gübre kullandım.üstünde 1 litre suya 1 kapak diyordu hatta ben dahada az koydum.
ve nemli olan toprağına çay bardağının yarısı kadar döktüm
bu gübrelemeden sonra yaprak uçlarına sanki güneşten yanmış gibi kurudu ve git gide aşşağı doğru indi.
köklerde sorun yok ona baktım.fakat ağacın üst kısımların dalları kurumuş ama alt gövde tarafı hala yaşıyor.
bir tanesinin üstünde hiç yaprak kalmadı yanlız köklerin ordan cıkan bir ikitane sürgün yaşıyor.
diğerinin ise 2 dalının üstünde hala yeşillik var ama onlarda kararıp dökülüyor.
ne yapmam gerek sizce.
bu arada 11-12 ağacım var diğerlerinde sorun yok sadece 1-2 sinde ufak tefek vardı ama durdu su an.

mustang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2007, 22:14   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-12-2006
yazmayı unutmusum durdukları ortam ısıklı ama güneş ışığı dik gelmeyen
soğuk veya aşırı sıcak olmayan bir yer. bide yaklasık 1,5-2 sene dirde bendeler.
bu güne kadar problem olmamıştı. zaman zaman yaprak sararması ve dökülmesi oluyordu ama hemen yerine yeni dalar cıkıyordu.

sehir suyunu yaklasık 6 aydır kullanmıyorum içtiğimiz damacana kaynak suyu kullanıyorum. alır almaz zaten topraklarını eğiştirmiştim ve köklerinide sanırım benden önce budamışlardı .1-2 ay önce hepsini kontrol ettim ve toprak takviyesi yaptım 2-3 tanesine dar geldiği için saksılarını değiştim ama bunlarda saksı değiştirecek bir durum yoktu toprak takviyesi yaptım.
toprak olarak bonsai için satılan topraklardan aldım .fakat fazla su tutuğunu gördüğüm için çakıl ve torf ekleyerek karışım hazırladım komple suladıktan sonra ortalama 3-4 gün civarında toprak yeniden su istiyor.
aslında gübreleme taraftarıda değilim yeni toprak takviyesi bana daha ii gibiymiş gibi geliyor

bide resimlerini ekliyorum

mustang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025