agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Market Bonsaileri
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-07-2007, 12:38   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Mustang iyi gunler, serissa'lar yari tropik bitkilerdir nemi ve isigi sever. soguktan ve sicaktan [dogrudan gunes goruyorsa] hemen olumsuz etkileniyorlar. Sizin bonsaileriniz de, asiri sicaklardan etkilenmis olabileceklerini dusunuyorum.

Agaclariniz uzerinde, yari yanmis, kurumus yapraklari da, siz bir keskin makasla, yaprak sapcigi dal uzerinde1-2 cm kadar kalacak sekilde budayiniz. Agaclarinizi golge bir yere alip sulamasina dikkat ediniz.[Yaz aylarinda yapacaginiz en iyi sulama yontemi bir kovaya su doldurun. agacinizin dikili oldugu saksiyi suyun icerisine gomulecek sekilde daldirin, saksi icerisinden cikan hava kabarciklari bitene kadar suyun icerisinde tutunuz[1-2dakika]sonra saksiyi kovadan disariya alip suyun suzulmesini bekledikten sonra agacinizi yerine koyabilirsiniz. bir dahaki sulamayi saksi uzerindeki toprak kurumaya basladigi zaman yapiniz.
Topragi surekli kontrol etmeyi unutmayiniz. cok sicak gunlerde toprak ayni gunde kurumaya basliyabilir.]

Agaclariniz tamamen kurumamissa kisa bir zaman sonra, yeni surgun ve yapraklar verecektir kim bilir belkide adi gibi[Bin yildizli agac] size bircok cicek sunacaktir.
Bol sanslar

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025