![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Ali Bey, söyledikleriniz doğru. Elimdeki ağaç belki o forma hiçbir zaman gelemeyecek. Ben dal yapısı olarak ona benzetebilmenin mümkün olup olmayacağını, değilse de resimde gösterdiğim kuru ve fazla dalları ne şekilde budamam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Hatta hayalimdeki ağacı bir kenara bırakalım, kafa karıştırmasın. Resimlerini eklediğim kendi ağacım için konuşursak, dalları budama ve şekillendirme işlemi için ne şekilde hareket etmeliyim? Yapraklarını küçültmem mümkün olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2008
|
Sayın sleepeless merhaba, Yanlız resimde belirttiğiniz ağaç Tam net olarak seçemedim bulanık çıkmış ama görebildiğim kadarıyla fukıentia cinsine pek benzemiyor.Daha çok kurtbağrı Lıngstrum cinsine daha çok benziyor.Özellikle yazmak istedim çünkü her ağaç aynı şekilde bakım istememesi nedeni ile ağacınız ( ALLAH korusun)ölebilir bu yüzden de hayal kırıklı yaşamanızı istemem.Bende Ulmus cinsi Çin kara Ağacımı iç mekan olarak biliyordum Ama sayın Hocamız Bonsaisan ve Ali hocam Beni aydınlatmıştı.Onlar olmasaydı yanlış uygulama ile ağacım ölebilirdi.Bu yüzden yazmak istedim.Eğer ağacınızın net fotosunu koyarsanız daha iyi olur. Saygılar Burhan GÖNDER |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Burhan Bey, Ağacın etiketinde "Carmona Microphylla" yazıyor. Aramalarım sonucunda buna karşılık olan isim Fukien Tea olarak çıktı karşıma. Net resimleri gün ışığında çekebilirim. İlk mesajımdaki verdiğim linkteki ağacın aynısı diyebilirim. O resim için belirtilen isim de aynı idi bulduğum kaynakta. Tabii ki doğrulamakta yarar var. Yarın toprak ve saksı yenileme işini yaparken o işlerle beraber resmederim ki, yanlış bir şey yapmış olursam da geç olmadan müdahale edebilelim. Ayrıca bugün itibariyle avatarınızdaki japon kızıl akçaağaç tohumlarından ektim biraz. Eğer başarılı olur da filizlenirlerse ne ala. Gerçekten büyüleyici bir görüntüsü var. Görünce söylemeden edemedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2008
|
Eyvallah! Teşekkür ederim benim ağaçlarımı daha önceki konularda bakarak bulabilirsin ben de bu konuda çok meraklı ve Bonsai sevgisi dolu birisiyim lakin satın aldığım birçok ağacın üzerinde bulunan isimlerden dolayı çok ağaç öldürdüm ama pes etmeden devam ediyorum.Bunu satıcı firma personelleri ile görüştüm onlar da biz sıradan hangi barkod gelirse onu vuruyoruz demişti. Ayrıca çalışanlardan aldığım bilgi herzaman doğru olmuyor bunuda ağacı satın alırken sorduğum soruya verdiği cevaba karşılık başka bir bitki alan birisine da aynı şeyleri söylerken gördüm .Neden yanlış bilgi verdiğini sorunca amaan bütün bitkiler birbirine benziyor bakımları da birbirine benzer dedi.Bu cümleden sonra artık aldığım ağaçalrımı araştırarak bakım yapıyorum . Takıldığım tüm noktalarda Sayın Ali ve Bonsaisan hocalrımıza sorarak onlardan bilgi ediniyorum. Sana da tavsiyem kesinlikle böyle yapmalısın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|