agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Market Bonsaileri
(https)

Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-01-2009, 11:30   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Sleepless iyi gunler aramiza hos geldiniz.
Herkes gibi mutlaka siz de deneyim ve bilgilerinizi, zamani geldiginde bizlerle paylasacaksiniz bundan hic suphamiz yok.

Yeni aldiginiz fukien tea agacinizin fotograflarini ekliyene kadar bekliyelim. Fotograflari gordukten sonra bircok arkadas sana gorus ve onerilerini belirtecektir.

Duz yukselen bir govdesi oldugunu ve bunu tel sararak sekillendirebilirmiyim diye soruyorsunuz. Agacin govdesi yasli bir govde ise bunu yapmaniz zor olacak. Odunlasmis yasli bir govde kolayca egilmez.

Agacinizin fotograflarini bekliyoruz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2009, 19:34   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-01-2009
Resimler biraz bulanık fakat genel görünüm olarak dallar seçilebilir halde. Şekillendirmek istediğim gövdeden ziyade dallar. Yaprak küçültme işlemi yapılabilir ise denemek istiyorum zira yaprakları biraz büyük gibi. Bunun uzun zaman alacağını ve sabretmem gerektiğini biliyorum, acelem de yok zaten. Bu yavruyu ay sonunda kız arkadaşıma doğumgününde hediye etmeyi düşünüyorum. O zamana kadar toprak ve saksı değişimini yapıp, mümkün olursa budama işlemini de yapmak istiyorum. Aşağıdaki linkte ağacın ve saksı olarak kullanmak istediğim saksı tabanının resimleri mevcut:

http://www.flickr.com/photos/1190808...7612327054404/

Kuru dallar var bir kaç tane. Çok kalabalık gözüktü bana genel olarak. Budama işleminde izlenecek yol ve budama şekli ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.Vermek istediğim şekil ise şuna benzer bir şey. Tabi ağacımız da isterse.

http://www.artofbonsai.org/galleries...s/zhao/012.jpg

Yazdıklarımdan herşeyin bir anda olması istediğim sonucu çıkıyormuş gibi olsa da bunun aylar veya yıllar sürmesi gerektiğini biliyorum ve yavaş yavaş, olmasını istediğim şekli verene kadar sabırla çalışacağım. İlginize teşekkürler tekrardan.

Sleepless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2009, 13:55   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Eklediginiz fotograflarda gorunen agacinizla, Yapmak istediginiz yani hayalinizdeki(fotograftaki) agaci yapabilmeniz imkansiz gibi. Buna benzer bir agac yapmak istiyorsaniz, simdidaen fidancilari dolasip uygun fidan bakmalisiniz. Fidani buldugunuz zaman da fidan uzerinde calisarak, hayalinizdeki agaci kopyaliyarak belki istediginize ulasabilirsiniz. Sizin de dusundugunuz gibi bu uzun bir zaman alacak. Eklenti yaptiginiz hayalinizdeki agac, uzerinde onlarca yil calisilip elde edilmis bir agactir.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025