![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-09-2019
|
Solucan kutumda bir gecede şapkalı mantarlar olustu
Merhaba.gecen internetten 50 tane kırmızı kaliforniya solucanı sipariş vermiştim fakat 3-5 tane normal solucana benzeyen solucan ve bir miktar gübresi torf ve kutu geldi.bahceden biraz daha solucan ekleyip beslemeye başladım toprağı nemli tutuyorum ve kutunun üzeri tülbentle örtülü.bu sabah hayvancıklar ne yapiyo diye bakmak için tülbenti kaldırınca şok oldum mantar olduğunu anlayınca dokunmadım.fotograflarini ekliyorum (ekleyemedim)(şemsiye gibi merkezden kenarlara doğru çizgileri var ve beyaz renkli narin gorunuslu), ne tür olduğunu sormak isterdim fakat foto koyamadim hata verdi.simdi bunlar solucanlara zarar verir mi kutudan temizlemeli miyim?şimdiden tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Alıntı:
Solucanlar ince ve sivri şekilde oluyor. Ve hızlı hareket ettiğinden anlayabilirsiniz. Toprağın dışına çıkardığınızda anında toprak altına girmeye çalışır ve uyuşukluk yoktur. Ona göre karar verebilirsiniz. Güvenilir bir satıcıdan almazsanız çoğu sahte solucan yollayacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
foto yükleyebildim nihayet.başta üç taneydi iki gün içinde bikaç nesil geçti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
|
Bendeki kompost içinde de benzer mantarlar oluyor bir sıkıntı yaratmıyor birlikte yaşıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
teşekkürler thunderon ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |