agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Mantar
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-10-2011, 22:13   #22
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Bitkisel desteklerden rahatsızlığım süresince inanılmaz destek aldım.

Sn. jilber Barutçiyan'ın eğitimine ben de Memet' le birlikte katıldım. Doğru, Memet'in söylediklerini aynen, ısrarla ve hatta kullananlara ve önerenlere tepkiyle belirtti. Reishi mantarı konusunda kesin görüş belirtti.

Ancak bir de şöyle bir gerçek var var Jilber Bey bu bitki ile ne derece akademik araştırmalar yaptı, denemeler kurdu da sonuçlarından bu denli emin.

Konusunda son derece yetkin ve kıdemli bir ziraat mühendisiyim, domates yetiştiriciliğinin de zeytin yetiştiriciliğinin de her noktasını bilirim, ama heran yeni bulunan bilimsel verileri, yenilikleri, gelişmeleri de takip ederim, onlaardan faydalanırım. Domates yetiştiriciliğini, içindeki likopenin niteliğini iyi bilirim ama ne farmakoloğum ne biyokimyacı ne de hekim. Likopenin sağlıkta etkilerini bilemem.

Aynı şey zeytinin içindeki oleoeuropein için de geçerli. Yağında meyvesinde de bulunur ama asıl yaprağından ekstre edilir. Şifa kaynağıdır. Zeytini iyi bilirim oleoeuropeini de, ama şeker hastalığı üzerindeki etkileri benim konum değil.

Reishi shitake maitake mantarlarından elde edilmiş bir drogu bir süre doktorumun önerisiyle kullandım (bu arada her içtiğim kapsülde işe yarar mı ki, Jilber Bey yaramaz demişti diye tedirgin oldum) şifa buldum. Kısaca kesin yargılı olmamak gerektiğini düşünüyorum.

gece ve Ayazkızı beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025