agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuzey Kıbrıs Bonsai Atölye Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/kuzey-kibris-bonsai-atolye-calismalari/)
-   -   agaclar.net,Kuzey Kıbrıs / 1. Bonsai Atölyesi (11 Mart 2008) (https://www.agaclar.net/forum/kuzey-kibris-bonsai-atolye-calismalari/7577.htm)

Ali H. ALI 02-03-2008 13:48

Sevgili Guz, genc arkadaslarin bonsaiye ilgi duymasi ne guzel. Atolye calismasina yaninda goturecegin bir iki arkadasin da bonsaiye ilgi duyup seveceklerini dusunuyorum.
Hepinize basarili bir atolye calismasi diliyorum.

Serhan 03-03-2008 16:15

1- Ali H. Ali (Avustralya'dan manevi katılımcımız)
2-Uzman16 (Bursa'dan misafirimiz)
3-Naci Kurra
4-Yaşar Davrandı
5-Feza Sanıvar
6-Togan Hamitoğlu
7-Behçet Keskiner
8-Mehmet Yılmazoğlu
9-Mehmet Salih Gürkan
10- Buket Aknar
11- Serhan Kumru
12- Sergül Kumru

Bonsibet 04-03-2008 01:32

Arkadaslar daha önce gelmek istedigimi yazdım fakat büyük bir iş aldım, yalnız oldugum icin işlerimden dolayı gelemeyecegim sizlere kolay gelsin saygılarımla

memet 10-03-2008 16:49

Vakit geldi.

Buket Aknar 10-03-2008 18:30

Evet geri sayım başladı. Yarın akşam üzeri saat 6:00'da oradayız.
Uzman16 Kıbrıs'a geldi. Bugün biraz gezdik. Yarın atölye çalışmasına birlikte gideceğiz.

Harun Parlak 10-03-2008 18:56

Başarılı ve verimli bir çalışma olacak hem Kıbrıs hem Türkiye bonsai sanatına faydalı olacak toplantı ve çalışmalar bunlar.
Toplantı ve çalışmanın sonuçlarını dört gözle bekliyor olacağız.

msgurkan 10-03-2008 20:57

Evet Vakit Geldi!
Son birkaç haftayı heyecanla hazırlanarak geçirdik.
Yarınki atölye çalışmasına katılacak arkadaşların Bonsa'ye başlamak için ihtiyaç duyacakları temel bilgi ve becerileri onlara verebilmek ve yeni bonsai sevdalıları kazanmak en büyük dileğimiz. Umarım herkes için keyifli bir çalışma olur.

vyssera 10-03-2008 22:44

Çalışmanızda başarılar diliyorum arkadaşlar ; )

Ali H. ALI 11-03-2008 02:45

Bu calismanin, keyifli, ogretici, guzel bir ortam icerisinde gececeginden hic kuskum yok. Hepinize kolay gelsin.

Buket Aknar 11-03-2008 08:20

3-Naci Kurra
4-Yaşar Davrandı
5-Feza Sanıvar
6-Togan Hamitoğlu
7-Behçet Keskiner
8-Mehmet Yılmazoğlu
9-Mehmet Salih Gürkan
10- Buket Aknar
11- Serhan Kumru
12- Sergül Kumru
13- Ömer Dereli
14-Birsen Şemsettin
15-Güz

Ahmet Polili 11-03-2008 13:13

3-Naci Kurra
4-Yaşar Davrandı
5-Feza Sanıvar
6-Togan Hamitoğlu
7-Behçet Keskiner
8-Mehmet Yılmazoğlu
9-Mehmet Salih Gürkan
10- Buket Aknar
11- Serhan Kumru
12- Sergül Kumru
13- Ömer Dereli
14-Birsen Şemsettin
15-Güz
16.Ahmet Polili
17.Ülvan Polili

msgurkan 11-03-2008 21:36

Atölye çalışmamız yaklaşık 20 kişinin katılımı ile yapıldı. Daha çok katılım olmaması için basın yolu ile duyuru yapmamıştık. Benim açımdan iyiydi. Ancak izleyici ve dinleyici konumundaki arkadaşların çalışmayı nasıl bulduğu daha önemli.
İşin tanıtım yönü ağılıklıydı ancak fidanlar üzerinde uygulama için zaman kalmadı. Sanıyorum herkese küçük erik dalları ve tel dağıtarak telleme ve dal bükmeyi herkesin katılımı ile yapmak çok iyi bir uygulama oldu.

Ben daha çok yazmayım. Yorumların gerisini arkadaşlardan dinleyelim. Fotoğrafların yayınlanmasını ben de merakla bekliyorum.

Penelophe 11-03-2008 21:39

Alıntı:

Fotoğrafların yayınlanmasını ben de merakla bekliyorum.
Bizler de.:)

Buket Aknar 11-03-2008 22:42

3 Eklenti(ler)
Mehmet Bey, size çok çok teşekkür ediyoruz. Kuzey Kıbrıs için bir ilk, sayenizde gerçekleşti. Devamı da inşallah gelecek. Eğer duyuru yapsaydık sanırım bize oraları dar gelecekti. Bugünlük bir kaç fotoğraf ekliyorum. Gerisi yarına gelecek. Fotoğrafları uygun boyutta küçültmek zaman alıyor da!

Buket Aknar 11-03-2008 22:48

Bu arada toplantıdan da bahsetmeliyim. Mehmet Bey bizlere bonsai'nin kuraları hakkında oldukça açıklayıcı bilgiler verdi. Hep birlikte başlangıç olarak tel sarmaya çalıştık. Fotoğraflarını ekleyeceğim.
Ölmek üzere getirilen bir bonsai'nin de hayatını kurtarmak için kök budama yapıldı. Bizler de izledik. Ancak ben halen yapıp yapamayacağımdan emin değilim.
Bu arada aramızda olan ama ağaçlar.net üyesi olmayan arkadaşları da üye yapmak için tanıtım yapıldı.
Bugün 5:00 haberlerinde; Ahmet Polili sayesinde Sim Radyo'da Atölye çalışmamız hakkında haber geçti. Aslında ben yarın veya sonraki günlerde gazetede de haber olarak çıkabileceğini düşünüyorum. Çünkü aramızda gazeteci arkadaşlar da vardı.
Ali Bey; sizi o kadar çok andık ki, herhalde kulaklarınız çınlamıştır.
Uzman16'da bizimleydi. Onu Kıbrıs'ta görmek bizi çok mutlu etti.

msgurkan 11-03-2008 22:53

Buket Hanım, asıl teşekkürü siz hakediyorsunuz, siz olmasanız organizasyona böylesine destek vermeseniz buralara gelemezdik. Özellikle hazırladığınız broşür çalışmaya renk kattı. Bonsai Atölyemizin haberi yarın basına geniş olarak verilecek, sonraki gün gazetelerden izleyebilirsiniz.

Ali H. ALI 12-03-2008 12:51

Hepinize iyi gunler. Iyi bir katilimla bir ilk olan bu agaclar.net bonsai atolye calismasini ne guzel basari ile bitirdiniz. Ilk heyecan ve basarabilecekmiyiz diye, sizlere baski yapan endiseleriniz ucup gitti, simdi yerini sevic ve oralarda yeni bir sanati tanitma keyfini yasiyorsunuz.

Simdiden bir ikinci calismayi dusundugunuzu de biliyorum. her calismada bir adim ileri gitmenizi dilerim. Bonsai Kibrista da bilinen, sevilen bir ugras olursa bilin ki bu sizin sayenizde olacak sayin Buket Aknar ve Mehmet Salih Gurkan bey sizleri ve katilan arkadaslari kutlarim.

Buket Aknar 12-03-2008 13:21

1 Eklenti(ler)
Toplantı sonunda ayrılmaya hazırlanırken çektirilmiş bir fotoğraf: Fotoğraf'ta tüm katılımcılar olmasa da isimleri yazmaya çalışayım.
Bonsai gönüllüsü dostlarımızdan biri(ismini bilmiyorum), A.Polili, Bonsai gönüllüsü bir dostumuz(ismini bilmiyorum), Msgürkan,Güz,Buket Aknar, Uzman16,Sergül,
Alt sıra: Bonsai gönüllüsü bir dostumuz(ismini bilmiyorum), Serhan,Desperado

msgurkan 12-03-2008 19:01

Arkadaşlar isimsiz kalmasın :D
Yukarıdaki resimde soldan birinci Hüseyin Sütcü, Üçüncü Togan Hamitoğlu, alt sıra soldan birinci Behcet Keskiner.

vyssera 12-03-2008 19:11

Çok güzel bir iş başarmışsınız, güzel bir katılım olmuş, Organizasyonda emeği geçen herkesi ve tüm katılımcıları tebrik ederim.

Harun Parlak 12-03-2008 19:15

Kuzey Kıbrıs bonsai severler çok güzel bir etkinlik yapmışlar tebrikler ve bu etkinliklerin devamını dilerim.

Buket Aknar 12-03-2008 19:22

3 Eklenti(ler)
Fotoğraflar

msgurkan 12-03-2008 19:30

Ali Bey, size de teşekkürler. teşvik ve desteğinizle başlangıç yaptık. Sizden de bol bol konuştuk.

Vyssera ve Tekin bey iyi dileklernize teşekkürler, sizin yolunuzdan ilerliyoruz.

Buket Aknar 12-03-2008 19:30

2 Eklenti(ler)
Fotoğrafların devamı...
2. fotoğraf Desperado'nun ismini bilmediği Bonsai'si.

msgurkan 12-03-2008 19:42

Bugün Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) tarafıdan bütün basına geçilen haber aşağıdaki gibidir.Haberle birlikte afiş ve resimler de yayınlandı. (Haberde Ali Beyin bonsai ile geçen 28 yıllık süresi küçük bir yanlışlıkla tam anlaşılmamış)

--“KUZEY KIBRIS 1. BONSAİ ATÖLYESİ”...
--“AGACLAR.NET” İSİMLİ SİTENİN ORGANİZASYONUYLA 20 CİVARINDA
GÖNÜLLÜ TEORİK VE PRATİK EĞİTİM YAPTI

Kıbrıs Türkü’nün çoğunlukla filmlerden tanıdığı ve “bodurlaştırılmış ağaç” olarak bilinen “Bonsai”, bir grup gönüllünün girişimiyle KKTC’de de hobi olarak ilgi görmeye başladı.
Çin’de doğup Japonya’da sanat haline dönüşen ve batıya yayılan “Bonsai”, Lefkoşa’da dün akşam düzenlenen atölye çalışmasıyla 20 civarında gönüllüyü bir araya getirdi.
(www.agaclar.net) sitesinin organizasyonuyla Gazeteciler Birliği lokalinde yapılan “Kuzey Kıbrıs 1. Bonsai Atölyesi”nde gönüllüler teorik bilgi yanında, saksılar, özel topraklar, aletler, tellerle uygulamalı eğitim yaptılar.
Yaklaşık 28 yıldan beri Avustralya’da yaşayan ve “Bonsai” konusunda otorite olarak kabul edilen Kıbrıslı Türk Ali Polili’nin desteği, Buket Aknar’ın organizasyonu ve Mehmet Salih Gürkan’ın eğitmenliğinde yapılan atölye çalışmasına, çeşitli meslek ve yaş gruplarından ilgililer katıldı.
Ağaçları özel tekniklerle budayıp şekillendirerek ve bodurlaştırarak özel saksılarda yetiştirme tekniği olarak tanımlanan “Bonsai”, Japonca’da “bon” (saksı-tepsi) ve “sai” (ağaç) kelimelerinden kaynaklanıyor. Kısaca “saksıda-tepside ağaç” olarak da adlandırılan “Bonsai”, özel teknikler ve büyük emeklerle 5–10 yıl arası yetişme süresi nedeniyle piyasada kolay bulunmayan, bazı ülkelerde yüksek fiyattan alıcı bulan özel bir hobi olarak biliniyor.
Saatler süren atölye çalışmasında ilk kez biraraya gelen Kıbrıslı Türk “Bonsai” tutkunları, (www.agaclar.net) sitesi üzerinde örgütlenme ve atölye çalışmalarını sürekli kılmada kararlı olduklarını belirttiler. (Lefkoşa/TAK)

Buket Aknar 12-03-2008 19:44

3 Eklenti(ler)
Bakır teller ile tel sarmayı denedik.

msgurkan 12-03-2008 19:50

Evet bu çok iyi oldu. İlginçtir herkes hevesle uyguladı ve genelde yapılan tellemeler çok hatalı değildi.

Buket Aknar 12-03-2008 19:59

5 Eklenti(ler)
Kötü durumdaki Bonsaisini beraberinde getiren bir arkadaşımızın Bonsai'sine kök budama yapıldı.

uzman16 12-03-2008 20:01

Merhaba Kıbrıslı'lar,
İlk olan bu atölye çalışmasında sizlerle olmak çok keyifliydi.
Sevgili Buket Aknar tarafından büyük emek verilerek hazırlanan broşür, atölyenin gerçekleştirildiği salon, sunumu gerçekleştiren ms gürkan ve toplantı için hazırladığı sunum, katılımcılar kısaca herşey çok güzeldi.

K.K.T.C. 1. Bonsai atölyesi sonunda hocamız Ali H. ALİ'nin kardeşi
Ahmet Polili'nin 2. atölyenin tarihini hemen belirleyelim demesi sanırım bu memnuniyet ifadelerinin en iyisiydi.

Kıbrıs'ta gençler de konu ile oldukça ilgili. Açıkça söylemeli ki hiç duyuru yapmadan bu katılımın sağlanması potansiyelin en büyük göstergesi.

Arkadaşlar, hepinize emeğiniz için çok teşekkürler.

Fotoğrafları şu anki teknik nedenlerle yükleyemiyorum. Haftasonu yükleyeceğim.

msgurkan 12-03-2008 20:26

Uzman16, aramızda olman Bonsai Atölyemize renk kattı. Kıbrıslı köklerini arayışın ve bonsai sen buralara kadar sürüklemiş. İyi ki Geldin.

uzman16 12-03-2008 20:38

Sn. Msgürkan, emekleriniz için çok teşekkürler.

İlginç bir detayı arkadaşlarla ve özellikle Ali bey ile paylaşmak istiyorum. Resmi işlemler için nüfüs müdürlüğüne gittik ve orada Ali Bey'in ablası ile (Soyadının dikkatimi çekmesi ve sormam neticesinde) tanıştık. Ali Bey kulaklarınız çınladımı bilmem ama sizden ve bonsaiden oluşan bir sohbet ile sizi andık. Ablanız da atölye davetlimizdi ama sanırım ayarlayamadığı için katılamadı. Dünya ne küçük...

Buket Aknar 12-03-2008 21:04

4 Eklenti(ler)
Fotoğrafların devamı...

Sergül 12-03-2008 21:05

K.K.T.C. 1. bonsai atölye çalışmasını gerçekleştirdik. Bu toblantının gerçekleşmesi için emek veren tüm arkadaşları kutlarım, emeklerinin karşılığını aldıklarına inanıyorum. Ben şahsen çok eğlendim ve ayni zamanda bolca bilgi edindim. Teşekkürler.

Buket Aknar 12-03-2008 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 214189)
Kıbrıs'ta yeni bir dost, bir kardeş sahibi oldum: Buket Aknar.

Daha ilk karşılaşmamızda yıllardır tanışıyormuşcasına yakın hissettiğim, her gün arayıp soran,gezdiren, gösterdiği samimiyeti, ilgisi, yedirmesi, içirmesi, canayakınlığı, güleryüzü ile gönüllerimizi fetheden, tanımaktan büyük mutluluk duyduğum sevgili dostum Buket Aknar.
Ne mutlu ki dünyadana nadir de olsa senin gibi insanlar olduğunu gördük.
İyiki seni tanıdık...

Ben de sizlere(uzman16,annen, kız kardeşin, tatlı kızın) çok ısındım, çok sevdim. Kız kardeşim yok kız kardeş gibi hissettim. Bundan sonra sizi daha sık Kıbrıs'ta görmeyi ümit ediyorum. O zaman Karpaz'a da gideriz. Hatta yazda olursa oralarda denize de gireriz.

Serhan 12-03-2008 21:28

Umduğumdan çok daha fazla katılım oldu, en büyük destekcimiz olan Ali Bey'e sonrasında Kuzey Kıbrıs 1. bonsai atölye toblantısının gerçekleşmesini sağlayan ms Gürkan Bey'e ve Buket Hanım'a teşekkür ederim, yavaş yavaş bir fidan alıp başlamamın zamanı geldi, dün akşam sayesinde bonsai'ye başlamak için ön bilgileri aldığıma inanıyorum.

İklimsiz 12-03-2008 21:31

Katılan herkese selamlar, emeği geçenlere Trabzon Bonsai Atölyesi adına teşekkürler.

Sergül 12-03-2008 21:36

Sevgili uzman16 sizinle tanışmak güzeldi, iyiki geldiniz. İnşallah bundan sonra daha sık gelir ve KKTC'de daha uzun süre kalabilirsiniz. ;)

zenfree 12-03-2008 21:38

İmrenilecek bir toplantı olmuş. Emeği geçen ve katılan herkesi kutluyorum. Umarım her ayın ilk salı günü toplanırsınız.;)

Buket Aknar 12-03-2008 21:49

Arkadaşlar; Msgürkan organizasyonumu söylüyor ama gördüğünüz gibi tüm yük onun omuzlarındaydı. Ben sadece elinizdeki broşürlerdeki bilgileri derledim ve Ali Bey'den yazdıklarımı düzeltmesini rica ettim. O da sağolsun yazdıklarımı düzeltip bazı bilgiler ekledi. Afişimizi sayın Malina hazırlamış ben sadece Fotokopicide print ettirdim.Gerisi Msgürkan'ın emekleri, gayretleri. Msgürkan'ın ellerine sağlık...

Penelophe 12-03-2008 22:27

Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.:) Gerçekten takdiri hak eden, profesyonelce ve imrenilecek bir bonsai atölye çalışması olmuş. Tebrikler arkadaşlar.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025