agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Sultan papağanı (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/32472.htm)

lusoari 28-04-2015 15:20

Ne kadar güzel bilgiler paylaşmışsınız benimle çok teşekkür ederim, bilgi ve tecrübeler paylaştıkça daha da büyüyor. :D
Aslında bizim afacan pek yabani değil, yani en azından kafes içindeyken benden ürkmüyor ama insan elinden korkuyor bütün kuşlar gibi, gerçi bugüne kadar hiçbir kuşu zorla ele alaştırmadım onlar istiyorlarsa gelip kendileri konuyorlar, istemezlerse gelmiyorlar. :D
Resim çekmeye çalışacağım, bu bir çok soruyu çözecektir.

Milla 28-04-2015 16:52

Müjde, yumurtalar 3 olmuş :)

Milla 30-04-2015 10:56

Her gün başım biraz daha belaya giriyor. Yumurtalar 4 olmuş :(

gokcegokce 30-04-2015 11:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1374713)
Her gün başım biraz daha belaya giriyor. Yumurtalar 4 olmuş :(

Harika haber bu. İnşallah güzel yavruları olur. Biz de severiz burdan.

Bizimkilere ben gerekli bakımı ve ortamı sağlayamadığım için yavru alamadık. Derslerim bitince ben de bir kere daha yuvalığı takıcam bakalım. Bu defa oturmadığımız sessiz bir odada ve mama ile besleyerek kuluçka aşamasını daha güçlü geçirmelerini sağlamayı planlıyorum. Mamasız yumurtlayınca mutlaka hastalanıyor dişim o nedenle kuluçkayı hep yarıda kesmek zorunda kalıyor zaten yatmıyor soğutuyor yumurtalarını.

Milla 30-04-2015 11:16

Bizimkiler de bir dakika olsun boş bırakmıyorlar yumurtaları. Genelde beraber yatıyorlar ama biri yemeğe gittiğinde öbürü saniye olsun ayrılmıyor yumurtalardan. Sultanların bir defada ortalama 4 yumurta yaptığını okudum. Ciddi anlamda korkmaya başladım. Bu dört yumurta da sağlıklı olursa kuş nüfusumuz birden % 100 artmış olacak. Bir de benimkiler serbest dolaşıyorlar. Artık yazın klimaya gerek kalmaz. Zaten dördü uçarken epey esinti oluyordu :( Kafamın üstündeki hava trafiğini düşünmek bile beni korkutuyor :(

gokcegokce 30-04-2015 11:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1374722)
Bizimkiler de bir dakika olsun boş bırakmıyorlar yumurtaları. Genelde beraber yatıyorlar ama biri yemeğe gittiğinde öbürü saniye olsun ayrılmıyor yumurtalardan. Sultanların bir defada ortalama 4 yumurta yaptığını okudum. Ciddi anlamda korkmaya başladım. Bu dört yumurta da sağlıklı olursa kuş nüfusumuz birden % 100 artmış olacak. Bir de benimkiler serbest dolaşıyorlar. Artık yazın klimaya gerek kalmaz. Zaten dördü uçarken epey esinti oluyordu :( Kafamın üstündeki hava trafiğini düşünmek bile beni korkutuyor :(

O zaman çok güzel götürüyorlar ebeveyn olma işini. Benim kızım bana çok alışık ve beni görünce yuvadan fırlıyor yatmıyor yumurtalarına. Geçen kuluçkada 4 yumurta yaptı ama hastalandı. Sonra özel bakıma almak zorunda kaldım. Karantinada da 2 tane yumurtladı. 6 yumurta çok yordu onu şimdi dinlenmesi ve güç toplaması gerekiyor bir ay. Sizin yavrular da inşallah sağlıklı bir şekilde yumurtalarından çıkarlar ve dilerim en az sizin kadar onları sevecek insanlara yuvalandırırsınız tabii eğer vermeye kıyabilirseniz. ;)

Milla 30-04-2015 11:29

Hiç bilemiyorum verebilecek miyim? Bu arada 8 kuş da gözümü korkutuyor. Çok şaşkınım. Hiç bilemiyorum :(
Sizin kuşa da geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda kendini toparlar.

lusoari 30-04-2015 22:06

Sevgili gökçegökçe inşallah sizin dişi sultan bir an evvel eski sağlığına kavuşur. :(

Sevgili Milla benim içime 6 tane olacaklarmış gibi doğdu. :D Düşünsene yumurtadan çıkan havruları ele alıştırması daha kolay, ben çok heyecanlandım bu tam benlik 7/24 onlarla yaşayabilirim. :D :D :D

Milla 01-05-2015 11:01

Sevgili kardeşim ne olur dua et 4 te kalsın. Nasıl bakacağım ben onca kuşa. İnan yakında olsan koca bir kafese bir kaçını koyar sana bırakırdım.

lusoari 01-05-2015 11:17

:D :D :D keşke...

gokcegokce 02-05-2015 08:21

Biraz eski bir tarihten ama paylaşmak istedim. :)
https://youtu.be/WbAR-ntVNLE

Milla 02-05-2015 09:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1375250)
Biraz eski bir tarihten ama paylaşmak istedim. :)
https://youtu.be/WbAR-ntVNLE

Maşallah Limon ve Paşa çok tatlılarmış. İyi de anlaşıyorlar. Merak ettim nasıllar şimdi?

gokcegokce 02-05-2015 09:59

Teşekkür ederim. İyiler maşallah Paşa topladı kendini. Limon Paşa başka kafeste olunca çok sinirlendi bir hafta zor ayırdık. Yuvalarını çıkardım kafesten ve şimdi yine beraberler. Sabah Limonun serenatlarıyla kalkmaya alıştım. O benim biyolojik çalar saatim. :)

Milla 02-05-2015 10:06

Ne mutlu size :) Bu canlar bizlere de can veriyor adeta.

Milla 10-05-2015 09:47

Bu gün anneler gününde en güzel hediyeyi aldım. İlk torun çıktı yumurtadan :) 20 dakikaya bir uyanıp bıcır bıcır sesler çıkarıyor. Anne üstünden hiç kalkmıyor. Çok güzel bir duygu.

lusoari 10-05-2015 10:28

:D :D :D çok mutlu oldum Milla. Bu arada anneler günün kutlu olsun ablacığım. ;)

Milla 10-05-2015 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1377323)
:D :D :D çok mutlu oldum Milla. Bu arada anneler günün kutlu olsun ablacığım. ;)

Çok teşekkür ederim kardeşim. Darısı senin toruna. Bu arada ben de senin müstakbel eşinin anneler gününü kutlarım :)

Milla 11-05-2015 15:03

:D :D :D
Biraz evvel ikinci bir cıkırtı duyar gibi oldum, 2. torun yumurtadan çıkmış :)

gokcegokce 12-05-2015 10:04

Harika bir haber bu inşallah diğerleri de çıkar sorunsuz şekilde. Çok sevindim sizin adınıza inşallah Paşa ve Limon da bana bu duyguyu yaşatırlar. Sevgiler...

Milla 12-05-2015 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1377946)
Harika bir haber bu inşallah diğerleri de çıkar sorunsuz şekilde. Çok sevindim sizin adınıza inşallah Paşa ve Limon da bana bu duyguyu yaşatırlar. Sevgiler...

İnşallah sayın gokcegokce, Çok güzel bir duygu bu. İnşallah en kısa zamanda siz de görürsünüz torunları :)

Milla 14-05-2015 08:46

Bu gün üçüncü yavru da çıktı :)

lusoari 15-05-2015 17:16

2 Eklenti(ler)
Bakmayın böyle kabarık durduğuna, sabit bir resim çekebilmek için uyuklamasını bekledim. :D
Satıcı erkek olduğunu söylemişti ama, sizlerin yorumlarınıda bekliyorum. :o

Milla 15-05-2015 17:20

Sonunda.... Az evvel dördüncü yavru da yumurtadan çıktı :) Annesi ilk beslemesini yapıyor. O kadar küçük ki diğer kardeşlerinin yanında 4-5 misli küçük kaldı. Demek ki çok hızlı büyüyorlar.

Milla 15-05-2015 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1378992)
Bakmayın böyle kabarık durduğuna, sabit bir resim çekebilmek için uyuklamasını bekledim. :D
Satıcı erkek olduğunu söylemişti ama, sizlerin yorumlarınıda bekliyorum. :o

Sevgili lusoari,
Senin sultan da çok güzelmiş. Yanaklarının turuncusu parlak mı mat mı? Gözleri tam yuvarlak mı yoksa hafifçe elips mi? Bir de ne isim koydun :)

lusoari 15-05-2015 19:36

Yeğenlerim isminin Fanta olmasını istediler ben de olsun dedim. :D :D :D
Valla yanaklarının tam rengini anlayamıyorum bazen çok parlak turuncu geliyor bazende hafif mat, gözleri tam yuvarlak ama sanki iki ucu daha sivri gibi...

lusoari 16-05-2015 06:31

5 Eklenti(ler)
Miniğimin sabah sabah neşesi yerinde. :D

Milla 16-05-2015 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1379014)
Yeğenlerim isminin Fanta olmasını istediler ben de olsun dedim. :D :D :D
Valla yanaklarının tam rengini anlayamıyorum bazen çok parlak turuncu geliyor bazende hafif mat, gözleri tam yuvarlak ama sanki iki ucu daha sivri gibi...

Yani sevgili lusoari öyle bir tarif etmişsin ki ne diyeceğimi şaşırdım :) En iyisi şöyle deyim mat ve tam yuvarlak dişi, parlak ve çekik erkek. Sen karar ver :)

Milla 16-05-2015 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1379113)
Miniğimin sabah sabah neşesi yerinde. :D

Fanta çok güzel mi desem, çok yakışıklı mı desem bilemedim :)

Milla 16-05-2015 08:59

Bu gün ilk defa iki kuşum da yavruları bırakıp dışarı çıktılar. Bı normal mi acaba? Yavrular üşümez mi, Şimdiye kadar hep ya ikisi ya da biri hep yanlarındaydı.

lusoari 16-05-2015 09:00

Satıcının dediğine göre erkek, bana da erkekmiş gibi geliyor. :) Belki Sevgili gokcegokce görürse daha iyi anlar kim bilir. :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025