agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kuşlarımız
(https)




Beğeni Düzeni2301Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-05-2009, 12:43   #11
Ağaç Dostu
 
cello's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2006
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 298
Galeri: 1
Konuyu en başından itibaren okudum. Dikkatimi çeken hataları aktarmak isterim. (zaten çoğunu arkadaşlar kendileri de bulmuşlar)

Kafeslerinizin temizliğine özen gösterin. Kuşun dipten beslenmesini önleyin. Bu KOKSİDİYOZ hastalığının ortaya çıkma nedenidir. Özellikle doğa kuşlarında ölüm kaçınılmazdır. Tedavisi SÜLFAMEZATİN türevleri ile olur. En iyisi ****** hiç yakalanmamasıdır.

Kuşlarınıza verdiğiniz yemin taze olduğuna emin olun. Çoğu zaman aktarlardaki yemler uygunsuz koşullarda bozulabiliyor. Dıştan fark edemezsiniz ama içi bozulmuştur ve kuşunuzu ishal eder.

İshal kuşa kesinlikle yeşillik vermeyiniz. İshali azdırırsınız. Verilen ilaç kuşun içinde durmaz ve fayda da etmez.

Kuşunuza maydonoz vermeyiniz. Yaprakları boğaza yapışıp ölümüne neden olabilir. Özel birşey vereyim derseniz Çoban çantası, Kara Hindibağ (çiçeği, yaprağı) labadanın tohumlu kısımlarını öneririm. Tarım ürünü olarakda brokoli verebilirsiniz. Renk kaygınız varsa salça biber gibi bitkileri özellikle tüy dökümünde vermeyiniz.

Kuşunuza soğuk ve ıslak yeşillik vermeyiniz. İyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayıp veriniz.

Kuşunuza çikolata ve türevlerini vermeyiniz zehirlenebilirler.

Kuşunuz tüy dökümünde iken uyuklar, ötmez. Bu hastalık değildir. Onların her sene yaşadıkları özel bir dönemdir. Kaybedilen protein yapıdaki tüyün yerine konacak olan gene protein yapıdadır ve kuşa sağlanmalıdır. Bu dönemde haftada 2-3 kere yeşillik eklenmelidir. Banyo asarsanız yıkanacaktır, çünkü aşırı kaşıntısı vardır. Bu dönemde yemlerine yulaf, keten tohumları eklemeniz daha kaliteli tüy yapmasını sağlar. Yumurta maması da haftada 2 verilebilir. Yaklaşık 1,5-2 ay süren bu dönemde cereyanda kalmaması, ısı değişikliği yaşamaması gereklidir.

Üşütmüş, hapşıran, tıkşıran kuşunuzun suyuna alfasilin tarzı ilacdan 1 tablet eritip koyun. Şırıngaya çekerek de günde 3 kere ağzına damlatın. Bu tedavi ağır gelip kuşunuz tüye girebilir ama yüksek ihtimalle kurtulacaktır.

Yüz, göz, tırnaktaki mantara Teramisin iyi gelecektir.

Balkona kuş asarken onu yalnız bırakmayınız. Karga, saksağan, martı gibi kuşlar canım kuşunuzu kafesin içinden alır. (ne yaptığını söylememe gerek yok) Bu 1 dakika dahi sürmeyebilir.

Kuşunuzu direkt güneş ışığına maruz bırakmayınız. Bayılır ve ardından da ...

Aklıma gelenleri aktardım. Sürc-ü lisan ettiysek affola

cello Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026