![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2015
|
O yavru mavi değil,ilginç ama gri,gagasi bile gri,biraz daha büyüyünce bakalım nasıl bir şey ortaya çıkacak,bende merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
herkese gunaydın...sabah bu goruntuyle uyandım..yumurtadan ilk cıkan yavru kafesın altındaydı ![]() ![]() Düzenleyen GLCN : 16-11-2015 saat 08:29 Neden: resım ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
maşallah güzel olmuşlar,ilk yapmanız gereken bir süre hepsini izleyin,yavrulara erkek ya da dişi kuş zarar vermiyorsa bir süre daha birlikte yaşayabilirler,ama muhabbetler çok kıskanç kuşlar eşler birbirini yavrulardan kıskanacağı için zarar veriyorlar genelde yavrulara,anne zarar vermiyorsa çok sıkıntı yok,baba zarar veriyorsa babayı bir süre ayrı kafese alın,benim ilk parti yavrularda baba zarar veriyordu,hatta yuvadan çıkmadan yuvaya girerek ikisinin kafasını kırmıştı,yavrular yuvadan çıkınca bir süre babayı ayırdık,sonra geri koydugumuzda bu kez babaya ilgi gösteren yavrulara anne zarar vermeye başladı, özellikle en büyük yavruya onu yuvaya sokmuyordu ve bulduğu yerde hırpalıyordu,bunun üzerine büyükten küçüğe doğru,birer ikişer gün arayla yavruları ayrı kafese aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
asıl gerçek ise şu;her muhabbet kuşunun karekteri farklı,bu nedenle yukarı da ki husular sizde gerçekleşmeyebilir ve ya farklı şeyler gerçekleşebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
cinsiyet konusunda çok şey söyleyemeyeceğim,çünkü cere renkleri yavrularda aynı renk,iki aydan sonra renkler biraz farklılaşıyor, ama ben kuşların davranışlarından ve vucud yapılarından anlamaya çalışıyorum,şu an eski yavrulardan ikiş tane elimde var tahminimce biri erkek biri dişi,özellikle davranışlar çok önemli gözlemleyin yavrularda babanın davranışlarını mı annenin davranışlarını mı görüyorsunuz,bir de gözdeki iris önemli,erkeklerin gözdeki beyaz halkası daha büyük,dişilerin ki bazen olmuyor bazen küçük oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bugün ki resim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Annemiz herseyimiz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
bugun den resımler..sanırım 3 ve 4uncu yavru erkek cok meraklılar ..1ci (gagası sıyah lekeli olan) kesın dısı cunku cook yaygaracı..2. cisi erkek olabılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üçüncü fotoğraftaki sağdan ikisi kızlarınız. Cerede özellikle burun deliklerinin olduğu kısımda beyazlık var. Genelde yavru dişilerde bu beyazlık belli ediyor, dördüncü fotoğrafta soldaki ise oğlunuz. Maşallah renkleri çok güzel. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
En son resimdeki soldakinin dısi,bir üst resimdeki soldakinin ise erkek olma olasılığı yüksek . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Cinsiyet ayrimin net olarak anlaşılması 4 aydan sonra,bu sureden sonra cere renkleri tam olarak olusuyormus Merak etmeyin benim gozlemledigim yavrular asagi yukari 28-30 günlük oldumu tek başına yem kirip yiyebiliyor,ayirabilirsiniz yavrulari. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Son durumumuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Aksam uyku modu,bir türlü alisamadik yuvadan ve anne babadan ayrilmaya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2015
|
Yavru alma işini bir türlü beceremedim. çok güzel gözüküyorlar saglıklı büyürler inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Akşam biz sofradayken kafeslnde çıldıran, oradan oraya koşturan Çınar'ı görünce dayanamadım, kapısını açtım.. Hemen sofraya geldi ve balık yedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Senin bu çılgın Çınar'a hiç bir şey olmaz eminim ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
Bir de hayvanların tat alma duyusu yok derler. Kuru ekmeğe kafa çeviriyorlar da tatlıyı tuzluyu ayırt ediyorlar. Kim demişse yalan demiş. Afiyet olsun çınara. Şifa olur da dokunmaz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2010
|
benim yaramazlar show jumbo
show jumbo lar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2010
|
yeni yavrulardan
Maşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Milla ablacım, Çınar ilk yumurtlamasından itibaren hiç durmaksızın (20 gunluk dinlenme dönemlerini saymıyorum) yumurtlamaya devam ediyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Yumurta makinası ![]() Keşke tavuk olsaymış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
bugun kuslarımı kuscuya goturdum ve arkadsların erkek dedıgı erkek dıgerleri dişi cıktı...fazla kusla basedemeyecegımden kusları uzulerek te olsa sattım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |