agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kuşlarımız
(https)

Beğeni Düzeni2301Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-11-2015, 09:20   #1
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Galeri: 15
sızınkılerde de mavı var gıbı duruyor resımde ..
ben dişi cıkanlar olursa göndermeyi düşünüyorum yakın bır yerde olsaydık mavilerden dişi çıkarsa sıze gonderirdım..henuz cınsıyetlerını bılmıyorum

GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2015, 19:25   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GLCN Mesajı Göster
sızınkılerde de mavı var gıbı duruyor resımde ..
ben dişi cıkanlar olursa göndermeyi düşünüyorum yakın bır yerde olsaydık mavilerden dişi çıkarsa sıze gonderirdım..henuz cınsıyetlerını bılmıyorum
O yavru mavi değil,ilginç ama gri,gagasi bile gri,biraz daha büyüyünce bakalım nasıl bir şey ortaya çıkacak,bende merak ediyorum.

snob Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2015, 08:23   #3
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

herkese gunaydın...sabah bu goruntuyle uyandım..yumurtadan ilk cıkan yavru kafesın altındaydı şimdi tecrubelı arkadaslara soruyorum benım ne yapmam gerekıyor ..malum benım ilk yavrularım bılmıyorum...dişi mi erkek mi anlasılmaz sanırım bu kadarlıktan ama bana nedense dişi gibi geldı bir gride bende var sanırım....

Eklenen Resimler

Düzenleyen GLCN : 16-11-2015 saat 08:29 Neden: resım ekleme
Eski 16-11-2015, 10:21   #4
Ağaç Dostu

maşallah güzel olmuşlar,ilk yapmanız gereken bir süre hepsini izleyin,yavrulara erkek ya da dişi kuş zarar vermiyorsa bir süre daha birlikte yaşayabilirler,ama muhabbetler çok kıskanç kuşlar eşler birbirini yavrulardan kıskanacağı için zarar veriyorlar genelde yavrulara,anne zarar vermiyorsa çok sıkıntı yok,baba zarar veriyorsa babayı bir süre ayrı kafese alın,benim ilk parti yavrularda baba zarar veriyordu,hatta yuvadan çıkmadan yuvaya girerek ikisinin kafasını kırmıştı,yavrular yuvadan çıkınca bir süre babayı ayırdık,sonra geri koydugumuzda bu kez babaya ilgi gösteren yavrulara anne zarar vermeye başladı, özellikle en büyük yavruya onu yuvaya sokmuyordu ve bulduğu yerde hırpalıyordu,bunun üzerine büyükten küçüğe doğru,birer ikişer gün arayla yavruları ayrı kafese aldım.

Eski 16-11-2015, 10:24   #5
Ağaç Dostu

asıl gerçek ise şu;her muhabbet kuşunun karekteri farklı,bu nedenle yukarı da ki husular sizde gerçekleşmeyebilir ve ya farklı şeyler gerçekleşebilir.

Eski 16-11-2015, 17:57   #6
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi snob Mesajı Göster
asıl gerçek ise şu;her muhabbet kuşunun karekteri farklı,bu nedenle yukarı da ki husular sizde gerçekleşmeyebilir ve ya farklı şeyler gerçekleşebilir.
çok tesekkur ederim bılgılendırme için..şimdiye kadar anne de babada zarar verici davranıslarda bulunmadı fakat bu sabah kafesin altına cıkmıs olan yavruya anne bakım yapıyorken babanın yaklasmasını engelleyıp babayı ısırmaya calısıyorlar...genelde anney le baba gunduz kafeslerının dısındalar ara ara beslenmeye ve yavrulara bakmaya kafese giriyorlar..dedıgınız gıbı gozlemleyerek acıl durumlarda ayırmalıyım...

Eski 16-11-2015, 10:30   #7
Ağaç Dostu

cinsiyet konusunda çok şey söyleyemeyeceğim,çünkü cere renkleri yavrularda aynı renk,iki aydan sonra renkler biraz farklılaşıyor, ama ben kuşların davranışlarından ve vucud yapılarından anlamaya çalışıyorum,şu an eski yavrulardan ikiş tane elimde var tahminimce biri erkek biri dişi,özellikle davranışlar çok önemli gözlemleyin yavrularda babanın davranışlarını mı annenin davranışlarını mı görüyorsunuz,bir de gözdeki iris önemli,erkeklerin gözdeki beyaz halkası daha büyük,dişilerin ki bazen olmuyor bazen küçük oluyor.

Eski 17-11-2015, 16:58   #8
Ağaç Dostu

Bugün ki resim..

Eklenen Resimler

Eski 17-11-2015, 17:01   #9
Ağaç Dostu

....

Eklenen Resimler

Eski 17-11-2015, 17:06   #10
Ağaç Dostu

Annemiz herseyimiz...

Eklenen Resimler

Eski 20-11-2015, 13:39   #11
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

bugun den resımler..sanırım 3 ve 4uncu yavru erkek cok meraklılar ..1ci (gagası sıyah lekeli olan) kesın dısı cunku cook yaygaracı..2. cisi erkek olabılır ilk cıkan bugun 1 aylık oldu ama hıc bırı yavrulauktan cıkmıyor sıkıs tepiş oturuyolar ıcerde bugun ben dısarıya cıkardım ilk ıkısı kısa mesafe ucuyor hatta..ama yem yedıklerını gormedım.resımlerde cıkan yavru sırası 2-1-3-4

Eklenen Resimler

Eski 29-11-2015, 17:08   #12
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

mutlu aıle taoplosu siz kız mısınız erkekmı 1 kuscu hepsı erkek dıyor 1 kuscu hepsı dısı.. bense 3 erkek 1 dişi dıyorum kısmet beklıyelım bakalım bıraz daha..nasılsa ortaya cıkar

Eklenen Resimler

Eski 30-11-2015, 03:09   #13
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Alıntı:
mutlu aıle taoplosu siz kız mısınız erkekmı 1 kuscu hepsı erkek dıyor 1 kuscu hepsı dısı.. bense 3 erkek 1 dişi dıyorum kısmet beklıyelım bakalım bıraz daha..nasılsa ortaya cıkar
Sevgili GLCN, Bense gördüğüm kadarıyla eğer fotoğraflar beni yanıltmıyorsa 2 kızınız 1 tane de oğlunuz var. Yuvadan en son atlayanda kararsız kaldım açıkçası.

Üçüncü fotoğraftaki sağdan ikisi kızlarınız. Cerede özellikle burun deliklerinin olduğu kısımda beyazlık var. Genelde yavru dişilerde bu beyazlık belli ediyor, dördüncü fotoğrafta soldaki ise oğlunuz. Maşallah renkleri çok güzel.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2015, 14:02   #14
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
Sevgili GLCN, Bense gördüğüm kadarıyla eğer fotoğraflar beni yanıltmıyorsa 2 kızınız 1 tane de oğlunuz var. Yuvadan en son atlayanda kararsız kaldım açıkçası.

Üçüncü fotoğraftaki sağdan ikisi kızlarınız. Cerede özellikle burun deliklerinin olduğu kısımda beyazlık var. Genelde yavru dişilerde bu beyazlık belli ediyor, dördüncü fotoğrafta soldaki ise oğlunuz. Maşallah renkleri çok güzel.
oglan da hem fıkırız..bana da oglan lazım konusturmak ıstıyorum ..işte kesın bellı olurlarsa dişileri gondermeyı dusunuyorum bır ısteyenebu kadar cok kusa bakabılecegımı sanmıyorum

Eski 29-11-2015, 18:48   #15
Ağaç Dostu

En son resimdeki soldakinin dısi,bir üst resimdeki soldakinin ise erkek olma olasılığı yüksek .

Eski 02-12-2015, 13:56   #16
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Alıntı:
En son resimdeki soldakinin dısi,bir üst resimdeki soldakinin ise erkek olma olasılığı yüksek .
kac ay sonra daha net belli olurlar bılıyormusunuz...bırde sizinkilere de maasallah bu arada ...nasıl bas ediyorsunuz ayırdınız mı anneden babadan...yanlarına koyuyorum kavga cıkarıyorlar ayırıyorum ac kalırlar dıye korkuyorum..yem kırıyorlar gordum ama yıne annelerınden uzun sure ayırmıyorum...ve ben bu kadar kusu napıcam bılmıyorum

Eski 02-12-2015, 19:50   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
kac ay sonra daha net belli olurlar bılıyormusunuz...bırde sizinkilere de maasallah bu arada ...nasıl bas ediyorsunuz ayırdınız mı anneden babadan...yanlarına koyuyorum kavga cıkarıyorlar ayırıyorum ac kalırlar dıye korkuyorum..yem kırıyorlar gordum ama yıne annelerınden uzun sure ayırmıyorum...ve ben bu kadar kusu napıcam bılmıyorum
Ben mucburen bir aylikken ayırdım,çünkü anne tekrar yumurtladi,yavrulari yuvaya sokmuyordu,dovuyordu,baba yavru beslerken hem yavruyu hem babayı dovuyordu,iki yavrunun sacini bayagi yolmustu
Cinsiyet ayrimin net olarak anlaşılması 4 aydan sonra,bu sureden sonra cere renkleri tam olarak olusuyormus
Merak etmeyin benim gozlemledigim yavrular asagi yukari 28-30 günlük oldumu tek başına yem kirip yiyebiliyor,ayirabilirsiniz yavrulari.

Eski 02-12-2015, 22:32   #18
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

Alıntı:
Ben mucburen bir aylikken ayırdım,çünkü anne tekrar yumurtladi,yavrulari yuvaya sokmuyordu,dovuyordu,baba yavru beslerken hem yavruyu hem babayı dovuyordu,iki yavrunun sacini bayagi yolmustu
Cinsiyet ayrimin net olarak anlaşılması 4 aydan sonra,bu sureden sonra cere renkleri tam olarak olusuyormus
Merak etmeyin benim gozlemledigim yavrular asagi yukari 28-30 günlük oldumu tek başına yem kirip yiyebiliyor,ayirabilirsiniz yavrulari.
bu acıklama ıcımı rahatlattı cok tesekkur ederim gonul rahatlıgıyla ayırırım artık..4 ayda cok gecmıs yaa 1 nın sahıbı var..bırını ben kendıme ayırıyorum su erkek oldugunu sandıgımı ozaman 2 sını erkek dısı fark etmeden gondermeliyım ..cunku anneleri yenı yapma nıyetınde

Eski 29-11-2015, 18:52   #19
Ağaç Dostu

Son durumumuz.

Eklenen Resimler

Eski 01-12-2015, 20:50   #20
Ağaç Dostu

Aksam uyku modu,bir türlü alisamadik yuvadan ve anne babadan ayrilmaya

Eklenen Resimler

Eski 03-12-2015, 10:44   #21
Ağaç Dostu

rainac's Avatar

Giriş Tarihi: 06-11-2015
Yavru alma işini bir türlü beceremedim. çok güzel gözüküyorlar saglıklı büyürler inşallah

rainac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2015, 00:03   #22
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Akşam biz sofradayken kafeslnde çıldıran, oradan oraya koşturan Çınar'ı görünce dayanamadım, kapısını açtım.. Hemen sofraya geldi ve balık yedi Tuhaf kuşum benim.. Dokunmaz inşallah.

Eklenen Resimler

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2015, 06:48   #23
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Akşam biz sofradayken kafeslnde çıldıran, oradan oraya koşturan Çınar'ı görünce dayanamadım, kapısını açtım.. Hemen sofraya geldi ve balık yedi Tuhaf kuşum benim.. Dokunmaz inşallah.
Sevgili hira,
Senin bu çılgın Çınar'a hiç bir şey olmaz eminim Yeni yumurtalar için enerji biriktiriyor kesin

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2015, 09:39   #24
Ağaç Dostu

EAkpınar's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2015
Bir de hayvanların tat alma duyusu yok derler. Kuru ekmeğe kafa çeviriyorlar da tatlıyı tuzluyu ayırt ediyorlar. Kim demişse yalan demiş. Afiyet olsun çınara. Şifa olur da dokunmaz inşallah.

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2015, 00:16   #25
Ağaçsever

ugur29's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2010
benim yaramazlar show jumbo

show jumbo lar

Eklenen Resimler

ugur29 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2015, 00:23   #26
Ağaçsever

ugur29's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2010
yeni yavrulardan

Maşallah

Eklenen Resimler

ugur29 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2015, 14:00   #27
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Milla ablacım, Çınar ilk yumurtlamasından itibaren hiç durmaksızın (20 gunluk dinlenme dönemlerini saymıyorum) yumurtlamaya devam ediyor şu anda bile kafeste 2 tane yumurta var azıcık zaman geçince yumurtaları yiyor.. eşini çoktan gönderdim. Şuan Çınar ve iki yavrusu var bende

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2015, 15:56   #28
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Yumurta makinası
Keşke tavuk olsaymış

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2015, 20:20   #29
Ağaç Dostu

GLCN's Avatar

bugun kuslarımı kuscuya goturdum ve arkadsların erkek dedıgı erkek dıgerleri dişi cıktı...fazla kusla basedemeyecegımden kusları uzulerek te olsa sattım ((...anne dun yıne yumurtladı fakat kırdı bakalım yumurtlamaya devam edicekmi...bir yavru alan arkadaslar yavruları ne yapıyorsunuz ben altından kalkamadım kuscuya verdım...sizde satıyorsanız kuscular ne kadara alıyor bilginiz varmı....ya da siz ne yapyorsunuz)

Eski 29-12-2015, 22:01   #30
Ağaç Dostu

Alıntı:
bugun kuslarımı kuscuya goturdum ve arkadsların erkek dedıgı erkek dıgerleri dişi cıktı...fazla kusla basedemeyecegımden kusları uzulerek te olsa sattım ((...anne dun yıne yumurtladı fakat kırdı bakalım yumurtlamaya devam edicekmi...bir yavru alan arkadaslar yavruları ne yapıyorsunuz ben altından kalkamadım kuscuya verdım...sizde satıyorsanız kuscular ne kadara alıyor bilginiz varmı....ya da siz ne yapyorsunuz)
Ben eşe dosta dagitiyorum,8 yavru aldim,4 ünü verdim elimdeki 4 ünde bir ya da ikisini kendime ayırıp digerlerinde verecegim.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025