agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kuşlarımız
(https)

Beğeni Düzeni2301Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-08-2009, 18:44   #331
Ağaçsever

sirilhan's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2009
tskklrr fotolarını cıkarsa ıns koyarım bir çift vardı kusum bir cıft daha aldım sonrakı aldıgım cıft 2 yumurta yapıp oturdu 10 gun fln oluyo ama bıldıgım kuslar en az 4 yumurta yapar oturur acaba kusum yaslımı sayın faruk??

sirilhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 19:49   #332
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Sevgili Sirilhan muhabbet kuşları konusunda teorik yönden çok bilgili değilim ama yıllardır bu kuşları yetiştirdiğim kadarıyla edindiğim tecrübelere dayanarak söyleyebilirim ki yumurtanın sayısı hiç önemli değil. Benim dişi kuşlarım hiç bir zaman kuluçka dönemlerin de belli sayıda yumurtlamadılar. Bazen 2,bazen 3,bazen 4,bazen 5,hatta 6 tane yumurtluyorlardı. Yani kısaca yumurta sayısına göre yaşlı ya da genç,normal ya da anormal tanısını koyamıyoruz. Fakat şu bir gerçek ki yumurtadan çıktıkları andan itibaren ilk 2 ay o kadar şirin oluyorlar ki her hareketlerin de bir komiklik ve şirinlik oluyor...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 20:08   #333
Ağaç Dostu

cello's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2006
Galeri: 1
Kanaryada acemi dişi ilk ağız 2-3 yumurta yapar yatar. 2. ve sonraki ağızlarda eğerde iyi beslerseniz 4 yumurta yapması işden bile değildir.

cello Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 21:28   #334
Ağaç Dostu

cello's Avatar

Özür dilerim izindeyimde internet bağlantım da yoktu. Sağolsun seaa bildirdi. Bana da ur gibi geldi. Kuşu görmeden birşey söylemek doğru değil aslında ama ursa ilaç birşey yapmaz. Veterinerde ur diyorsa yarıp almalı. Bu arada kuşun iştahı nasıl ? Sevdiği yemlerle beslemenizi öneririm. Kuş çaptan düşmesin ki operasyon yapılırsa dayanabilsin.

Kanaryalarda ırk kuşlarında kalın-ince tüy ayrımı vardır. Eğer bu ayrım yapılmadan 2 kalın tüy eşe atılırsa çıkan kuşlar tüy çıkarma problemi yaşarlar buna tüy uru denir. Çoğu üretici o kısmı iple boğar ve kısa süre sonra bu kısım kurur ve düşer. Muhabbet kuşlarında böyle bir tecrübeye sahip değilim.

Çok geçmiş olsun.

Saygılarımla,

Eski 13-08-2009, 21:35   #335
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sirilhan Mesajı Göster
tskklrr fotolarını cıkarsa ıns koyarım bir çift vardı kusum bir cıft daha aldım sonrakı aldıgım cıft 2 yumurta yapıp oturdu 10 gun fln oluyo ama bıldıgım kuslar en az 4 yumurta yapar oturur acaba kusum yaslımı sayın faruk??
Kuşların yumurtlaması insanı heyecanlandırıyor, telşalandırıyor ama, biz bir de forumda yazım konusunda heyecanlı ve telaşlı oluyoruz.

Kaç yumurta olduğu ile değil, bu sırada nasıl beslemeniz gerektiği konusuna önem verin, başlıkta besleme ile ilgili yazılar var.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2009, 21:47   #336
Yeni Üye

özkar's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2009
mutluyum

arkadaşlar. mubişimi alalı altı ay oldu. birbuçuk aylıktı. şimdi çok tatlı. onu çok seviyoruz. bir konuşuyor bir konuşuyor dinlemeniz lazım. evimizin gözdesi. sıcak kanlı. bize gelen hemen miniş nerde diye soruyor onunla ilgileniyorlar. minişi aldığım için çok mutluyum.

özkar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2009, 23:41   #337
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cello Mesajı Göster
Özür dilerim izindeyimde internet bağlantım da yoktu. Sağolsun seaa bildirdi. Bana da ur gibi geldi. Kuşu görmeden birşey söylemek doğru değil aslında ama ursa ilaç birşey yapmaz. Veterinerde ur diyorsa yarıp almalı. Bu arada kuşun iştahı nasıl ? Sevdiği yemlerle beslemenizi öneririm. Kuş çaptan düşmesin ki operasyon yapılırsa dayanabilsin.

Kanaryalarda ırk kuşlarında kalın-ince tüy ayrımı vardır. Eğer bu ayrım yapılmadan 2 kalın tüy eşe atılırsa çıkan kuşlar tüy çıkarma problemi yaşarlar buna tüy uru denir. Çoğu üretici o kısmı iple boğar ve kısa süre sonra bu kısım kurur ve düşer. Muhabbet kuşlarında böyle bir tecrübeye sahip değilim.

Çok geçmiş olsun.

Saygılarımla,
Aslında iştah konusunda şöyle diyebilirm yanımdayken yiyor fakat yanında olmayınca yemiyormuş ve eğer kafes kapalıysa bütün yemleri yere atıyor... tümörün yarılmasının kuşa zarar verebileceğini okudum o yüzden korkuyorum birşey olacak diye ama başka yolu yok sanırım ben beylikdüzü-büyükçekmece taraflarında oturuyorum bildiğiniz **** tavsiye edebileceğiniz iyi bir veteriner varmı buralarda **** yakın olarak bir yer??Aslında avcılar veterinerlik fakültesini düşünüyorum ama pek emin değilim.Yaşımın küçük olması nedeniyle kendi düşündüğüm gibi değil ailemin düşündüğü gibi hareket ediyorum kuşum konusunda.. onlar tümörün yarılması taraftarı değiller napıcamı şaşırdım ...

el diablo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2009, 00:01   #338
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi özkar Mesajı Göster
arkadaşlar. mubişimi alalı altı ay oldu. birbuçuk aylıktı. şimdi çok tatlı. onu çok seviyoruz. bir konuşuyor bir konuşuyor dinlemeniz lazım. evimizin gözdesi. sıcak kanlı. bize gelen hemen miniş nerde diye soruyor onunla ilgileniyorlar. minişi aldığım için çok mutluyum.
Sayın Özkar ne kadar şanslısınız konuşan bir muhabbet kuşuna sahip olmakla. Yıllardır ürettiğim hiç bir muhabbet kuşunun bir kelime bile söylemesini sağlayamadım. Çok isterdim sizin ki gibi konuşan bir muhabbet kuşuna sahip olmayı...

Eski 15-08-2009, 08:50   #339
Ağaç Dostu

cello's Avatar

sn.el diablo; İst. Vet. Fak. bence doğru adres olacaktır. Yardım edecekler, en azından sizde net bir fikir oluşmasını sağlayacaklardır.

Faruk Bey, erkekli dişili beslenince insanlara ilgileri daha az oluyor ve genelde konuşmuyorlar. Bu nedenle tek erkek beslenmesi önerilir. Bir de ailesinde konuşan kuşlar (örn.babası) varsa bence daha yetenekli olacaklardır.

Eski 15-08-2009, 13:50   #340
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2008
Alıntı:
Sayın Sirilhan, kuşların fotolarını en azından görebilirsem yaş konusunda yorum yapabilirim.Yumurtlama çok önemli değil ne kadar az yumurta yaparsa o kadar sağlıklı büyütür hepsini.Maşallah diyelim nazar deymesin.

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2009, 18:38   #341
Ağaçsever

sirilhan's Avatar

2 yumurtadan 1 tanesi cıktı arkadaslar ) fotolarını yayınlıcam ınss

Eski 18-08-2009, 18:43   #342
Ağaçsever

sirilhan's Avatar

bide bu cıkan yavruya özel olarak bıseyler vermelımıyım annesıne fln tskkler

Düzenleyen sirilhan : 07-09-2009 saat 17:34
Eski 07-09-2009, 17:33   #343
Ağaçsever

sirilhan's Avatar

arkadslar bır cıftım 1 yavru cıkardı ve cok sükür bakıyolar ama dıger cıftımde bısey yok halbukı bunlar dahada ii anlasıyolar dısının gaga rengı beyaz olmus kahverengılıkten cıkmıs bu kusu ben yetıskın dıye almıstım ama 4 -5 aylıkmıs ve o tarıhten berı yuvalık takılı sımdı 12 13 aylık fln kusum. sızce yuvalıgı cıkarıp bıraz beklemelımıyım bıde petshoplarda kusları yumurtlamasın dıe kısırlastırıyolar dıye bısey duydum sızce bu dogrumu olabılırmı yanı tskkler ardslar

Eski 08-09-2009, 08:58   #344
Ağaç Dostu

eticin's Avatar

Giriş Tarihi: 14-06-2007
arkadaşlar ilk muhabbet kuşumu 7 ay önce aldım. yaklaşık 2 aylıktı. şimdi büyüdü çok yakışıklı bir delikanlı oldu. bir arkadaşım da petshoptan kanatları kuyruğu çocuklar tarafından yolunmuş kimsenin almadığı dişi bir muhabbet kuşu getirdi. parmağıda kırılmış ve yanlış kaynamış. bana geleli 4 ay oldu ama hiç tüy çıkarmadı, ne kuyruk ne kanat. hatta başı ve boynunda da yer yer açılmalar oldu. yaşı buyuk olduğu için tüy çıkarmayacağını söylüyorlar. bu konuda önerisi olan var mı, ne yapabilrim?

eticin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2009, 10:09   #345
Ağaç Dostu

Alıntı:
arkadslar bır cıftım 1 yavru cıkardı ve cok sükür bakıyolar ama dıger cıftımde bısey yok halbukı bunlar dahada ii anlasıyolar dısının gaga rengı beyaz olmus kahverengılıkten cıkmıs bu kusu ben yetıskın dıye almıstım ama 4 -5 aylıkmıs ve o tarıhten berı yuvalık takılı sımdı 12 13 aylık fln kusum. sızce yuvalıgı cıkarıp bıraz beklemelımıyım bıde petshoplarda kusları yumurtlamasın dıe kısırlastırıyolar dıye bısey duydum sızce bu dogrumu olabılırmı yanı tskkler ardslar
Sayın Sirilhan dişi muhabbet kuşunuz kafes içinde yuva arayışında değilse yuvalığı kafesten çıkarın bence. Ben kendi dişi kuşlarıma yuva arayışına başladıktan 1-2 hafta sonra yuvalıklarını takıyordum...

Eski 08-09-2009, 10:12   #346
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eticin Mesajı Göster
arkadaşlar ilk muhabbet kuşumu 7 ay önce aldım. yaklaşık 2 aylıktı. şimdi büyüdü çok yakışıklı bir delikanlı oldu. bir arkadaşım da petshoptan kanatları kuyruğu çocuklar tarafından yolunmuş kimsenin almadığı dişi bir muhabbet kuşu getirdi. parmağıda kırılmış ve yanlış kaynamış. bana geleli 4 ay oldu ama hiç tüy çıkarmadı, ne kuyruk ne kanat. hatta başı ve boynunda da yer yer açılmalar oldu. yaşı buyuk olduğu için tüy çıkarmayacağını söylüyorlar. bu konuda önerisi olan var mı, ne yapabilrim?
Sayın Eticin kuşunuzun 4 ay boyunca tüy çıkarmaması çok şaşırtıcı bence. Zira muhabbet kuşlarında ayını geçmeden dökülen tüy yerini alır. Veterine götürdünüz mü?

Eski 08-09-2009, 11:03   #347
Ağaç Dostu

cello's Avatar

Ayak sakatlığı olan dişi kuş üretimde tercih edilmez. Yumurtayı çeviremez ya da sakarlık yapabilir. Kuşun tüy çıkarmama nedeni; beslenme eksikliği, stres, mantar, yaşlılık olabilir. Başka kuş tarafından yolundu ise tüy döküm mevsiminde eksiklikler tamamlanabilir.

Eski 08-09-2009, 12:02   #348
Ağaçsever

sirilhan's Avatar

sayın faruk yuvalık arayısına gırdgının belırtılerı nelerdır mesela benm kuslar bırbırını kovalıyo gıbı oynuyo yuvalıga kaçıyolar dısı oraya gırıp cıkıyo bazen 2 si bırden gırıyo bazen tek dısı gırıyo bıraz duruyo anlamadım gıttı tskkler..

Eski 08-09-2009, 14:48   #349
Ağaç Dostu

Alıntı:
sayın faruk yuvalık arayısına gırdgının belırtılerı nelerdır mesela benm kuslar bırbırını kovalıyo gıbı oynuyo yuvalıga kaçıyolar dısı oraya gırıp cıkıyo bazen 2 si bırden gırıyo bazen tek dısı gırıyo bıraz duruyo anlamadım gıttı tskkler..
Sayın Sirilhan benim dişi kuşum yuva arayışına girdiği zaman kafes tabanında yem kabukları arasında eşinir,sürekli kafesin tabanında gezinir,sürekli tellere tutunup bir oraya bir buraya hareket ederdi. Kafesinin kapısını açtığım da kafes örtüsünün altına girip ordan çıkmaz,ora da eşinir,çıkarmak istediğimiz de kabarır saldırgan hale gelirdi. Bu durumlar izlenimlerimden bazıları. Daha bu gibi birçok farklı durum var kestirebildiğim. Uzun yıllar muhabbet kuşu besleyince yuva arayışı olup olmadığını hemen anlıyabiliyor kişi...

Eski 08-09-2009, 15:15   #350
Ağaç Dostu

eticin's Avatar

sayın faruk, veteriner suyuna vitamin koymamı önerdi. kuşcu ise haşlanmış yumurta yedirmemi söyledi ama işe yaramadı. yaşlı olduğu için büyük ihtimalle tüyleri çıkmaz dedi. 9 aylık olan erkek ve pek anlaşamıyolar. çiftleşemediği için stresten de döküyo olabilir dedi.

Eski 08-09-2009, 15:19   #351
Ağaç Dostu

eticin's Avatar

cello, sanırım stres ve yaşlılıktan kaynaklı. vitamin veriyorum ayrıca taze meyveyi de çok severek yiyor. dengesiz duruşundan ve tüylerinin olmamasından zaten kuşcum da yuva önermedi. ama bu kezde erkek strese giriyo.. offf offf

Eski 08-09-2009, 18:35   #352
Ağaçsever

sirilhan's Avatar

sayın faruk cıkardım yuvayı ınss olur da arayısa gırer ..

Eski 08-09-2009, 20:18   #353
Ağaçsever

sirilhan's Avatar

arkdslar muhabbet kusu org da uretımı okudum eger kuslar anlastıktan ve hersey hazır olduktan 3 4 hafta ıcınde cıftlesmıyosa es degısımıne gıdın dıyo benım dısı kus 12 13 aylık burnu kahverengıydı gerı beyaz oldu yanı bı üreme dönemı gecırmıs oluyo galıba ve hersey tamam dı acaba es degısıklı ıcın erken mı yoksa bosamı beklıyorum ne olur yardım edın arkdslar

Eski 08-09-2009, 20:19   #354
Ağaçsever

sirilhan's Avatar

hıç cıftlestııklerını gormedım ve harıka anlasıyolar

Eski 09-09-2009, 11:46   #355
Ağaç Dostu

Sayın Sirilhan bana bu 3-4 hafta içinde anlaşamayınca eşleri değiştirin mantığı hiç inandırıcı gelmedi. Zira benim uzun süre anlaşamayıp sonra zamanla anlaşıp yavru veren çiftlerim oldu. Bence her sitenin verdiği bilgilere inanmayın. Tamamen uydurma bilgiler olabiliyor...

Eski 09-09-2009, 16:16   #356
Ağaçsever

sirilhan's Avatar

sayın faruk uzun sure anlasamayıp deıl anlasıp hersey yolundayken ortam yuvalık fln 3 4 hafta ıcersınde cıftlesmıyosa es degısıklıne gıdın yazıyo bide benım dısı kusum 12 aylık fln 1 yasında ama cüsse bakımından kucuk duruyo daha zamanı varmıdır acaba bıde ele alıskın kuslar o problem yaratırmı kafesten cıkınca elımde omzumda oturuyolar tskkler

Eski 09-09-2009, 16:39   #357
Ağaçsever

sirilhan's Avatar

fotolarını koydum arkdslar yrdmcı olursanız sevinirim

Eklenen Resimler

Eski 09-09-2009, 16:50   #358
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Dişi gayet sağlıklı ve yeterince olgunlukta. Bana sorarsanız biraz zaman verin çifte. Ve fazla ilgi göstermeyin, huzursuzlanma olabilir.

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2009, 19:40   #359
Ağaç Dostu

Sayın Sirilhan kesinlikle eş değişimine ya da farklı bir uygulamaya gitmeyin. Şunu belirtmeliyim insanlara çok yakın davranışlar da muhabbet kuşları eşlerini kıskanma davranişlarına girerler. Özellikle muhabbet kuşlarının erkekleri bu tür durumlar da daha fazla kıskanırlar. Size tavsiyem bence kuşları fazla yanınıza yaklaştırmayın ve onları kendi hallerine bırakın...

Eski 09-09-2009, 19:55   #360
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Alıntı:

Dikkat ederseniz yazdıklarınız tam olarak anlaşılmıyor. Forumda Türkçe kullanma konusunda hassasiyetimiz var.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025