![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
İlk yavrumuz yumurtadan çıkmaya çalışıyor. Nasıl mucizevi bir görüntü... Maşallah demeyi unutmayın dostlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Malesef yavru ölmüş. Neden olduğunu anlamadım, çok üzgünüm. O kadar bekleyip onun yumurtayı kırdığını gördükten sonra nasıl böyle olur anlamadım ![]() Facebook'ta International Cockatiel Resource adlı gruptaki yazışmalarıma göre az nemden dolayı ölmüştür dendi. Ama ben acemi babanın üzerine basmış olabileceğinden şüpheleniyorum. ![]() Düzenleyen gokcegokce : 19-06-2015 saat 21:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Diğer iki yumurtayı kontrol ettim içleri boşmuş. Bir daha ki kuluçkaya inşallah. Şimdilik biraz güç toplasınlar bakalım... Düzenleyen gokcegokce : 19-06-2015 saat 21:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Tek kuş olduğunda insana, iki kuş olunca birbirlerine alışıyorlar. Yavrunun ölmesine üzüldüm. Tavuklar kuluçka dönemlerinin son günlerinde kumda eşelenerek ayaklarını nemlendiriyorlar. Böylece yumurtanın kabuğunun yumuşamasını sağlıyorlar. Sultanlarda da mı var acaba böyle bir şey? Diğer yumurtalar boşmuş, ancak dolu olabilirlerdi. Yumurtalar 1-2 gün arayla çıkabilir. Kontrol etmeden önce birkaç gün beklemenizi öneririm. Dolu bir yumurtayı kendiniz kırarsanız içinde yavru varsa ölmesine neden olabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2014
|
Sultan papağanı başlığını görünce dayanamadım ![]() Papağanlarımızdan birinin gözleri görmüyor, bu halde petshopta bırakamadık ve aldık, albino bir erkek ![]() Biri benim ilk göz ağrım, çok asil bir anne... Diğer 4'ü ise onun yavrusu. Baba ise başkasında ve yeni eşiyle birlikte ![]() Onlar benim neşe kaynaklarım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2014
|
maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, 19 martta bir daha yumurtladı bizim Paşa Hanım. İki gün sonra bir tane daha ve 2 tanede kaldı. Ancak bir sorun var ki yumurtalarına karşı ilgisiz ilk kuluçkasına göre. Bakalım bu şekilde yumurtadan yavru çıkacak mı? Arada gidip yattığı için yumurtaları almadım ama pek umudum da yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Bu ara aşırı bir tüy dökümüne girdi kuşlarım. Vitamin vermiyorum ama böyle giderse vitamin vericem. Çünkü çok zayıfladı gibi geliyor bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Bebeklerim
Canlarımın son halleri... Pek şapşikler :P (anlamsız sevgi sözcükleri için üzgünüm ama onları en güzel tanımlayan kelimeler böyle ) Düzenleyen gokcegokce : 30-08-2014 saat 22:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-08-2014
|
sultan papağanı besleme
Merhaba arkadaşlar, Doğal olarak bir hayvanseverimdir, Özellikle kuşlara bayılırım. bu kadar hayvansever olmama rağmen şu ana kadar evimde tek hayvan beslemedim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim gokcegokce . Merak ettiğim aynı odada mı yatmamız gerekiyor onunla? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaçsever
|
Gokcegokce, Dediğinizi yaptım bir tane muhabbet kuşu aldık adını bücürük koyduk. Daha dün akşam tanıştı bizle,evimizle. Bücürüğümüzün neşesi gayet yerinde, Çok hareketli.. Ona en güzelinde oyuncaklar aldım, Oyuncaklarını çok seviyor, Kafesteki çoğu zamanını oyun oynuyarak geçiriyor. Sultan papağanı almak hala aklımda var ama bücürüğümden vazgeçemiyorum. Biraz daha bücürükle yaşayayım , Ondan sonra alacağım bir sultan papağanı. Bir öneriniz varmıdır bu konuda anlaşırlarmı sizce gokcegokce |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaçsever
|
Ya yerim ben bunları... Çok tatlılar.. Uçmayı seviyorlar herhalde . Her fotoğrafta dışarda görüyorum onları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
merhaba arkadaslar sizce bu sultan kac aylik ve erkek mi? belki almayi düsüne bilirim bu kusu o yüzden yorumlarinizi bekliyorum. saygilarimla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
bu şekilde anlaşılmaz yaşı kimin kuşu bu. dediğim gibi yanakları koyu turuncu olmalı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
bu kusu birisi satiyor kafesiyle birlikte uygun fiyati o yüzden sorayim dedim ne dersiniz diye ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Bu kuş yavru değil bunu söyleyebilirim ama tam yaşı konusunu bilmiyorum. Cinsiyeti de genelde ötüşünden anlaşılıyor. Güzel ve uzun uzun melodili ıslık çalanlar erkek oluyor genelde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Hayvanları özellikle de kuşları seven biriyseniz, bu kuşları aldığınızda, daha önceden almadığınız geçen her gün için pişmanlık duyacaksınız. O kadar tatlılar. Benim için kuşsuz ev, tuzsuz, acısız yemek gibi. Hep eksik, hep tatsız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Çok doğru. Kendimi bildim bileli kuş beslerim. Onların cıvıltısı evi doldurur. Bir haftalık tatil için annemlere bıraktım onları eve dönünce ev nasıl boş geldi hemen gidip aldım. Onlar benim bebeklerim, canlarım, can dostlarım. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sultan papağanı
Merhaba, Benim sultan papağanlarım bir süredir çiftleşiyor ve sürekli bir yuva yapma telaşına girdiler. Acaba ekstra bir yem vermem ya da mama hazırlamam gerekiyor mu? Bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Tebrikler ablam, bu harika habere çok sevindim hatta dün aklımdan geçiyorlardı acaba Sevgili Milla resimlerini paylaşmışmıydı diye bakındım ama bulamadım. ![]() Kanaryaları çiftleştirirken kafeslerinde mutlaka mürekkep balığı kemiği bulundurmak şart, sana da tavsiye ederim bu ebeveyinlerin kemikleri ve tüyleri için çok faydalı, hem de yumurtaların kabuklarına ve yavruya da çok yararlı. Bunun dışında ek besin olarak haşlanmış yumurta sarısının içine biraz beyazından ve kabuğundan katıp birazda havuç rendesi, bir bebe bisküvisi ve az miktarda irmik karıştırabilirsin (arada bir bu mamaya hakiki bal da karıştırırsan hem kuvvet verir, hem zinde tutar, hem de yavruların gelişiminede yardımcı olur) verebilirsin bu çok faydalı bir ek mama tarifi. Ben bunu kanaryalarda hep uyguladım ve çok iyi sonuçlar aldım. Sultanları bilmiyorum ama muhabbetlerinde severek tükettiği bir mama olduğunu kendi tecrübelerimden biliyorum. İnşallah sultanlarında da iyi sonuçlar verir. ![]() Bu arada benim de dün akşamdan beri bir sultan dostum var artık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sevgili lusoari, Yeni sultan arkadaşın hayırlı olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |