agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlar (https://www.agaclar.net/forum/kuslar/)
-   -   Kuşlara ve Kedilere su verin (https://www.agaclar.net/forum/kuslar/4400.htm)

Todor 04-05-2008 15:49

Bedevi isek, çölde martı yaşayamaz, kafeste bakalım. Eskimo isek, kar altında aç kalır, güvercini kafeste bakalım. Avrasyalı isek, muhabbet kuşunu kafeste bakalım.

Sûz-i Dilârâ 07-05-2008 17:58

Burda kışlar çok uzun ve donduracak kadar soğuk geçtiği için çöplerin atıldığı bölgeye ekmek bırakıyordum, köpekler ve kuşlar buralarda yiyecek arıyorlardı, özellikle martı ve karga çok fazla, pencere kenarından, hayvancıkların bıraktığım ekmek, kek parçalarının etrafına üşüşüp birbirlerinden kaçırmaya çalışarak yemelerini zevkle izlerdim, köpeklerin küçücük yavrularıyla gelmesi hele, soğuktan annelerinin karnının altına gizlene gizlene tin tin bir gelişleri vardı, çok üzülürdüm ama yapabileceğim sadece bu kadardı, sonradan belediye bir çoğunu zehirlemiş ve hayvancıkların cesetleri de öldükleri yerde kalmış, nasıl bir vicdan, nasıl bir insan bunu yapabilir bilmiyorum ama üç tane köpeği koskoca yeryüzüne sığdıramadı insanoğlu...

hassoman 08-05-2008 09:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 233465)
...üç tane köpeği koskoca yeryüzüne sığdıramadı insanoğlu...

Ama siz binlerce hayvanı, bitkiyi, börtü böceği gönlünüze sığdırabiliyorsunuz...)

habibe 10-06-2008 15:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 228904)
Bu olayı bu yıl yine yaşıyorum. Kumrularım yine geldi aynı saksıda, aynı yerinde yine 2 yavru dünyaya getirdi. Geçen seferki 7.ayda idi. Bu sefer erkenciler.

Bir haftadır başka bir kumru daha sardunya saksımda kuluçkaya yattı.. :) her akşam bakışıyoruz.. O beni izliyor ben onu.. Bu yavrular da sağlıklı olursa toplam 3 çift kumru torunum olmuş olacak :)

Sûz-i Dilârâ 10-06-2008 16:55

Bizim apartmana da uzun zamandır minik, çirkin mi çirkin;) (ama bir o kadar da şirin) bir kedicik geliyor, yemeğini yiyip suyunu içip gidiyor. Bir yaşında yoktur, nasıl olmuşsa kışı atlatmayı başarmış.;) Dün akşam bizimkini bahçeye hava aldırmaya çıkarmıştık, yine geldi, bizimkiyle koklaştılar. Evden su ve mama getirdim ama mamayı yemedi, tekrar yoğurda bandırılmış ekmek getirdim onu yedi,;) suyunu içti ve gitti. ;)

Tamtutulma 01-07-2008 18:11

Kuşlar için basit bir suluk tarifi.

2- 2,5 litrelik bir pet şişeyi alın, tabanındaki çıkıntılardan 2-3 tane delik açın. Delik mümkünse çuvaldız ya da cam çivisiyle açılan küçük bir delik olsun. Pet şişenize ağzına kadar su doldurun ve bir tepsi **** tabağın üzerine delikler yere gelecek şekilde dik olarak koyun. Kapağını kapatın. Delikleri doğru delerseniz tabakta biriken su azaldıkça tıpkı tavuk-civciv suluklarındaki gibi kendiliğinden dolacaktır.

Saygılar...

ezgili dünyam 01-07-2008 18:53

Ben ve annem balkona, bahçeye mutlaka su bırakıyoruz ama, kuşlar için olan bu fikir çok güzel, başka sitelerede yazayım, bir kişide yapsa kaç tane hayvanın hayatı kurtulur.

Mermaid 02-07-2008 00:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tamtutulma (Mesaj 254751)
Kuşlar için basit bir suluk tarifi.

2- 2,5 litrelik bir pet şişeyi alın, tabanındaki çıkıntılardan 2-3 tane delik açın. Delik mümkünse çuvaldız ya da cam çivisiyle açılan küçük bir delik olsun. Pet şişenize ağzına kadar su doldurun ve bir tepsi **** tabağın üzerine delikler yere gelecek şekilde dik olarak koyun. Kapağını kapatın. Delikleri doğru delerseniz tabakta biriken su azaldıkça tıpkı tavuk-civciv suluklarındaki gibi kendiliğinden dolacaktır.

Saygılar...

Merhabalar bende balkonda yayvan bir tabakta kuşlara su veriyordum, ama sıcaktan çok çabuk buharlaşıyordu. paylaştığınız bu yöntem için çok teşekkür ederim. Böylece ben dışarıdayken de minik serçelerim susuz kalmayacak. Sabah ilk işim bunu yapmak olacak

kala 04-07-2008 09:45

merhaba
tamtutulma nın verdiği yöntem gerçekten güzelmiş. ben hem içmeleri hem de banyo yapmaları için (zira çok sıcak havalarda bunalıyordu kuşlar içtikleri suyun içinde banyo yapıyorlar ve de kirletiyorlardı) 2 tane kap koyuyordum. birinden su içsinler diğerinde de banyo yapsınlar diye. ama tabi hangisinin içmelik hangisinin de banyoluk su kabı olduğunu bir türlü alıştıramadım imkansız da. buna bir çare bulamadım. her ikisinden de su içiyorlar ve her ikisinde de banyo yapıyorlardı:))

osmann 08-07-2008 17:28

Sadece su değil yem de vermeliyiz bence. Ben evimde kedi besleyemiyorum çünkü eşim sevmiyor ama bu, onları sevmem ya da beslemem için engel değil. Yanımda tek kullanımlık mama taşıyorum ve çok cılız, hastalıklı ya da aç bir kedi görünce hemen önüne seriveriyorum. Sonrası büyük zevk.

Ayrıca kuşlar için bir önerim var. Bir yıl kadar önce yabancı bir siteyi ziyaretimde görmüş ve çok hoşuma gitmişti. Büyükçe bir çam kozalağını alıp tırtıklarının arasına kuyruk yağı (ya da size de bu fikir iğrenç geliyorsa fıstık-fındık ezmesi,reçel vb.) sürün. Tırtıkların arası dolup büyükçe bir ampul gibi dümdüz olunca da çekirdek,darı,buğday...vb. kuşların sevdiği yemlerin üzerine yatırıp çevirin. Sürdüğünüz bulamacın yapışkan etkisi ile tohumlar kozalağa yapışacaktır.Ardından kozalağa bir ip bağlayıp uygun bulduğunuz yere asın.

Ama benden size tavsiye apartmanda oturuyorsanız balkonunuza asmayın çünkü kuşlar istila ediyor ve pisliyorlar. Sadece sizin balkonunuza olsa problem değil ama alt kattaki komşuların da pencere ve balkonlarını batırıyorlar.Veeee o zaman tatsızlık çıkabiliyor.
Size tavsiyem soğuk kış günlerinde çevrenizdeki ağaçlara asın hem korkmadan yaklaşabilirler hem doğal ortamlarından kopmamış olurlar hem de komşuluk ilişkileriniz bozulmaz :rolleyes:

Todor 08-07-2008 23:52

Bazı kuş besleme istasyonu örnekleri

http://farm3.static.flickr.com/2056/...ae11e61f1f.jpg

http://www.duncraft.com/images/0664_400.jpg

http://www.holabird.biz/images/defau...pg&h=300&w=300

kuzen38 09-07-2008 19:36

Gururluyum cünkü kedileri elime alıp sevmesemde, kuşlara evime zırp pırt girdikleri icin kıl olsamda onlar icin özellikle son 2 kurak yaz aylarında bahceye ve balkona su koyuyorum.

Yalnız bu vesileyle burdan sayın kuşlara seslenmek istiyorum. Lütfen arabamın üstüne yapmayın artık.

kala 10-07-2008 09:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi osmann (Mesaj 256762)
Sadece su değil yem de vermeliyiz bence. Ben evimde kedi besleyemiyorum çünkü eşim sevmiyor ama bu, onları sevmem ya da beslemem için engel değil. Yanımda tek kullanımlık mama taşıyorum ve çok cılız, hastalıklı ya da aç bir kedi görünce hemen önüne seriveriyorum. Sonrası büyük zevk.

Ayrıca kuşlar için bir önerim var. Bir yıl kadar önce yabancı bir siteyi ziyaretimde görmüş ve çok hoşuma gitmişti. Büyükçe bir çam kozalağını alıp tırtıklarının arasına kuyruk yağı (ya da size de bu fikir iğrenç geliyorsa fıstık-fındık ezmesi,reçel vb.) sürün. Tırtıkların arası dolup büyükçe bir ampul gibi dümdüz olunca da çekirdek,darı,buğday...vb. kuşların sevdiği yemlerin üzerine yatırıp çevirin. Sürdüğünüz bulamacın yapışkan etkisi ile tohumlar kozalağa yapışacaktır.Ardından kozalağa bir ip bağlayıp uygun bulduğunuz yere asın.

Ama benden size tavsiye apartmanda oturuyorsanız balkonunuza asmayın çünkü kuşlar istila ediyor ve pisliyorlar. Sadece sizin balkonunuza olsa problem değil ama alt kattaki komşuların da pencere ve balkonlarını batırıyorlar.Veeee o zaman tatsızlık çıkabiliyor.
Size tavsiyem soğuk kış günlerinde çevrenizdeki ağaçlara asın hem korkmadan yaklaşabilirler hem doğal ortamlarından kopmamış olurlar hem de komşuluk ilişkileriniz bozulmaz :rolleyes:

Sevgili Osmann
Bu değerli bilgiyi bizlerle paylaştığınız için teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten çok kıymetli oldu bu bilgi... Hem yerler kirlenmez, hem kaçmadan ağaçların üstünde yemlerini yerlerler. Bundan sonra bu ben de öyle yapacağım...

hassoman 29-08-2008 08:55

2 Eklenti(ler)
ÇETKODER tarafından başlatılan kampanya kapsamında, çok sayıda afiş bastırıldı. Aşırı sıcak nedeniyle artan kuraklıktan dolayı susuzluk çeken sokak hayvanları için yol kenarlarına, ağaç diplerine, duvar üstlerine su konulması planlanıyor.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği ÇETKODER, ülke genelinde uygulamaya koyduğu sokak hayvanları için su ve yiyecek kampanyası ile su kaynağı olmayan 250 noktaya su ve yiyecek kapları koyarak halkı, özellikle susuzluk çeken hayvanların yaşam hakkına saygı göstermeye çağırıyor.

Genel Başkanları Mustafa Göktaş,
“ÇETKODER olarak doğal, sosyal, ekonomik olaylarda faaliyet gösteren bir kuruluşuz. İnsanların ve tüm canlıların en temel haklarından biri yaşam hakkıdır. Su hayat demektir. Susuz bir hayat yok olmak demektir. Nasıl ki bizim için su çok önemli ise, doğada yaşayan tüm canlılar içinde aynı derecede önemli. Ve artan hava sıcaklığı ve küresel ısınma ile beraber kuraklık baş göstermiş durumda. Sokaklarda bulunan evcil hayvanlar, kedi, köpek, kuş ve benzeri tüm canlılar su bulmakta güçlük çekiyorlar. Aynı zamanda yiyecek bulmakta da güçlük çekiyorlar. Yaşam onlarında en temel hakkı. Ve onlarında yaşamlarına saygı göstermek zorundayız. Dünya, sadece bizim değil. Tüm canlıların. Onların yaşamalarına yardımcı olmalıyız” dedi

ÇETKODER’in bu kampanya çerçevesinde görüşleri şöyle:
"Sokaklarda bulunan evcil hayvanlar, kedi, köpek, kuş ve benzeri tüm canlılar su bulmakta güçlük çekiyorlar. Aynı zamanda yiyecek bulmakta da güçlük çekiyorlar. Yaşam onların da en temel hakkı. Ve onlarında yaşamlarına saygı göstermek zorundayız."

"Yeşil alanlar bilinçsizce yok ediliyor, talan ediliyor. Her yanımız beton yığını ve inşaat, bina.. Ağaçlar ve tabiat bu canlıların evi, yaşadıkları bölgeler. Ellerinden acımasızca alıyoruz, yok ediyoruz. Barınacakları yer kalmıyor. Yaşamlarını temin edecekleri mekanları ellerinden alıyoruz"

"Dünya, yaşadığımız evren sadece bizim değil. Tüm canlıların. Onların da yaşam hakkı. O hakkı bizler ellerinden almamalıyız. Yaşamalarına yardımcı olmalıyız."

osmann 07-09-2008 20:09

Arkadaşlar İstanbul' a gittiğimde epey semt gezdim ve birşey dikkatimi çekti. Hayvanlara en çok değerin verildiği yerler Kadıköy-Moda hattı. Her köşe başında su kapları ve birer avuç bırakılmış kuru mama dikkatimi çekti. Buradan, bu hassasiyete katkısı olan herkese selam olsun!

BoncukZ 29-12-2008 18:47

Merhabalar. kışın belki hayvanlar su ihtiyaçlarını bi şekilde karşılarlar diye düşünürdüm.ama kışın dahi hayvancıklar temiz su ararlarmış.

nariçi 29-12-2008 19:22

Çevreyle barışık olmalı.

Çevreciler öncelikle bu konulardan başlamalı.

Yaz boyunca üzümleri yediler, hurmalar toplanana kadar devam ettiler, herkesin nasibi.
Tavukların yemine de ortak oluyorlar.
Ama benim hoşlandığım çamların aralarına koyduğum su kaplarından su içmeleriydi, özellikle seyreyliyordum. Ağaçkakan, saka, kuyrukkakan, çalıkuşu, ve henüz türlerini tesbit edemediğim diğer ötücü ve süslü kuşlar. Bunlar alışıyorlar nereden geldikleri belli olmadan aniden suyun olduğu yakın dallara konuyor, çevreye bir göz atıyorlar sizde bir hareket yoksa suyu afiyetle içiyor. Ve tekrar uçmaya yükseliyorlar müzikleriyle birlikte. Müzikli dakikaları daha çok sabah ve ikindi saatleri vaktinde. Önümüzde ki yaza ağaçlara birkaç yuva asmaya çalışacağım. Sizde yapıyorsunuz diye hissediyorum.

memet 20-02-2009 14:27

Kuşları ve sokak hayvanlarını beslemenin tam zamanı.

Dudi 20-02-2009 15:56

Cama gelen bir çift kumrum var. O kadar alıştılarki artık neredeyse elimden yiyecekler. Kediler ve köpekler içinde içine et su tablet atarak kaynattığım makarna hazılrıyorum arada birde olsa. Hoşlarına gidiyor. Maliyeti de düşük. 1 paket makarna 1 adet et su veya tavuk su tablet suda kaynat kaplara paylaştır. Severek yiyorlar. Güvercinler balkonda tohumlarımı yedikleri için kara listemdeler :P

Sonja Varol 06-09-2009 12:39

http://img44.imageshack.us/img44/129...beyazzemin.jpg

http://img198.imageshack.us/img198/6...rketmeyin1.jpg

Konuyu gündemde tutmak amaciyla, mübarek günlerde onlarinda yasam hakki oldugunu, onlarin da ihtiyaclari oldugunu unutmamali, elimizden geldigince onlara yardim etmemiz gerektigini düsünüyorum.

Bircok sehirde asilan bu afisleri burada paylasmak istedim.

Zeytinci 06-09-2009 20:43

Kuşlar damla sulama damıtıcılarına alıştılar. Buradan eğilip su içiyorlar.

Kedi ve köpekler için kapı önüne bir leğen koyduk. Kedi ve köpekler buradan içiyor. Bir hayvansever dostumuz söylemişti. Haklıymış. Çoğumuz onların susuzluk çektiğinin farkında değiliz.

thomasina 07-09-2009 08:35

Konuyu gündemde tutarak onların haklarını korumalarına, sağlıklı yaşamalarına katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu sıcak yaz günlerinde ne kadar susadıklarını kendimizden bile hesap edebiliriz. Ama tabii bu durum yalnızca yaz için geçerli değil. Karlı günlerde de su kaynakları tükeniyor onların. Yaz kış suya ihtiyacı var tüm canlıların. Tıpkı karlı günlerde yiyecek bir şey bulamayıp açlığa mahkum olan, kuşlar, kediler, köpekler gibi. Bir alışınca aslında çok da zahmetli bir iş olmadığı anlaşılıyor. Kulaktan kulağa yayılarak bu yardımın büyümesi beni çok sevindiriyor. Bir de su kaplarını deviren, çöp olarak kullanan çoğunlukla çocuklar ama yetişkinlerin de sayısı az değil, onları uygun ve tatlı bir dille uyarmayı başarabilirsek çok iyi olacak. Ortak yaşam böyle daha kolay bir hale gelecek şehirlerde. Bir de yazlıklarda üç ay boyunca şımartılıp da eve dönüşte terkedilen zavallılara bir çözüm bulabilsek...
Sevgilerimle...

füsunANK 11-09-2009 14:04

2 Eklenti(ler)
Güzel ve pratik bir yöntem.
Malzeme : Meyve suyu kutusu , bir parça ip ve bolca kuş yemi.

Eklenti 102121

Eklenti 102120

BURADA farklı bir uygulama daha var.

füsunANK 11-09-2009 15:06

1 Eklenti(ler)
Hemen deneme amaçlı bir kutu yaptım. Süt kutusu idi. İçini yıkayıp temizlerken aklıma geldi. Nasılsa su geçirmez bir kap. Neden su kabı olmasın diye. Bir tesadüf eseri ''Keyifle İçiniz '' yazısı isabetli bir yere denk gelmiş. Ben de hemen içine su koyup balkona koyuverdim kutuyu. Afiyetle içsinler. En kısa sürede bahçeye de hem su hemde yem olan iki ayrı kutu asacağım.

Samsunlu55 01-10-2009 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 495602)
Hemen deneme amaçlı bir kutu yaptım. Süt kutusu idi. İçini yıkayıp temizlerken aklıma geldi. Nasılsa su geçirmez bir kap. Neden su kabı olmasın diye. Bir tesadüf eseri ''Keyifle İçiniz '' yazısı isabetli bir yere denk gelmiş. Ben de hemen içine su koyup balkona koyuverdim kutuyu. Afiyetle içsinler. En kısa sürede bahçeye de hem su hemde yem olan iki ayrı kutu asacağım.

Afiyet olsun :D

Lalezan 02-10-2009 16:05

Benim çocuğum 3. sınıfta okuyor ,geçen sene resim dersinde kuşlar için, meyve suyu kutularından yem ve su kabı yapıp okulun bahçesindeki ağaçlara asmışlardı. Çocuğum büyük bir heyacanla,sevinçle süt kutularını biriktiriyor,evden kuşlar için yiyecek götürüyordu.Daha sonrada sınıfın camından kuşları izliyorlarmış.,Bu uygulama çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için çok güzel bir yöntem.Öğretmenimize teşekkür ediyorum..

attaleia 06-12-2009 17:06

2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim yıllardır yem verdiğim canlarım arasında tek ayağı ve bilekten aşağısı olmayanlarda var.Ben beslemeye başladıktan sonra arastadaki diğer esnaflarda sırayla buğday alıp bana getirmeye başladılar tabi bu arada nüfusta otomatik olarak artmaya başladı 10 tane ile başladım şu ara 50 ila 60 adet oldular karşıya geçip onları keyifle seyrediyorum yani açıkcası mest oluyorum vallahi..........

karaselvi 06-12-2009 22:01

dedemde köyde kumruları besleridi hatta başının üzerinde şapkasında yem yerlerdi :D

sagdil 06-12-2009 22:59

Bu bölümü nasıl olmuşsa daha önce görmemişim yeni farkettim.Atık kutulardan yemlik ve suluk iyi buluş.Çünki plastik kap düşmanlarıyla başım dertte.Hem evimin önüne hemde işyerimin bahçesine yoğurt dondurma vs.kaplarıyla su koyuyorum ama iki üç gün sonra kaplar yok oluyor.Hadi yeni kap bul yeniden su koy bir kaç gün sonra yine yok...Yarından itibaren kutulardan hazırlanıp ağaç **** duvara monte edilecek.Fikri veren arkadaşlara teşekkürler...

nese 18-10-2010 17:30

Uzun zamandır sokak hayvanları ve kuşları besliyorum. Bazı duyarsız kişiler yaptığım harcamaların boş olduğunu düşünüyor.10 günlük sigara parasına 20 kg kedi maması alıyorum ve sürekli çantamda bulunduruyorum. Nerde kedi köpek görsem hemen veriyorum.Sürekli arka bahçede mama ve su bulundururum.Kışları su donuyor bunun için suya biraz sıvı yağ katıyorum donmayı engelliyor.

Lütfen hayvanlara yardımcı olun...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025