![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu bölgede tavuk üretimi yapan çok sayıda şirket ve binlerce kümes var.. Tavuk sayısı milyonlarla ifade edilir.. Bir şirkette günlük 100 - 200 bin tavuk kesimi yapıldığını düşünerek sektörün büyüklüğünü de algılayabilirsiniz.. Kuş gribinin ilk görüldüğü yer olan Manyas Kızıksa beldesindeki çiftlik ise bir şahsa ait.. Alıntıdaki kümesten kümese virüs bulaşma konusu, bu şirketlerin en hassas oldukları konudur.. Bir şirket çalışanı, diğer şirkette çalışan arkadaşı ile sokakta karşılaştığında tokalaşamaz bile.. Çok katı kurallar, çok sert yaptırımlarla uygulanır.. Doğru olan da budur.. Hastalığın yayılmasına kolay kolay izin verilmez.. Ancak, merak ettiğim bir konu var... Bir bölgede kuş gribi vakası görülüyor.. Bölge karantina altına alınıyor.. Aynı bölgede, pazarlarda canlı köy tavuğu satılıyor, markasız, ambalajsız köy yumurtası satılıyor.. Bu nasıl bir karantina ? Bu nasıl bir vurdumduymazlık anlayamıyorum !! Çıkın pazar yerlerini dolaşın, göreceksiniz bunu.. Herkesin dilinde olan söz.. "Ya bu hastalık eskiden de vardı, ekonomimizi vurmak için dış mihrakların uydurduğu şeyler bunlar" Birileri çıkıp, bu halka virüs nedir, nasıl bulaşır, nasıl hastalık yapar, yayılması önlenemezse sonuçları ne olur anlatmalı.. Mutasyon nedir anlatmalı.. Terazinin bir kefesine Mehmet emminin 3 - 5 tavuğunu, diğer kefesinede İnsan canlarını koyalım... Bir daha adam gibi düşünelim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|