agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Kuşlar
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-05-2007, 12:25   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Kuşlara ve Kedilere su verin

Deneyimsizliğimi hoş görün. Böyle bir konuyu nerede açacağımı bilemediğim için burayı uygun gördüm.

Bahçesi olan arkadaşlardan kediler için yer düzeyine, kuşlar için yüksekçe yerlere sulama kapları (suluk-yalak) koymalarını rica ediyorum. (Balkonu olan arkadaşlar kuşlar için koyabilir. Elbette kuş pisliğini göze alırlarsa...)
Mahalle aralarındaki hayvanlara yiyecek veren çok, ama onlara su vermek pek kimsenin aklına gelmiyor. Bu yüzden sıcakların arttığı günlerde bir çok hayvan (kedi, köpek, kuş, börtü böcek) susuzluktan ölüyor.

Uyarı:
- Kediler için su kaplarını koyacağınız yeri seçerken bitkilerinizin konumuna dikkat edin. Suyu içen erkek kediler kendini vahşi ortamda mı sanıyor ne, egemenlik alanını belirlemek için çevredeki bitkilere çişlerini püskürtüyorlar. Ben bunu, iki adet şimşirimin diplerindeki yapraklar kurumaya başlayınca nedenini araştırma sonucunda keşfettim.

- Su kabı için çok güzel dekoratif kaplar var. Seramik kap kullanmayın. Arı ve benzeri börtü böcek su içmek için kaba konduğunda tutunamayarak kaydıkları için suda boğulmaktadır.
Bu konuda duyarlı olacağınızı umuyorum.

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025