![]() |
Alıntı:
Başka bir alıntı yapacağıma yanlışlıkla senin yazını alıntı yapmışım. Hakkını helal et. |
Alıntı:
1 koyunun 3 yılda 100 tane yavru vereceğini hangi bilimsel hesaba göre yaptınız? Dalga mı geçiyorsunuz bu milletle? Halep keçisi yılda 2 kere yavrular. bir doğumda ortalama 2,5 yavru yapar. Yılda toplam 5-6 yavru demektir. 3 yılda en fazla 18 yavru yapar. Keçinin bütün sütünü de yavrular içer. Yem vermeye başlayınca da kendi maliyetinin 2 katı kadar yem yer. Sonuç, bu işi yapan batar. Halep Keçisi hakkındaki açıklamayı bizzat burada insanları yanıltmaya çalışan kooperatifin kendi veb sitesinden aldım. verdiğim linkte ki halep keçisi hakkındaki bilgileri okuyun. Sonra da bu kooperatif hakkında notunuzu verin. http://ssbuyukanadolukoop.org/index....eretim-projesi |
Alıntı:
Bu kooperatif çoktan battı. Şimdi olmayan arazilerine tesis yapmak üzere ihaleler düzenleyip müteahhitlerden çek ve para alarak yollarına devam ediyorlar. Üyelerden topladıkları paralar için hala sigorta yaptırmış değiller. Kooperatif şu anda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından denetleniyor. Bol keseden para verip üye olan arkadaşlar, şimdiden paranızın üzerine soğuk bir su için. |
merhaba,
yeni üye oldum. Hurriyetteki bugünki haberi okuyunca google da konuyla ilgili tecrübeleri okumak istedim, sizin forumu buldum. Gördümki 12. aydan bugüne kadar adamlarin söylemleri degismemis, hep ayni cizgi de kalmislar hic ilerleme göstermemisler. iyiki tecrübelerinizi paylasmissiniz. Özellikle ismail karagülle beyin ilk sayfalarda ki fikirleri müthis geldi. Eger yeni bir olusuma basladiysa mutlaka tecrübelerini okumak isterim. Selamlar |
Alıntı:
ödenen paralara sigorta yapılması diye birşey söz konusu değil. üye sayısı da 600 civarında. kooperatife hergün haciz geliyor. ne kirayı ne de personel maaşlarını ödeyebiliyorlar. dün yine personele 100-200 tl avans dağıtıldı. banka hesaplarında hacizler var. |
Alıntı:
neyse, güzel fikirlerin takipcisiyim..:cool: |
Bu forumun konusu olan Büyük Anadolu Tarım ve Ziraat Ürünleri Kooperatifi hakkında, bu kooperatifin reklam filmlerini yapan Ya-Ya Prodüksiyon kendi veb sitesinde bu kooperatife para kaptıran herkesi uyaran bir yazı yayınladı:
"Yaya Prodüksiyon, Tanıtım ve Reklam Faaliyetlerine Hız kesmeden devam ediyor.Bir televizyon reklam filmini de başarıyla bitirmenin haklı gururunu yaşıyor desekte, son çalışmamız olan SS.Büyük Anadolu Ziraat Ürünleri Pazarlama Kooperatifi yapamadığı çalışmalar,tutamadığı sözler,mağdur ettikleri insanlar ile maalesef bize yakışan bir iş olamamıştır." Reklam ve Tantm Faaliyetlerimiz - Yaya Prodksiyon - Yaya Prodksiyon Reklam çalışmaları tarafımızdan yapılan ,bizim yaptığımız çalışmalar ile ulusal kanallarda kendilerini ortaya çıkartan bu insanlar için bizler YA&YA Prodüksiyon olarak gerekli mercilere gerekli uyarıları yapmış olmamıza rağmen hala yayınlanmakta olan reklam yayınlarından ve doğabilecek sorunlardan mesul değiliz.. |
Yurdumun saf ve uyanık girişimci ruhlu vatandaşları işte:))
482 bin, 420 bin dile kolay, bu rakamların dört te birini bir arada gören kaç vatandaş var acaba. Birde başka gözle bakarsak bu 400 binli rakamları veren vatandaş kimbilir ne kazanacağım hayaliyle verdi bu paraları. Mantıklı düşünmeyen uyanık girişimci keklere, oh olsun. Beter olun demek düşer bize.. |
Adli mercilerde olması gereken isim ve telefon bilgileri burada yazılamaz.
Bu içerikteki mesajlar kaldırılmıştır. |
Duyuru
Kooperatif yöneticilerimiz ile çalışanlarımıza yönelik suçlamalar ve ortaya atılan asılsız iddialarla ilgili dosya açılmıştır.Soruşturma no:2013/50172 Bilgilerinize...
|
Arkadaşlar belki biraz eski tarihli ama, aşağıdaki adrese bakar mısınız? (Artık yazılanlardan sonra imal kurallarına uyacağım diye elim ayağıma dolaşıyor. :)
Büyük Anadolu Kooperatifi hakkında Saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Sayın buyuk anadolu,
Sade ve meraklı bir vatandaş olarak, aşağıdaki hususlarda beni lütfen aydınlatır mısınız? 1- İnternet sayfanızdaki ''Projelerimiz'' bölümündeki ''Keçi ve Koyun Üretim Projesi'' kısmının tanıtım yazısında: (1. fotoğraf) Keçi ve Koyun Üretim Projesi - S.s Buyuk Anadolu Tarım Kooperatifi ''Halep keçisi ve Romanov koyunu ırkları düşük maliyetle çok kısa sürede çok fazla gelir sağladıkları için seçilmişlerdir. Çiftçilerimiz bu hayvanlarda uygun fiyat ve ödeme koşullarında sahip olduklarında et ve süt veriminden yararlanmanın yanında 3.(üçüncü) yıl sonunda aylık olarak asgari ücret tutarında kar payı dağıtılacak olup, ortağımız olduğu sürece sürekli ve düzenli bir gelir imkanı kazanmış olacaktır diye yazılmasına rağmen, yine internet sayfanızın ''Sözleşmeler'' bölümündeki ''Üyelik sözleşmesi (Ortaklık Belgesi)'' örneğinde bu husus , ''Keçi/Koyun veya yukarıda tarafımca seçimi yapılan ürün/ürünler ile katılmak istediğimi.....baş keçi.....koyun ortaklığı karşılığında 3.(üçüncü) yıl sonunda kooperatif ortaklığına giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında, 5 pay karşılığı 2 kilogram et ile 5 litre süt verilecektir.2012-2013 yılları için bir keçi bedeli olarak 600 TL.(Altıyüz Türk Lirası) Koyun Bedeli 800 TL. (Sekizyüz Türk Lirası) ''bakım ve yem ücreti'' KOOPERATİFİMİZİN bünyesinde kurulan ve kurulacak olan üretim çiftliklerinde sağlanacaktır.'' diye ifade edilmiştir. (2.fotoğraf) http://ssbuyukanadolukoop.org/sozlesme.pdf Tanıtım yazısında '' 3.(üçüncü) yıl sonunda aylık olarak asgari ücret tutarında kar payı dağıtılacak olup'' şeklinde, açık ve net yazılan bu husus neden aynı ifadelerle hukuki belge niteliği taşıyan ''üyelik sözleşmesine'' de yazılmamış ve ''..kooperatif ortaklığına giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında..'' gibi muğlâk ve değişik yorumlara yolaçabilecek bir tarzda ifade edilmiştir? ''Keçi ve Koyun Üretim Projesi'' tanıtım yazınızda kar payı dağıtımının aylık olarak yapılacağı açıkça belirtildiği halde kooperatifin ''üyelik sözleşmesinde'' kar payı ödemelerinin ''aylık olarak'' yapılacağı niçin belirtilmemiştir ve ''aylık olarak'' ibaresi niçin yazılmamıştır? İleride bir hukuki ihtilaf doğduğunda, hakimler internet sayfasında ne yazıldığına değil, üyelerin imzaladığı noter tasdikli ''Ortaklık belgesini'' dikkate alacaktır..Bu husus üyelerin menfaatleri açısından çok önemlidir.Bana göre, üyelik sözleşmeleri, hiçbir yoruma ve yanlış anlaşılmaya sebep olmayacak şekilde açık ve net olmalıdır ve ''Keçi koyun üretim projeniz'' ile ilgili tanıtım yazısıyla çelişkili ifadeler taşımamalıdır.Bu konuda görüş ve fikirlerinizi yazar mısınız? 2- Kooperatifinizin reklam ve tanıtım çalışmalarını yürütmüş olan Yaya Prodüksiyon firması, internet sayfalarında, hakkınızda ''Yaya Prodüksiyon, Tanıtım ve Reklam Faaliyetlerine Hız kesmeden devam ediyor.Bir televizyon reklam filmini de başarıyla bitirmenin haklı gururunu yaşıyor desekte, son çalışmamız olan SS.Büyük Anadolu Ziraat Ürünleri Pazarlama Kooperatifi yapamadığı çalışmalar,tutamadığı sözler,mağdur ettikleri insanlar ile maalesef bize yakışan bir iş olamamıştır.'' Reklam çalışmaları tarafımızdan yapılan ,bizim yaptığımız çalışmalar ile ulusal kanallarda kendilerini ortaya çıkartan bu insanlar için bizler YA&YA Prodüksiyon olarak gerekli mercilere gerekli uyarıları yapmış olmamıza rağmen hala yayınlanmakta olan reklam yayınlarından ve doğabilecek sorunlardan mesul değiliz..'' şeklinde bir açıklama yapma ihtiyacını niçin hissetmiştir? http://yayaproduksiyon.net/haber/55/...aaliyetlerimiz Firmanın size dair yaptığı çok ağır ithamlara karşı diyecekleriniz nelerdir? Onlar da mı gerçekdışı ithamlarda bulunuyorlar yoksa size karşı? Bu firma hakkında da suç duyurusunda bulundunuz mu? 3- Hürriyet Gazetesinin ''ekonomi'' bölümünde Dinçer Gökçe tarafından yapılan 21.mart 2013 tarihli haberde: ''MÜFETTİŞLER İNCELİYOR Kooperatif ile ilgili kuşkulu yaklaşım sürerken, konu ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın da bir süre önce harekete geçtiği öğrenildi. Bakanlık müfettişlerinin kooperatif faaliyetlerini inceledikleri bildirildi.'' diye yazılıdır. Bu da koyunlu keili 'saadet zinciri' - Hrriyet EKONOM Bu haber doğru mudur, kooperatifiniz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerince incelenmekte midir? Soruşturma bitmiş midir? Bittiyse sonuç nedir? Sizin ''S.S. Büyük Anadolu Tarım ve Ziraat Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'' ile, yetkili yasal ilgisi olan veya yönetiminde bulunan bir kişi olabileceğinizi varsayarak vereceğiniz aydınlatıcı ve bilgilendirici cevaplar için teşekkür ederim. |
Cevap vereceklerinden ümitlimisiniz?
Adamlar durgun sulara yem takmadan boş kancalı olta atmışlar, 3 yıl sonra yem takacağız demişler. Epeyce uyanık sazanda boş kancaya atlamışlar yutmuşlar, 3 yıl sonra karnımız doyacak diye. Alıntı:
|
Alıntı:
Bunun ne anlama geldiğinin çok açık ve net anlatılması lazım.. a-) Kooperatifin internet sayfasında ''keçi ve koyun üretim projesi''nin tanıtım yazısında ''3.(üçüncü) yıl sonunda aylık olarak asgari ücret tutarında kar payı dağıtılacak olup..'' denilmekte, b-) Kooperatifin ''üyelik sözleşmesi-ortaklık sözleşmesi''nde ''3.(üçüncü) yıl sonunda kooperatif ortaklığına giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında, 5 pay karşılığı 2 kilogram et ile 5 litre süt verilecektir.'' denilmekte, c- Kooperatif başkanı Ahmet Balcı 2 ekim 2012 tarihli habere göre yatırım çalışmaları için gittiği Elbistan'da ''3. yılın sonunda o günkü artış tutarı ile orantılı olmak üzere üyelerimize her ay asgari bir ücret ve her ay kâr payı itibarıyla haftalık 2 kilo et ve 5 litre süt ortaklarımıza verilecektir” demektedir. Elbistan Manşet Gazetesi - Büyük Anadolu Kooperatifi Elbistan’a yatırım için geliyor Aklı başında, azıcık mürekkep yalamış herhangi bir kişi bunları okuduğunda bu 3 ifadenin çok farklı anlamlara geleceğini anlayacaktır.Özellikle ''ortaklık sözleşmesi''ndeki ifadeler son derece anlaşılmaz, lastik gibi her yöne çekilebilecek, çok muğlâk ifadelerdir. İnsanların, 5'er keçi veya koyun parasını yatırdıkları takdirde 3 yıl sonra, devlet tarafından o yıl için açıklanan asgari ücret tutarını her ay düzenli (maaş gibi)alarak, tatlı bir gelir kapısı elde etme inancıyla bu kooperatife üye olma yoluna gittiklerini sanıyorum..Yaratılan algı maalesef budur..İnsanları cezbeden, büyüleyen, aklını başından alan en can alıcı püf noktası budur. Bu konunun kooperatif yönetimince açık ve net olarak açıklanması gerekir. Eğer iyiniyetli iseler, bu forum sayfaları onlar için güzel bir fırsattır.. Susacaklarına, vatandaşı aydınlatmaları gerekir. Eğer cevap vermiyorlarsa, ben ''sükût ikrardan gelir'' diye düşünürüm.. Bu konuda halâ net bir açıklama yapabileceklerini umutetmek istiyorum. |
Kooperatif ile avukatlık ilişkim kalmamıştır.
|
Karadayı denilen kişi her kim ise kendisini alnından öperim.
|
Türk Polis Teşkilatını başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Av. İlhan Demir
|
Alıntı:
Benim bildiğim, bir avukat müvekkillerini savunur, haklarında C. Savcılığına suç duyurusunda bulunmaz.. Bu yazdıklarınızda bir yanlışlık, çelişki var gibime gelyor.. Açıklarsanız iyi olur. |
"İçin" derken, 3 müteahit adına demek istemiş olabilir.
İçin kelimesi ile "müteahit'lere dava açtık" gibi algılanıyor doğal olarak. |
3 müteahhit adına Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bu müteahhitlerden Geylani Yıldırım maalesef kooperatife teminat olarak verdiği 482.000 TL tutarındaki çekler, Kooperatif yönetimi tarafından ticari amaçlı olarak başka firmalara verildiğinden şu anda aleyhine yapılan icra takipleriyle uğraşmaktadır.
Kooperatifin maalesef parası olmadığından ve üyelerden toplanan ve bundan sonra toplanacak paralar da kooperatifin borçlarını ödemeye yetmeyeceğinden müvekkilim Geylani Yıldırım'ın maalesef ticari itibarı sarsılmıştır. Kooperatife teminat senedi olarak verilen çeklerin arkaları kooperatifin alacaklıları tarafından yazdırıldığı için büyük zarara uğramıştır. Kooperatif haziran ayının sonuna kadar genel kurul yapıp kooperatifin nasıl zarara uğradığını ortaklarına izah etmek zorundadır. Bütün ortakların muhakkak genel kurula gitmelerini tavsiye ederim. |
Kooperatif ile ilişkim ve hukuki bağım kalmamıştır.
|
Kooperatif ile hiçbir hukuki bağım yoktur. Herhangi bir bilgim de kalmamıştır.
|
ss büyük andolu
Evet bizde o mütahitlerden biriyiz.
Biz gerçi 100.000.00 tl civarındaki çeklerimizi geri aldık ama halen bir o kadarda çeklerimiz var geçtiğimiz hafta koop.yapmış olduğumuz icra memeurlarıyla firmanın kasasınında bulunan senetlerin çoğuna alacaklı olarak el koyduk koop durumu çok kötü ahmet balcı namus sözü verdi bu gün için ama sözünü tutmadı üye olanlar bence acil şekilde ankaraya gidip senetlerini geri alsınlar başka kişilerde el koymadan şu an bütün binadaki her şeyde haciz var star tv show tv vs vs bizde mahkemelik durumdayız şu an |
Dememiş miydim? Demekten nefret ediyorum .
Yazık, insanların emekleriyle elde ettikleri birikimlerine. |
hak adalet
Bu kadar insan madur bu kadar şikayet var benim anlamadığım iş ise neden bu insanlar ellerini kollarını sallayarak geziyorlar devlet neden halen bu işe el koymuyor? evet Ahmet BALCI gazeteye 3 sayfa reklam vermiş garibandan aldığı reklam gideri olarak alınan paralarla vermiştir sanırım. bir de koop hakkında yazı yazanlar hakkında dosya açılmış deniliyor.
Orda çalışanlar maaşlarını dahi alamamışlar binanın sahibi tahliye davası dahi açmış durumda bu gün için paranın ödeyeceğine dahi namus sözü veripte tutmayan ahmet balcı eğer parayı ödemesem istediğin her şeyi yap diyor. bende bu gün itibariyle her yerde yazılarımı yazacam. Gerçi basından yardım beklıyorum binanın boşalmasında yanımızda olmalarını istiyorum.ki rezilliklerini tüm TÜRKİYE görsün.:( |
Kooperatif ile herhangi bir hukuki bağım kalmamıştır. Şu anda neler olup bittiği konusunda da herhangi bir bilgim yoktur.
|
Fazlaca amerikan filmi seyrettiniz galiba.
Türkiye de dolandırıp da ömür boyu hapis yatan birini gösterin tarihte. Dolandıranlar ağa paşa, dolandırılanlar andaval, kek bu ülkede. Devlet kılını kıpırdatacakmış, işi gücü yoktu sanki. Uyanık vatandaş 3-5 bin tl ye her ay asgari ücret sahibi olacağım diye, uyanık mütahit vatandaş iyi para kazancam diye teminat olarak çek verecek. Ve devlet bu uyanık zevatın parasına bekçilik yapacak, dolandırandan geri alacak. Bence çok komik bir durum bu. Eğer ki ahmet balcı bu mütahit vatandaşlardan teminat olarak çek alabiliyorsa, çok inandırıcı biri demektir. Banka teminat mektubu kavramını duydumda, İlk defa duyuyorum teminat çeki diye bir kavram. Birde öyle böyle değil 100 bin 400 bin felan. Ortada dolandırıcı bir çete, oluşum varsa. Bundan sonraki aşama daha korkutucu. Her an daha büyük bir tezgahla karşımıza çıkabilirler. Allah sonumuzu hayır etsin, Uyanık girişimci vatandaş, saf ve masum mütahit ve bunları avlamaya çıkanlar bizden uzak Allah'a yakın olsunlar. Alıntı:
|
Alıntı:
Çok haklısın, öyle 3 kuruş verip her ay 5 kuruş cebime atayım mantığıyla düşünmeden hareket edenler ancak rezil rüsva olduklarıyla, ellerindeki 3 kuruşu da dolandırıcılara kaptırdıkları ile kalırlar. Fakat dolandırıcılar polisleri dolandırırlarsa, polislerin canları yanarsa "Türk Polisi Yakalar" deyip ellerinden geleni de yaparlar. |
SS Büyük Anadolu Kooperatif Ortaklarına duyuru;
Kooperatif hakkında herhangi bir bilgim yoktur. |
SS Büyük Anadolu Kooperatifi'nin bütün malları ve mobilyaları haciz edenler tarafından kaldırıldı. Bina bomboş kaldı. Kooperatif yönetimi birkaç eleman dışında bütün elemanlarını izne çıkardı. Kooperatif Konur 2 sokaktaki eski adresine geçti.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025