agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar (https://www.agaclar.net/forum/kucuk-ve-buyukbas-hayvanlar/)
-   -   Yurt dışından damızlık koyun (https://www.agaclar.net/forum/kucuk-ve-buyukbas-hayvanlar/22896.htm)

rumelili 28-06-2012 13:27

kardeşim ithal koyun geliyor ne toprağa alışık ne iklime yüzyıllardır burda olan koyunları geliştirelim kıvırcık bence en güzeli

tatarovski 30-09-2013 14:34

sakiz merinos kirmasi

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalsubasi (Mesaj 742139)
arkadaslar merhaba ben yeni uyeyim antalyanin 1050 rakimli ilcesinde keci ve koyun isine giriyoruz elimizde saanen ,merinos ve merinos sakiz kirmasi 300 e yakin hayvan var dorper ve merinos ithal etmek icin bakanliga bas vurduk allahtan mani olmazsa dorperi ilk getirenlerden olacagiz 12 sene once bir cok elma cesidini de italyadan getirip ilk dikenlerden ve fidanini uretenlerdeniz umarim dorper de ulkemiz icin uygun bir irk olur da onlari damizlik olarak degerlendirebiliriz dorperin arastirmalarimiza gore uygun olduguna kanaat getirdik tersini dusunen varsa lutfen nedenleriyle birlikte bilgilerini bizimle paylassin

Herkese merhabalar, Celal Bey'in bahsettigi merinos sakiz kirmasi koyun turu hakkinda bilgi sahibi olan var mi? Konya iklimine uyum saglayabilir mi bu cins? Bu konu hakkinda yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

gökan ayaz 19-12-2013 03:36

herkese selam
ne kadar hazırcı bir millet olduğumuzu daha iyi anladım kendin yapmayacaksın elin adamının yaptığını getirip hazıra konacaksın. bırakın bunları kendi geliştirmeye çalıştığımız ırklar var. ben sönmez koyunuyla ilgileniyorum. fakat bizim buralarda uyumu nasıl bilmiyorum . küçük bir gurup getirip deneyeceğim. verimli olurlarsa seleksiyon yaparak çoğaltmayı düşünüyorum. sizce nasıl olur .fikrinizi paylaşır mısınız.

oz26 19-12-2013 10:55

Sönmez Koyununu ben de çok araştırmıştım. Prof. Dr. Reşit Sönmez hocanın çalışmalarının son ve en iyi versiyonu. Hem et hem süt için ideal. Bu işi yapacak olsam tek geçerim. Umarım başarırsınız. İleride bende sizden damızlıkl alırım. :)

gökan ayaz 21-12-2013 02:41

sayın oz26
son 3 aydır gece gündüz sönmez koyununu araştırıyorum. adeta sönmez fetişisti oldum . anladığım kadarıyla saf olanları yok denecek kadar az. melezleri olabilir. Çanakkale de buldum. seleksiyon uda araştırıyorum. umarım yapabilirim. damızlık zor iş. benim istediğim dernek **** birlik altında toplanıp ıslahı ve deneme koşullarını birlik çatısı altında ehli kişiler tarafından yapılması ve üyelerin koyunlarının damızlık değerinin artırılması ve satışta da bu değere göre ücretlendirilmesi. (BELKİ BİLİRSİNİZ cambazlar kötü hayvanları bile ben malım damızlık deyip satarlar) düşünsenize SÖNMEZ KOYUNU ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ

harun43 28-01-2014 19:45

sönmezden ziyade direk doğu friz beslemek daha mantıklı tavsiye ederim

N.Akdas 17-04-2015 20:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalsubasi (Mesaj 742139)
arkadaslar merhaba ben yeni uyeyim antalyanin 1050 rakimli ilcesinde keci ve koyun isine giriyoruz elimizde saanen ,merinos ve merinos sakiz kirmasi 300 e yakin hayvan var dorper ve merinos ithal etmek icin bakanliga bas vurduk allahtan mani olmazsa dorperi ilk getirenlerden olacagiz 12 sene once bir cok elma cesidini de italyadan getirip ilk dikenlerden ve fidanini uretenlerdeniz umarim dorper de ulkemiz icin uygun bir irk olur da onlari damizlik olarak degerlendirebiliriz dorperin arastirmalarimiza gore uygun olduguna kanaat getirdik tersini dusunen varsa lutfen nedenleriyle birlikte bilgilerini bizimle paylassin

Merhaba celal bey yurt dışından küçükbaş hayvan getirmek isteyenler nasıl bir yol izlemeli en basit haliyle anlatır mısınız?
Bunun için ne kadar bir maliyet ortaya çıkmış olur ?
Öyle çok büyük sayıda hayvan değilde istediği 3-4 ırk içinden toplamda 10 kadar hayvan getirme gibi şansımız var mı?
Çalışılan firmalar ve fiyatlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

turgutyes 15-10-2016 22:02

Ukrayna'daki çiftliğinden adresinize Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının onayı ile Sertifikalı Damızlık Saf Romanov Koyunu almak için arayabilirsiniz. Tel : 0850 346 57 17

hakan kul 31-01-2019 12:19

ensar bey

ensar bey öncelikle iyi günler hala sayfayı takib ediyormusunuz bu yurt dışından damızlık için katahdin koyunu getirme şansımız varmı

hakan kul 31-01-2019 12:22

amerika keşfedilmişse tekrar keşfetmeye gerek yok bence bu yüzden ıslah edilmiş ırkları alıp üretmek en doğrusu

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025