![]() |
Sn mbordinc,
Enstanslf derken biraz açıklama yaparmısınız. Yemleme ve yayılma planlamalarını nasıl yaptınız? Kuızu alımını yılda kaç kez ve ne şekilde dölleme yapacaksınız ? hedef pazarda ki kuzu karkas ağırlığı ne olacak ? Önce siz elinizdeki arazi ve diğer imkanları açıklayın. Düşündükleriniz ile ilgili yorumlama yapmayı tercih ederim. Sevgiyle kalın |
Merhabalar...
bende kuzu arıyorum ama fiyatlar biraz pahallı kurbandan buyana yaza ucuzlar diyorlar inşaallah sayın Sistem siz koyun ve kuzuları nereden aldınız? Mardin mi? aslında her arkadaş kendi yaşadığı bölgede fiyat araştırması yapsa bu forumdaki alıpsatmak isteyen arkadaşlara bir fiyat belirleriz Türkiye çapında iyi olur diye düşünüyorum... Saygılar... |
Alıntı:
Özellikle tarımla ile ilgili olarak yüksek randıman elde etmeye yönelik tüm metodların kullanıldığı bir üretim şeklidir. verimliliği artırmak için sulama, tarım makinaları, gübre gibi tüm olanaklar kullanılır. örneğin organik tarım entansif üretim değildir. Saygılar |
Alıntı:
evet hocam mardin de evciler diye bir köy var oradan bir tanık sayesinde aldım ama elimden hemen çıkarmak zorunda kaldım .. hocam bizim burada fiyatlar en kötü koyun varusu il 350 tl ile 650 tl arası değişmektedir ama şu an mardin de yağmur mevsimi olmasına rağmen yağmur yok o yüzden fiyatların düşmesi beklenmektedir... |
Merhaba,
Tek koyun bahçede beslenebilir mi ? Tek olduğu için sürekli meleyeceği söyleniyor ?. |
Alıntı:
Sevgiyle kalın |
MERHABALAR
Sayın Sistem koyun yavrusu dediğiniz kaç aylık mesela 350TL lik olanlar ve hangi cins. Bazı sitelerde kuzu aranıyor diye ilan vermişler 110TL'den Saygılar.... |
Sn Sussex,
110 TL den herkes sütten kesilmiş kuzu arar ama kimse bulamaz. Bu gün için üç aşşağı beş yukarı canlı kuzu 7/8 TL/KG fiyatla alabilirseniz ne mutlu size. Sm mbordiç düşündüğünüz sistem ile ilgili hala birşeyler açıklamadınız. Sevgiyle kalın |
Alıntı:
350 tl lik olanlar anneleri ile olan fiyatı annesi + yavrusu şeklindedir hocam .. yoksa o kadar pahalı olduğunu sanmıyorum ... |
Alıntı:
Ben Bursada oturuyorum hatta Marmara bölgesinde araştırdım 200TLden aşayıya kuzu bulamadım fiyat araştırması yapıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim... Saygılar... |
Sayın Ensar;
Birkaç gündür yoğunluktan bakamadım. Planım; 200 de arazide flora K yapay mera oluşturarak,500 adet dişi toklu,15 adet koç ile başlamak.Yem programını mera olanaklarına göre yaparak kesif ve kaba yem ile takviye etmek.Maliyetteki en ağırlıklı kalem olan anaç koyunların koç katımını 10 ayın altına,kuzulama oranını 1,5 üstüne çekmek.Damızlık ve kuzu üretimi birlikte yapılacak.Besiye alınan kuzular 1/4-5 et/yem oranını sağlamalı.Ağıl tipi yarı açık olacaktır.Bölge sıcaklığı -5/+30 derece C.Silajlık yem üretimi için ayrıca arazi satın alınacak. Bu şartlarda hangi ırk dişi toklu ve koçlar uygundur. |
Sn mbordiç,
Düşündüğünüz sistem güzel, 200 Dekarlık bir alan yaklaşık 500 anaçlık bir sürünün kaba yem ihtiyacını karşılıyabilir. ( Tarlanın verimliliğine ve mutlaka olması gereken meranızın özrlliklerine bağlı olarak ) Etçil koyun besleyecekseniz ben pek sevmeme rağmen size tavsiyem Merinos ve suffolk koçları bölgenizdeki mevcut koyunların melezlemesinde kullanın. 1.6/1.7 gibi, kuzu yakalamak mümkün. iyi bir planlama ve besi ile programı ile 120 günde 20-25 kg lık karkas elde edebilirsiniz. Sevgiyle kalın |
sayın Ensar hocam.Yazdıklarınızı takdir ve zevkle okudum gerçekten bu işin ustalarından biri olduğunuza inanıyorum.Başınızdan geçen talihsiz olaylar içinde üzüntülerimi bildiririm.Sizden bir konuda bilgi almak istiyorum.İstanbulda oturuyorum ve koyunculuğa ilgi duyuyorum sanırım genlerden kaynaklanan bir durum. Tahirova koyunu hem bölgemize uyumlu ve hemde masrafsız bir ırk olduğu kanaatindeyim.Yalnız kafamı kurcalayan bir soru var.İnternetten yaptığım araştırmalarda tahirova koyununun doğumla ilk kızgınlık süresi arası ortalama 29-30 gün olduğunu gördüm.Tahirova koyununun yılda 2 kere doğum yapması olasımıdır **** doğum sıklığı ne durumdadır bilgilendirirseniz sevinirim.Ayrıca ilk başlangıç olarak nasıl bu işe başlamam konusunda fikir verebilirseniz çok sevinirim .Tüm forum kullanıcılarını saygıyla selamlıyorum
|
Sayın Ensar ve ilgili arkadaşlar;
Merinos,suffolk,charolais koçlarını nerden alabiliriz?Yeterli sayıda (örneğin 25 adet) satın alabilmek mümkün mü?Fiyatları hangi düzeylerde seyrediyor?Romanov Koçla , hangi dişi toklu etçi özelliği yüksek kuzular verebilir? Çok fazla soru sordum sanırım.Cevaplarınızı bekliyorum. |
reforme koyun ne demek?
|
reforme koyun
Reforme koyun,yaşlılık veya düşük verim nedeniyle sürüden çıkarılan koyundur.
|
Alıntı:
|
koçlar
Alıntı:
Niye 25 koç istiyorsunuz ? Kaç tane koyununuz var ? Sevgiyle Kalın |
Yazışmalarınızı büyük bir zevkle okudum. Beni alıp gençlik yıllarıma götürdünüz.
74 yılında Tahirova Türk-Alman Örmek ve Tatbikat çiftlği ilk memuriyet yerimdir. Stajdan sonra çiftlikte kaldık ve ben Hayvancılık Şubesinde 8 yıl çalıştım. Bu çalışmam sırasında Tahirova Koyunu ile ilgili kayıtların hepsi elimden geçdi desem yalan olmaz. Prf.Dr.Reşit Sönmez Bey, O zaman asistan olan ve şu anda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü başkanı olan Sayın Mustafa Kaymakcı Tahirova Projesini yürütüyordu. Hatta Bu konuda dernek te kurmuştuk. İlk çalışma yıllarında Koçları dahi zorla verirdik. Fakat 5-6 yıl içerisinde artık isteklere cevap veremez olmuştuk. Biga-Gönen-Çanakkale ve İzmir-Manisa hattına kadar çok geniş bir yayılım oldu. Tahirova koyunun yetiştirilmesindeki amaç, Ostfriz lerin yüksek döl verimi ve süt verimin kıvırcıklara aktarmak ve aynı zamanda kıvırcık koyununun et kalitesini fazla bir değişikliğe meydan vermeden muhafaza etmekti. Selamlar ve sevgiler. |
Sevgili CUMHUR TONBA,
Ben hasbel kader bir kaç kez Reşit hoca ve Mustafa hoca ile bir araya geldim. Reşit hoca bu ülkede koyunculuğa hayatını adayan biri. İlk çocuğuna TAHİROVA adını verdiler. İkinci çocuğu ki aslında proje Mustafa hocanın gerçekleştirdiği bir projeydi ve Reşit BEYE OLAN SAYGI VE SEVGİSİNDEN geliştirilen ırka SÖNMEZ adı verildi. Ben 2003 yılında maalesef projenin katledilmesine tanık oldum. Bu gün tüm dünyada koyun ve jeçi süyü açığı varken ülkede koyunculuğu öldürenler ve güzelim gen havuzlarımızı köreltenler devlet makamlarında vede sivil toplum örgütü olduğu iddia edilen birliklerde sivil olmayan politika yanlısı, parti kökenli yetkili yöneticiler. Sevgiyle kalın |
Arkadaslar merhaba, yazismalarinizdan konuya hakim oldugunuzu anladigimdan bir soru sormak istiyorum. Ukrayna da yasiyorum ve zaman zaman burada pek tercih edilmediginden yemek amacli koyun bulmak icin koyleri geziyorum. Genelde merinos cinsi var. Koylulerden zor da olsa buldugum koyunlarda bir problem olmuyor fakat cifliklerden aldigim koyunlarin eti felaket kokuyor. Koyun eti kokar ama bu oyle boyle degil felaket. Neden koylunun koyunlarinin eti kokmuyorda ciftlik koyunu bukadar kokuyor. Inanin bu koku yuzunden bazen aylarca agzima koyun eti koyamiyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.
|
Alıntı:
Bu konuda inanın çok haklısınız. Hangi çalışmanın elinden tutuluyor ki? Tahirova Projesi okadar güzel bir projeydi. Ve Geniş bir alana yayılmıştı. Birazcık takviye ile devam edebilirdi. Dediğiniz gibi. Yazık ettiler. Reşit bey ve Mustafa bey az uğraşmamıştı. Ayda en az bir iki kez çiftliğe gelirlerdi. Çok güzel günlerimiz geçmişti. Hayvancılık şube şefimiz Musa Karaman'ın da bu çalışmalarda büyük katkıları olmuştur. Kendisi en son Topkapı İlaç ve Premix Sanayi-Bilimsel Büro Müdürü olarak çalışıyordu. En son olarak belki duymuşsunuzdur. Ben de kesin olarak bilmiyorum. İvesi koyunlarımızı İsrail ıslah etti ve ve bize damızlık olarak satıyor, diyorlar. Çeltikte de aynı durum söz konusu. Dr.Halil Sürek iyi bir araştırmacı. Birçok Çeltik çeşidine imzsını attı. Başta Osmancık, Kendi soyadını taşıyan Sürek v.s. Anlatırdı da zor inanırdık ne zor şartlar altında çalıştığını ve ot yoldurmak için şöförlere, odacılara ricada bulunduğunu. Dışarda olsa emrine sınırsız harcayabileceği para, eleman ve techizat verilir. Teşvik edilir. Daha neler neler var. Anlatmakla bitmez. |
Alıntı:
Şu an çiftliklerde merada otlatma imkanları hemen hemen yok gibi. Genelde içerde besleniyorlar tahminimce. Ve muhakkak silaj da veriyorlar. Mer'a da gezen bir hayvanla, kapalı ahırda bakılan hayvanlar arasında dağlar kadar fark olacağı aşikar. Sadece kendi düşünceni yazdım. Saygılarımla. |
1 koyun kaç yaşına kadar üreyebilir? bu tahirova, kıvırcık, karaman vs arasında faklılık gösterir mi? 1 yaşındaki koç damızlık olarak kullanılabilir mi?
|
Sayin Cumhur Tonba cevabiniz icin tesekkurler.
|
Alıntı:
Saygılarla. Koyunlar genellikle 7-8, Koçlar ise 5-6 yaşına iken damızlıktan çıkarılır. |
Sayın Cumhur Tonba,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. |
Arkadaşlar;
Yaptığım araştırmalar Antalya için Sönmez koyununun uygun olduğunu gösteriyor.500 adetlik bir sürü oluştırmak için yeterli damızlık koyunu nerden alabilirim?1-2 yaşında,Sönmez koyun ve koç fiyatlarını bilen var mı? Selamlar,sevgiler. |
Sayın forum sakinleri,
bu soruyu nerede soracağımı bilemedim. keçi ile koyun çiftleşir mi? koç ile teke'yi yan yana koysam kavga ederler mi? |
Sayı Dremre,
Keçi ve koyun türleri arasında çiftleşme olmaz.Hayvan özellikle kavgacı olmaz ise ,teke ve koç kavga etmez.Ancak yinede ayrı tutmakta fayda var. Selamlar. |
verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.
|
romanov danışmanlık yardımı
merhaba ensar ve sistem isimli kullanıcıların konu ile ilgili çok deneyimli oldukları anlaşılmakta
ben de marmara bölgesinde yüksek bir merada bu işe niyetliyim... bu ırkın da soğuk havaya uygun zorlu şartlara adapte olan bir ırk olduğunu biliyorum. fikirlerinize ihtiyacım var 25-50 adet gibi sadece damızlığa yoğunlaşacağım bir yer planlıyorum başlangıcı doğru yapabilmek adına yardımlarınıza ihtiyacım var levent tekdal |
emek yoğun bir iş olduğu kadar deneyimli uzman kişiler öncülüğünde bu işe başlamanın önemine inanıyorum. profesyonel yardım kadar dost tavsiyelrine de ihtiyacım var. lütfen...
|
konuyla alakalı değil belki ama....
Kayı köyünde çalışmalar esnasında çekilen fotoğraflarda arka markajda bir tabela resmi var...yalnız tabelada ne yazdığını seçemiyorum.. ve bişey daha.... tam olarak ne zaman Kayı köyüne geçmeyi düşünüyorsunuz..... kolay gelsin.... |
satış yapan çiftlikler
merhaba ben bu koyun işine girmeye kesin kararlıyım allahIn izniyle. Başlangıçta 20 adet dişi ve 1a det koç tahirova koyunla başlamayı düşünüyorum. Almak istediğim yerde trek çiftliğiydi. Fakat trek çiftliği bu sene dişi satışı yapmayacağını söylüyor :( Saf tahirova koyunu bulabileceğim bir adres bir çiftlik söylerseniz çok sevinirim .Ayrıca Tigemin çiftlikleri ne zaman damızlık satışı yapar ve ben bir kişi olarak 20-30 adet koyun alabilirmiyim? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
|
Sayın Oktay Kaya;
Rastladığım ilanlardan ikisini size aktarayım. 1-Ramazan Türk,0 536 276 06 29,Aydın merkez,2 yaş tahirova,525TL'den.35 adet koyun,1 koç satıyor. 2-Faruk Zeren , Bursa,Mustafakemalpaşa,0 544 661 24 62,romanovla döllenmiş tahirova,850 TL'den satıyor. 3-Daha geniş taramayı sahibinden satılık veya hayvansal pazarlama sitelerinden tarayabilirsiniz.Selamlar. |
Selamlar
Tesadüfen karşılaştığım bu sayfa ilgimi çekti. İletilen mesajları okudum. Tam 'ne güzel bilgilendirme ve yardımlaşma var' der iken, mesajlar seyreldi ve tükendi. Aktif katılımın devamı hem ilgimi çekecek, hem de benim de sorular yöneltme ve tecrübe paylaşımlarımı dürter olacaktır.
Ilımlı günler dileklerimle... |
Dorper koyunu ile ilgili bilgisi olanların paylaşmasını bekliyorum.Sayın mollaoğlu,özellikle bilmek istediğinizi yazarsanız ,bildiklerimi cevaplıyabilirim.
Selamlar. |
Dorper,
Dorper koyunları güney afrika menşeili koyunlar. İki türü var siyah kafalı ve beyaz kafalı, Türkiye ye getirmek için çok uğraştım ama bürokrasiyi ve biliçsiz vebilgisiz tarım bakanlığı personelini aşamadım. Bana göre koyunculuk et için yapılacak ise ülkemize en uygun olan ırk diyebilirim çünkü çok zor şartlarda yetişen iki ıorktan biri. Diğeride namibya kökenli DAMARA.
Her ikiş cinside doğal ortamlarında gözlemledim. İngilizce olarak DORPER ile ilgili çok fazla bilgiye internet ortamında ulaşabilirsi,niz. Sevgiyle kalın |
Teşekkürler sayın ensar.Dorper temin edecek olursam sizi bilgilendiririm.
Selamlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025