![]() |
hocam sen aştın olayı artık teşlilatı bitirde ilk müşteri biz olalım senin bende anca kurarım hayvan ahılını
|
bu kadar kaliteli yem biz bulsak biz bile 3litre süt veririz günlük : )
|
Alıntı:
|
en sonunda bende başardım arpa çimlendirmeyi şimdi hazine arazisi var eşimin sorumlu olduğu köyde şimdi onu alıp başlayacam bakalım kısmetse işe saanen yapmayacam koyun işi yapacam burda en cok koyunculuk tutuluyo keçi istedim ama süt pazarlama sıkıntısı var cok olursa alacak bulunur ama 100 litreye **** onun altına kimse gelmiyo
|
saanenler ispir ve kumdarı çimlerini iştahla yiyorlar.mp4 - YouTube
kendimizin yapmış olduğumuz çim makinasından çıkan çimlenmiş kumdarı ve ispir yemlerini saanen keçilerimiz iştahla yiyorlar |
1 Eklenti(ler)
dünyanın en sevimli, akıllı ve en titiz hayvanları
|
halep mi saaannenmiii
|
1000 keçi için yem arazisi ne kadar lazım acaba bilen varmı ende 200 dekar var yetiyormu kış için yazın mera zaten
|
Burda piyasası bol mandıra kaynıyor
|
saanen
21 haziranda ilk keçimiz (küpeli) doğum yaptı oda dişi çıktı adını kartopu koyduk bir hafta sonra diğeri doğum(safinaz) yaptı yavru ters geldiği için maalesef kaybettik belkide bilgimiz olsaydı yavruyu kurtarabilirdik kartopu 2 aydır ansını emiyor maşallah bayağı iyi safinazıda hergün günde 3 defa sağıyoruz bu hayvanların ilk doğumları süt verimi konusunda günde 2 litre süt vereceğini söylemişlerdi (özer türer çiftliğinden ) fakat ilk günler 3 kilo kadar verdiler şu anda 4,5 kilo süt alıyorum bunlara arpa, buğday, fiy çimi yediriyorum ayrıca yoncada veriyorum saman sa hiç vermiyorum bazen karpuz kabuğu kuru ekmek de veriyorum
bunun sütünüde peynir yapıyorum önce 70 derceye ısıtıpta 40 derecede mayalayarak 4 kilo sütten 1 kg peynir çıkıyor hemde hakiki keçi peyniri yemeye doyamazsınız koku ise hiç yok keçi peyniri yemeyenler dahi iştahla yiyor çünkü teke yok kokan sürüde teke varsa bulaşıyor 1 kg hakiki keçi peyniri büyük marketlerde var 50 tl gibi bir fiyata geliyor birde bunun yan ürünü var keçi peyniraltı suyu 40 derde deva başta kanser olmak üzere şeker, kemik erimesi v.s. gibi hastalıklara da iyi geliyor bilhassa sporcular ve vucüt geliştirenler istiyor kendimizde içiyoruz hatta bizim keçiler bunu çok seviyor geçenlerde küpelinin burnu akıyordu bayağıda akıyordu bunu neyle iyi ettim bilirmisiniz 1 adet aspirinle ertesi günü hiçbişeyi kalmamıştı burun tertemiz geçenlerde yaklaşık olarak 4 ay önce doğumdan önce hayvanın birden iştahı kesildi en sevdiği yapraklara dahi bakmıyordu onuda sabah kerevizin sap ve yapraklarını sıkıp suyunu biberonla içirdim öğlene hayvan ayağa kalktı |
Herkese merhaba babam 3 ay önce 4 dişi 1 erkek sanen oğlak almıştı şimdi elimizde kalan 1 dişi 1 erkek oğlak malesef hepsini kaybettik ishal oldular 2 şer hafta arayla öldü bu gün örendimki 1tane sağılır sanen keçisi almış inşallah bunu bakabilirler şansımız yok galiba keçi yönünden bu cins keçi çokmu nazik acaba bakımları nasıl ne yer ne içerler ne kadar yem ot vermemiz gerekli bilen arkadaşlar varsa?
|
Saanen değil kırma bakın arkadaş.Zaten olanlarda çok saf değil ama kırma olması daha iyi adaptasyon için.Kaliteli kuru ot verin, aldığınız yere neyle beslendiğini sorun ani besin değişikliğinden şişer gider hayvan.
|
Alıntı:
büyük ihtimal enterotoksemi olmuşlardır. kuru yemden yaş yeme veya tam tersi geçişlerde kademeli geçmediyseniz olur. saanen kanaatkar hayvandır. ne olsa yer. tabi ticari olarak verim istiyorsanız düzgün beslemek gerekir ama evdeki yemekten artanı bile yer. aşı takvimine uyun. eğer sizin bölgenizden daha sıcak bir yerden aldıysanız bir süre soğuk havada dışarı çıkarmayın, soğuk yerden aldıysanız çok sıcaklarda dışarı çıkarmayın. en azından 3 aya kadar kuzu besi yemi verin. tercihan annesini en az 45 gün emmiş yavru alın. benden şimdilik bu kadar, forumdaki daha konuya hakim arkadaşlar daha iyi öneriler vereceklerdir. güle güle besleyin. |
Saanen keçi yetiştiriciliği
Dünyada her yere uyum sağlayan ve süt verimi yüksek bir ırk olarak türkiyede de çok ciddi sayılara ulaşmış bu güzel prenseslere ait bilgi paylaşımı amacıyla açılmıştır.
|
sayın beylikovalı saanem keçisi hemen hemen her yere uyum sağlar lakin romanof koyun ırkının daha verimli olduğunu duymuştum
|
Sevgili Oğuz, madem ç kalede yaşıyorsun, TEMA vakfının Göçeada da saanen pilot uygulaması var eşelek tarafında. Hayvanlar safkan gerekli bilgiyi verebilirler ben iki yıl önce oradaydım ve durumları çok iyiydi. Tesadüfe bak ki yarın Bayramiçteyim :p
|
Sevgili Oğuz, ist.Ünv. Vet fakültesinde değerli bir hocanın teknokentte firması var saanen için başlangıç bilgilerini kendisinden alabilirsin. Benim bildiğim kadarıyla saanen ve halep sentezi çok iyi sonuçlar veriyor.
|
sevgili duvartarimi ne kadar güzel uğraşınız var imrendim size :)
|
arkadaşlar merhaba 21 haziranda doğan oğlak dahil bugün 17 aralık itibariyle 3 keçimin 3 üde tekeye geldi yaptığım bunca araştırmalar ışığında şu bilgilere ulaşmış bulunuyorum
1- 50 **** 100 keçiye bakmaya hiç gerek yok 10 adet sağımlık keçi yeterlidir nedenine gelince iyi beslenen ve inek gibisüt yemi takviyesi yapılan bir saanen ilk doğumda olduğu halde 4.5 litre süt veriyor 2- 1kg hakiki keçi peyniride 4 litre sütten çıkıyor ve bu peyniri kilosunu 25 tl den sattıyorum zaten lezzetide fazla söze gerek bırakmıyor 3- asıl önemlisi geriye kalan peyniraltı suları bunuda mama yapıp oğlaklara içiriyorum hatta oğlakları doğumdan 10 gün sonra sütten kesip peyniraltı suyu ile besliyebiliriz 4- 10 adet sağımlık keçi ayda 300 kg keçi peyniri yapar ****** soğutma ve ısıtma yaparak hijyenik bir şekilde peynirimi yapıyorum buda ayda 7500 tl yapar bir keçi yoncası ve en kaliteli süt yemiyle maliyeti günde 1.5 tl yi geçmez bence 50 **** 100 **** 1000 keçiye gerek yok |
başımdan geçen olaylarıda yazacağım arkadaşlar hayvanlarda burun akıntısı veya öksürük vardı 1 er aspirin yutturdum çok iyi geldi
|
Alıntı:
1- 50 **** 100 keçiye bakmaya hiç gerek yok 10 adet sağımlık keçi yeterlidir nedenine gelince iyi beslenen ve inek gibisüt yemi takviyesi yapılan bir saanen ilk doğumda olduğu halde 4.5 litre süt veriyor 2- 1kg hakiki keçi peyniride 4 litre sütten çıkıyor ve bu peyniri kilosunu 25 tl den sattıyorum zaten lezzetide fazla söze gerek bırakmıyor 3- asıl önemlisi geriye kalan peyniraltı suları bunuda mama yapıp oğlaklara içiriyorum hatta oğlakları doğumdan 10 gün sonra sütten kesip peyniraltı suyu ile besliyebiliriz 4- 10 adet sağımlık keçi ayda 300 kg keçi peyniri yapar ****** soğutma ve ısıtma yaparak hijyenik bir şekilde peynirimi yapıyorum buda ayda 7500 tl yapar bir keçi yoncası ve en kaliteli süt yemiyle maliyeti günde 1.5 tl yi geçmez bence 50 **** 100 **** 1000 keçiye gerek yok TEKE DEĞİŞTİRMEK GEREKMEZ Mİ |
şu an 3 keçim urlada ercan arkadaşın çiftliğinde yaklaşık olarak 15 gün oldu 5 aylık oğlak (kartopu) dahil tekeye gelmişler teke ihtiiyacını arkadaşlardan temin edeceğim bu 10 sağımlık keçiye ulaşana kadar böyle devam edecek sürüye teke koymak istemiyorum çünkü süte teke kokusu bulaşıyor buda peynire geçiyor benim ürettüğim peynirde herhangi bir koku olmuyor keçi peyniri yiyemeyenler dahi peynirimi afiyetle yiyorlar
|
merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve birkoç sorum olacak
saanen keçisi beslemek istiyorum ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla safkan bulmak imkansız birçok araştırma yaptım tabi bunlar internet üzerinde sadece bulamadığım **** şöyle böyle bilgile edindiğim kısımlar var. 1. kaç tane saanenle işe başlamam gerek 2. 20000 m2 arazi buna uygunmu 3. saanen fiyatları hakkında bir sürü değerler biçilmekte 5 aylık dişinin fiyatı nekadar 4. ilk yatırım maliyetinde ahır, süt sağım makinesi ve süt soğutucu makineleriyle birlikte ilk yatırım tahmini nekadarı buluyor. |
sevgili kardeşim romanov koyunlarıülkemize henüz çok yabancı ve üstelik bizim coğrafyamıza uyum sağlayabildiği teyit edilememiştir.Bu konuda sadece Ankara lı bir girişimci sayın İsmet GÜL Rusyadan özel izinle saf ırk getirebilmiştir.benim araştırmalarım odur ki saf ırk bir de erzurum Atatürk üniversitesi tarafından araştırma amaçlı olarak genetik çalışmalar için getirilmiş çok az sayısa bir hayvanla devam etmekdetir.Dolayısıyla ticari olarakhenüz satış seviyesinde değildir.İsmet beyin Kazan ANKARA da ki çiftliğinde ise bu hayvanların her birine 6000 tl fiyat biçilmiştir.ve satışı yapılmıştır.Mükemmel şartlarda bakım yapılan bu hayvanlar dan yüksek verim almak elbet mümkün ama çok iyi değerlendirilmesi gereken bir konudur...
|
Arkadaşlar benimde uzun süredir araştırdığım ,Romanov Koyunları ile ilgili,Türkiye'de saf Romanov Koyun yok,Bu koyun ırkının Rusya'dan dışarıya çıkışı yasaklanmış,piyasada saf romanov koyun olarak satılanların melez olduğunu düşünüyorum,bu konuda araştırmalarda bulunmuş kesin bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşımlarda bulunurlarda sevinirim
|
Saflığı en fazla %75 80 civarı saf diye satılanların ;)
|
Saanen keçisi hakkında toprak tv ve bereket tv de görüyoruz ülkemizde yetisimi bi hayli ilerledi fakat büyük bas hayvan alımı gibi fiyatı cok ciftcilerimiz ve yetistirmek isteyen halkımız okadar para verip risk almak istemiyor acıkcası bu ülkemizde üredikce fiyatta düsme olacagına inanıyorum ben burda Saanen keçisi hakkında kısa bir video mevcut beslemesi ve üretimiyle ilgili.
http://www.avsitesi.com/saanen-kecisi-uretimi.html |
4 Eklenti(ler)
Bizim saanenler.;)
|
Dün itibariyle saanen keçimiz ikiz yavru doğurdu biri dişi biri erkek.benim sorum yavruların aşıları varmı? keçiyi sağmasak yavruları emse 3 ay olurmu? yoksa hem emmesi hemde sağılmasımı gerekli? keçiye arpa ve yonca otundan başka yem verilmelimi? oğlaklara 3 ay nasıl bakmalıyız? bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı oabilirlermi şimdiden teşekkürler.
|
öncelikle yavrularınız hayırlı olsun. doğar doğmaz 0.5 cc yeldif yapın herbirine, hatta anneyede 1 cc yapın. daha sonra 8.aya kadar parazit tedavileri dışında aşı yapmasanız olur. 8. ayda şap ve brucella yapılacak 2 aşı arasında en az 3 hafta olsun. güle güle büyütün
|
Alıntı:
|
almira kardeş bizde bu işi tarsusta yapmayı düşünüyoruz yalnız şöyle bir sıkıntımız var biz sütü nereye vereceğimizi bilmiyoruz.genelde bize söylenen dondurmacılar alır peki almazsa allaha emanet yapmış oluruz bu işi.kesin alan bir yer varmı bize bu konuda yardımcı olabilirmisin
|
Sayın cuu,
mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. yavrular en az 45 gün annelerini emsin denir ama ben 60 gün emmelerine izin veriyorum. 1 ayları dolunca yonca, kaliteli ince saman ve kuzu büyütme yemi veriyorum. havalar iyiyse yonca, korunda, fiğ ve arpa karışık ektiğim bir alanım var orada anneleriyle otluyorlar. Artık siz nasıl uygun görürseniz öyle yapın. Unutmayın saanen çok gezen bir hayva değil, çok gezdikçe süt verimi düşer. yaklaşık her hayvan için 25metrekare gezecek yer olursa rahat ederler. Dışardan taze yonca balyası, buğday,arpa,fiğ hatta zorda kalırsanız evden artan salata vs şeylerde verebilirsiniz. tabi bu dediklerim hobi amaçlı besleyenler için. |
Alıntı:
|
Merhaba; benimde 1anne 2kızı 1oglu var ama artık yaşlarına geldiler.Kızlar hamile annede anne maltız kızlar saanen maltız kırma 2ay kaldı bende bekliyorum.Onlara ne vermem lazım yem olarak.
|
Alıntı:
|
Bu keci irki isvicre kokenli oldugu icin bence Turkiyede en uygun bolge karadeniz-marmaradir,Her cografyanin kendi evcil hayvan cesidi vardir,mesela cok soguk bolge koyunlarinin kuyruklu olmasi gibi..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yaklaşık bir yıllık ar-ge çalışmalarım sonunda ne yazıkki 3 adet gözüm gibi baktığım saanen keçilerimi urladaki ercan arkadaşıma hediye gibi vermek zorunda kaldım bahçeli müstakil bir evde yaşadığım halde bazı komşuların şikayet ederiz tehditlerine karşı vede ısıl işlem görerek yaptığım yüzdeyüz doğal ve bir okadarda katıksız ve lezzetli keçi peynirlerini satmanın tehlikeli ve yasak olduğunuda öğrenince iyice morallerim bozuldu
keçilerimi satabilirdimde fakat onları alan kişi belkide keser diye hediye etmek zorunda kaldım inanın şu anda evimizde hüzün hakim sanki evimizin bir ferdi gitmiş gibi bahçemiz bomboş kaldı 1-benim bazı sorularım olacak aşıları tam olan bu keçileri evi müsait olan kimseler evlerinde bakabilirmi **** evde bakmak için ne yapmalı 2- bu keçilerin sütlerinden ısıl işlem görerek hijyen koşullarda peynir üretip satabilirmi eğer bu sorularıma cevap verecek arkadaşlar varsa memnun kalırım bunları internetten araştırdım pek bişey bulamadım bu konuda bana yardımcı olacak arkadaş varsa şimdiden teşekkür ederim eğerki peynir üretmek yasak ise zaten bu işin pek karı kalmıyor ben 20 tlden kilosunu satıyordum gelip evden alıyorlardı |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025