31-07-2014, 08:59 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2010
Şehir: Konya
Mesajlar: 194
|
En lezzetli et ırkı?
bu işi bilenler ve ilgili olanlar, en lezzetli koyun etinin hangisi olduğunu düşünüyor? Morkaraman diyeni var, kıvırcık diyeni var. Açıkçası kafam karışıyor. |
28-09-2014, 13:47 | #2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2013
Şehir: Sivas
Mesajlar: 4
|
Sayin tugrulbaba, öncelikle lezzet konusu göreceli oldugundan, bu isin yatirimini düsünüyorsaniz bulundugunuz bölgenin damak tadina uygun bir irk tercih edin derim, yoksa macera olur. Mesela trakya bölgesinde Kivircik tutulurken Orta Anadoluda Kuyruklu Akkaraman koyunlari tercih edilebiliyor. Bana sorarsaniz, lezzet konusunda bir texel ya da charollais hic fena degil ama dedim ya kisiye göre bile degisebiliyor bu. |
29-09-2014, 08:32 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 241
|
kıvırcık iyidir ama kekik yayılacak |
02-11-2014, 21:28 | #4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5
|
dededen ,babadan ve daha sonrası 33 yıllık profesyonel(eğinli) bir kasap olarak..... yaklaşık 10 binlerce koç kuzu çebiç toklu kestikten sonra tartışmasız olarak diyebilirim kiii 3.5 4 aylık gökçe ada== bulunamazsa 6 ayı geçmemek üzere bursa uludağ civarı erkek kıvırcık.... |
Etiketler |
charolais, en kezzetli koyun eti, koyun eti, morkaraman |
|
|