agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)

Beğeni Düzeni444Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-01-2013, 01:21   #1
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ikiso Mesajı Göster
Sitenin diğer her bölümüne girilebiliyor ama ben defalarca tıklamama rağmen ''üyelik sözleşmesi'' ve ''taahhütname'' bölümlerine girip bakamadım..Bu bölümler ''Not Found'' uyarısı veriyor..
Yani, asıl can alıcı noktaları öğrenmek mümkün değil şu durumda.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 01:33   #2
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Sitenin diğer her bölümüne girilebiliyor ama ben defalarca tıklamama rağmen ''üyelik sözleşmesi'' ve ''taahhütname'' bölümlerine girip bakamadım..Bu bölümler ''Not Found'' uyarısı veriyor..
Yani, asıl can alıcı noktaları öğrenmek mümkün değil şu durumda.
ÇOK BECERİKLİLER. ÇOK

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 00:56   #3
Ağaç Dostu

Bravo .Büyük başarı . Nihayet site faaliyete geçebilmiş. Çok büyük başarı .

Koniks.com - Koniks yeleri Eticaret Siteleri

Bende yaptıracağım böyle bir site. Çok maliyetli bir şey. Nasıl karşılarım bilemiyorum

http://www.yakademi.com/fiyatlar/

İşporta tezgahı açmak daha zor.

10 defa görüntülenmiş. Ve büyük bir ihtimalle bizim katkımızla olmuştur.

Eski 05-01-2013, 13:04   #4
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Ahmet Necdet Sezer, Bülent Ecevit'in başına anayasa kitapcığı fırlatmadan önce borsada hisse senedi alıp satıyordum. 5 bin tl civarında bir param vardı onu çeviriyordum, 50-150 tl kar ettiğimde epeyce mesut hissediyordum kendimi. Sonra piyasa bir çöktü, panikle al sat yaparken benim para hiç oldu. O gün bu gündür kolay paradan ve borsadan uzak duruyorum.

Benim kafam ufak sayılan darbeyle yerine geldi. Bir müşterim vardı emekli londra büyük elçisi, aracı kurumlarda oynuyordu 250 bin doları uçtu gitti. En çok parayı demirbank hisselerinde kaptırmıştı.

Şimdilerde google reklamlarında 100 dolar yatırdım 3 bin -5 bin dolar kazandım diye reklamlar dönüyor. Madem para kazanmak bu kadar kolay neden bu fakir fukara edebiyatı, herkes kolayca zengin olabilir demek ki.

Yani böyle kooperatif gibi bir yapılanmaya girildiğinde 3 yıl sonra asgari ücret kazanacağım derken kafaya kocaman bir darbe yendiğinde, kurtuluş şansı pek kalmaz sanırım. 12 bin tl yi bir iki yıl içerisinde kazanıp yerine koyabilirsiniz, ama 600 bin tl yi ödemek çocuklarınızın ömrü bile yetmeyebilir.

Ev daire kooperatiflerine girip de yıllarca bina temellerini seyreden sonrada ölüp giden, çocuklarına kooperatif hissesi miras bırakıp gidenler var.

Kısaca böyle oluşumlar benden uzak, Allah'larına yakın olsunlar.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 13:43   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-12-2012
Yeni web sitesini inceledim. Öncelikli olarak domain adresleri değişmiş.
önceden ssbuyukanadolukoop.com 'du adresleri şimdi ssbuyukanadolukoop.org olmuş. eski internet adresleri istanbulda bir matbaa ajansa ait gözükmekte, şimdiki adreslerinin kayıt bilgileri ise saklı tutularak privacyprotection.org üzerinden satın alınmış.

Eski siteye göre biraz daha görselliği iyi, fakat içeriği boş bir site.

Ne mevcut, ne de devam etmekte olan tesis inşaatlarıyla ilgili bir bilgi yok. Sadece -cek -cak var.

TOBB'dan yaptığım sorgulamaya göre tam ünvanları SINIRLI SORUMLU BÜYÜK ANADOLU TARIM VE ZİRAAT ÜRÜNLERİ ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ ticaret sicil numaraları 316962

Bugüne kadar yayınlanmış ticaret sicil gazeteleri ve kooperatif ana sözleşmesi

https://hotfile.com/dl/187583528/1bf...olu57.pdf.html
https://hotfile.com/dl/187583638/aac...olu58.pdf.html
https://hotfile.com/dl/187583710/615...olu59.pdf.html
https://hotfile.com/dl/187583758/4fe...olu60.pdf.html
https://hotfile.com/dl/187583794/5ae...olu61.pdf.html
https://hotfile.com/dl/187583836/eb2...olu62.pdf.html
https://hotfile.com/dl/187583905/95b...u2512.pdf.html

Umarım bu bilgiler işinize yarar.

Düzenleyen dutdut : 05-01-2013 saat 13:44 Neden: yorum yazmak
dutdut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 16:09   #6
Ağaç Dostu

manevi ihtiyaçlar derken , projenin içinde kuran kursları ve camii inşaatı da mı var acaba?

Eski 05-01-2013, 16:20   #7
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

S.s büyük anadolu tarım ve ziraat ürünleri üretim ve pazarlama kooperatifi

Google Fan Webmaster Forum - Tekil Mesaj gösterimi - S.s.Büyük Anadolu Kooperatifi ?

Google Fan Webmaster Forum - Tekil Mesaj gösterimi - S.s.Büyük Anadolu Kooperatifi ?

Yoruma bile gerek yok..

Bir dikkatimi çeken de şu oldu..İnternet sitelerinin hiçbir yerinde bu kooperatif kurucu ve yönetim kurulu üyelerinin ne isimlerini, ne kim olduklarını tanıtan bir yazı veya fotoğraf göremedim ben..

Eski 05-01-2013, 16:30   #8
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Galeri: 1
“Keçi ve Koyun ücretleri’’ortaklık katılım payı ve yılda bir kez ödenecek 100 TL’lık aidat dışında hiçbir ücret talep edilmeyeceğini taahhüt ederiz.

Burası tam komedi.

Yılda bir kez ödenecek olan aidat.

Sonra ki yıl.
Daha sonra ki yıl.

Kısaca, her yıl 100 tl. aidat ödeyeceksiniz anlamına geliyor.

Eğer aksi olsaydı Yılda bir kez denilmez İlk girişte bir defaya mahsus denilirdi. Yani her yıl 100 tl. aidat ödeyeceksiniz sizden başka para talep etmeyecekler.

Hem keçi-koyun ver.
Hem üstüne her yıl aidat öde,
Bir de üstüne 3 yıl bekle.

Güzel iş.

Bu madde, kandırmacalardan sadece bir tanesi.

Aslında kandırmaca yok ama çok iyi bir Kelime oyunu var. Saf vatandaşlar her yıl değil, sanki bir defaya mahsus aidat ödeyeceklerini zannedebilirler.

Böyle zannedip te üye olanlar kandırılmış olacaklar.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 22:01   #9
Yeni Üye

16/07/2012 tarihli ticaret sicil gazetesiyle kurulan bir kooperatifin 3 yıldır eskişehirde nasıl tesisi olabilir ki?

Eski 05-01-2013, 22:24   #10
Yeni Üye

Kooperatif anasözleşmesini incelediğimde kooperatifin borçlarından üyelerinde sorumlu olduğu belirtilmekte, üyelik hakkı miras olarak varislere kalmakta, üyelikten ayrılmak mümkün, ana sözleşmede çok daha fazla detay bilgi mevcut.

Eski 06-01-2013, 03:37   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-01-2010
Arkadaşlar, Kooperatifler Kanunu'nda aşağıdaki bölüm dikkatimi çekti. Siz ne dersiniz?

Selamlar.

(Kooperatifin mevcudiyetini tehlikeye düşürecek nitelikteki iade ve ödemeler, anasözleşmede daha kısa bir süre tespit edilmiş olsa bile genel kurulca üç yılı aşmamak üzere geciktirilebilir. Bu durumda kooperatifin muhik bir tazminat isteme hakkı saklıdır.)

bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2013, 12:12   #12
Yeni Üye

Geçmiş yorumlarımı incelersen bu kooperatif hakkındaki sözde tesislerin bulunduğu şehirlerdekl tarım il ve ilçe müdürlüklerinin bir bilgisi olmadığını yazmıştım.

Eski 14-02-2013, 16:14   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2013
herkese yürekten sevgiler, merhaba...
Ben 7 yedi yıldan bu yana hayvancılık yapmaktayım. Yorumlarınıza bakınca hayvancılığın gerçekten de çok cazip bir meslek olduğunu düşünmedim değil. O kadar güzel anlatmışsınız ki bi an ben ne kadar zenginmişim dedim kendi kendime...
Oysaki keşke herşey şu tarım kooperatifinin reklamlarındaki gibi basit ve kolay olsa. Benim bir ineğim iki günde bir balya saman tüketir, ve verdiği süt ile orantılı olarak da haftada iki çuval yemi rahat yer. Geçen sene balyası 3,5 ila 4 TL olan saman bu yıl maalesef iklim şartları nedeniyle 25 TL'ye kadar çıktı. Süt yeminin çuvalı ise 40 TL'yi buldu. Yani bir ineğin masrafı haftalık 150 aylık 600 TL, getirisi ise ineğin cinsine göre günde en çok 30 lt süt. Bu sütün 5 litresini buzağısı içer, bana kalır 25 kg. süt. Ben bu sütü perakende satamadığım için köye gelen sütü satın alan kişelere satarım, onlarda kapımdan sütü 80 KRŞ'tan alır. Yani bir inek bana günde 20 TL getirir ki bu da aylık masrafını bile karşılamaz. Bana kalan sadece yılda bir buzağı olur, oda bakıma göre 1000 TL ile 2000 TL gibi bir para yapar. Peki diyosunuz ki kazanamıyorsun madem neden bakıyorsun, aslında bakmak istemiyorum çünkü zarar ediyorum. Satmak istiyorum ama geçen sene kredi ile 6000 TL'ye aldığım inek bu yıl samanın pahalanması nedeniyle 3000 TL bile etmiyor. Yani belki seneye saman çok olur maliyet azalır hayvan pahalanır düşüncesiyle zararımı karşılamak için bakmak zorundayım.
Gelelim koyuna, keçiye.. Küçük baş büyük hayvanlara göre bir nebze daha karlı çünkü masrafı yok, eğer meranız varsa dağdan yer gölden içer size de pek bir masrafı olmaz ama o da 24 saat özen ile bakım ister. Sabah 6 da çıkarsın akşam 8'de gelirsin, o dağ senin bu dağ benim gezersin... Merada da ot bolsa o zaman çorbamızı kaynatır, hatta yanına iki çeşit yemek bile koyar. Mesala benim 50 tane koyunum ve 10 tane keçim var. Koyunlarım yılda bir kez Ocak ayında kuzular, bazıları ikiz olur ama ölü doğumları ve sonradan ölenleri de saymaz isek yılda 50 kuzum olur. Bu yıl 48 kuzunun sadece 30 tanesini satabildim. Benim hayvanlarım bakımlı olduğu için çok şükür iyi para etti. Üst üste 290 TL. Ama bütün çobanlar benim gibi şanslı değil. Üst üste 200 TL'ye bile kuzu satan oldu. Sütünü ise hiç bir zaman sağmadık. Kuzular bakımlı olsun diye eğer sağsaydım benim kuzularım da 200 TL 'den gidecekti ve koyun sütünden de en fazla 2000 TL ya da 3000 TL gibi bir gelirim olacaktı. Köyde bazı arkadaşlarımız saanen keçisi de aldı tabi günde 4 litre süt almak için keçiye olmadık yemler yedirttiler ama çok narin ve nazik bir hayvan olması ve soğuğa dayanamaması nedeniyle çoğunun keçileri öldü. Sağdıkları sütü ise 1500 TL'den satıyorlar.
Ben bu kooperatifçilik masalına da pek sağlıklı bakmıyorum. Ben hayvanıma kendim bakarken üye olacağımın 5 katı hayvan olmasına rağmen de bu kadar kâr edemiyorum. Kârı bırak karnımı zor doyurup çiftçi bağkurumu zor ödüyorum.Eğer o kadar maliyete ve işçi masrafına rağmen onlar edecekse bir köylü olarak onları ayakta alkışlarım ve bu işi nasıl yaptıklarını da öğrenmek için elimden geleni yaparım. Esasında bi anlamda iyi bir oluşum. Eğer dolandırıcı değillerse bizim çok kar ettiğimizi ve çok para kazandığımızı düşünen sizlere hayvancılığın aslında o kadar da kârlı bir iş olmadığını gösterecek. Ben yıllardır bu işi yapmama rağmen hiç bir zaman üç yılda 10 koyundan 150 koyun elde edemedim. Yılda iki kez doğuran koyunlarım oldu tabi ama o da koyunun ömrünü ve verimini bitirdi. Altı ay sonra damızlık olan ve koçunu alan kuzularımda oldu ama kuzu'dan çıkan kuzu ya öldü ya da kuzulayan kuzu öldü. Bence bırakın hayvancılığı, kooperatifi bildiğiniz işi yapın, 14 Bin TL kooperatife yatıracak paranız varsa tarla alın, arsa alın. O koperatifden daha verimli olacaktır inanın, paranızı gayri menkule yatırın.. Benim gibi garip bir çiftçinin size tek tavsiyesi budur. Bizde bu işin içindeyiz madem kendimizi nasıl geliştiririz nasıl çok kar ederiz onu düşünelim. Yani herkes kendi işini yapsın. Kalın sağlıcağınan..

garip çiftçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2013, 18:40   #14
Ağaç Dostu.

Tabi ki çok, hemde pek çok zenginsiniz hocam,

Bebek zekasıyla düşündüğümde 10 tane ineğiniz, tanesi 3,000 edermiş bunu görmem bile. 6,000 den 60,000 tl niz var. Bir inekten ayda 600 tl kazanıyormuşsunuz, 10 inekten ayda 6,000 1 yılda 72.000 kazanıyorsunuz. masrafınız beni pek ilgilendirmiyor. Her yıl orta halli bir daire veya 3 tane otomobil parası kazanıyorsunuz.

50 koyun, 10 keçiden yıllık 15 bin kazanıyorsunuz. Ne harcamışsınız, peşinde ne kadar koşturmuşsunuz. Uykusuz geceler felan beni ilgilendirmez.

Yılda 87 bin kazanıyorsunuz, bu parayla her yıl 14 tane inek alırsınız. 10 yıl sonra milyon tl, eski parayla trilyon çevirmeye başlarsınız.

Bizim halkımızdan bazılarının düşünce tarzı, bebek zekasıyla düşünmek ve karar vermekten ibaret.

3 yıl sonra bu koop işine para yatırıpta kaptıran bir kişi görürsem ağlayan, bir tekmede ben patlatıcam kıçına.

Size de sabır ve başarı, işlerinizde kolaylıklar dilerim sn. garip çiftçi, elinize sağlık çok güzel anlatmışsınız durumu.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi garip çiftçi Mesajı Göster
Ben 7 yedi yıldan bu yana hayvancılık yapmaktayım. Yorumlarınıza bakınca hayvancılığın gerçekten de çok cazip bir meslek olduğunu düşünmedim değil. O kadar güzel anlatmışsınız ki bi an ben ne kadar zenginmişim dedim kendi kendime...
Oysaki keşke herşey şu tarım kooperatifinin reklamlarındaki gibi basit ve kolay olsa. Benim bir ineğim iki günde bir balya saman tüketir, ve verdiği süt ile orantılı olarak da haftada iki çuval yemi rahat yer. Geçen sene balyası 3,5 ila 4 TL olan saman bu yıl maalesef iklim şartları nedeniyle 25 TL'ye kadar çıktı. Süt yeminin çuvalı ise 40 TL'yi buldu. Yani bir ineğin masrafı haftalık 150 aylık 600 TL, getirisi ise ineğin cinsine göre günde en çok 30 lt süt. Bu sütün 5 litresini buzağısı içer, bana kalır 25 kg. süt. Ben bu sütü perakende satamadığım için köye gelen sütü satın alan kişelere satarım, onlarda kapımdan sütü 80 KRŞ'tan alır. Yani bir inek bana günde 20 TL getirir ki bu da aylık masrafını bile karşılamaz. Bana kalan sadece yılda bir buzağı olur, oda bakıma göre 1000 TL ile 2000 TL gibi bir para yapar. Peki diyosunuz ki kazanamıyorsun madem neden bakıyorsun, aslında bakmak istemiyorum çünkü zarar ediyorum. Satmak istiyorum ama geçen sene kredi ile 6000 TL'ye aldığım inek bu yıl samanın pahalanması nedeniyle 3000 TL bile etmiyor. Yani belki seneye saman çok olur maliyet azalır hayvan pahalanır düşüncesiyle zararımı karşılamak için bakmak zorundayım.
Gelelim koyuna, keçiye.. Küçük baş büyük hayvanlara göre bir nebze daha karlı çünkü masrafı yok, eğer meranız varsa dağdan yer gölden içer size de pek bir masrafı olmaz ama o da 24 saat özen ile bakım ister. Sabah 6 da çıkarsın akşam 8'de gelirsin, o dağ senin bu dağ benim gezersin... Merada da ot bolsa o zaman çorbamızı kaynatır, hatta yanına iki çeşit yemek bile koyar. Mesala benim 50 tane koyunum ve 10 tane keçim var. Koyunlarım yılda bir kez Ocak ayında kuzular, bazıları ikiz olur ama ölü doğumları ve sonradan ölenleri de saymaz isek yılda 50 kuzum olur. Bu yıl 48 kuzunun sadece 30 tanesini satabildim. Benim hayvanlarım bakımlı olduğu için çok şükür iyi para etti. Üst üste 290 TL. Ama bütün çobanlar benim gibi şanslı değil. Üst üste 200 TL'ye bile kuzu satan oldu. Sütünü ise hiç bir zaman sağmadık. Kuzular bakımlı olsun diye eğer sağsaydım benim kuzularım da 200 TL 'den gidecekti ve koyun sütünden de en fazla 2000 TL ya da 3000 TL gibi bir gelirim olacaktı. Köyde bazı arkadaşlarımız saanen keçisi de aldı tabi günde 4 litre süt almak için keçiye olmadık yemler yedirttiler ama çok narin ve nazik bir hayvan olması ve soğuğa dayanamaması nedeniyle çoğunun keçileri öldü. Sağdıkları sütü ise 1500 TL'den satıyorlar.
Ben bu kooperatifçilik masalına da pek sağlıklı bakmıyorum. Ben hayvanıma kendim bakarken üye olacağımın 5 katı hayvan olmasına rağmen de bu kadar kâr edemiyorum. Kârı bırak karnımı zor doyurup çiftçi bağkurumu zor ödüyorum.Eğer o kadar maliyete ve işçi masrafına rağmen onlar edecekse bir köylü olarak onları ayakta alkışlarım ve bu işi nasıl yaptıklarını da öğrenmek için elimden geleni yaparım. Esasında bi anlamda iyi bir oluşum. Eğer dolandırıcı değillerse bizim çok kar ettiğimizi ve çok para kazandığımızı düşünen sizlere hayvancılığın aslında o kadar da kârlı bir iş olmadığını gösterecek. Ben yıllardır bu işi yapmama rağmen hiç bir zaman üç yılda 10 koyundan 150 koyun elde edemedim. Yılda iki kez doğuran koyunlarım oldu tabi ama o da koyunun ömrünü ve verimini bitirdi. Altı ay sonra damızlık olan ve koçunu alan kuzularımda oldu ama kuzu'dan çıkan kuzu ya öldü ya da kuzulayan kuzu öldü. Bence bırakın hayvancılığı, kooperatifi bildiğiniz işi yapın, 14 Bin TL kooperatife yatıracak paranız varsa tarla alın, arsa alın. O koperatifden daha verimli olacaktır inanın, paranızı gayri menkule yatırın.. Benim gibi garip bir çiftçinin size tek tavsiyesi budur. Bizde bu işin içindeyiz madem kendimizi nasıl geliştiririz nasıl çok kar ederiz onu düşünelim. Yani herkes kendi işini yapsın. Kalın sağlıcağınan..

Düzenleyen Mutlu Kutlu : 15-02-2013 saat 08:57
Eski 15-02-2013, 13:46   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Tabi ki çok, hemde pek çok zenginsiniz hocam,

Bebek zekasıyla düşündüğümde 10 tane ineğiniz, tanesi 3,000 edermiş bunu görmem bile. 6,000 den 60,000 tl niz var. Bir inekten ayda 600 tl kazanıyormuşsunuz, 10 inekten ayda 6,000 1 yılda 72.000 kazanıyorsunuz. masrafınız beni pek ilgilendirmiyor. Her yıl orta halli bir daire veya 3 tane otomobil parası kazanıyorsunuz.

50 koyun, 10 keçiden yıllık 15 bin kazanıyorsunuz. Ne harcamışsınız, peşinde ne kadar koşturmuşsunuz. Uykusuz geceler felan beni ilgilendirmez.

Yılda 87 bin kazanıyorsunuz, bu parayla her yıl 14 tane inek alırsınız. 10 yıl sonra milyon tl, eski parayla trilyon çevirmeye başlarsınız.

Bizim halkımızdan bazılarının düşünce tarzı, bebek zekasıyla düşünmek ve karar vermekten ibaret.

3 yıl sonra bu koop işine para yatırıpta kaptıran bir kişi görürsem ağlayan, bir tekmede ben patlatıcam kıçına.

Size de sabır ve başarı, işlerinizde kolaylıklar dilerim sn. garip çiftçi, elinize sağlık çok güzel anlatmışsınız durumu.
çok güzel bir hesap yapmışsın kardeşim, ben anlattıkların gerçek olması için her gün dua ederim. Keşke hayvancılık ve tarım ile uğraşan bütün kardeşlerimin kazançları senin anlattığın gibi olsa da bizler ve sizler rahat bir nefes alsanız. Yıllardır ne ektiğimizi biçebiliyoruz, ne de hayvanlarımızdan umduğumuzu alabiliyoruz. İki sene önce yurt dışından anguslar ihraç edildiğinde ilk defa hayvancılıktan para kazandık. O sene hem ineklerimiz, hem koyunlarımız para yaptı. Cebimiz bir nebze olsun para gördü. Çoğumuzun kanı bitlendi parayı görünce, hemen krediye daldık hayvancılığın para getireceğine biz bile inandık kredi çektik damdaki üç ineğimizi 13 ineğe çıkarttık, eski traktörlerimizi sattık harman vadeli, 50-60 bin tl ye yeni traktörler aldık. Danalarımızı, kuzularımızı satar borçlarımızı öderiz dedik. Ama hiç bir şey umduğumuz gibi olmadı. Çoğumuz danalarımızı, buzağılarımızı maliyetin ve girdilerin çok olmasından dolayı yanlızca bu seneki kredilerimizi kapatabilmek ve icralık olmamak için sattık. Bu seneyi çok şükür çoğu çiftçimiz atlatabildi. Ama çoğu da icralık oldu. Krediler yüzünden yok olmak üzereyiz. Bankalar bize çerez dağıtır gibi kredi dağıtır oldu. Bu sene dedik belki havalar iyi olur, kar yağar ekin para eder seneye borcumuzu öder bu durumu da atlatırız ancak bu sene de hiç kış olmadı. Tarlalardaki ekinlerimiz havaların ısınmasından dolayı şimdiden sararmaya başladı. Türkiyede ki hayvancılık tarım kanallarında bahsedildiği gibi hiç bir zaman kolay olmadı. Biz her gün Allahım bu gün kar yağsın ekinlerimiz rahatlasın diye dua ediyoruz, ama sizler ise havaların ısınmasından dolayı çok memnunsunuz niye doğalgaz, yakıt bu ay az gelir diye. İşte geleceği görememenin en büyük örneği bence bu günü düşünmek ve senin de dediğin gibi her şeyi çocuk zihniyeti ile algılamak. Hayvancılık veya tarım bir oyun değil, başlı başına çok büyük bir sorumluluk. Siz sıcacık evlerinizde bir elinizde kumanda kanepeye uzanırken, bayan kardeşlerimiz bulaşık makinelerine bulaşıkları bile dizmeye üşenirken bizler çoluğumuz çocuğumuzla yirmi dört saat damlardayız. Dizlerimize kadar hayvan pisliğinin içindeyiz. Ailecek çalışmamıza rağmen eşlerinizle kazandığınız paranın yarısını bile kazanamıyoruz ve çocuklarımız için endişe ediyoruz. Çünkü kazandığımız çokmuş gibi herkes bizim işimize yüklenir oldu. Bilinçsiz hayvancılık yapanlar hayvanlarına bakamayınca ucuza sattı bizimde hayvanlarımızın fiyatını kırdı. Hem kendileri zarar etti hem de bizi zarara soktu. Bu krediler yüzünden de elimizdeki avcumuzdaki tarlaları da çoğu çiftçimiz yakında bankalara verecek. Bu bakımdan lütfen herkes elindeki işe sahip çıkmaya çalışsın, biz bu işi seçtiğimiz biz hayvancılığa sahip çıkalım siz lerde mesleklerinize sahip çıkın ki kimse boş hayallerle uğraşmasın. Yatırım yapmanın başka yolları da var her kes bildiği anladığı işe yatırımını yapsın. Eğer hayvancılığı yapmışsa biliyorsa bu işi de yapsın ama kulaktan dolma bilgiler ile tarım kanallarında seyredilen programlarla lütfen bizim ekmeğimizi de baltalamasın....Bu arada intertekki hayvancılık ve tarım sitelerini dolaşırken bu siteyi gördüm ve çok beğendim ve yaşadığım olumsuzlukları da belki bir kaç kişiye faydası olur diye paylaşmak istedim. İnşallah faydası olur.

garip çiftçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 00:29   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-01-2010
Alıntı:
çok güzel bir hesap yapmışsın kardeşim, ben anlattıkların gerçek olması için her gün dua ederim. Keşke hayvancılık ve tarım ile uğraşan bütün kardeşlerimin kazançları senin anlattığın gibi olsa da bizler ve sizler rahat bir nefes alsanız. Yıllardır ne ektiğimizi biçebiliyoruz, ne de hayvanlarımızdan umduğumuzu alabiliyoruz. İki sene önce yurt dışından anguslar ihraç edildiğinde ilk defa hayvancılıktan para kazandık. O sene hem ineklerimiz, hem koyunlarımız para yaptı. Cebimiz bir nebze olsun para gördü. Çoğumuzun kanı bitlendi parayı görünce, hemen krediye daldık hayvancılığın para getireceğine biz bile inandık kredi çektik damdaki üç ineğimizi 13 ineğe çıkarttık, eski traktörlerimizi sattık harman vadeli, 50-60 bin tl ye yeni traktörler aldık. Danalarımızı, kuzularımızı satar borçlarımızı öderiz dedik. Ama hiç bir şey umduğumuz gibi olmadı. Çoğumuz danalarımızı, buzağılarımızı maliyetin ve girdilerin çok olmasından dolayı yanlızca bu seneki kredilerimizi kapatabilmek ve icralık olmamak için sattık. Bu seneyi çok şükür çoğu çiftçimiz atlatabildi. Ama çoğu da icralık oldu. Krediler yüzünden yok olmak üzereyiz. Bankalar bize çerez dağıtır gibi kredi dağıtır oldu. Bu sene dedik belki havalar iyi olur, kar yağar ekin para eder seneye borcumuzu öder bu durumu da atlatırız ancak bu sene de hiç kış olmadı. Tarlalardaki ekinlerimiz havaların ısınmasından dolayı şimdiden sararmaya başladı. Türkiyede ki hayvancılık tarım kanallarında bahsedildiği gibi hiç bir zaman kolay olmadı. Biz her gün Allahım bu gün kar yağsın ekinlerimiz rahatlasın diye dua ediyoruz, ama sizler ise havaların ısınmasından dolayı çok memnunsunuz niye doğalgaz, yakıt bu ay az gelir diye. İşte geleceği görememenin en büyük örneği bence bu günü düşünmek ve senin de dediğin gibi her şeyi çocuk zihniyeti ile algılamak. Hayvancılık veya tarım bir oyun değil, başlı başına çok büyük bir sorumluluk. Siz sıcacık evlerinizde bir elinizde kumanda kanepeye uzanırken, bayan kardeşlerimiz bulaşık makinelerine bulaşıkları bile dizmeye üşenirken bizler çoluğumuz çocuğumuzla yirmi dört saat damlardayız. Dizlerimize kadar hayvan pisliğinin içindeyiz. Ailecek çalışmamıza rağmen eşlerinizle kazandığınız paranın yarısını bile kazanamıyoruz ve çocuklarımız için endişe ediyoruz. Çünkü kazandığımız çokmuş gibi herkes bizim işimize yüklenir oldu. Bilinçsiz hayvancılık yapanlar hayvanlarına bakamayınca ucuza sattı bizimde hayvanlarımızın fiyatını kırdı. Hem kendileri zarar etti hem de bizi zarara soktu. Bu krediler yüzünden de elimizdeki avcumuzdaki tarlaları da çoğu çiftçimiz yakında bankalara verecek. Bu bakımdan lütfen herkes elindeki işe sahip çıkmaya çalışsın, biz bu işi seçtiğimiz biz hayvancılığa sahip çıkalım siz lerde mesleklerinize sahip çıkın ki kimse boş hayallerle uğraşmasın. Yatırım yapmanın başka yolları da var her kes bildiği anladığı işe yatırımını yapsın. Eğer hayvancılığı yapmışsa biliyorsa bu işi de yapsın ama kulaktan dolma bilgiler ile tarım kanallarında seyredilen programlarla lütfen bizim ekmeğimizi de baltalamasın....Bu arada intertekki hayvancılık ve tarım sitelerini dolaşırken bu siteyi gördüm ve çok beğendim ve yaşadığım olumsuzlukları da belki bir kaç kişiye faydası olur diye paylaşmak istedim. İnşallah faydası olur.
Bunlar durup dururken mi oluyor Sayın Garip Çiftçi? Tuzak kuranlar var. Tezgah kuranlar var. Bunların değirmenine su taşıyanlar var.

"Geçimlik tarım", "Endüstriyel Tarım". Kalkınma ajansı desteğinde girişimcilik içinde olan bazıları "Geçimlik tarım bitmeli, endüstriyel tarıma geçilmeli." diyor. Bu iki kavramı birbirinin alternatifi olarak sunuyor. Örnek olarak da Arjantin'i gösteriyor.

İyi bakın. Tarım Bakanlığı'nın aldığı tüm tedbirlerin de, malum çevrelerin arzuladığı yönde olduğunu göreceksiniz.

Selamlar.

bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 03:11   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Galeri: 116
Alıntı:
Iste bunlar hayatin gercekleri...Anadoludaki koylerin bosalma nedenleri...
Sayin garip ciftci, ne guzel anlatmissiniz, ellerinize saglik, saygilar...

Tohumcu Nılgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2013, 20:08   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-12-2012
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/ssbuyukanadolukoop

ikiso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2013, 20:30   #19
Ağaç Dostu

Tabii ya! site falan kim uğraşacak masraflı ve meşakkatli işler bunlar. En iyisi face book 7 yaşındaki çocuk bile açıyor bir sayfa her şeyi paylaşabiliyor.

Bende de bir zamanlar balık avı merakı vardı. Bazı arkadaşlar istavrit için kullanılan çapari ile lüfer avlamak hevesine düşerlerdi. Bazı lüfer kılıklı sazanlar bu çapariye takılırdı.

Nereden aklıma geldiyse . Anlatıverdim. Kıssadan hisse alan alır . Almayan kendi bilir.

Eski 07-01-2013, 11:51   #20
Ağaç Dostu.

Ciddiyetten uzak, öylesine yapılmış bir oluşum ss.büyük anadolu koop.

Yahu insan dolandırmaya çıkarken biraz daha tertipli düzenli ve ciddiyetli çıkar. Adamların sitesi bişeye benzemiyor, facebook ta tesis inşaatları başladı diye dandik bir sitenin yazısını referans gösteriyorlar. Telefonlara çıkmıyorlar, çıksalar bile gel seni bir öpeyim modundalar.

Bizim millette hazır, birileri çıksa da bende dolandırılsam diye
Bir tv reklamıyla millet nolur benimde paramı alın, hatta 600 bin tlde borçlandırın diye kapılarında yalvarıyor sanki.

Galiba biz bu uyuz oluşumu fazla ciddiye aldık.

Eski 07-01-2013, 17:21   #21
Ağaçsever

ertu's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2012
Böyle uyuz bir oluşumun milletin canını yakması, bizim canımızı daha çok yakardı.
Biz ciddiye alalım ki, kurban adayı vatandaşın da bir kere daha düşünme fırsatı olsun.

ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2013, 22:37   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Deniz feneri çok mu ciddiydi? Almanyada camilerde para toplayanlar çokmu ciddiydi? Ama işi götürdüler.
Yahu ben böyle bir oluşuma para kaptırsam, paradan çok salaklığıma üzülürdüm.

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2013, 23:19   #23
Ağaç Dostu.

Deniz feneri vb. oluşumlar azda olsa ciddiydi, kaç sefer tv de programlarına denk gelmiştim. Fakir fukaraya yardım felan götürüyorlardı, sonrada duygulanıp çaktırmadan ağlıyordu baş roldekiler.

Sonradan baktılar yaw biz herkesten daha fukarayız milyon eurolarımız yok, gemiciklerle oynuyamuyoruz deyip kendilerine çalıştılar.

Bu adamlar bizi cennete götürecekler, bu muhterem zaatlar olmasa nasıl bulurduk cennetin yolunu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Balaban Mesajı Göster
Deniz feneri çok mu ciddiydi? Almanyada camilerde para toplayanlar çokmu ciddiydi? Ama işi götürdüler.
Yahu ben böyle bir oluşuma para kaptırsam, paradan çok salaklığıma üzülürdüm.

Eski 07-01-2013, 23:40   #24
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Aslında meseleye bir başka açıdan bakma zamanı geldi..

Ben şahsen, 12 bin lira yatırıpta 3 sene sonra her ay asgari ücret kadar para kazanma hırsına kapılanların ileride düşecekleri hazin duruma zerre kadar üzülmem..

Bu işe para yatırmayı düşünen bir kişi benim gözümde, çalışmadan, çabalamadan, üretmeden beleş para kazanma peşine düşmüş, tefeci zihniyetindeki aç gözlü bir insandır..Bu yüzden onların başına gelebilecek şeylere üzülmem..Hatta sevinirim..

Nerde bu bolluk? Yatır 12 bin lira..3 sene sonra her ay tıkır tıkır her ay asgari ücret tutarında gelir bekle..Oh ne keka..

Bu parayı toplayan enayi mi? Gider 12 bin lirayı bankalardan alır..3 sene için ödeyeceği faiz 4-5 bin lirayı geçmez..Hele hele Ziraat Bankasından zirai kredi alırsa daha az faiz öder..
Niye böyle bir imkan varken senden 12 bin lira alıp 3 sene sonra sana yıllık 8-10 bin lira ödesin..

Zamanında Kastelli vardı..
Hep böyle topladı paraları..
Bankaların çok çok üstünde faiz ödeyeceğim diye yola çıktı..
Para yatıranlar ilk aylarda, yıllarda umdukları tefeci faizleri alıp tatlı tatlı, öğüne öğüne, geğire geğire yediler..
Sonra saadet zinciri koptu..Ana paralarıda gitti..

Böyle şeylere üzülmem ben..
Hangi dinde, hangi imanda, hangi ahlakta, hangi vicdanda var böyle tefeci kazanç?

Böyle beleş kazanç elde etme hırsıyla para yatıranlar beter olsun diyorum..
Bu iş yatırım falan değildir, resmen açgözlü tefeci zihniyettir..

Kısacası ''AVA GİDEN AVLANIR''...

Eski 08-01-2013, 00:22   #25
Ağaç Dostu.

Hepimiz asgari bir ücret ödenecektir i, her ay devletin belirlediği asgari ücret ödenecektir olarak algılıyoruz.

Asgari nin anlamı en düşük değilmi. Açılımı yapınca 3 yılın sonunda en düşük bir ücret ödenecektir diyorlar. Her ay 2 kilo et 30 tl den 60 tl eder, 5 kg süt 4 tl den 20 tl aylık toplam 80 tl mevzu bahis olan konu. Yılda 960 tl eder. Birde böyle bakmak lazım da, koop olması çok kötü. Ortaklıktan kolayca ayrılamıyorsun, borçlara ortak oluyorsun vs.

Aşağıdaki sn. pria'nın yazdıklarına tamamen katılıyorum, tv ye çıkıp da ağlayanlara siz hakettiniz diyorum. Bazen beni de birileri kandırıyor, küçük veya büyük param boşa gidiyor. Böyle durumlarda bile kendi kendime sen bunu hak ettin diyorum. Bu yüzden kolay kazanç dendiğinde öküzün bile altında buzağı arıyorum, nedense buzağının annesi hep öküz çıkıyor.

Alıntı:

Ben şahsen, 12 bin lira yatırıpta 3 sene sonra her ay asgari ücret kadar para kazanma hırsına kapılanların ileride düşecekleri hazin duruma zerre kadar üzülmem..

Bu işe para yatırmayı düşünen bir kişi benim gözümde, çalışmadan, çabalamadan, üretmeden beleş para kazanma peşine düşmüş, tefeci zihniyetindeki aç gözlü bir insandır..Bu yüzden onların başına gelebilecek şeylere üzülmem..Hatta sevinirim..

Nerde bu bolluk? Yatır 12 bin lira..3 sene sonra her ay tıkır tıkır her ay asgari ücret tutarında gelir bekle..Oh ne keka..

Bu parayı toplayan enayi mi? Gider 12 bin lirayı bankalardan alır..3 sene için ödeyeceği faiz 4-5 bin lirayı geçmez..Hele hele Ziraat Bankasından zirai kredi alırsa daha az faiz öder..
Niye böyle bir imkan varken senden 12 bin lira alıp 3 sene sonra sana yıllık 8-10 bin lira ödesin..

Para yatıranlar ilk aylarda, yıllarda umdukları tefeci faizleri alıp tatlı tatlı, öğüne öğüne, geğire geğire yediler..

Hangi dinde, hangi imanda, hangi ahlakta, hangi vicdanda var böyle tefeci kazanç?

Eski 08-01-2013, 00:49   #26
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Hepimiz asgari bir ücret ödenecektir i, her ay devletin belirlediği asgari ücret ödenecektir olarak algılıyoruz.

Asgari nin anlamı en düşük değilmi. Açılımı yapınca 3 yılın sonunda en düşük bir ücret ödenecektir diyorlar. Her ay 2 kilo et 30 tl den 60 tl eder, 5 kg süt 4 tl den 20 tl aylık toplam 80 tl mevzu bahis olan konu. Yılda 960 tl eder. Birde böyle bakmak lazım .
İnternet sitelerinde şöyle yazıyor:

''Çiftçilerimiz bu hayvanlarda uygun fiyat ve ödeme koşullarında sahip olduklarında et ve süt veriminden yararlanmanın yanında 3.(üçüncü) yıl sonunda aylık olarak asgari ücret tutarında kar payı dağıtılacak olup, ortağımız olduğu sürece sürekli ve düzenli bir gelir imkanı kazanmış olacaktır''

Keçi ve Koyun Üretim Projesi - S.s Buyuk Anadolu Tarım Kooperatifi

Yani düzenli ve sürekli olarak, hem et ve süt verecekler, bunun yanısıra 3. yıldan itibaren her ay asgari ücret tutarında kar payı verilecek, diyorlar..
Ben böyle algılıyorum..
Zaten saftirikleri cezbeden de budur..Yoksa aylık 80 lira et süt parası almak için kimse 12 bin lira bağlamaz bunlara..

Eski 29-01-2013, 09:51   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-06-2009
Talking Selamlar :)

Alıntı:

Merhaba arkadaşlar,

Bende bu oluşuma katılmaya karar verip ama öncesinde araştırma yapanlardanım çok şükür , benim bu oluşuma katılmaktaki asıl amacım alacağım para değil (ama önemli tabikii) yeni bir başlangıç yapmaktı zira şu an hedefim 5 yıl sonra kendi çiftliğimi kurmuş olmak bu katılım beni (bana göre) hedefime bir adım daha yaklaştıracaktı hepinize paylaştığınız bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim doğru yerde olduğumu anladığım için ayrıca memnunum hepinize teşekkür ederim.

MUHARREMKILLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 18:18   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-01-2013
Teşekkürler

Herkese Merhaba,
Bu kooperatifi araştırırken buraya rastlamamak mümkün değil sanırım.
Tüm konuyu baştan sona kadar okudum, verdiğiniz değerli bilgiler ve tecrübeleriniz için teşekkür ederim.

Burada bu (olası) dolandırıcılık hakkında bu kadar şey yazılmışken, nasıl oluyor da hala bu kooperatiften insanlar üye olarak reklamlarını yapabiliyorlar, bu ne yüzdür anlamadım

İnşallah bunlara inananlar yoktur.

ÖmerYILDIRIM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2014, 05:06   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-05-2013
Ekta hakkında bilgisi olan varmı

öncelikle herkese merhaba bu konu baya önce açılmış konuşulmuş olumlu bir şey söyleyen pek yok bende böyle işletmenin olduğunu 2 hafta önce öğrendim araştırma yaparken yazdıklarınızı gördüm tabi ki tedirgin oluyor insan ama acaba her şirket aynı ola bilirmi ekta et ve süt ürünleri diye bir şirkete 6 hamile inek alarak bir arkadaş girdi bu işletmeye inet bedeli olarak 5750 tl ödediler sitesine baktım gayet iş yapar gibi geliyor ama sizin gibi bilgisi olan arkadaşlara sormak istedim bu firma hakkında bilgisi olan varmı paylaşımlarınızı bekliyorum

şenay_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2014, 11:32   #30
Ağaçsever

ertu's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şenay hanım, öncelikle hoş geldiniz.
Size önerim bu ve benzeri oluşumlara her zaman şüpheyle yaklaşarak en kötü senaryoya göre önlem almanızdır.
Fakat her şeyden önce Kars gibi bir yerde yaşıyorsanız; mutlaka köyde yaşayan bir akrabanız veya dostunuz vardır, bu akraba veya dostlarınıza bireysel olarak aynı miktarda yatırım yaparak diğer koop. lerin vermeyi tahaddüt ettikleri miktarları isteyerek daha sağlam bir yatırım yaparsınız düşüncesindeyim, tabii bu teklifiniz kabul görürse ...

ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026