![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2012
|
Saanen keçi yetiştiriciliği
Dünyada her yere uyum sağlayan ve süt verimi yüksek bir ırk olarak türkiyede de çok ciddi sayılara ulaşmış bu güzel prenseslere ait bilgi paylaşımı amacıyla açılmıştır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
sayın beylikovalı saanem keçisi hemen hemen her yere uyum sağlar lakin romanof koyun ırkının daha verimli olduğunu duymuştum |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2012
|
sevgili kardeşim romanov koyunlarıülkemize henüz çok yabancı ve üstelik bizim coğrafyamıza uyum sağlayabildiği teyit edilememiştir.Bu konuda sadece Ankara lı bir girişimci sayın İsmet GÜL Rusyadan özel izinle saf ırk getirebilmiştir.benim araştırmalarım odur ki saf ırk bir de erzurum Atatürk üniversitesi tarafından araştırma amaçlı olarak genetik çalışmalar için getirilmiş çok az sayısa bir hayvanla devam etmekdetir.Dolayısıyla ticari olarakhenüz satış seviyesinde değildir.İsmet beyin Kazan ANKARA da ki çiftliğinde ise bu hayvanların her birine 6000 tl fiyat biçilmiştir.ve satışı yapılmıştır.Mükemmel şartlarda bakım yapılan bu hayvanlar dan yüksek verim almak elbet mümkün ama çok iyi değerlendirilmesi gereken bir konudur... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
Saanen keçisi hakkında toprak tv ve bereket tv de görüyoruz ülkemizde yetisimi bi hayli ilerledi fakat büyük bas hayvan alımı gibi fiyatı cok ciftcilerimiz ve yetistirmek isteyen halkımız okadar para verip risk almak istemiyor acıkcası bu ülkemizde üredikce fiyatta düsme olacagına inanıyorum ben burda Saanen keçisi hakkında kısa bir video mevcut beslemesi ve üretimiyle ilgili. http://www.avsitesi.com/saanen-kecisi-uretimi.html |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2013
|
almira kardeş bizde bu işi tarsusta yapmayı düşünüyoruz yalnız şöyle bir sıkıntımız var biz sütü nereye vereceğimizi bilmiyoruz.genelde bize söylenen dondurmacılar alır peki almazsa allaha emanet yapmış oluruz bu işi.kesin alan bir yer varmı bize bu konuda yardımcı olabilirmisin |
|
|
|
![]() |
|
|