agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Köpekler (https://www.agaclar.net/forum/kopekler/)
-   -   Sokak Köpekleri (https://www.agaclar.net/forum/kopekler/24819.htm)

loveforlife 10-08-2012 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1007779)
Tam da mamamız az kalmıştı.. Sözde Kipa'da indirim vardı benzer içerikli mamalar 60 tl.. Linkteki fiyatlar çok uygunmuş.. Hem de 15 kg üzeri alışverişte kargo bedava.. Güven sorunu olanlar için kapıda ödeme sistemi de var..
Sokak köpekleri için de paylaşabiliriz.. Kucho - Yetişkin Köpek Maması | Temizmama - Türkiye'nin en büyük mama üreticisinden kedi ve köpek mamaları.
Buraya yazdığınız çok iyi oldu loveforlive ;)

Patili dostların bu mamaları severek tüketiyor olması da büyük bir avantaj doğrusu...

syılmaz 10-08-2012 23:41

Sn. Gçakar, köpeğinizle uzun mutlu bir ömür diliyorum, belki tür tahmininde bulunabilirim diye fotoğrafını sormuştum ama net tahmin yapamıyorum. Belki kovucu (av) köpek cinslerinden birinin kanını taşıyor olabilir.

Güzin Çakar 11-08-2012 08:35

Teşekkür ederim syılmaz. Curie 9 yaşında, artık yaşlı sayılıyor. Fotoğrafını sorma nedeniniz ne olursa olsun, benim için barınaktan bebekken alınmış bir sokak köpeğinden nasıl harika bir ev köpeği olabileceğini göstermek için bahane oldu.

Curie'yi görenler devamlı bana cinsini soruyorlar. Sokaklarda kimsenin farketmediği .kızıma benzeyen köpekler var.Safkan cins köpekler de sokaklarda, bakımsızlıktan perişan durumdalar.

Lütfen yanlış anlaşılmasın, genelleme yapmıyorum. Kimisi çocuğunu, kimisi köpeğini sokağa bırakıveriyor, elinde ne varsa. Elindeki canlının değerini bilmeyenlerin yüreklerinin sevgi ve merhametle dolmasının, insan başta olmak üzere tüm canlıların huzurla yaşayacağı çıkarsız bir dünyanın özlemini duyuyorum. Sevgilerimle.

Charlaux 11-08-2012 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 998799)
Merhabalar herkese,

Sokak köpekleri için olmasa da sokak kedileri için çok dertliyim. Arada kedi başlıklarında da yazdığım gibi sokakta ara sıra yemek verdiğim kedi yavruları var. Dün de bunları beslerken apartmandan bir adam çıkıp asıl hayvanın kim olduğunu davranışıyla göstererek; üstümüze yürüyüp bağıra bağıra hakaret edince "ya Allah" dedim polise şikayet ettim.

Saatlerce karakolda ben de vakit kaybetmiş olsam da, adamın hayatından çalınan o saatler bana çok tatlı geldi. Adam bir de gazeteci çıktı; haliyle o duruma düşmekten çok rahatsız oldu. Sonuç olarak davalarla ve o adamla uğraşmak istemediğim için "sözde" uzlaştık ama adam at gözlüklü kafasızın biriydi.

Neymiş, "yaşam alanına tecavüz"den karşı dava açacakmış. Peh, devletin kaldırımı ne zamandan beri yaşam alanın oldu. Polisler kesinlikle bu konuda dava açamayacağını söylediler adama. (Bu arada ben de adama çok güzel hakaret etmişim, yanımdakiler söyleyince güldüm halime neler demişim sormayın :o)

Çok kızgınım, ne rezil ve akılsız insanlar var. İnsan düşmanı, hayvan düşmanı. Bunlar kendine bile düşman, kendilerini sevmedikleri için dünyayı da sevmeyen sorunlu tipler.

Biraz kaba konuştuğum için özür dilerim. Sevgiler..

Kaba degil yerinde konusmussunuz.Bu insanlari,insanligi cidden anlamiyorum.Disarida baktigimiz kopekler var kapi onune gelince tatilden gelince sevgi gosterisi yapiyorlar.Isirmak yok,sevmek var.Bir tek seye uzuluyorum o da evin onunde bir kopek vardi Zeytin diye,annemde barinagi aradi ki asilari yapilsin geri getirilsin almislar ve birakmislar baska bir yere.Annemle gittik Cekmekoyden Sile'ye sokak sokak baktik yok.Yani cidden bu zararsiz hayvanlarin bizlerden cektikleri nedir !

Güzin Çakar 12-08-2012 07:24

Sevgili Charlaux
Barınaklara alınan köpekler hemen bırakılmıyor,bir süre bekletiliyor. Bahsettiğiniz olay yeniyse hala barınakta olma ihtimali var. Çok özel bir köpek olmadıktan sonra ellerindeki köpeklerden haberleri yok, uğraşmak, ilgilenmek de istemiyorlar. Çok ümitlenmeden barınağa giderek köpeklere tek tek kendiniz bakın. Hatırlatmam gerekiyor, birbirine çok benzeyen köpekler var. Köpeğinizi tanımanız kolay olmuyor. İsmini seslenerek dolaşıyor ve onun sizi tanımasını bekliyorsunuz.

Geçtiğimiz sonbaharda şikayet var diye mahallemizden götürülen 4 tane köpeğe Kayabaşı barınağı böyle köpekler almadık (almışlar), Büyükşehir'e sorun dediler. Bakmak istediğimizde bir bölüm gösterdiler ve bizimkiler yoktu. Hasdal, Bağcılar,vs. çevredeki tüm barınaklara tek tek baktık bulamadık. Tekrar Kayabaşına bu defa 5-6 kişi gidip bütün bölümlere bakmak istedik. Kendlerine ait olmadığını söyledikleri,baktırmak istemedikleri bir bölümde ayrı ayrı yerlerde büzüşmüş bir şekilde bizimkileri bulduk. Hatta en sessizini acımışlar ki yavrulu bir köpeğin yanına koymuşlar, bir köşeye sıkışmış ağlıyordu. Suçu birbirlerinin üzerine attılar. Bir bizi dövmedikleri kaldı. Sonunda resmi işlemlerle bizlere sahiplendirip, ertesi gün köpeklerimizi tehditlerle (tekrar şikayet olduğunda köpeklerimizi bi daha asla göremeyeceğimiz ve sahiplenenlere ceza geleceği şeklinde) geri getirdiler.

Umarım olay yenidir ve Zeytin hala barınaktadır. Fazla ümitlenmeden 1-2 kişiyi de yanınıza alıp bir daha araştırın, gerekirse biraz gözdağı verin. Güzel haberlerinizi almak dileğiyle...

Charlaux 12-08-2012 10:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gçakar (Mesaj 1008271)
Sevgili Charlaux
Barınaklara alınan köpekler hemen bırakılmıyor,bir süre bekletiliyor. Bahsettiğiniz olay yeniyse hala barınakta olma ihtimali var. Çok özel bir köpek olmadıktan sonra ellerindeki köpeklerden haberleri yok, uğraşmak, ilgilenmek de istemiyorlar. Çok ümitlenmeden barınağa giderek köpeklere tek tek kendiniz bakın. Hatırlatmam gerekiyor, birbirine çok benzeyen köpekler var. Köpeğinizi tanımanız kolay olmuyor. İsmini seslenerek dolaşıyor ve onun sizi tanımasını bekliyorsunuz.

Geçtiğimiz sonbaharda şikayet var diye mahallemizden götürülen 4 tane köpeğe Kayabaşı barınağı böyle köpekler almadık (almışlar), Büyükşehir'e sorun dediler. Bakmak istediğimizde bir bölüm gösterdiler ve bizimkiler yoktu. Hasdal, Bağcılar,vs. çevredeki tüm barınaklara tek tek baktık bulamadık. Tekrar Kayabaşına bu defa 5-6 kişi gidip bütün bölümlere bakmak istedik. Kendlerine ait olmadığını söyledikleri,baktırmak istemedikleri bir bölümde ayrı ayrı yerlerde büzüşmüş bir şekilde bizimkileri bulduk. Hatta en sessizini acımışlar ki yavrulu bir köpeğin yanına koymuşlar, bir köşeye sıkışmış ağlıyordu. Suçu birbirlerinin üzerine attılar. Bir bizi dövmedikleri kaldı. Sonunda resmi işlemlerle bizlere sahiplendirip, ertesi gün köpeklerimizi tehditlerle (tekrar şikayet olduğunda köpeklerimizi bi daha asla göremeyeceğimiz ve sahiplenenlere ceza geleceği şeklinde) geri getirdiler.

Umarım olay yenidir ve Zeytin hala barınaktadır. Fazla ümitlenmeden 1-2 kişiyi de yanınıza alıp bir daha araştırın, gerekirse biraz gözdağı verin. Güzel haberlerinizi almak dileğiyle...

Merhaba sevgili gcakar,
O zaman barinaga degilde Sile'ye birakildigini soylemislerdi.Annem icin cok uzucu olmustu cunku o bir kez de olsa bir barinaga guvenebilecegini dusunmustu.Yani ben cidden insanlari da belediyeleri de anlayamiyorum,size sevgi veren birseye aci cektirmenin nasil bir hastalik oldugunu anlayamiyorum.

Güzin Çakar 13-08-2012 22:55

Sevgili Charlaux
Hangi barınak olduğunu yazabilirminiz? Sizin gibi iyi niyetle aramak isteyenler olursa bir daha düşünsünler. Örneğin Kayabaşı barınağındakiler o kadar çok yalan söylüyorlar ki, hangisi doğru anlaşılamıyor. Gerçi Yedikule barınağından başka işini doğru yapan barınak da görmedim.

selis 14-08-2012 12:58

1 Eklenti(ler)
Eklenti 325333
Bu fotoğrafı görüpde içi sızlamayacak birinin kalbi olmaması gerekir sanırım..
Mümkün olsa da hiçbiri, sokakta ve aç kalmasa.. :(

Charlaux 14-08-2012 15:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gçakar (Mesaj 1008773)
Sevgili Charlaux
Hangi barınak olduğunu yazabilirminiz? Sizin gibi iyi niyetle aramak isteyenler olursa bir daha düşünsünler. Örneğin Kayabaşı barınağındakiler o kadar çok yalan söylüyorlar ki, hangisi doğru anlaşılamıyor. Gerçi Yedikule barınağından başka işini doğru yapan barınak da görmedim.

Cekmekoy'deki barinaklar bunu yapanlar.Acikcasi tavirlarini hic begenmiyorum.17 yasindayim ve barinaga yardimci olmak istiyordum,barinaga gittim ve barinaktaki sozde veteriner beyefendinin " E o zaman veterinerlik oku,buyu calisirsin " demesi yuzume tokat gibi vurdu.Yani hayvanlari sevmem benim veterinerlik okumami mi gerektiriyor ? Bu cahil yaklasimlar sinirimi cok bozuyor.Ben de arada sirada yardim icin Tuzla Rehabilitasyon Merkezine gidiyorum.Yedikule gibi orasi da isini sevgiyle yapiyor :rolleyes:

Bir de Polonezkoyden giden kopru yolunu kullananlar lutfen yola goz atarak gitsinler.Okula giderken hep ezilmis,yaralanmis kedi/kopek goruyorum,durup yardim etmek istesemde yapamiyorum.Sizleri de bu konuda hem dikkatli hem de duyarli olmaya davet ediyorum,hayati hizli yasiyor olmamiz onlarin olumu olmamali.

YeniGine 15-08-2012 02:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1008906)
Eklenti 325333

:(:(:( Hiççç kıyamam... Fotoğraf karşısında gözlerim doldu. Ama hepsine, hangisine yetebiliriz ki... :( Zor.

YeniGine 15-08-2012 02:55

selis merhaba, görüntü gerçekten çook üzücü... Ben de bir heves bu gece saz ekibime ziyafet çektim diye bahsedeyim derken; sizin görüntüleri görünce.... Yutkundum, üzüldüm kaldım öyle. Bu görüntüleri nereden aldınız??

adacık 22-08-2012 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1006889)
selis evet dediğiniz gibi ben de onu farkettim zaten en son kemik verdiğimde o uzun siyah tüylü olan resmen ağzından köpükler çıktı yiyemedi... O zaman korktum zaten mama vereyim diye düşündüm. Açıkçası birkaç kez de tavuk göğsü denedim onlara. Ama onun da sonu yok. Dedim en iyisi kuru mama; alışırlar, aç kalınca nasılsa yerler... Ama şimdi kelebekçalısı da deyince.... Mama saatlerini değiştireyim; belki de gerçekten kuşlar yiyor mamaları... :((

kuşlar da yiyor kediler de, mamaların tozlarını da karıncalar götürüyor, aç kim varsa o saatte nasipleniyor...

Canan 22-08-2012 16:09

Sizin gibi insanların kalbimde ayrı bir yeri var, hepinizi tek tek gözlerinizden öpüyorum. Ellerinize sağlık.
Selis yukarıdaki fotoyu facebook kişisel sayfamda ve yeşiller'in sayfasında izninle paylaşıyorum.

Canan 23-08-2012 13:55

Aşağıdaki metni facebook'ta gruplarda selis'in koyduğu fotoğrafla paylaştım.
Selis itirazın yoktur umarım.

“Eğer hayvan özgürlüğü hakkında ciddiysek, o zaman insan ve hayvan herkesin özgürlüğü için çalışmak zorundayız. Eğer feminizm konusunda ciddiysek, o zaman cinsiyet ayrımcılığını kınadığımız gibi tür ayrımcılığını da kınamak zorundayız. Başkaları baskı görürken hiç kimse özgür değildir. Ve eğer beraber çalışırsak, birbirinden farklı görünen mücadelelerin birbirine bağlı olduğunu anlarsak, işte o zaman, bir gün, özgür olabiliriz.”

Pattrice Jones

hk50 23-09-2012 08:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1002797)
Beğeniler için çook teşekkür ediyorum. Hem ilk fotoğraf yükleme denemem oldu hem de benim canlar... Onları çok seviyorum; onlar da beni. Kapıdan dışarı çıktığım an hemen yanımdalar dilleri bir karış sarkmış, kuyruklar yelpaze sallana sallana... Ben nereye gitsem benim yanımdalar. Gittiğim yer dışarısı ise yanımda beklerler, ev ise oraya kadar götürürler... Sonra dönüşümde aman beni görünce bir sevinç nereye hoplasalar, atlasalar, ne yapsalar... :)) Hadi tamam gidiyoruz dediğimde düşerler önüme evin kapısına kadar getirirler gözümün içine baka baka sallarlar kuyruklarını. Sanki onlar da bana iyi geceler derler gibi.

Köpekler nankör değildir.

s.serdar 25-09-2012 19:03

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1008906)
Eklenti 325333

Söz konusu fotografa bakınca benim içim hiç sızlamadı. Daha doğrusu söz konusu fotoğraf, ilk bakışta iç sızlatmaktan ziyade eğlenceli mi desem? komik mi desem, işte ona benzer bir his yarattı bende.

Eklenti 334346

Bundaki en önemli faktör de, belki de ön plandaki havhavın iki patisi ile ekmeğini kavrayışındaki enstantanenin incelikle yakalanmış olması olabilir diye düşünüyorum.

Fotoğraftan sezinleyebildiğim kadarı ile üç köpeğin de önünde yiyecek bulunuyor. Önden ilk ikisi, seçebildiğim kadarı ile oldukça sağlıklı gibi görünüyor.
Evlerde beslenen köpek sayısı, başıboş ya da sokakta yaşayan köpek sayısının % 10 var mıdır bilemiyorum ama Türkiye'nin gerçeği bu maalesef.

Çoğumuz sokak köpeklerine destek ve yardımcı olmak için onlara yiyecek vermeye ya da dağıtmaya yöneliyoruz. Nedense yiyecekten daha önemli olan bir tas su sunabilmek nedense pek aklımıza gelmiyor.

cefrin 25-09-2012 19:44

Sokak köpekleri benim canımdır ya evde kedi köpek bakamıyorum ama sokaklardaki tüm canlar benim aşkım.

Lütfen sokaktaki canlar için bir kap su bir kap mama hiç yoktan yediğiniz etin kemiklerini ayrı bir poşete koyun dışarı çıktığınıda ağacın dibine poseti açık bir şekilde koyun kediler köpekler gelip hapur hupur yiyor. Aslında son zamnlarda sokakta ne kedi kaldı ne köpek hepsini toplayıp öldürdüler sokak hayvanlarıyla ilgili baya bir anım var. Tek tek paylaşmak isterim. Sokakta baktığım büyüttüğüm bir anne kedi vardı daha yeni 3 yavrusu olmuştu gece biri geldi ve kedileri topladı her ne kadar itiraz edip engellesek de aldılar 1 ay sonra kedimi tesadüfen evime 1 saatlik mesafe uzaklıkta başka bir yerde gördüm kedileri toplayıp toplayıp atmışladı Bu yasa ile daha kötü şeyler olacak sokak hayvanları korumalıyız

simetri 26-09-2012 01:06

köpekler son buzul çağından bu güne kutlardan evcilleştirilmiş hayvanlar. nasıl alıştırıldaysalar öyle yaşamayı severler. onlara eziyet etmeyelim yeter. en cok kızdığım bazı sorumsuzların önce köpek alıp sonra bir nedenle sokağa terk etmesi. özellikle yazlıkçılar. :mad:

YeniGine 26-09-2012 01:19

Bu yasa dediğiniz nedir? Evet sokak köpekleri toplanacak, öldürülecek diye birşeyler duydum fakat böyle birşeyin yasa olabileceğine ihtimal veremedim. Yok!.. Böyle birşey olamaz!.. Ben düşünemiyorum böyle birşeyi... 3 tane sokak köpeğim var ki artık onlara sokak köpeği diyemiyorum... Benim köpeklerim onlar. Sokak köpekleri kendini sevdirmez ama onlar ben onları okşayayım, seveyim mest oluyorlar. Ben nerede onlar orada... Onlara bir zarar gelsin istemem. İnşallah öyle birşey yoktur. :((

kelebek çalısı 26-09-2012 01:31

Ne yazık ki inşallah maşallah ile bazı şeyler değişmiyor. O yüzden daha yüksek ses çıkarmak şart.

YeniGine 26-09-2012 01:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1023544)
Ne yazık ki inşallah maşallah ile bazı şeyler değişmiyor. O yüzden daha yüksek ses çıkarmak şart.

Yani gerçekten belediyelerin onları toplayıp da öldürecekleri doğru mu?.. Gerçekten ben böyle birşeye hiççç mi hiç ihtimal veremiyorum... İnanamıyorum... Böyle birşey mümkün değil. Bir CANLIYI göz göre göre ÖLDÜRMEK, YOK ETMEK!.. Ben bir karıncayı bile öldüremezken bunlar bir köpek, bir can!.. Yok canım daha neler... YAPAMAZLAR!..

cefrin 26-09-2012 01:40

İşte o yasa tasarısı videoyu izleyin

HAYTAP - Sunulan Yasa Tasarısını Neden Red Ediyor?

kelebek çalısı 26-09-2012 01:44

Buna engel olmak için bugün harekete geçmeyenler yarın zaten hiç bir şey olmamış gibi davranacaklardır.

Sokaklarda kedi ve köpek görünmediğinde dışarıya karşı daha medeni, daha çağdaş, daha avrupai görünme derdinden başka bir kaygı taşımayanlar alkış bile tutacaklardır.

maki01 26-09-2012 01:44

"Mümkün değil, bu kadarını da yapamazlar" dediğimiz pek çok şeyin yapıldığı bir ülkede yaşıyoruz.

Kanun henüz yasallaşmadan uygulamaya geçen belediyeler var sevgili YeniGine, toplu katliamlar başladı bile...

YeniGine 26-09-2012 01:54

Teşekkürler cefrin; izledim vermiş olduğun link i. Yonca eee demiş demiş durmuş fakat doğruyu da söylemiş. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz; severim yaradılanı yaradandan dolayı. Ama yine de diyorum ben neyi sevdimse bu yönetim onu yok etti ve yok etmeye devam ediyor. :(( Çok üzülüyorum, Allah ıma havale ediyorum.

YeniGine 26-09-2012 02:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 1023550)
"Mümkün değil, bu kadarını da yapamazlar" dediğimiz pek çok şeyin yapıldığı bir ülkede yaşıyoruz.

Kanun henüz yasallaşmadan uygulamaya geçen belediyeler var sevgili YeniGine, toplu katliamlar başladı bile...

Sevgili maki01 ben halaaa gerçekten yapamazlar, mümkün değil deyip deyip duruyorum. Çook kötü birşey bu... Tamam gözümün önünde 633 çam ağacımızı yok ettiler; ama yine de ne bileyim bir hayvan köpek, kedi yok inanamıyorum, telafisi yok bunun. Gerçekten ben hergün aksatmadan mamalarını, sularını verirken, onlara kemik mi alsam, tavuk mu alsam diye ince ince düşünürken, ben gece 23.00 - 24.00 sokağa çıktığımda bana eşlik ediyorlar, benimle birlikte yürüyorlar ise, onların katline (daha da açıkçası öldürülmesine) izin veremem.

cefrin 26-09-2012 02:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1023553)
Teşekkürler cefrin; izledim vermiş olduğun link i. Yonca eee demiş demiş durmuş fakat doğruyu da söylemiş. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz; severim yaradılanı yaradandan dolayı. Ama yine de diyorum ben neyi sevdimse bu yönetim onu yok etti ve yok etmeye devam ediyor. :(( Çok üzülüyorum, Allah ıma havale ediyorum.

Öyle demeyin Yonca Evcimik ve Ömür Gedik başkabandan randevu alıp konuşuyorlar yasanın kötülüklerini anlatıyorlar. Kaç kez çıkıp konuştular. İnşallah çalışmalar boşa gitmez ve ölüm yasası kaldırılır.
Evet Allahtan ki müslüman ülkede yaşıyoruz. O yüzden zaten hayvanlara tecavüz ediliyor, işkence ediliyor, bir mal gibi satılıyor ya da vahşice dövüştürülüyor. Müslüman ülkedeyiz ama herkesin kendine müslüman olduğu bir ülkedeyi. Öyle pis insanlar biliyorum ki dinden imandan haberi olmayan ama kimlikte dini islam yazan iğrenç varlıklar hayvanlara neler neler yapmışlar :(

YeniGine 26-09-2012 02:13

Tamam cefrin isim yapmış kişiler müdahale ediyorlar ise inşallah olumlu bir sonuca varılır. Ben 633 çam ağacı için mücadele ettim başarılı olamadım. İnşallah bu yasa için başarılı olunur ve yapılması gereken birşeyler var ise de canı yürekten katılırım elbette.

cefrin 26-09-2012 02:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1023555)
Sevgili maki01 ben halaaa gerçekten yapamazlar, mümkün değil deyip deyip duruyorum. Çook kötü birşey bu... Tamam gözümün önünde 633 çam ağacımızı yok ettiler; ama yine de ne bileyim bir hayvan köpek, kedi yok inanamıyorum, telafisi yok bunun. Gerçekten ben hergün aksatmadan mamalarını, sularını verirken, onlara kemik mi alsam, tavuk mu alsam diye ince ince düşünürken, ben gece 23.00 - 24.00 sokağa çıktığımda bana eşlik ediyorlar, benimle birlikte yürüyorlar ise, onların katline (daha da açıkçası öldürülmesine) izin veremem.

Aynen sokaktaki canların bize hiç zararı yok. Sadece şu var pitbull dogo gibi hayvanların çenesi çok kuvvetli ağzını kapadığı anda tonlarca ağırlık basabiliyor ve çenesini açmak çek zor tuttuğu şeyi bırakmıyor. Ağzını kitliyor bunu bazı şerefsizler bildiği için dövüşlerde kullanıyorlar. Bakın pitbullar asla ki öfkelenmeyen bir ırktır. Hiç bir şekilde zarar göremezsiniz ama dövüş için yetiştirildiğiinde ancak saldırma olasılığı vardır. Bunun içinde köpeği cezalandırmak yerine ona dövüşmeyi öğreten sahibini cezalandırmalıyız.

Pitbullardan öne aynısı bulldoglara yaptılar ve hepsi diri diri gömüldü hepsi gaz odalarına kapatıldı ve topluca katlediğildi. Siz şimdi içinizden yuh bu kadar da olmaz diyeceksiniz ama inanın neler neler yapıldı. Yere tek tek köpekleri serdiler ve üzelerinden dozer geçirdiler Sonra da üstelerine o dözerle toprakla örttüler. Aynılarını bu köpeklere de yapacaklar.

Doğal yaşam merkezleri kesinlikle ölüm merkezi olacak. Çünkü bütün köpekleri aynı yere koyacaklar. Bunlara kim yemek getirecek o kadar masrafı kim karşılayacak eh bunların yanıtı olmadığı için o hayvanlar aç susuz günlerce dolaşacaklar en sonunda büyük köpekler o bizim süs köpeği dediğimiz küçük ırkları parçalayacakla zaten o küçük köpekler onlara yem olsun diye atılacak daha durun bu yasa gelirse neler olaak

Sûz-i Dilârâ 26-09-2012 06:16

Hali hazırda bu garibanlara insanların yaptıkları yüzünden yarı depresyonda yaşarken şimdi bir de devlet eliyle yapılacakların sızısı düştü içime.

Nasıl bir kara cehaletin içinde yaşıyoruz -yaşamaya çalışıyoruz- biz aklıma sığdıramıyorum. Bu insanlarla aynı türden olduğuma inanmak istemiyorum.

Üniversitedeki hoca bulduğum yavru kediyi veterinere götürüyorum diye benimle dalga geçebiliyor, bir diğeri gece kalkıp yavruya süt ısıtıp içiriyorum diye. Merhamet bu kadar mı uzak düştü bu insanlara yoksa hep mi zalimdi bunlar. Gördüğünüz gibi iş eğitimin sağlayacağı farkındalıktan da çok uzak aslında. Konu insan olabilmek ve kalabilmekle alakalı. Ya da biz eğitimin bile adam edemeyeceği kadar vahşi ve iflah olmaz canlı türleriyiz kaldı ki insan olabilelim. Ne din ne eğitim bizi adam edecek gibi görünmüyor. Çünkü eğitsin diye çocuklarımızı emanet ettiğimiz insanlar bile aslında eğitilmeye muhtaç, merhametten zerre miktar nasipleri yok. Tek dertleri mesai saatlerini öyle ya da böyle doldurup ayın onbeşini beklemek. Bu kısır döngü aşılacak gibi de görünmüyor, yaşadıklarım ve gördüklerim içimde var olan umudu da silip süpürüyor.
Hele hacı-hoca takımı onlar daha ayrı bir dert. Din, Allah, cennet, cehennem laflarını ağızlarından düşürmedikleri için bizim pek bi dindar (?) halkımız onların ağzının içine bakıyor. Onların da tek derdi cemaatin kasasını nasıl daha çok doldururum. Cahil insanımız bunların gazetelerine abone olup dergilerini satın aldı mı sevaba girdim sanıp cennet beklentisine giriyor.

Aklı ve bilimi küçümseyip dışladıkları için -farkında değiller kendileri başkasının aklıyla hareket ediyorlar- ömürleri boyunca kör karanlığın içinde yaşayacaklarını bilemeden ölüp gidiyorlar. Yaşadıkları dünyaya incir çekirdeği kadar faydaları olmadan, suya sabuna dokunmadan. "Kötülüğe karşı elinle, olmuyorsa dilinle, onu da yapamıyorsan hiç değilse kalbinle buğz et (kin, nefret, sevmeme) bu da imanın en düşük derecesidir" hadisini hiç duymadan ya da duymamış gibi yaparak.

En kötüsü de insanın elinden bir şey gelmemesi. Televizyonlarda hayvansever bir grubun gösteri yaptığını görseler başlıyorlar ekran başında dalga geçmeye, kınamaya. O an o ortamdan büyük bir tiksintiyle kalkıp kaçasım geliyor. Kendileri çok matahmış, insanlığa çok faydası dokunur yararlı canlılarmış gibi demiyorlar mı "İnsanlar açlıktan ölüyor bunlar kedi köpeğin derdinde" diye.

O yüzden büyük sel felaketleri, tsunami, kasırga, deprem vs. gibi doğal afetlerde üzülemiyorum bir türlü. Hatta için için sevindiğim bile söylenebilir. Tabiat intikamını alıyor. Sonuna kadar hak ediyoruz. Tek üzüldüğüm masumların da arada kaynaması. Ama bu gemide hep beraber yol alıyoruz ve gemi su almaya başladığında suçlu-masum ayırtetmeden su hepimizi yutacak.

Yanı başımda masumca uzanmış sadece yaşamaya çalışan ağzı var dili yok garibanın bakışlarındaki saflığı görünce içim daha çok yanıyor. İnsan, eliyle ettiğini çekecek ve çekiyor da.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025