![]() |
Köpek almadan önce iyice düşündünüz mü?
Köpeklerin dostluğu çok güzeldir ama bakımı da çok zordur. Köpek almadan önce iyice düşünün. 3-5 yıl sonra köpeğinizi terk etmeyeceğinize emin misiniz? Ailenize bir çocuk katılacak. Yaramaz bir çocuğa 15 yıl boyunca incitmeden bakabilecek misiniz? O bütün sevgisini size vericektir. Siz de sevginizi ona vermeye hazırsanız sahiplenin. Yavru köpekler sadece inek sütü ile beslenmemeli. Süt yarı yarıya su ile karıştırıp verilmelidir. İnek sütü yerine pet marketlerde köpekler için satılan süt tozu almanızı öneririm. Öncelikle 2 ayı tamamlamadan yavruyu annesinden ayırmayın. 2 aydan küçük bir yavruya bakmak inanın çokk zor. Ayrıca anne sütü sağlığı için çok önemli. 2 aylık bir yavru köpek çok rahat kuru mama ile beslenebilir. Kangal yavrusu için süt kesinlikle besin açısından yeterli gelmeyecektir. Anneden ayrılınca direk kuru mamayı yemesi bir kaç gün zor olabilir. O zaman hills marka mamanın a/d isimli yumuşak konserve mamasından alın. Köpekler için olan süt tozu ve bu konserve mama ile besleyin. Konserve mamayı yemeye alışınca kuru mamayı yavaş yavaş konserve mama ile karıştırıp verin. 1 yaşına kadar köpeğinizi iyi beslemenizi öneririm. Aşılarını kesinlikle ihmal etmeyin. 2 aylıkken veterinere gitmeye başlayın. Size aşı takvimi çıkartsın. Köpeğinizle mutlu uzun ömürler geçirmenizi dilerim. |
Sn.Eser42,
Daha önce hiç köpeğiniz olmadıysa Sn.Kaju'nun yazdıklarını en az on kere kendi kendinize sorun. Yanıtınız evet ise hayırlı olsun, güle güle yeni çocuğunuzu büyütün. En küçük tereddütünüz varsa hayvana yazık etmeyin. |
daha önce iyi cins kangalım oldu. en son bozoğlan isminde dövüş için yetiştirilmiş 5 yaşında bir kangalım oldu. köpeğim çok iri olduğu için meraklıları köpeğimi çaldı. evim ilçenin kenarında olduğu için bekci köpeğine ihtiyacım var. şu an yavru kanğalım geldi. umarım sağlıklı olarak büyütürüm. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Kimi yoğurt kimi süt sever.Sadece et türü gıdalar yeterli değildir .O yüzden kuru mama önerilir ,böylece tek taraflı beslenmemiş olur.Benim 2 köpeğim de ( biri 11 ,diğeri 6 yaşında ) bebekliklerinden beri kuru mama ile beslendiler. Bunun dışında , ben peyniri ve yumurtayı çok sevdiğimden ,onlar da çok seviyor.Kimi salatalığı kimi karpuzu sever :) |
Alıntı:
Hayvanlardan insanların eğlencesi olsun diye yararlanılamaz, hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlardan yararlanılan gösteriler hayvan onuruna aykırıdır. Hayvanları Koruma Kanunu Hatırlatmakta fayda var. |
Benim başım son günlerde ağaçlandırma sahamdaki sokak köpekleriyle başım fena bir şekilde dertte grupça geziyorlar ve kulaklarında küpeleri yok. Bana saldırmalarından çok korkuyorum bu yüzden ağaçlarımı sulayamıyorum. Belediye ile temasa geçtim umarım bir sonuç elde ederim Eğer bana saldırma girişiminde bir kez daha bulunurlarsa korkarımki meşru müdafaa hakkımı kullanıp onlara gereken cezayı kendim vereceğim bende bir hayvanseverim ama canıma kasıt olursa onlara her kötülüğü yapabilirim her şey bir noktaya kadar hem canım önemli hemde dikilen binlerce fidan sulanmamaktan dolayı kuruma riski var.
|
Sn.Seaa,
En eğitimli köpekler sokak köpekleridir ve tek korktukları da insandır. Yazınızdan size zaten saldırmışlar gibi anlaşılıyor, öte yandan korktuğunuz ve bu korkunun güdüsüyle davranışlarınızın köpekler tarafından saldırı olarak algılandığı da kuvvetle ihtimal. Belki yanlış anladım ama, bana sanki mevcut ön yargınızla yapacaklarınıza bahane arıyormuşsunuz gibi geldi. |
Ben hayvan düşmanı kesinlikle değilim karşınızda bir sürü sokak köpeği görseniz siz ne yapardınız? Ben üstelik diktiğim binlerce fidanı tek başıma kurtarmaya çalışıyorum. Eğer o köpekler gelip beni ısırsa iyimi olur? Kendimi illaki koruyacağım ****** hayvan hakları vardır ama dediğim gibi her şey bir noktaya kadar geçerlidir
|
Sn.Seaa,
Sizin yerinizde olup sizin ne gördüğünüzü bilmediğim için lütfen kusuruma bakmayın. Sadece köpeklerle önceden çok fazla yakınlığı olmamış, biraz da korkan çok tanıdığım oldu. Onlarla konuştuklarımı da göz önüne alarak yazıyorum. Karşınızda bir sürü sokak köpeği görmenizin hiç bir anlamı yok. Oradalarsa oradadırlar. Önemli olan sizin onları nasıl gördüğünüz. İnanın, onlar bu güne kadar hayatta kaldılarsa, insanlara bulaşmamayı öğrendikleri içindir. Köpeklerin duyuları çok güçlüdür. Korkuyorsanız bunu hemen hissederler ve tedirgin olurlar. Zira bu güne kadar onlara saldıranlar hep onlardan korkanlar olmuştur. Sizden korkuyu hissettiklerinde ne gelecek diye beklerler. Oysa onlar yokmuş gibi davranabilseniz, gözlerinin içine bakmadan kendi işinize yolunuza gidebilseniz, onlarında sizinle ilgilenme sebepleri kalmayacaktır. |
Alıntı:
|
Size geçen gün başıma gelen bir olayı anlatayım ağaçlandırma sahasına yerleştirdiğimiz tankerden bir hortum çekmiştik yukarıdan aşağıya doğru bir noktada hortum tamiri yapcaktım birden bu köpekler bana havlamaya başladılar ondan sonra bizim sitedeki yaramaz çocuklar bunlara bağırp çağırmaya başladılar ve ben o orada kendi işimle uğraşıyordum onlarla hiç işim yoktu halbuki sizin demenize göre ortada onların korkmasına gereken bir durum yoktu, ortada kalmıştım eğer ordan o anda kaçmasaydım çoktan 6-7 köpek saldırcaktı bana. Zor şartlar altında kendi çabamla insani bir görev yerine getirmeye çabalıyorum
|
Kangallar gerçekten çok özel bir tür. Nerede , nasıl bakacaksınız bilmiyorum ama çok duygusal, gururlu ve asil bir köpeği evlat edindiğinizi unutmayın lütfen.
|
Sn tolgahann 1000 lerce fidanımı bir grup köpek içinde feda edemem ayrıca beni ısırmaları doğrumu? sizin görüşünüze göre
|
Köpeklerin havlamaları sizi ısıracaklar anlamına gelmez. Orada olan biteni tam olarak bilebilseydim havlama nedenlerini de söylerdim. Zaten biliyorsunuz, "havlayan köpek ısırmaz" :)
|
Sayın meyvelitepe kaç gündür tek başıma araziye çıkamıyorum bakın kene yılan tehlikesine rağmen 4000 yakın ağacın sorumluluğu bende insanların zaten duyarsızlığından dolayı çok sıkıntı çekiyorum birde köpekler eksikti
|
Sn seaa iyide köpekler sizi ısırmamış ki.:) Bence ısırmaya da niyetleri yoktur. Çevremde köpeklere karşı fobisi olan arkadaşlarım var.Onlara göre ısırmak için üstlerine koşan hayvan, bana göre mama veya sevgi istediği için geliyor.Bu güne kadar hiçbir köpek tarafından ısırılmadım.Sizin de ısırılmanızı istemem.Geçen gün köpekler frezyalarımı latinlerimi kırdılar ama hala onları besliyorum.O gün yağmur yağmasa çiçeklerim ekili olduğu kuytu köşeye kaçıp bitkilerimi ezeceklerini zannetmiyorum. Buna çözüm olarak köpekleri atmak yerine onlara kendilerine ait olan bir barınak yapılmalı.Yani bunun gibi olumlu çözümlerle meseleyi çözmeye çalışmalıyız bence.Bu benim fikrim tabi...
|
Ben belediyeden yardım bekliyorum umarım bir çözüm bulabiliriz ortaklaşa.
|
İnşallah bu çözüm zavallı köpeklerin katli olmaz.
|
Öyle bir katliam olmaz sadece başka bir yere gönderilmeleri olsa olur sayın Cemo
|
İnşallah diyelim yine de.
Bence o sokak köpeklerinin tepkisi size değil cocuklara. Çocuklar durduk yerde sokak köpeklerini kızdıracak eylemlerde bulunuyorlar. Hayvan da bir şekilde kendini koruyacak tabii. Bir yandan da, çocukları bu konuda eğitirsek sorunlar azalır diye düşünmekteyim. |
Umarım bu köpekler yüzünden başıma bir şey gelmez hem ben onlarla uğraşmaya gitmiyorum oraya ağaçlarım var onlara bakıyorum yoksa köpeklerle ne işim olur.
|
Alıntı:
|
Sayın tolgahann siz burda ne sıkıntıyla ağaç büyütmeye çalıştığımı bilmiyorsunuz Ankara iklimiyle ağaç nasıl büyütülür biliyormusunuz ben olmasam hiçkimse o ağaçlara bir gram su dökmüyorlar. Siz ne kadar hayvanseverseniz bende o kadar hayvanseverim beni hayvan düşmanı olarak itham ettiğinizi düşünüyorum yazdıklarızdan vede çok önyargılısınız. Tek başıma bir orman yaratmaya uğraşıyorum eğer ne yapmaya çalıştığımı öğrenmek istiyorsanız forumdan Ali Rıza Bey Ormanını aratın görün !
|
Sayın seaa,
Onlarla dost olmayı deneseniz... Size bekçi köpeği bile olurlar. Uzaktan yiyecek bir şeyler atın. Gönderildikleri yer malum... Neyse bu konu kapanırsa sevineceğim. Düşünmek bile üzüyor insanı. 2.5 sene önce 2 sokak köpeği sokağımızı sahiplenmişti . Erkek ve dişiden oluşan aile idiler. Bizim köpeğimizle araları hiç barışık olmadı. Köpeğimi kucağıma alarak geçsem olmaz, saldırırlarsa boyumu aşacak irilikteler. Güzergah değiştirdim :) Cesur Bey ve karısı koyduk adlarını. Çok özellerdi. Erkek; et, kemik gibi ; özel yiyecekler verdiğimiz zaman hemen dişisini buluyor , ona ikram ediyor ve eşi doyuncaya kadar yanından ayrılmıyordu. Çok denedik her seferinde aynı manzara tekrarlandı. Eşi hamileymiş :) 1 ay kadar sonra sevgili komşularımızın şikayeti ile belediye görevlileri tarafından alındı ve minik yavrular anasız ,babasız kaldı. Yavruları bir inşaata sakladık. Hayvan barınakları dahil çok arandık annelerini ama bulamadık. Yavrular DOHAYKO'nun barınağına götürüldü. Sonra ne oldu bilmiyorum. İşte böyle.. Cesur Beyi hatırladım yine... |
Fidan yetiştirme çabanızı takdir ediyorum.Amacım korkmanızı gerektiren bişey olmadığını anlatmaktı ve tabii ki hayvanların da bizim kadar yaşama hakkı olduğunu...
|
30 ağaçla başladım şimdi tam 60000 tane ağaç diktireceğim bu ormana ve en az kayıpla bunları insanlara armağan etmek istiyorum benim üniversitemde yaşayan sokak köpekleri vardı ama onlar insanlar içinde kala kala evcilleşmişlerdi bunların kulaklarında küpeleride yok ağaçlarımı yaşatacağım diye arada ben kaynamayayım haksızmıyım ya bu köpekler kuduzsa? Maaleseff sayın tolgahann zararlı olup olmadıklarını bilemiyorum ve bu durum beni düşündürüyor
|
merhaba
yaşadığım ilçede ormanlık alana benzer bakımsız terkedilmiş meyve bahçelerinin olduğu geniş bir bölge var. bu ağaçlık alana yaban domuzları geldi ve hızla çoğaldılar. çiftçilerimiz yaban domuzlarından rahatsız olmaya başladılar. ama gerek çiftçiler gerekse bölgemde ki avcılar domuzları bögeden uzaklaştıramadılar. son iki yıldır sokak köpeği dediğimiz başı boş köpekler yaban domuzlarını avlamaya başladılar ve sayıları hızla artan vahşi köpekler şimdi bizim can dostlarımız oldular. mademki ağaçları seviyorsunuz ormanlık alanı bir bütün ekosistem olarak sevmeyi düşünebilirsiniz. umarım köpeklerin sizin agaçlara da faydası olur. |
Alıntı:
|
Ağaçlandırma sahasındaki başıboş köpeklere karşı bugün Dazer 2 köpek kovucusundan aldım.Bu alet insanların duymadığı ama köpeklerin duyduğu bir ses yaratıyor ve böylece köpek ordan gidiyor sonuçta insana saldırma gibi bir durum olmuyor en iyi çözüm bu olsa gerek şimdilik. Kendimi korumak için almak mecburiyetinde kaldım.
|
Apartman dairesinde beslenen köpeğin kakasını yaptıktan sonra -tuvalet eğitimini tamamıyla almış olsa bile- gelip koltukların yatakların tepesinde oturması, yatması, gezinmesi çözülemeyecek problemlerden sanırım. Var mı bunun bir çözümü? Tuvalet kağıdı kullanmasını pek öğrenemiyorlarmış genelde.
|
Bizim zamanında bir kanişimiz vardı apartman dairesinde beslediğimiz. Kanişimiz dışarı pisledikden sonra evin kapısında ayaklarının silinmesi için beklerdi asla içeri ayakları silinmeden(yıkanmadan) evin içine girmezdi ayaklar temizlendikten sonra doruca banyoya gider orada poasunun yıkanmasını beklerdi asla ne otururdu nede başka bir yere giderdi.
Biz bebekten böyle alıştırmıştık. |
Benim Fındık'ım da eve girdikten sonra kazara tasmayı çözmüşsem masa altlarına kaçıyor hemen. Ve başlıyor tehdite:) Her gün hijyen için gerektiği kadar temizlenmesine rağmen şansını denemekten vaz geçmiyor. Su ile barışamadı. 2 aylıkken girdi yaşamımıza, 8 yaşında. Bizimle birlikte olmadan önce kötü birşeyler yaşamış olmalı.
|
Değerli dostlar; Bana bir arkadaşım ispanyol seter (Av köpeği) bir yavrucak hediye etti, henüz şu an da 5 aylık bakımı ve gelişmesi hakkında bilgisi olanlar bana yardım edebilir mi!...
Saygı ve sevgiler sunarım, |
En önemli konu aşıları. Peşinden iç ve dış parazitler için gerekli ilaçların yapılması gerekir. İç parazit için drontal plus hap ( 10 kg canlı ağırlık için 1 tablet) dış parazitler için frontline veya stronghold (10 kg canlı ağılrık için 1cc) uygulanacak. Aslında ilaç önermiyordum fakat, piayasada bir çok marka deri altına işleyen damla dolaşmaya başladı ve hiç bir faydaları olmuyor. Pire tasmaları, toz ilaçlar, spreyleri kullanmanızı tavsiye etmiyorum.
Seterler heycanlı ve hareketli hayvanlardır. Düzenli yürüyüşe ihtiyaç duyarlar. Bol oyun severler. Açık bir alanda tenis topuyla, frizbi ile yapacağınız oyunlar onu çok mutlu edecektir. Beslenmesi konusunda ise, artık köpeğiniz her şeyi yiyebilecek bir yaşta. Çiğ yumurta ve sade inek sütü vermeyin. Yumurtayı haşlayın, inek üsütünü yarı yarıya sulandırın. Diğer sütleri verebilirsiniz. Kuru mama ile beslemiyorsanız yemeğine illaki bir miktar sebze katın. Kuru mama ile besliyorsanız kaliteli bir mama kullanın. Hill's önerebilirim. Pahallı gibi dursada hem köpeğinizin sağlığı için hem sizin bütçeniz için en uygunudur. Yaza girerken yemeğini %10 azaltın, kışa girerken arttırın. Bulabiliyorsanız dana kaval kemiği, kuzu kol kemiği, bulamıyorsanız veterinelrde ve pet shoplarda satılan yapma kemiklerin en büyüğünden verin. Bu hem diş sağlığı için gerekli hem de diş değiştirmekte olduğu için kaşınınan dişleri ile sizin eşyalarınızı kemirmesini engeller. Tüy ve deri sağlığı için, düzenli fırçalayın ve günde yarım cc kadar balık yağı verin. Yaz aylarında balık yağını kesin. Ayrıca sarımsak tabletleride verebililirsiniz. Çok geniş bir konuda soru sorduğunuz için ilk aklıma gelenleri yazdım. Daha başka bir konu varsa, bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalışayım. İkiniz içinde mutlu ve uzun bir arkadaşlık dilerim.:) |
Selamlar biraz gec uye oldum ama dayanamadım girisimi yaptim. Kullandigim isim efe ve badem. Efe 3 yasinda bir Alman coban kopegi. Badem ise 4 yasinda bir sokak kedisi. Forum sayfalarini tek tek okudum. Katildigim ve katilmadigim cok konu var. Ancak bir heves ugruna eve alinan canlarin terkedildiklerinde nasil bir hale gelip perisan olduklarini gordum. Bu yuzden oncelikle bir hayvan dost edineceklerin cok iyi dusunmelerini tavsiye ederim. Ilk badem eve alindi duzen bir miktar degisti ev icinde. Fakat kediler tuvalet konusunda dogustan egitimliler sanki. Ancak kopekler farkli. Esim istanbulda baskalarinin kopegini severken dayanamayip bir alman cobani aldim esime. Fakat tuvalet egitiminde esime bir turlu soz geciremedim. Meslegim icabi kopeklerle fazla icli disli oldugumdan onlarin ihtiyaclarini biliyordum. Bu konuda sikinti ceken baska arkadaslara da yardimci olmustum. Esimede anlattigimda o da kabul etti ve efe wc egitimini aldi. Yolu cok basit aslinda kapali balkonu olan arkadaslar balkon zeminine gazete sersinler. Kopek dogasi geregi yasam yerine wc yamaz ancak protesto amacli haric :) belli bir sure sonra belli saattlerde wc icin disari cikarsinlar dostlarini ben yaptim basarili oldum. Su an Bodrumdayim evin bahcesine bile wc yapmaz efecigim
|
Mama konusunda yazı yazan arkadaslarin goruslerine katilmakla birlikte eklemek istedigim birkac nokta olacak musaadenizle. Yavru kopegin beslenme rejimi ile yetiskin kopegin beslenme rejimi arasinda buyuk farkliliklar var. Alacaginiz mama yavru icinse mutlaka kalitesi kanitlanmis bir mama olmali. sizin ev ortaminda hazirlayacaginiz mamalar yavru icin ya zararli olacaktir ya da yetersiz. Bu yuzden masrafli olsada hic olmazsa ilk yilini gecirirken can dostunuza bu iyiligi yapin. Ben marka vermeyecegim ama 18 aylik olana kadar kalite mama yedirdim efeye. Fakat kemik iligi hasladım dalak hasladim yani takviye de yaptim. Sonuc mu kotuuu cunki efe urtiker olduuu. karın bolgesi kizardi ve bayagi ugrastirdi bizi. Bu yuzden kalite mama verirken takviye yapmayin benim gibi. Bu konuda bilgiler buldugum halde bu hatayi yaptim ama siz yapmayin.
|
yardım edermisiniz
köpeğim 11 aylık golden iki gün önce yemek yememeye başladı ,suda içmiyor üstelik.kusma da başladı.veteriner üşütmüş dedi ve iğne yaptı.tam iki gün hiç birşey yemedi.ben korkuyorum halsiz yatıyor ölece.acaba bu yemek yememesi yarında devam ederse birşey olur mu ?yardım ederseniz çok sevinirim
|
Geçmiş olsun shgiptare, veterineriniz dediği gibi üşütme ise yemeye başlayacaktır. Dayanıyorlar , endişelenmeyin. Reddedemeyeceği şeyler deneyin, kırmızı et gibi.
|
Bizim 1,5 yaşında kangal kurt kırması köpeğimiz efe'nin aşırı tüyleri dökülüyor. her gün düzenli fırçalanıyor, aşılarının hepsi tam. Hazır mama, kemik suyu ve tavuk eti ile besleniyor. tüy dökmesinin azalmasına bir çare bulamadık. Acaba bize bu konu da yardımcı olabilirmisiniz?
|
Alıntı:
veterinerde bir hafta bile dayanır dedi yememezliğe.halsiz yatıyor ölece.ama akşam bende çok korkmuştum burayı bulunca hemen yazmak istedim.teşekkürler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025