agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)

Beğeni Düzeni1165Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-12-2012, 13:06   #181
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ben fakir Mesajı Göster
Sevgili Suz-i dilara,

Bu dünyada da Öteki dünyada da en aziz köşeler sizin olsun.
amin

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2012, 13:31   #182
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Bnlar eski fotoğraflar fakat yeni dostlar yine bahçem de. 3-4 kedi, 4-5 köpek. Sayılarını net yazamıyorum. Zira bunlar sokak hayvanı olduğunad sayılar değişebiliyor, kendileri değişebiliyor. Anlayacağınız doğa kanunu geçerli. Fakat genellikle dost olarak yaşamayı beceriyorlar.

Name:  Kapı önükediler.jpg
Views: 558
Size:  8.5 KB

Name:  Bahçe-kedi-köpek.jpg
Views: 773
Size:  18.4 KB

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2012, 14:03   #183
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Merhaba arkadaslar,
Hep harabe olmayalim biraz da sevinelim diye guzel haberi vereyim dedim.2 tane kopek kaybolmustu hatirlarsiniz,digeri de kanser olmustu .Kanser olan arkadas sokakta buyudugunden bahceye pek alisamamisti ama artik kapinin onunde bekliyor iceriye girmek istiyor,artik o da ailemizin bir parcasi evini sahiplendi.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 00:22   #184
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Pazar günü Belgrad Ormanlarında idim. Gördüğüm bu güzeli önce bir destek ile yanına giderek kendisine sokulmayı tercih ettim.

Name:  o1.jpg
Views: 479
Size:  15.9 KB

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 00:25   #185
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Daha sonra bakıştık başbaşa kalabileceğimizi anladım.

Name:  orm2.jpg
Views: 567
Size:  13.5 KB

Eski 29-01-2013, 00:29   #186
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Destek veren arkadaşa teşekkür edip, tamam gidebilirsiniz dedim. Kaldık bir müddet başbaşa.
İnanmazsınız tamam artık gideyim dedim önüme geçti başını uzatıyor sev beni diyor. Sonra tekrar içeri girdim kendisine yiyebileceği birkaç şeyi seçip götürdüm yedi ve sonra kendiliğinden gitti. Çok güzeldi.

Name:  orm4.jpg
Views: 471
Size:  7.9 KB

Eski 29-01-2013, 02:58   #187
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Beğeniler için teşekkür ediyorum. Benim saz ekibim genelde diz kapaklarıma kadar geliyor, dikkatinizi çekmiştir mutlaka, bu sevimli nerede ise belimde. İstese bir hamlede beni parçalayabilir, fakat o kadar da sessiz ve sakin bir sevimli. Kangal. İnşallah tekrar görürüm kendisini.

Eski 29-01-2013, 03:39   #188
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Bir sokak köpeğine göre oldukça büyük evet, Kangal ile ilgili bir belgesel izledim geçenlerde, o yüzden eklediğiniz resmi hemen incelemeye aldım - belgesele göre 2 ayrı türü varmış. Hayret nasıl başıboş bırakmışlar onu, genelde özel bir tür diye ayrı değerli halbuki. Doyurmak, sevmek ne güzel ve sevap

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 03:45   #189
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Başı boş bırakılmazmıymış sevgili Cymbelina. Aslında bir tasması ya da tasmaya benzer birşey vardı boğazında. Çok sakin bir hayvandı. Ve inanol resmen sev beni dedi ısrarla. Tabi önce korkmadım değil, ama öyle yanım sıra yürüyüp de önüme geçip kafasını uzatınca sevmeden de edemedim.

Eski 29-01-2013, 03:58   #190
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Tamam, ben yanlış anlamışım)) Ben sahipsiz sandım, o yüzden başıboş dedim. Yoksa Kangal dost canlısıymış, başıboş gezse de saldırgan olacağını sanmıyorum. Ben uzman değilim elbette ama bildiğim Pitbull gibi saldırgan ve yasaklı türlerden değil. Kangal çok değerli ve olumlu özelliklerinden dolayı talep gören bir ırk, o yüzden pahalıya satılıyor diye biliyorum.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 04:02   #191
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili Cymbelina ben de yanına yaklaşırken, sahipli mi, sahipsiz mi bilmiyordum. Ve hâlâ da bilmiyorum. Ve ayrıca dost canlısı, başıboş gezse de saldırgan değilmiş onu da bilmiyordum. Sadece büyük olduğunu ve öyle sakin görüşünü karşısında hoşuma gidip yaklaşmak istedim. Aslında uzaklaşayım derken de beni takip etmesinden korkmadım da değil. Ama sonuçta iyi ayrıldık. Ben onu sevdim, o bana kendini sevdirdi az biraz da olsa karnı doydu. Vee gittii.

Eski 30-01-2013, 02:01   #192
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Daha sonra bakıştık başbaşa kalabileceğimizi anladım.

Eklenti 365445

Ne güzel bir görüntü..
Fotoğraf boyutu bir parça daha büyük olsaymış, gözlerinizden taşan merhamet ve sevgiyi görebilecekmişiz.. )

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2013, 02:08   #193
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Teşekkürler sevgili Sudenur; onu tekrar görebilmeyi çok istiyorum. Bakalım kısmet inşallah!..
Evet maalesef fotoğraf boyutları (pek de anlamam zira) arkadaşın makinesinden çekildi. Ben de bilemediğim için olsun yine de bu güzeli sevenler ile paylaşayım istedim.

Eski 01-02-2013, 16:04   #194
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Sokak köpeği sözünü Sn. agozce' in Köpek Arıyorum... başlığında eklediği bir yazıda geçtiği gibi, orada altı çizilen ve belirtilen anlamlarda yani değersiz kılma amaçlı olarak kullanmadığımdan, sokakta yaşayan ve sahipsiz olan bu canlılardan başka nasıl söz edebilirim ki diye düşünüyorum. Bahsi geçen başlık yerine bu başlıkta düşüncemi dile getirmeyi daha uygun buldum.

Sokakları kendilerine mecburen yaşam alanı edinen bu canlıların sıfatı da elbette ki sokak kedisi veya köpeği olacaktır, bundan daha doğal ne olabilir?

Bazı insanlara köpeklerinden bahsederken köpek, köpeğiniz diyerek konuştuğunuzda, köpek demeyelim onun adı ...., ya da o benim oğlum, kızım gibi size bir nevi tepki gösterebiliyorlar. Buna da şaşırıp kalıyorum, benim hayvanlara karşı kalbimden, düşüncemden geçenlerin, onlara yaklaşımımın, hayatımdaki yerinin ne olduğunu bilmeden bu niyet okuyuculuğu tarzındaki davranışlara da hiç tahammülüm olmuyor maalesef.

Bunlara takılmak, üzerinde ısrarla durmak bana göre onlara gösterceğimiz yardım, ilgi ve alakadan daha önce gelmiyor.

Köpeğe köpek, kediye kedi, sokak köpeğine hayatını sokakta geçirmek zorunda kaldığı için sokak köpeği diyorum. Cins olsa ne olur ki, eğer ki önünde onu da bekleyen, sokakta geçirmesi gereken bir ömrü var ise.

Sokak köpeği tanımı benim için bir yok sayarak görmezden gelme, ya da belirli bir canlı türünü belirleme için kullanılan bir tabir olamaz o halde.

Sadece kendi kaderine terk edilmişliğinin tanımı olabilir.

O halde cins köpek peşinde koşanlara, ille de cins olmalı mantalitesine sahip kimselere sesleniyorum, sokakta soğuk, sıcak her türlü iklim koşulunda, insan faktörüne rağmen yaşamaya çalışan, avlanma gibi bir yeteneği ve olasılığı da olmayan köpekler yanı başınızda yaşarken eğer uluyorsa, havlıyorsa bu hayvan acaba aç mı, tok mu? Yaralı mı, hasta mı? Bir şey mi anlatmaya çalışıyor demeden yüksek volümden seslendirdiğiniz bir 'hoşt' sözüyle akabinde söylediğiniz sözler hatta arka arkaya fırlattığınız taş ve sopa yetmediği gibi bu zulmü uyguladıktan sonra parkta ya da rastladığınız başka bir yerde hiç farketmez, bir sahiplenenin tasmasını tuttuğu size göre ayrıcalıklı olan, belki de asil olarak nitelendirdiğiniz şık ve fiyakalı görünen bir başka köpeğin başını nasıl okşayabiliyor, sevebiliyorsunuz? Yetmiyormuş gibi çocuklarınıza da bu davranışı aşılıyor, öğretiyorsunuz. Sokak köpeğine taş atarak kovalarken sizin aslında istediğiniz, bir canlıyı olduğu gibi sevebilmek değil, kendinize oyuncak edebileceğiniz, egonuzu üzerinde deneyebileceğiniz bir canlıyı yönetmek, güç gösterinizi başkalarına ispat etmek, dışarıya vermek istediğiniz bir mesaj, etiketten başka bir şey değil.

Köpek köpektir, kedi de kedi. Sevecekseniz hepsini sevin. Sokağını, cinsini, asaletini boşverin de asıl siz ne kadar asilsiniz, elinizi onlara karşılıksız uzatabiliyor musunuz bana ondan söz edin...

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2013, 16:25   #195
Ağaç Dostu

adacık's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2011
Sayın kelebek çalısı sizi yürekten alkışlıyorum.

YeniGine beğendi.
adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2013, 16:37   #196
Ağaç Dostu

Teşekkür ediyorum Sn. adacık, Sn. agozce' nin eklediği yazıda da aslında anlatılmak istenen bu tip bir ayrımcılığı yapanların düştüğü yanlış. Sokakta yaşayan köpeklerin belki de yok edilmesi gereken bir tür olması gerektiğine inanların da bizimle birlikte aynı toplumda yaşadığını bildiğimden bunları yazdım.

Cins olarak adlandırdıkları köpekleri ile yaşayan ama sokakta yaşayan köpeklerden nefret eden bir sürü insan tanıyorum. Ayrım yapmadan tümünü seven, kendi evindeki köpekten esirgemediği sevgi ve ilgiyi sokakta yaşayan hayvandan esirgemeyenleri de tanıyorum elbette.

Sonra düşünüyorum kendi kendime, bu hayvanlarda cins kavramına çok önem veren bu insanlara dair ve onlara sormak istiyorum, pardon? Sizin cinsiniz nedir acaba?

Eski 01-02-2013, 16:41   #197
Ağaç Dostu

adacık's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2011
dünyanın parasını verip evdeki köpeğini ileri eğitmlere gönderen ( nerede ise amuda kalk gibi eğitimleri kast ediyorum), bilmem nereden ithal mamalarla besleyip sokağını paylaş-madığı-tığı köpeği pis gereksiz diye nitelendiren kişiler maalesef var.

adacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2013, 17:00   #198
Ağaç Dostu

Kesinlikle katılıyorum. Bu durumda sokak köpeklerinin bu insanların eline mahkum olarak yaşayan köpeklere kıyasla daha özel bir ruha, karakter ve özgürlüğe sahip olduğuna dahi inanıyorum.

Benim geçmişte ve de bugün yaşadığım sokakta bakımını yapmaya çalıştığım sokak köpekleri bir çok sahipli köpekten çok daha mutlu yaşamaktalar. Ya da şöyle söyleyeyim sevginin ne olduğunu gayet iyi biliyor ve anlıyorlar. Kesinlikle daha zekiler, ve kabiliyetliler. Çünkü doğal olarak insanla olan ilişkileri insanın ona lutfettiği kadar değil, onların insana ne kadar yaklaşmak istediklerine karar verdikleri kadar. Kendilerine ait bir dünyaları var ve yaklaşımınız ne ise size öyle yaklaşıyorlar.

Kendilerine bağırarak kötü muamele yapanı unutmuyorlar, onlara karşı gergin olurken tam aksine tatlı bir sesle onlarla konuşan, bakım yaparak, yedirmesi, içirmesi, yakından sevmesi de önemli değil, sevgisini hissettikleri kişilere karşı ise nötr davranıyorlar.

Havlayan hayvana tatlı konuşarak onu sakinleştirmek yerine bir nevi karşı havlama yaparak yani bağırıp, çağırarak tepki koyanlar bu hayvanlar saldırgan diyebiliyor. Oysa, neden bazılarımıza havlamıyor, sadece size havlıyor hiç düşünebiliyor musunuz demek istesem de bu tip insanların algılarını açmak için uzun uzun çalışmak gerekiyor bence.

Köpek kavgası yüzünden işlenen cinayetleri televizyonda izledikçe bir gün bu cehalette birinin ya köpeğe ya da hayvan severe karşı göstermekten çekinmeyeceği bu şiddete maruz kalmak ya da şahit olmaktan korkuyorum.

Sokak hayvanlarının yaşadıklarını düşündükçe insanlığımdan utanır hale geliyorum.

Eski 02-02-2013, 02:02   #199
Ağaç Dostu

Muhsin Hanif's Avatar

Giriş Tarihi: 02-06-2012
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Kesinlikle katılıyorum. Bu durumda sokak köpeklerinin bu insanların eline mahkum olarak yaşayan köpeklere kıyasla daha özel bir ruha, karakter ve özgürlüğe sahip olduğuna dahi inanıyorum.

Benim geçmişte ve de bugün yaşadığım sokakta bakımını yapmaya çalıştığım sokak köpekleri bir çok sahipli köpekten çok daha mutlu yaşamaktalar. Ya da şöyle söyleyeyim sevginin ne olduğunu gayet iyi biliyor ve anlıyorlar. Kesinlikle daha zekiler, ve kabiliyetliler. Çünkü doğal olarak insanla olan ilişkileri insanın ona lutfettiği kadar değil, onların insana ne kadar yaklaşmak istediklerine karar verdikleri kadar. Kendilerine ait bir dünyaları var ve yaklaşımınız ne ise size öyle yaklaşıyorlar.

Kendilerine bağırarak kötü muamele yapanı unutmuyorlar, onlara karşı gergin olurken tam aksine tatlı bir sesle onlarla konuşan, bakım yaparak, yedirmesi, içirmesi, yakından sevmesi de önemli değil, sevgisini hissettikleri kişilere karşı ise nötr davranıyorlar.

Havlayan hayvana tatlı konuşarak onu sakinleştirmek yerine bir nevi karşı havlama yaparak yani bağırıp, çağırarak tepki koyanlar bu hayvanlar saldırgan diyebiliyor. Oysa, neden bazılarımıza havlamıyor, sadece size havlıyor hiç düşünebiliyor musunuz demek istesem de bu tip insanların algılarını açmak için uzun uzun çalışmak gerekiyor bence.

Köpek kavgası yüzünden işlenen cinayetleri televizyonda izledikçe bir gün bu cehalette birinin ya köpeğe ya da hayvan severe karşı göstermekten çekinmeyeceği bu şiddete maruz kalmak ya da şahit olmaktan korkuyorum.

Sokak hayvanlarının yaşadıklarını düşündükçe insanlığımdan utanır hale geliyorum.

Tam ben de sokak köpeklerinin (ya da serbest yaşayan köpekler) , daha sevimli olduğunu, yüzlerinde çok daha anlamlı ifadeler olduğunu yazacaktım, yazınızda çok güzel ifade etmişsiniz.

Sizin de anlattığınız gibi yaşam mücadelesi onları daha akıllı, kabiliyetli olmalarını gerektiriyor.
Aynı zamanda çektikleri çileler de onları ağırbaşlı, bilinçli yapıyor sanırım.
Onların yüzündeki sıcak, samimi ifadeyi evde, bahçede özel bakımlı köpeklerde çok fazla göremiyorum.

Yıllar önce çalıştığım yerin müdürünün çiftliğine gitmiştim. Biraz hobi biraz ticari amaçlı köpek yetiştiriyordu.
Çiftliğin korumasını üstlenen kangalın yanındaki köpek hemen dikkatimi çekti.
O da kangalla beraber koruma işini üstlenmiş; arazi geniş, gündüz beraber gezen ikili geceye ayrılıp, olağanüstü bir durumda birbirlerine haber veriyorlarmış.

İnanılmaz sevimli bir hali vardı. Tanışmak için hemen yanına gittiğimde gördüğüm gözleri hala unutamam. Bir insanın gözlerine bu kadar benzeyen, bu kadar anlamlı gözler hala daha hiç bir köpekte görmedim.

İsmini dost koymuşlar, bir gün öyle çıkagelmiş, kendini kabul ettirip çiftlikte işe başlamış. Kahya, dere köpeği bunlar diyordu.

Muhsin Hanif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2013, 02:36   #200
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Ben artık onlara köpek bile diyemiyorum. Saz ekibim. Saz ekibimi tanıyana kadar kızdığım, sinirlendiğim dönemlerde genellikle kızdığım, sinirlendiğim kişilere alışıla gelmiş köpekler deyiverirdim. Ama sonra sonra gördükçe, yaşadıkça ve özellikle saz ekibimi tanıdıktan sonra kendi kendime dedim 'Bunlara hakaret.' Ondan sonra başladım kızıp, sinirlendiğim kişilere 'Şerefsizler' demeye. Ve çok da yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum.
Çevremde 3-5 kişide evlerinde, bahçelerinde besledikleri köpekleri var. Takıyorlar tasmalarını boyunlarına haydi ihtiyaç giderme, haydi gezme, turlama.
Ama benim saz ekibim ben dışarı çıkıp da bir yere gidecek isem hepsi tin tin yanım sıra yürüyorlar. Ben nerede onlar orada. Gece, gündüz farketmiyor. Yeter ki dışarı çıkayım bir öksüreyim hemen yanımdalar. Çok da büyük bir keyf alıyorum bu durumdan.
Evlerde baktıkları, tasma ile dolaştırdıkları köpekleri bakıyorum yeri geliyor tasmayı ve doğal olarak tasmanın ucundaki köpeklerini zaptetmekte zorlanıyorlar. Ama benim canlar süperler onlara güveniyorum hep yanım sıra yürüyorlar, ben duruyor isem hemen yanımda duruyor ve oldukları yere yatıyorlar beni bekliyorlar. Ne bir eğitim, ne bir öğreti. İçgüdüleri kuvvetli. Beni tanıyorlar, beni seviyorlar. Ben de onları çok seviyorum.
Geçenlerde bir tanesinin ayağına birşey olmuş hemen komşunun çocuklarından birisi kapımı çaldı 'Sema teyze Kestanenin ayağı kanıyor, koş' dedi. Yanına gittiğimde ayağını bir tek bana gösterdi. Az biraz iki parmak arası yırtılmış. Hemen tentürdiyot, oksijen artık ne buldum ise sürüverdim. Ve yine gurur duydum Kestane ile benden başkasına mümkün değil ayağını göstermezdi. O kadar akıllılar, o kadar sevimliler, o kadar güzeller k... Çok seviyorum onları, tabi onlar da beni. E bu da bana yetiyor.

Eski 02-02-2013, 03:19   #201
Ağaç Dostu

jeozuu's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2011
Galeri: 1
Merhaba, hepinize çok ama çok teşekkür ederim hem düşünceleriniz hem de hayvanlara yaptığınız iyilikler için. Geçen sene kapımıza bir köpek geldi, yavru bir köpek, o kadar kötü bir durumdaydıki ileri derecede uyuz olmuştu. Kim görse yaşamaz bu dedi. Annemle gidip uyuz ilacı aldık, her tarafını bir güzel ilaçla ovaladım. Hayvan 1 günde toparlanmaya başladı. Kartondan ve eski giysilerden bir yuva yaptık ona. Bir kaç hafta sonra iyileşti ve kendi kendine gitti bahçeden. Ona bakıyoruz diye bazı akrabalarımız bile tuhaf gözlerle baktı bize. Halbuki muhtaç olana bakmak hissedilen en güzel duyguları yaşatıyor insana.
Yine 4-5 sene evvel mahallede çocukların işkence ettiği bir yavruyu annem alıp bahçeye getirmişti, adını da Rıfkı koymuştu. Varolan hayvan nüfusumuz çok kalabalık olduğu için bir süre sonra sahiplendirmek istedik, annem bir kaç kişiye haber verdi köpek isteyen bakabilecek kişiler gelsin diye. Resmen bir işe alım süreci gibi işveren edasıyla ince eledi sık dokudu. Gelenlerden gözünün tuttuğu bir beye "aileni de getir, onlarla da konuşacağım, sonradan sokağa atılmasını istemiyorum" dedi. Ailenin tüm üyelerinin çok istekli ve iyi insanlar olduğunu görünce de verdi Rıfkıyı.
Bunun gibi daha bir sürü hikayemiz var...
Tokat'daki evimizin bahçesi tüm hayvanlara açıktır. Şimdiye kadar 100den fazla kediye bir çok da köpeğe elimizden gelen yardımı yaptık hala da yapmaya devam ediyoruz. Severek ve içimizden gelerek...
Uyuzunu tedavi ettiğimiz köpeğin ilk geldiği zamanki hali;

Eklenen Resimler

jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2013, 23:47   #202
Ağaç Dostu

Sokağımızda baktığımız canların gözleri onlar daha bebekken kapının altından bahçeyi tarardı.

Name:  puppies.jpg
Views: 442
Size:  27.7 KB

Kapının altından bakarak mama saatlerini beklerlerdi.

Bunlar geçen sene mart ayından kareler.

Name:  curious.jpg
Views: 434
Size:  14.2 KB

Eski 10-02-2013, 00:15   #203
Ağaç Dostu

Bebekken daha savunmasız ve korunmaya muhtaç gibi dursalar da artık onlar için daha fazla endişeleniyorum. Çünkü bebek olarak onları sevimli bulan insanlar, büyüdüklerinde onları sevimsiz birer varlık olarak görüyorlar.

Hayvanlarla ilgili yasa tasarısı burada meclisten yaklaşık bir ay önce geçti ve oldukça sevimsiz olan bence bu yasa. Cumhurbaşkanı onayladı mı haberim yok ama sessizce onaylanarak yürürlüğe konulmuş da olabilir.

Belediyelere yetki veren bu yasa tasarısı ile sokaklardaki sahipsiz hayvanlar toplanarak belirli bir süre içinde barınakta sahiplendirilemez ise basında geçtiği kadarıyla kullanılan kelime tam olarak şu ''ötenazi'' yapılarak uyutulacak.

Bu nasıl bir tabirse anlamak mümkün değil. Ötenazi kavramı zaten insanlar için geçerli bir kavram ve insanın kendi rızası ile gerçekleştirilebilecek, bildiğim kadarıyla İsviçre' de geçerli olan bir uygulama.

Hayvanın yaşam hakkını elinden almanın adı katletmektir. Ötenazi değil.

Ben kendi sokağımdaki bu canlara, kedi ve köpeklere kendi imkanlarım dahilinde sonuna kadar sahip çıkacağım.

İkinci fotoğraftaki Topik, arka ayağı altı aylık kadarken yerinden çıkmıştı ve sallanıyordu, daha önce anlatmıştım. Şimdi çok iyi ve rüzgar gibi koşabiliyor.

Kontes dört yaşını doldurdu. Kısırlaştırılmış ve oldukça uysal. Ona insana yaklaştığı için tasma taktım ama diğerleri fazla yaklaşmamayı tercih ediyorlar.

Bilmiyorum, belki de insanlara fazla yaklaşmamaları onlar için daha hayırlı olur...

Name:  Kara.JPG
Views: 1119
Size:  49.1 KB

Name:  Topik.jpg
Views: 465
Size:  38.9 KB

Name:  Efe.jpg
Views: 444
Size:  17.2 KB

Name:  Teddy.jpg
Views: 451
Size:  47.3 KB

Name:  Kontes.jpg
Views: 899
Size:  42.8 KB

Eski 20-02-2013, 14:41   #204
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2013
Bu çok duyarli yaklaşimınızdan dolayi sizi kutlarim. Keşke o masum dostlarımiz için daha fazlasını yapabilsek

ÇeşmeGarden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2013, 15:15   #205
/

Giriş Tarihi: 17-01-2013
Sn kelebek çalısı,yüreğinize sağlık.Allah ne muradınız varsa versin.Ne diyim dediğiniz gibi tüm insanlar için söylemiyorum ama hayvanlar konusunda çok acımasız davrananlar var.Herkes sevmek zorunda değil ama sadece biraz vicdan ve merhamet.Sevgi ve Saygılar...

gülenyüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 17:34   #206
/

Arkadaşlar merhaba size geçen seneden yaşana bir olayı anlatmak istiyorum.Aşağıda resmini yayınladığım köpek geçen sene bizim mahalleye uğrayıp dışarıya bıraktığımız yemeklerden yiyordu.Gün geçtikçe iki hafta sonra ,tuvaletini (dişi köpek) yaptığı yer dışarı çıkmış olarak geldi.Tam anlatamıyorum.Bir veteriner çağırdık o anlayamadı. Sonra eşim bizi benim kızları götürdüğüm özel veteriner kliniğine götürdü.Doktorlar muayene etti ki söyledikleri şey karşısında benim kafamdan kaynar sular döküldü.Her tarafım uyuşmuştu.İsmini Naz koyduğumuz dünyalar tatlısı kızımız rahim kanseri ve gebeymiş ve doğurmak üzereymiş.Doktorlar 1.200 tl masraf tutacağını söylediler.Hemen sezeryana alacaklarını ardından 5 kez kemoterapi yapacaklarını söylediler.Yalvar yakar 500 TL ye indirler. Allah onlardan da razı olsun.Tuttukları altın olsun.Hemen operasyona aldılar.Naz ın 10 tane yavrusu oldu.

Eklenen Resimler

Eski 01-03-2013, 17:42   #207
/

Naz ın fotoğrafını bulamadım şimdi.Çekip yüklerim.Naz kangal çıktı.Büyük ihtimal biri(sahibi) Naz ı çiftleştirip hayvan rahatsızlanınca dışarı bıraktı.Veteriner erkekten geçtiğini söyledi.Yukarıdaki yavrular Naz ın yavruları ...Naz ın 10 yavrusu olmuştu.Yavrularını beslemesi için Naz a kemoterapi ye başlamadılar.10 gün sonra yavrular biraz toparlayınca kemoterapiye başladılar.Naz ın üzerinde tüy tamına bir şey kalmadı.Zayıfladı.Ama yavrularım diye deliriyordu. Neyse bana da fenalık geldi tekrar aynı şeyleri yaşıyorum.Yavrular 6 haftalık olduğunda Naz ın kemoterapisi bittiğinde Naz ve yavruları benim bahçeye getirdik.Aramadığımız yer danışmadığımız kimse kalmadı.Ya dışarıda kalacaklardı, ya köpek barınaklarına gideceklerdi, **** bizim bahçede.

Eski 01-03-2013, 17:49   #208
/

Köpek barınaklarında ölümcül virüs olduğunu ve yavrular küçük olduğu için hemen ölme ihtimallerinin olduğunu söylediler.Her barınak aynı mı bilmiyorum.Daha doğrusu buradan suçlama yapmayayım ama siz doğruları anlayın işte ben buradan söylemeyeyim.Neyse 3 gün sadece 3 gün yan da oturan şahıslar komşu diyemiyorum olay çıkardılar.Biz burada istemeyiz diye zaten yer bulunana kadar misafirlerdi.Karşı komşun kendisi sağlıkçı tüm mahallenin kedilerine bakıyor.Naz ı kendi bahçesine yer yaptı ve aldı. Yavruları da sahiplendirdik.Naz şimdi çok iyi sağlıklı.Aradan bir yıl geçti.Her gün sabah akşam benim kilerle beraber tuvalete çıkıyor,geziyor.Komşum daha doğrusu ablam diyim Naz ı tutmaya gücü yetmediğinden gez diremiyor.

Eski 01-03-2013, 17:52   #209
/

Başınızı ağrıttıysam kusura bakmayın.Başımdan böyle bir olay geçti.Elimden geldiği kadar tüm hayvanlara onları yalnız olmadıklarını onları da seven birileri olduğunu hatırlatıyorum.Lütfen rica ediyorum eminim ki sizler de benim gibisiniz ama,bizim gibi olmayanlar için sizde bir hatırlatma yapın.Bir kap su bir kap yemek.Herkese teşekkürler.Saygılar....

Eski 01-03-2013, 21:42   #210
/

Arkadaşlar dostlar en çok sevindiğim yalnız değiliz.Hepimiz birbirimize destek olmaya çalışıyoruz.Bir de yalnız olsak bizi bu Ülkede yaşatmazlar hayvan sevenler olarak.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025