![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
10 gün oldu yeni evine geleli, ilk günlerde biraz huysuzlaştı kısa sürede evine alıştı. Teras da güvercinler ona arkadaşlık yaptığından yalnızlık çekmedi, akşama kadar çatıdan yere konan güvercinleri kovalıyor. Gündüzleri çok yorulduğundan hava kararınca bir köşeye çekilip uykuya yatıyor. Torunum melis, çiçek kız diye seviyor, adını çiçek kız koyduk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Bunlar da benim torunlarımdan ikisi. İlki hepsine kök söktüren kızım, alttaki ise dünyayı umursamayan oğluşumuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
Sn furkan, benm çiçek kızla senin torunların arasında yüz hatlarında farklı oldugunu gördüm senin rottweiler daha siyah. Ben gezitiye çıkartdıgımda macarmı diye soruyorlar, yüz hatlarından macar olup olmadıgı belli olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Cihan abicim Rottweiler ırkı 2'ye ayrılıyor Alman ve Macar diye. Macarların burnu küt ve kafaları yuvarlak oluyor Almanların ise vücutları daha geniş oluyor. Yavrular fotoğrafta 47 günlük. Normal yavruya göre biraz gelişkin oldular 5 kardeş büyüdükleri için daha şanslı oldular. Renk olarak pek fark olmaz ikisi arasında tamamen gördüğü güneşle alakalı. Bizimkiler pek güneş görmedi. Halk arasında, petshoplarda Alman olsun Macar olsun hepsinin satışı koca kafalı Macar diyerek daha çok ilgi çekmek olduğu için hafızamıza yerleşmiş bir terimdendir Macar mı diye sormaları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Her canlının yavrusu güzel oluyor mutlaka ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Yavrular güzellik ötesi. 4'ünü verdik diğerini de bu hafta sonu vereceğiz yeni sahibine. Verirken içimiz burkuluyor. Hele annesinin arkalarından bakışı hala gözümün önünden gitmiyor. Götürmeyin yavrumu dercesine baktı resmen. Son kalan yavru hepimizin gözdesi. Onu vermeye kıyamadık ama mecburuz. Bakışlarıyla insanı dövecek gibi sert bakıyor, çok hırçın. Aynı annesinin yavruluğunu hatırlatıyor bize. Ama kızım anne olunca sakinleşti, ağır başlı bir anne oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Teşekürler furkan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-12-2010
|
Belki yavru seçmede işinize yarayabilir. Rottweiler için yavru karakter testi. Buradan dosyayı yükleyemiyorum isteyene gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-11-2009
|
bizde istiyoruz bir tane erkek rot. ama yavru sahipleri 750 tl den ağzını açıyor daha bunun aşısı var bilmem nesi var. yani sahiplendirmeden niye kaçınıyor bu insanlar anlamıyorum. hadi hepsi ellerinde kalsa yavruların ne yaparlar çok merak ediyorum. bize sahiplendirme şeklinde verecek olan varsa alabiliriz şehir farketmez biz geliriz hemde gezmiş oluruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Bende büyütmek istiyorum ama işin için para girdiği için bir canlıyı para vererek almak hoşuma gitmiyor. Aslında sahiplerini de anlıyorum ama biraz da parayı çok istiyorlar, sembolik olarak masrflar karşılanabilir bence |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2011
|
Çifliğime herkezi beklerim www.rottweiller.org |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Sn mavi ay, rottweiller'in burun yapıları neden farklı oluyor . Örnek olarak benim eklediğim yavru rodvaydırın burun yapısı sanin avatar resimde'ki rodvaydırın farklı. Burnu küt olanlar alman ırkının özelliğinimi taşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Sayın Serkan Hoca VE Marjinal menekşe [B]''Bende büyütmek istiyorum ama işin için para girdiği için bir canlıyı para vererek almak hoşuma gitmiyor. Aslında sahiplerini de anlıyorum ama biraz da parayı çok istiyorlar, sembolik olarak masrflar karşılanabilir bence'' ''bizde istiyoruz bir tane erkek rot. ama yavru sahipleri 750 tl den ağzını açıyor daha bunun aşısı var bilmem nesi var. yani sahiplendirmeden niye kaçınıyor bu insanlar anlamıyorum. hadi hepsi ellerinde kalsa yavruların ne yaparlar çok merak ediyorum. bize sahiplendirme şeklinde verecek olan varsa alabiliriz şehir farketmez biz geliriz hemde gezmiş oluruz'' Sahibinden com da evcil hayvanlarını bedelsiz ya da cok cüzi ücretlerle yeniden sahiplendirmek isteyen Rot sahipleri var kendileri ile temasa geçebilirsiniz. Sevgiyle Kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Sayın Ensar Bey Sahibinden com da baktım hatta bir kaç tanesi aradım gönüllü sahiplendirme yazmalarına rağmen fiyat istenince artık bakmaktan vazgeçtim. Hayvan sahiplerine soruyorum aşı mama vb diyorsunuzda bir yavruya ne kadar masraf yapılıyor. Aşı ücreti ne kadar 750 TL mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaçsever
|
Rottweiler alman ırkıdır sivas kangalın nasıl amerikan yunanı olmazsa rottweilerin da macarı filan olmaz. Bu çeşitlemelerin sebebi şudur rottweiler 80 li yılların sonunda türkiyeye giriş yapmıştır o yıllarda türkiyeye giriş yapan rottweiler sayısı az olduğu ve çiftleştirecek eş bulunamadığı için uzun yıllar bu köpekler dobermanlar ile çiftleştirilmiştir. bu çiftleşemeler sonucu doğan yavrular rott un tam özelliklerini taşımadığı için uzun burun gibi.. bu alman değil macar rott u ondan başka diyerek insanlara satılmıştır. Rottweiler küt burunlu ve tıknaz bir hayvandır yok 90 kilo yok şukadar uzun kangal kadar boyu var denilen rottlar ne yazıkki safkan değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Sn mavi ay, verdiğin bilgiler için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
Rottweiler, çiçek kızımız 7 aylık oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() Düzenleyen Mavi_ay : 18-08-2011 saat 00:42 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaçsever
|
Sn Furkan_yıldız ADRK nın Türkiye de ki 3 yetkili veterinerl hekiminden biriyim Almanya ve Türkiye de 2 Rottweiler çiftliğim var Türkiye de secereler benim kanalımla alınır köpek bana gelir ben onaylarım izmir e yolun düşerse buyur gel beklerim Rottürk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Çok güzel bir köpek Rottweiler ama evde olmuyor malesef 1 hafta kadar bir yavru ağırlamak zorunda kalmıştım evimde bacaklarımı delik deşik etmişti maymun şey ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Sn Mavi ay, amarikan secereli Rottweiler ile bilgilerini bizimle paylaşırmısın. Komşuda erkek amarikam secereli oldugunu söylediği Rottweiler var zamanı geldiğinde benim dişi Rottweiler'den yavru almak istiyorum. Düzenleyen cihan_as : 26-06-2011 saat 12:26 Neden: Harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaçsever
|
Amerikan rottweilerlerin gentik yapısında kusurlar bulunduğu için kızıl renkte doğum oranı çok yüksektir. Kızıl rottlar doğuştan kalp hastasıdırlar üretilmeleri ve satılmaları avrupa ülkeleri ve amerikada kesinlikle yasaktır kızıl doğan yavrular ve aynı batımda doğan siyah kürklü yavrular aynı genetiği taşıdıkları için kuruluşlar tarafından kısırlaştırılır ama Türkiyede takip edilmedikleri için bir sorun yok herkez istediği gibi satar alır çoğaltır sorunda burda zaten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Sn Mavi ay, senin bahsettiğin erkek Rottweiler fotoğrafını ekliyebilirmisin. Amarikan erkek Rottweiler den senin uyarılarımdan sonra yavru almakdan vazgeçtim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
benm 4 aylık bır rotum var sol bacagında dagınık dagınık beyaz tuyler var acaba bır sorun olusturur muu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-12-2009
|
![]() Alıntı:
![]() İlave olarak konuyu takip eden arkadaşlarımızı yanlış yorumlarınızla yönlendirmemeniz adına; Rotweiller ırkının, Mastiff sülalesinden geldiği ve ismini Almanya'da ufak bir kasaba olan ''Rotweill'' den aldığı bilinmekte, Rivayetlere göre, 1800'lü yıllarda bu ırkın neslinin tükendiği, 20. yüzyılın hemen başlarında, tekrar ıslah çalışmaları yapılarak üretimine başlandığıdır.Daha sonraki ıslah çalışmalarında Macaristan'ın katkısının çok büyük olması sebebiyle bu cinsin adı Macar olarak da anılmaya başlanmıştır. Ayrıca bir başka mesajınız da; "Rottweilere gelince rottweiler aynı kangal cinsi gibi soyu 1000 yıla dayanmaktadır insanlar tarafından geliştirilmemiş doğanın kendiliğinden getirdiği bir cinstir. adrk kurulmadan yüz yıllar öncede var olan bu cinsin kurum tarafından her cinstede olduğu gibi belli standardı belirlenmiş bu standadın dışındakiler ya safkan değil **** soyunun özelleğini tam olarak taşımıyor ifadesi ile adlandırılmışlardır." demişsiniz. Fakat yine tutarsız şöyle ki; Bu ırkın atalarının mastifler olduğu belirlenmiş ve zaman içerisinde insanların ırk ıslahı çalışmaları sonucunda bugün gördüğümüz rotweillerların meydana geldiği tüm dünya tarafından bilinmekte ve kabul edilmektedir. Şimdi size soruyorum bir rotweillerın orjinal olabilmesi için sizin tarafınızdan verilmesi ya da satılması veyahutta sizin köpeğiniz mi olması gerekiyor? Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın, yapmaktan da kaçının ki bu ırka gönül vermiş arkadaşları daha fazla yanlış bilgilendirmeyin! Sonuç olarak herşeyi geçelim, Benim köpeğim yinede dünyanın en safkan en mükemmel köpeği çünkü o benim ve ben onu severek özen gösteriyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
ben de kısa bir şey ilave edeyim. rotweiller ırkı aslen kafkas çoban köpeğinin ve saint bernard'ın da atası olan afgan çoban köpeğinden gelmektedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|