agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-12-2008, 18:20   #1
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Köpeğiniz küçükse ve çakallar yeterince kalabalıksa ve karınları açsa saldırırlar. Yoksa köpeklerden kaçarlar.
Orta boy, yaklaşık 25 kg.
Yaklaşık 1,5 aydır (çakallar gelmeye başladığından beri) çok huzursuz ve çok havlıyor. Korktuğu için mi havlıyor yoksa "benim bölgemdesiniz" havlaması mı anlayamadım.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 13:03   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-07-2007
Küçük köpeğim bazen kuyruğunu kovalayıp bazen de ısırıyor. Bunun nedeni psikolojik diyenler var. Neden kovalayıp ısırıyordur?

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2008, 22:53   #3
Ağaç Dostu

Yavru köpeğimi 3 geceliğine pansiyona bıraktım. Emin değilim ama sanırım biraz korkutmuşlar ve sanırım biraz da dövmüşler. (gazete kağıdını sallayınca korkuyor )Pansiyona bıraktığıma pişmanım. 6 ayını tamamlayınca eğitime göndericektim. Eğitimde de döverlerse diye çekiniyorum.
Hoplayıp zıplayan köpeğin yerine kedi gibi bir köpek geldi. Elimi ısırmasına kızardım. Şimdi keşke ısırsa diye bekliyorum. Sürekli sevip oyun oynamaya çalışıyorum. Güveninin geri gelmesi için uğraşıyorum.
Eğer pansiyonda kötü muamele gördü ise zamanla unutur mu? Köpeklerin hafızası büyüdüklerinde bebekliklerini hatırlayacak kadar kuvvetli midir?

Eski 27-02-2009, 13:39   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaju Mesajı Göster
Küçük köpeğim bazen kuyruğunu kovalayıp bazen de ısırıyor. Bunun nedeni psikolojik diyenler var. Neden kovalayıp ısırıyordur?
Köpeklerin sebepsiz yere kuyruk kovalamaları köpekler için psikolojik bazı sıkıntılarının dışa vurumu. Çok tehlikeli sonuçlara da yol açabilmektedir. Alışkanlık ve takıntı haline geldiğinde kuyruğu kemirmeye kadar gidebiliyor.

Köpeğinizi gözlemleyin. Yeterince enerji dökemiyor olabilir. Ya da ilginizi çekmek için yapıyordur. Kuyruk kovalamaya başladığı anda bütün herkes ilgisini ona yönlendiriyorsa bu durumu ilgi çekmek için de yapıyor olabilir. Ona hoş sözler söylemeniz bu hareketini onaylamanız demektir.

Köpeğiniz bu tür bir harekete başladığı zaman dikkatini başka bir oyuna/oyuncağa çekip, kısa süreli bir oyun oynayıp bu hareketi unutturabilirsiniz. Ancak öncelikle sormam gereken soru şu olmalıydı. Köpeğinizin yaşı? Bu hareketi ne kadar zamandır tekrarladığı?

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2008, 23:05   #5
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Off, bu ne ya. Pansiyondakilerler konuştunuz mu? Kameralı yerler var diye duymuştum. Sorunuz konusunda bir fikrim yok ama güvenip emanet ettiniz ve böyle yaptılarsa çok üzüldüm..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2008, 14:06   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Kuyruğunu kovalaması konusunda bir fikrim yok. Pansiyonda dövmüş, hırpalamış olabilirler. Korktuğu nesnelere karşı, korkusunu yenmesini sağlayın. Kolaydan unutmaz ama bir süre sonra eski neşesine kavuşur.

Eğitime ne amaçla vereceksiniz? Sadece temel itaat eğitimi ise kendinizde verebilirsiniz.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2008, 15:46   #7
Ağaç Dostu

Koruma amaçlı eğitim almasını istiyorum.Olur olmaz herşeye saldırsın istemiyorum. Herkese de kedi gibi sokulsun istermiyorum. Biraz daha büyüsün durumuna bakıcam. Tam karar vermedim.

Eski 20-12-2008, 22:13   #8
Ağaç Dostu

kahyanur's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaju Mesajı Göster
Koruma amaçlı eğitim almasını istiyorum.Olur olmaz herşeye saldırsın istemiyorum. Herkese de kedi gibi sokulsun istermiyorum. Biraz daha büyüsün durumuna bakıcam. Tam karar vermedim.
En iyi eğitimin köpeğin sahibi tarafından verildiğine inanıyorum. Şimdiye kadar iki köpeğim oldu. İkisinin eğitimini de ben verdim. Tuvalet eğitimi için 2.karma aşısı yapıldıktan sonra başlangıçta iki saat , sonra zamanı uzatarak dışarıya çıkarmam yeterli oldu. Köpek kaç aylık ise o kadar saat zaman aralığında tuvalet ihtiyacı geleceği varsayılıyor. Yaşını doldurduktan sonra 12 saat durabildiği var sayılıyor tuvaletini yapmadan. Kuyruğunu yakalamaya çalışması da genellikle kakasının geldiğinin belirtisi.
Dişi köpeklerin koruma iç güdüsü daha kuvvetli olmakla beraber, eğer köpeğinizle yeterli duygusal bağı kurabilirseniz zaten sizi koruyacaktır. Sizin her duygunuzu hisseder. Hoşlanmadığınız kişiye tepkisini anında gösterir. Şu an bir labrador kızım var. Henüz 9 aylık. İki aylıkken ana altından aldım. Tuvalet eğitimini verdim. Günde en az 4 kez gezdiriyorum.
Evde havlamaz. Ama camın altına parkettiğim arabamın yanına birisi yaklaşırsa kıyameti kopartır. Kapı karşı komşunun kapısı açıldığında **** dışarda ufak bir hareket olsa hemen daire kapımın önüne dikilir. Eve hırsız girer belki ama sağlam çıkar mı bilmem

Düzenleyen kahyanur : 20-12-2008 saat 22:20 Neden: ilave
kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2008, 19:47   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
6 aylık yavruya koruma eğitimi verilmez. Henüz bir yavru olduğu için koruma ve saldırı güdüleri tam yerleşmiş değildir. O yüzden 1 yaşını beklemek gerekir. Fakat bundan önce aylıkken temel itaat eğitimi almış olması gerekir. Bu iki eğitimin maliyeti yaklaşık 700 dolar civarındadır. Daha erken ve daha ucuzunu tavsiye etmem. Çünkü ortalıkta bir sürü sahte köpek eğitmeni var. Köpeğinizi eğitilmesi için bırakıyorsunuz ve dövüyorlar, dövüştürüyorlar, gebe kalıyor, satıyorlar öldü diyorlar vs vs.

Eğitim konusunda köpek forumlarını takip etmenizi ve güvenilir eğitmenlere baş vurmanızı öneririm. Çünkü yaşayacağı travmalar, alacağı yanlış eğitimler ömrü boyunca sorunlar yaşamanıza sebep olabilir.

Tabi köpeğinizin ırk ve karakter olarak koruma yapabilir niteliklere sahip olması en önemli husus.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025