![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-10-2008
|
Belki ileride reis olduğunu düşünüp sizi yatağa bile almayabilir. Bence bu şekilde davrandığı zaman bu davranışının yanlış olduğunu gösterin, onu kendi yatağına götürün. Sizi her zaman lider olarak tanımasında fayda var. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn uzman16, bu söylediklerinizi yapıyoruz inanın. Patik giymek sitemiyor, yürüyemiyor çünkü. O yüzden kucağa alınıyor. Bu olay yaşanmadan da biz, zaten kimseyle asansöre binmiyorduk. Aynı anda apt na girsek, biz bekliyoruz, siz buyrun diye. Ha yaşlı bir teyzemiz var, birgün kızıma, gel kızım, binerim ben nolacak demiş. Böylesi de var, öylesi de. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2008
|
Alıntı:
kaynak : www.argentindogo.com |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Köpekler tatil yapar mı?
Hem de nasıl... Hem özendirip hem de güldürürler bizi... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Tüm retriver suda vakit geçirmeyi çok severler. Aslında av köpeği olsalarda oyunculukları sayesinde diğer işlerde de çok başarılı olabilirler. Bir belgeselde labrador retriverlerın alabalıkları güttüğünü izlemiştim. Yani soğuk suya oldukça dayanıklıdırlar. Bunun sebebide deri altı yağ tabakalarının kalın olmasından kaynaklanır. Bir köpeği eğitirken, yapmasını istediğiniz işin, oyun olduğuna inandırabilirseniz çok daha fazla verim alırsınız. Gördüğüm kadarı ile Köpük, cinsinin temel özelliklerini taşıyan çok güzel bir golden. Geniş göğsü çok hareketli olmasına ve nefesinin kesilmemesine izin verir. Tüy yapısından anladığım kadarı ile, oldukçada sağlıklı ve bakımlı. Çok güzel bakmışsınız, tebrik ederim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Paşanın denizi neden sevmediğini Todor sayesinde öğrendim.Biz paşayı, suyu sevmiyor diye çocuk gibi kucağımızda alıp,, az açığa götürüyoruz.Ama o bıraktığımız anda motor takılmış gibi kıyıya doğru yüzüyor. Asla suya girmek istemiyor.Demek zamanında hata ettik, oyunla alıştırmak lazımmış. Sn meyveli, tepe keşke videosunu koysaydınız, ne güzel olurdu.Bu bile mest etti kızımla beni. saygılar |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Pit Bull
Hergün gazetelerde köpeklerle ilgili haberler çıkıyor. Hemen hemen hepsi taraflıca (zaten medyamızda tarafsız ne var o da ayrı bir konu) yazılmış haberler. Köpeklerin vahşeti ona nasıl saldırdığı, bunu nasıl ısırdığı gibi haberleri hepiniz okumuşsunuzdur. Ama nedense aksi haberlere pek rastlamıyoruz. Chief 4 yaşında bir Pit Bull. Bu hikaye onunla ve onun iki kadını nasıl kurtardığı ile ilgili. O bir Amerikan Pit Bull Terrier. Hani şu her zaman nasıl vahşi bir köpek olduğunu okuduğumuz, nasıl yaşlılar çocuklar için tehlike oluşturdurduğuna inandırılmaya çalışılan cins. Hikaye kısaca şöyle: Liberata la Victoria adında 87 yaşında Filipinli bir kadın, torunu Maria Victoria Fronteras ve Chief ile beraber kanepede oturup televizyon seyretmektedirler. Birden Chief 3-5 m. uzaklıktaki bir kobranın varlığı ile irkilir. Kobra eve mutfaktaki bir açıklıktan girmiştir. Maria Victoria büyükannesini yılandan kaçırarak başka bir odaya geçer. Daha sonra yılan gittiğini düşünerek odadan çıktığında kobrayı 1 m. karşısında bulur. İrkilen kobra zehrini tükürmek üzere (kobralar diğer yılanlardan farklı olarak zehirlerini salgılamak için ısırmak dışında zehri tükürebilirler) saldırı pozisyonu alır. Maria Victoria “Yılan tam önümüzde saldırmak için bekliyordu. Yardım için çığlık attım” der. İşte tam o sırada Chief bir anda kendini kobra ile kadınların arasına atar. Kobrayı boynundan yakalar, sallayarak ve yere vurarak öldürür. Biraz sonra da soluk soluğa yere yığılır. Çenesine aldığı bir ısırık yüzünden… Ailenin arkadaşı Ian de la Rama’ya göre ısırıldaktan yarım saat sonrasına kadar dayanır ve en sonunda sahibi Marlone gelince kendini bırakır. Chief‘in yaptığı son şey sahibine bakmak ve kuyruğunu son bir kez sallamak olmuştur. kaynak : www.argentindogo.com |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Keşke bu haber gazetelerde yayınlansaydı. Herkes; Chief'in kahramanlığını öğrenseydi. Bir arkadaşımın pitbulu var; tam bir sevgi arsızı Yaramazlık yaptığında, azarlandığında ağlıyor Ona '' sen pitbulların yüz karasısın '' diyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Normal şartlarda büyümüş bütün pit bullar çok sevgi doludur. Ülkemizde pit bullun yasak olmasının ilk sebebi medya tarafından verilen gazdır. Evet inatçı hayvandır, cüssesine göre kuvvetlidir ama hepi topu 20 kg'dır. Ejderha değildir, çenesinin 3 ton bastığı, kurşun işlemediği falan hep şehir efsaneleridir ve aslı astarı yoktur. Çevik, acı eşiği yüksek ve oyuncu bir köpektir sadece. Amerika'da bazı enstitülerde, zihinsel özürlü çocukların rehabilitesi için pit bull kullanılır. Çocuklar kulağını çekmiş, gözüne parmağını sokmuş pek aldırmaz. Canı yanar muhakkak ama ani tepki vermez. Onun derdi sizin mutlu olmanızdır. Yeni doğmuş bir bebeğim olsa, hiç gözüm arkada kalmadan pit bulluma emanet ederim. Köpeklerimin hepsi daha önce kendilerini, sevgi konusunda ispatlamış hayvanlardır. İlk Resimde büyük kızım Maça, büyük oğlum Cimcim ile ve ikinci resimde küçük kızım Bozo, Cimcim'i emzirirken. Son resim Maça ve Angora tavşanı. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Cheif'in hikayesini okudum ve tüylerim diken diken oldu.Helede sahibini görünce kuyruk sallaması bana yaşadığım bir olayı hatırlattı.Daha önce sokakta yaralı bir kedi bulmuştum kucağıma alıp veterinere götürürken kuyruğunu 2-3 defa sertçe sallayıp gözlerime baktı ve çok derin bir uykuya daldı.Belki saçma gelebilir ama gözlerindeki ifadeyi hayatımda bir kere daha görüceğimi zannetmiyorum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Pitbull ve insan... BİR pitbull gördüğümde, önce onun sahibine bakarım. Korktuğum pitbull değildir. Çünkü pitbull’lar insanın canavarlaştırdığı, kendi gücünün kurbanı olmuş zavallı hayvanlardır. Onların suçu yoktur... Ama sahibi... Tehlikeli, sinsi ama korkaktır. (Elbette nasıl olmuşsa bir pitbull sahibi olmuş, şimdi onu başından atmaya kıyamayanları tenzih ederim.) * İşte; Hürriyet’in önceki günkü internet sitesinde bir korkunç video görüntüsü vardı: Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde sahibinin gezdirdiği pitbull, bir sokak köpeğini parçalayarak öldürdü. Sokak köpeği aç... Kimsesiz... Güçsüz... Pitbull’u öldürmeye programlandığı belliydi, sahibi salak salak izledi. Kamera hazırdı, anlaşılıyor ki bir vahşet sahnesi -belki de pazarlanmak üzere- önceden hazırlanmıştı. Sokak köpeği çığlık çığlığa ağladı. Ama pitbull onu parçalayarak öldürdü. Sahibi pitbull’u alıp gitti. * Korkulacak olan insandır... Parçalamaya ve öldürmeye alıştırılmış bir köpeğe sahip olmak ve onunla sokağa çıkmak hangi aşağılık duygusunun, hangi psikolojik sorunun, hangi manyaklığın sonucudur biz bilemeyiz. Ama onları gördüğünüzde önce "insan" olanından korkmalısınız. Günlük olaylara baktığınızda; güçlünün güçsüzü parçalamasına dayalı bir tür sistemin tam ortasındayız. Sık sık gördüğünüz "pitbull vahşeti" haberleri, aslında toplumun bir yanını bize anlatır. Asıl korkulacak olan insanlardır... Bir masum köpekten yarattığı canavara, kendi yapamadığını yaptırır o insan... Kendi hesabına ısırtır, parçalatır, öldürtür... Ve kendi canavarlığını bir bilinçsiz köpeğe ihale edecek kadar ezik, sinsi ve korkaktır... Bir "pitbull vahşeti" duyduğunuzda... Sahibine bakmalısınız... Alıntı : Bekir Coşkun - Hürriyet Gazetesi / 4 Mayıs 2008 Pazar -Sayfa 3 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Bekir Coşkun'un yazısı sonuna kadar katıldığım bir yazı. Kötü köpek yoktur, kötü köpek sahibi vardır. Zavallı insan her hayvana eziyet etmekten zevk alır. Geçen bir yerde at dövüşü fotoğrafları gördüm. Normal şartlarda atlar birbirine saldırmaz. Ama insan ne yapmış, ortaya bir tane kısrak bağlamış ve iki aygırıda yanına salmış. Ortalık kan revandı. Horoz da dövüştüren insan, beta balıklarını dövüştüren insan. Ama ne beta balığı yasaklanıyor, ne horoz. Yasaklana yasaklana benim masum kızım yasaklanıyor. Neyseki benim kızım 9 yaşında ve kanun çıkmadan önce sahiplenmiştim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok şanslısınız gerçekten.Kanun çıkmadan önce sahiplenmişsiniz ne güzel. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Maçayı tanıyana kadar aklımıza yerleştirilmiş vahşi pit bull hikayeleri her gördüğüm pit bull dan korkmamı gerektiriyordu. Ancak benim yakından görme fırsatı bulduğum Maça bütün bu korkuları yenmemi sağladı. Gerçekten insana yakın, duygusal, sevgi dolu. Todor'dan da böyle bir köpek beklenir zaten.![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bak şimdi. ![]() Esasen bütün köpekler sevgi doludur. Her biri sevgisini göstermek için fırsat kollar. Ama bazı köpeklerin, geçmişteki tecrübeleri bu sevgilerini bastırmaları gerektiğini söyler. Mesela insana kuyruk sallayarak gittiğinde kafasına yediği bir tekme, onun bir daha insana temkinli yanaşmasını gerektirir. Ya da önceki sahibi, vahşi olması için onu karanlık bir odada insan görmeden, arada döverek büyütmüş olabilir. Çocuklar türlü eziyet etmiş olabilirler. Bilinmelidir ki, sebepsiz hiç bir köpek sizden kaçmaz. İlla ki eskiden kalma acı bir deneyimi vardır. Sadece köpekler değil, ineklerde bile böyledir. Mesela bizim köyde bir inek, etekli birisine kendisini sağdırmaz. Aynı kişi pantalon giyip geldiğinde inek hiç itiraz etmeden sütünü verir. Demek ki, daha önceki sahibesi bu hayvana bir şey yapmış. İnek eteğe şartlanmış. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Köpeklerin "yüz" okudukları ortaya çıktı
Köpeklerin insanlar gibi, başkalarının yüzlerindeki kızgınlık, öfke veya mutluluk işaretlerini okuyabildikleri ortaya çıktı. Bilim adamları, köpeklerin binlerce kuşak boyunca “beklenmedik tekme” yememek için, “yüz okuma” yeteneklerini geliştirecek şekilde evrimleştiğine inanıyor. Daha önce yapılan araştırmalarda, bilim adamları, yüzün sağ tarafının duyguları daha iyi gösterdiğini, çünkü duyguların beynin sol bölgesi tarafından kontrol edildiğini kanıtlamıştı. Bu nedenle, birçok insan biriyle karşılaştığında, karşısındaki insanın yüzünün sağ tarafında yansıtılan hisleri anlayabilmek için gözünü sola çeviriyor ve buna “sol göz meyli” deniliyor. Lincoln Üniversitesi’nden Dr. Kun Guo ile ekibi, 17 köpeğe insanların, köpeklerin, maymunların cansız objelerin resimlerini göstererek, yüz ve göz hareketlerini inceledi. Araştırmada, köpeklere hayvan resimleri gösterildiğinde, hayvanların gözlerinin resim üzerinde eşit şekilde gidip geldiği, insan resimlerine baktıklarındaysa, tıpkı insanların yaptığı gibi gözlerinin sola kaydığı saptandı. Bir başka araştırmada da köpeklerin mutlu veya nötr ifadelerden ziyade kızgın yüzlere bakarken sola bakma eğiliminde olduğu tespit edildi. Anadolu Ajansı Düzenleyen Metin Y. : 10-12-2008 saat 04:46 Neden: Konu ile ilgili fotoğraf değişikliği |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Kanada'da sara hastasi bir kadın için, eşlik köpeği olarak Stafforshire pit bull terrie melezi köpek kullanılması hakkında bir program izlemiştim. Anlatılana göre, kadın krize girmeden 15 dakika önce çok ufak bir mimik veriyormuş. Köpek kadının suratındaki bu ufacık değişikliği fark ederek, 15 dakika sonra kriz geliyor, kendini sağlama al gibisinden bir işaret yapıyormuş. Ama kadın sokakta ise ve kendisini sağlama alamıyor ise, sara krizi başlayınca köpek kadının üzerine çıkıp, kendine zarar vermesini engelliyormuş. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaklaşık 1,5 aydır (çakallar gelmeye başladığından beri) çok huzursuz ve çok havlıyor. Korktuğu için mi havlıyor yoksa "benim bölgemdesiniz" havlaması mı anlayamadım. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
Küçük köpeğim bazen kuyruğunu kovalayıp bazen de ısırıyor. Bunun nedeni psikolojik diyenler var. Neden kovalayıp ısırıyordur? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
Yavru köpeğimi 3 geceliğine pansiyona bıraktım. Emin değilim ama sanırım biraz korkutmuşlar ve sanırım biraz da dövmüşler. (gazete kağıdını sallayınca korkuyor )Pansiyona bıraktığıma pişmanım. 6 ayını tamamlayınca eğitime göndericektim. Eğitimde de döverlerse diye çekiniyorum. Hoplayıp zıplayan köpeğin yerine kedi gibi bir köpek geldi. Elimi ısırmasına kızardım. Şimdi keşke ısırsa diye bekliyorum. Sürekli sevip oyun oynamaya çalışıyorum. Güveninin geri gelmesi için uğraşıyorum. Eğer pansiyonda kötü muamele gördü ise zamanla unutur mu? Köpeklerin hafızası büyüdüklerinde bebekliklerini hatırlayacak kadar kuvvetli midir? |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Alıntı:
Köpeğinizi gözlemleyin. Yeterince enerji dökemiyor olabilir. Ya da ilginizi çekmek için yapıyordur. Kuyruk kovalamaya başladığı anda bütün herkes ilgisini ona yönlendiriyorsa bu durumu ilgi çekmek için de yapıyor olabilir. Ona hoş sözler söylemeniz bu hareketini onaylamanız demektir. Köpeğiniz bu tür bir harekete başladığı zaman dikkatini başka bir oyuna/oyuncağa çekip, kısa süreli bir oyun oynayıp bu hareketi unutturabilirsiniz. Ancak öncelikle sormam gereken soru şu olmalıydı. Köpeğinizin yaşı? Bu hareketi ne kadar zamandır tekrarladığı? |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Kuyruğunu kovalaması konusunda bir fikrim yok. Pansiyonda dövmüş, hırpalamış olabilirler. Korktuğu nesnelere karşı, korkusunu yenmesini sağlayın. Kolaydan unutmaz ama bir süre sonra eski neşesine kavuşur. Eğitime ne amaçla vereceksiniz? Sadece temel itaat eğitimi ise kendinizde verebilirsiniz. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|