![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
Sayın uzum yazdıklarımdan kastım sitem değildi. Sadece bazen doğru diye bildiklerimizin yanlış olabileceğini belirtmekte. Burada yazılan her yazıya ve şahsa saygım sonsuz. Benim için hepiniz çok değerlisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Sayın olay9, sitemde olsa kabul ederim, çünkü eksik bilgi vermişim. Gönderdiğim mesaja "yavrular, hamile, emziren ve sağlık problemi olan köpekler haricinde erişkin köpekler için" notunu yazdım. Verdiğim bilgilerde bir yanlışlık, eksiklik varsa doğrusunu öğrenmekten memnuniyet duyarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Cemo iyileştiyse sağ sağlim gerisi önemli değil. Badi tam anlamıyla eski haline döndü. Kilo almaya başladı. Ama yeni sorunumuz çiftleşme krizi. Devamlı garip ses çıkarıp kapının önünde oturuyor. Evin yakınında dişi köpek var. Biz gitmesine izin vermiyoruz. Dişi köpeğin sahibide çiftleşsinler istemiyor. Her eve gelen misafire konuşur gibi yalvarıyor kapıyı açın diye... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
benim köpeğimde seyrek olarakta olsa poposunu yere sürtüyor..ama kemik yedirme konusu kafamı karıştırdı açıkçası....veterinerimiz kesinlikle kemik verme diyor..ki çok iyi bir veteriner..öğretim üyesi ve profosör Tamer Dodurka"nın eşi.. ne yapmam lazım acaba? (Köpekler arada bir popolarını yere sürterler. Bunun nedeni kakalarını kendilerine değmeden biraz uzağa yapabilmelerini sağlayan anüslerindeki hava keseleridir. Bu keseler kendiliğinden patlamazsa acı verir. Köpeklerde acı/rahatsızlık veren keseleri patlatmak için popolarını yere sürter. Köpeğin yediği kemik bu keselerin patlamasına yardımcı olur diye biliyorum.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım köpeğinizde bağırsak parazitleri olabilir. Kaşıntıyı gidermek için köpek poposunu yere sürter. Başıma gelmişti. İğne yapıldığında sorun ortadan kalkar. Aynı işlemi evde yapmamasına özen gösterin derim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
köpeğimin bütün aşıları tamam.ve iç-dış parazit tedavisi de düzenli olarak yapılıyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Bahsettiğim durumun dışında köpeğimde böyle bir soruna rastlamadım. Doğrusu bende nadirde olsa kemik yediriyorum. Olaki yerken ağız ve boğaz kısmına batmasından korkuyorum( komşumun kedisinin çenesini delmişti kemik, çıkartılması ayrı bir dert iyileşmesi de öylee)... Batırma konusunda da köpeğim öyle akıllı ki eve gelince kapıdan girmeden yere sırt üstü yatar. Bizde el, ayak ve popo temizliği yapıp o şekilde evde dolaşmasına izin veririz. Bu arada badi 700 gr aldı. Eski formuna 1,5 kilo kaldı. Çiftleşme derdimizde biraz olsun azaldı... Sorunu hallederseniz lütfen buraya sebep ve tedavi yöntemini yazarmısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Olaycım, çok geçmiş olsun. Bu ilaç yani PAN TERRAMYCİN ile mi yemeye başladı bady? Benim boncuk da hiç yemek yemiyor.İnan İzmit' de tüm Veterinerleri dolaştık , her türlü mamayı denedik ama yemiyor, hatta değişik mama olnca ve zorlayıp yiyince kusuyor bizimki de, midesi almıyor yani. Veterinerlerde şımarıklık yapıyor diyorlar!! Yani bize hükmetmeye çalışıyormuş ama hiç mantıklı gelmiyor, yani resmen 1 hafta 10 gün hiçbirşey yemediği oluyor ve halsizlikten adım atamaz hale geliyor artık biz kendi yediklerimizden ufak tefek şeyler veriyoruz mecburen ama vermememiz gerekiyormuş!!!! Ölecek hayvan anlamıyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Evet arkadaşım.Geçmiş olsun. Verdiğim ölçülerde üzerinde zaten kedi köpek 4 ayaklı hayvanlar için olduğu yazıyor. Alacağınız eczane size ne kadar oranda vereceğinizi söylüyor. İğneyi zorda kaldığım için ben kendim yaptım. Aşı esnasında ben yanında olduğum için aşağı yukarı nereden yapılacağını biliyordum. 10 sonra iğneyi tekrar yaptım. Şuan eski sağlığına kavuştu. Kusma olayı bitti. Erbek benim köpeğimde hiç mama yemedi. Tadını bile bilmez. Bence doğal ama sağlıklı yedirmekte fayda var. Aksine benim veterinerimde mama ve aşırı kemik et tüketimini zararlı olacağını söyledi. İnanmazsını biz badiye havucu tüm veririz, ellerini arasına alıp bi güzel yer... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Olaycım bana da veterinerlerin söyledikleri hep ne biliyormusun? Sürekli normal yemek yemeye alışmışlarsa, yani bizim yediklerimizden yemişlerse, o zaman mamaya geçiş de böyle sorun yaşanırmış. Mutlaka başta red ederlermiş, hatta yedikten sonra kusarlar, istemediklerini anlatmaya çalışırlarmış... Sonra alışırlarmış. Ama bizimki ısrarla yemiyor ve biz durmadan mama değiştirip duruyoruz belki sevdiği bir mama olur diye ama yok denemediğimiz mama kalmadı, yemiyor!!!! Alışır bekleyin diyorlar hala, ölmez açlıktan diyorlar eninde sonunda yer diyorlar ama hiç de öyle görünmüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Sayın erbek, alıştırarak mamaya geçmeyi denediniz mi? Makarna (severek yediği bir yemek de olabilir) ile çok az mamayı karıştırarak verebilirsiniz. Zamanla mama oranını artırarak mamaya geçebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Evet Sn üzüm, neler denedik bilemessiniz, dediğiniz gibi mamayla yemekleri karıştırarak verdik, taneli olunca inanın tek tek ayırıyor taneleri içinden. Hiç üşenmiyor... Burnuyla ittire ittire taneleri birbirinden ayırıp mamaları ayırıp ortalığı da bu arada batırıyor. O yediği de ona yetiyor zaten. Bir arada mamaya tavuk suyu etsyu katıp öyle vermeye denedik ama oda olmadı, mamalar şişiy yumuşadı, onuda yemedi. Zaten çok zorlayıp yesede kusuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
O zaman hayvanı zorlamayın. Ne seviyorsa onu verin. Zorlanıyor olması hayvanın tepki vermesine sebep olmuş olabilir. Benim bakla pişen eve giremem **** bazı insanların limon görünce düşüp bayılması gibi. Ben her gece kendim pişiriyorum. Henüz bir problem yaşamadım ve hepsi çok sağlıklı. Üstelik ucuz. ![]() 10 kg hayvan için bir günlük; 1 çay kaşığı tuz 20-30 gr et (kuzu veya dana eti, yürek, dalak, böbrek, dil, karaciğer olabilir, kuş başı doğranmış olacak, biraz yağlı olabilirler.) 1/4 kabak ( küçük doğranmış) 1/4 havuç 1 küçük diş sarımsak Bunlar tencereye konulup üzerlerine su eklenecek. Kaynayınca üzerine 100 gr makarna, pirinç veya bulgurdan birisi eklenecek. Pirinç katarsanız 10 dakika kadr kaynayacak, makarna bulgurda altı hemen kapatılacak. Gece bekleyecek, sabah tüm suyunu çekmiş şekilde hayvana verilecek. Yoğurt suyu veya peynir suyuda katabilirsiniz. Et ürünü yok ise yerine iki adet yumurta kullanabilirsiniz. Ama bu yumurtalar çok sık olmamalıdır. Haftada en fazla iki kere olmasına dikkat edin. Ben tavuk ve balıkda kullanıyorum ama köpeklerim büyük ırklar, size tavsiye etmem. Ama iştahını arttırmak için yemeğine bir iki damla balık yağı katabilrisiniz. Köpeğiniz çok hareketli ise miktarı biraz arttırabilir, hareketsiz ise miktarı azaltabilirsiniz. İdeal kilosunda kalmasına dikkat edin. Elinizle dokuduğunuzda kaburgaları rahatça hissedilsin, dışardan bakınca belli belirsiz gözüksün. Karnı göğsüne göre içerde olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2008
|
Köpekler hakkında
1-Benim hayatım 10-15 yıl sürer. Senden ayrılığım bana acı verir. Beni almadan önce bunu düşün. 2- Bana, senin benden istediklerini anlayacağım bir süre ver. 3- Benim içimde sevgi duygusu uyandır ben bununla yaşarım. 4- Bana hiç bir zaman uzun süreli darılma ve cezalandırmak için bir yere kapatma. Senin hayatında iş, eğlence ve arkadaşların var. Benim hayatımda ise sadece sen varsın. 5- Arada sırada benimle konuş. Sözlerini anlamasam bile bana yönelttiğin sesini anlarım. 6- Bana daima nasıl davranılması gerektiğini bil. Ben hiç bir zaman unutmam. 7- Beni dövmeden önce aslında dişlerimle kemiklerini un ufak edebileceğimi, ancak asla böyle bir yola başvurmayacağımı düşün. 8- Beni "isteksiz, tembel ve inatçı" diye azarlamadan önce düşün: Belki yediğim yemek dokunmuştur, belki güneşin altında uzun zaman kalmışımdır veya halim kalmamıştır. 9- Yaşlandığımda benimle ilgilen, bir gün sen de yaşlanacaksın. 10- Her zor anımda yanımda ol, "benim içim kaldırmaz" veya "ben görmeden olsun" deme, çünkü benim için her şey seninle birlikte daha kolay... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Pit Bull
Hergün gazetelerde köpeklerle ilgili haberler çıkıyor. Hemen hemen hepsi taraflıca (zaten medyamızda tarafsız ne var o da ayrı bir konu) yazılmış haberler. Köpeklerin vahşeti ona nasıl saldırdığı, bunu nasıl ısırdığı gibi haberleri hepiniz okumuşsunuzdur. Ama nedense aksi haberlere pek rastlamıyoruz. Chief 4 yaşında bir Pit Bull. Bu hikaye onunla ve onun iki kadını nasıl kurtardığı ile ilgili. O bir Amerikan Pit Bull Terrier. Hani şu her zaman nasıl vahşi bir köpek olduğunu okuduğumuz, nasıl yaşlılar çocuklar için tehlike oluşturdurduğuna inandırılmaya çalışılan cins. Hikaye kısaca şöyle: Liberata la Victoria adında 87 yaşında Filipinli bir kadın, torunu Maria Victoria Fronteras ve Chief ile beraber kanepede oturup televizyon seyretmektedirler. Birden Chief 3-5 m. uzaklıktaki bir kobranın varlığı ile irkilir. Kobra eve mutfaktaki bir açıklıktan girmiştir. Maria Victoria büyükannesini yılandan kaçırarak başka bir odaya geçer. Daha sonra yılan gittiğini düşünerek odadan çıktığında kobrayı 1 m. karşısında bulur. İrkilen kobra zehrini tükürmek üzere (kobralar diğer yılanlardan farklı olarak zehirlerini salgılamak için ısırmak dışında zehri tükürebilirler) saldırı pozisyonu alır. Maria Victoria “Yılan tam önümüzde saldırmak için bekliyordu. Yardım için çığlık attım” der. İşte tam o sırada Chief bir anda kendini kobra ile kadınların arasına atar. Kobrayı boynundan yakalar, sallayarak ve yere vurarak öldürür. Biraz sonra da soluk soluğa yere yığılır. Çenesine aldığı bir ısırık yüzünden… Ailenin arkadaşı Ian de la Rama’ya göre ısırıldaktan yarım saat sonrasına kadar dayanır ve en sonunda sahibi Marlone gelince kendini bırakır. Chief‘in yaptığı son şey sahibine bakmak ve kuyruğunu son bir kez sallamak olmuştur. kaynak : www.argentindogo.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaçsever
|
Yanlış anlamayın ama çok merak ediyorum bir insan böyle bir köpeği neden beslemek ister. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Nasıl yani anlayamadım nasıl bi köpekten bahsediyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaçsever
|
Okuduğum kadarı ile çok masum bir köpek değil. "Dogo Argentino pek havlayan bir köpek türü değil. Bunun sebeplerinden onun avcı oluşunu ve kendine olan güvenini gösterebiliriz. Dogo sessiz avcıdır ve sessizce, süratle ve acımasızca saldırır. Aynı zamanda Dogo kendi gücünün farkındadır ve bu nedenle kendini kolay kolay tehdit altında hissetmez, dolayısıyla da agresifleşmez. Köpek kavgalarının çoğunda kavgayı provoke eden, yani başlatan Dogo değildir (hepsini o bitirse bile!) Kısacası, Dogo gereksiz yere havlamaz. Maalesef, gerektiğinde bile havlamayabilir: bahçenize girmeye çalışan hırsızı veya davetsiz misafiri havlayarak uyarmak ve korkutmak, böylece onun uzaklaşmasını sağlamak yerine sessizce bir köşede pusuya yatıp kurbanını bekleyebilir. Sonucu tahmin edebiliyorsunuz herhalde!!! Çok büyük trajediye yol açılabilir. Belki duymuşsunuzdur, bekçi köpekleri için şöyle bir benzetme vardır: "Bir Dobermann koruduğu binaya insanı asla sokmaz, Rottweiler ise içeriye sokar ama dışarıya çıkartmaz." Burada benzetme yapacak olursak Dogo da insanı içeriye alıp orayı kendi av alanına çevirir!" Kaynak:http://www.bilgidenizi.net/kedi-ve-k...argentino.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Bizim boncuk daha önce tavuk yiyordu Sn Todor, ancak aşırı problemler çıkınca alerjisi olduğunu öğrendik ve artık tavuğu kesmek zorunda kaldık. Biz kendimiz de hiç et yemiyoruz, o yüzden veteriner de önerince kuru mamaya alıştırmaya çalıştık, işte o gündür bu gündür böyle... Malesef uğraştırıyor bizi... Dediğiniz doğru et yer ama öyle karıştırınca bilemiyorum denemem lazım...Çok seçiyor...Ama öneriniz için teşekkür ederim, haklısınız, sanırım kuru mamadan vazgeçmeliyim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2008
|
Ankara'da Prof Dr. Kazım Börkü'ye gitmenizi tavsiye ederim, veteriner kliniği Bahçelievler'de. Gitmeyi düşünürseniz adres ve telefon bilgisini yazarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Keşke bu haber gazetelerde yayınlansaydı. Herkes; Chief'in kahramanlığını öğrenseydi. Bir arkadaşımın pitbulu var; tam bir sevgi arsızı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Normal şartlarda büyümüş bütün pit bullar çok sevgi doludur. Ülkemizde pit bullun yasak olmasının ilk sebebi medya tarafından verilen gazdır. Evet inatçı hayvandır, cüssesine göre kuvvetlidir ama hepi topu 20 kg'dır. Ejderha değildir, çenesinin 3 ton bastığı, kurşun işlemediği falan hep şehir efsaneleridir ve aslı astarı yoktur. Çevik, acı eşiği yüksek ve oyuncu bir köpektir sadece. Amerika'da bazı enstitülerde, zihinsel özürlü çocukların rehabilitesi için pit bull kullanılır. Çocuklar kulağını çekmiş, gözüne parmağını sokmuş pek aldırmaz. Canı yanar muhakkak ama ani tepki vermez. Onun derdi sizin mutlu olmanızdır. Yeni doğmuş bir bebeğim olsa, hiç gözüm arkada kalmadan pit bulluma emanet ederim. Köpeklerimin hepsi daha önce kendilerini, sevgi konusunda ispatlamış hayvanlardır. İlk Resimde büyük kızım Maça, büyük oğlum Cimcim ile ve ikinci resimde küçük kızım Bozo, Cimcim'i emzirirken. Son resim Maça ve Angora tavşanı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|