View Single Post
Eski 21-10-2008, 19:56   #198
Todor
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
O zaman hayvanı zorlamayın. Ne seviyorsa onu verin. Zorlanıyor olması hayvanın tepki vermesine sebep olmuş olabilir. Benim bakla pişen eve giremem **** bazı insanların limon görünce düşüp bayılması gibi.

Ben her gece kendim pişiriyorum. Henüz bir problem yaşamadım ve hepsi çok sağlıklı. Üstelik ucuz.

10 kg hayvan için bir günlük;

1 çay kaşığı tuz
20-30 gr et (kuzu veya dana eti, yürek, dalak, böbrek, dil, karaciğer olabilir, kuş başı doğranmış olacak, biraz yağlı olabilirler.)
1/4 kabak ( küçük doğranmış)
1/4 havuç
1 küçük diş sarımsak
Bunlar tencereye konulup üzerlerine su eklenecek. Kaynayınca üzerine 100 gr makarna, pirinç veya bulgurdan birisi eklenecek.

Pirinç katarsanız 10 dakika kadr kaynayacak, makarna bulgurda altı hemen kapatılacak. Gece bekleyecek, sabah tüm suyunu çekmiş şekilde hayvana verilecek.

Yoğurt suyu veya peynir suyuda katabilirsiniz.

Et ürünü yok ise yerine iki adet yumurta kullanabilirsiniz. Ama bu yumurtalar çok sık olmamalıdır. Haftada en fazla iki kere olmasına dikkat edin.

Ben tavuk ve balıkda kullanıyorum ama köpeklerim büyük ırklar, size tavsiye etmem. Ama iştahını arttırmak için yemeğine bir iki damla balık yağı katabilrisiniz.

Köpeğiniz çok hareketli ise miktarı biraz arttırabilir, hareketsiz ise miktarı azaltabilirsiniz. İdeal kilosunda kalmasına dikkat edin. Elinizle dokuduğunuzda kaburgaları rahatça hissedilsin, dışardan bakınca belli belirsiz gözüksün. Karnı göğsüne göre içerde olsun.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön